Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (52)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anka.san spune:

Darleena,

Uite eu cum o sa fac: imi iau steamer. Asta are o tavita i care se scurge sucul de legume si o sa-i dau toata zeama aia impreuna cu morcovul pasat sau cartoful.... Poate mamicile mai experimentate ne zic daca au idei mai bune.

Anka si Andrei (17.12.2007)

poze Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gill spune:

quote:
Originally posted by creem

LA multi ani! sarbatoritilor de azi:
Bine v-am regasit......zise" musca pe caciula"........
Noi suntem bine....va admir mult pe voi,...mamicile care puteti sa intrati deseori pe forum......eu.....cam tot timpul inseamna mese , joaca, schimbat,plimbat,....ca si la voi.......de dormit Sara doarme putin ziua...3 reprize a fix 45 de min.,,,,,..timp in care nu stiu ce sa fac mai intai........mai citesc pe forum cate un pic....dar de scris.........nu prea........
Va pupam dulce pe toate...si toti...si poate voi redeveni si eu mai active......daca Sara imi da "bilet de voie"
Maria de zeynat

Maria Alexandra de dynamy

Irina de alimar

Petru Cristian de Catus76

Si pentru ca am intrat in saptamana mare, as vrea sa fac un apel pentru toate fetele care se stiu "cu musca pe caciula" si nu au mai intrat de multicel. HAi mai dati-ne un semn de viata, un mesagel...mic mic...despre bebeii vostri, ca mie, una, mi-e dor de voi, si cred ca si celorlalte fete.
Asa ca:

Loub_erika
Calatoare
Kiva
Gill
Oana_r
Acular73
Irina_stef
Sheritra
RGE
alfa_anca
AndreB
Darleena
Jasmin
Amy26
Ramonella
Mbontos
MAraD
Dany26
DAny2007
G24hit
Andra_bell
Gianina
Roxxi80
Roxx
Olim
Anne_ma
Softurela
Anka_san
Lala_D
Mikydutza

si toate celelalte fete ...
Dati un semn de viata!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

GILL
si "printzesa"mamei-"binecuvantarea lui Dumnezeu"SARITA
http://community.webshots.com/album/562662587eRRuAW?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

quote:
Originally posted by ram0nica

Tocmai am primit un sms de la o prietena prin care-mi spunea ca exista un nou vaccin ROTARIX, contra enterocolitei si se face doar pana la 6 luni. Voi stiti ceva? Eu mi-am sunat doctorita, dar nu raspunde...
Aaaa, si in alta ordine de idei, baietelul meu are 9.6 kg (la 72 cm)!!!! Sunt speriata, daca devine obez? Pediatrul a spus ca e ok... ca mai are cativa copilasi arondati cu asa suncute. Se mai confrunta cineva cu o asa extra-greutate? Si faza e ca nu mananca mai mult de 6 biberoane (a cate 150 ml pe zi). Dr. banuia --vazand la 2 luni ca are 7 kg-- ca din cauza MILUMIL care contine amidon s-a "umflat" si mi-a zis sa trec pe NAN. Nici nu am mai inceput diversificarea cu sucuri de la 3 luni, stiindu-l asa grasut, asa ca ne-am inteles sa mai asteptam pana la 4. Intre timp am mai citit si parca nu-mi vine sa incep cu sucuri de fructe, ci cu legume, ca am inteles ca ar refuza legumele ca o sa simta fructele mult mai dulci (si sigur asa o sa se intample, ca daca "uit" sa-i pun zahar in ceai, efectiv il scuipa). Mai sunt mamici care mai au inca un bebe? O fi adevarata presupunerea asta vis-a-vis de fructe/legume? Chiar am luat si un steamer Tefal Vitamin+ in ideea de a ramane cat mai multe vita ca ma gandesc ca prin simpla fierbere... Dar cred ca sunt eu o mamica exagerat de stresata.

Ramo, mami de Vlad-Gabriel 13.XII.2007)

Rotarix am facut noi de mult, la doua luni jumate si patru; e f bun; au mai facut cativa bebei, stiu ca si Matei de Roxxy. Noi am facut febra pt ca l-am facut deodata cu infanrix; sa pape mai putin dupa ca sa nu vesrse vreo doua ore; sa te speli8 bine pe maini ca dupa vreo sapte zile elimina virusul prin fecale;

Milumil ingrasa bebeii care asimileaza bine; se incepe cu supa de legume pt bebeii grasuti; nu e cazul nostru, avem 6900 si 70 cm;

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

POVESTEA NASTERII

Mergi la inceput

RAMO, si noi ne-am cofruntat cu suptul manutelor, cateva zile am imbracat-o in body cu mansete care se intorc si acopera manutele si nu i-a placut ce a simtit si acum nu mai papa maini.

ALINA, foarte tare Maria cum se taraste, e frumoasa foc, are putin par ca si fii-mmea si mi se pare ca seamana cu Alessia mea!

POVESTEA NASTERII

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by geo_ionita

Recomandati-mi si mie vaccinul pentru 4 luni, mentionez ca la 2 luni am facut infarix hexa. Am auzit ceva cu penta...dar ce anume infarix sau pentaxim?
Imi pare rau ca intru asa rar dar Bianca imi ocupa tot timpul si nu am timp sa intru deloc.

Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)

infanrix ipv - am vazut ca s-a raspuns

POVESTEA NASTERII

Mergi la inceput

Noi azi am papat supita - adica doar mocov fiert - doua lingurite, adica vreo sase-sapte varfuri de lingurita de-a ei; la prima ltg s-a strambat, pe urma deschidea singura gurita si ar mai fi vrut, dar nu i-am mai dat eu; maine bagam si albitura. A papat si 160 de lapte dupa.

POVESTEA NASTERII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Buna!
In privinta diversificarii eu oscilez intre a incepe la ora zece cu suc de fructe sau la masa de la 4-5 cu legume fierte (si aici ma gandesc la morcov pasat lungit cu zeama). Ramane intrebarea: cu oricare incep cand ma apuc sa diversific si cealalta masa? Mai explicit: daca incep cu fructe cand ma apuc si de legume?
M-as suci sa incep cu mar si ma gandesc ca apoi prind exact sezonul de fructe de la tarani: caise, piersici. E voie cirese?

Inimioara mea
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

Sa stii ca nu m-am gandit la faza cu zaharul din ceai... El bea 150 ml pe zi, si pun cam o lingrita rasa. Eu am inceput sa ma stresez pt ca toata lumea cum il vede: "elefantel, "suncuta", "grasunelule". Dr. a zis ca mai are vreo cativa asa... dintr-o suta!). Chiar sunt curioasa ce-ti zice si tie pediatra de legume. Chiar, tu mai alaptezi de incepi la 6 luni?

Ramo, mami de Vlad-Gabriel 13.XII.2007)
[/quote]

te anunt ce imi zice pediatra.
da, inca alaptez

Cristina si Radu 3.12.2007 Poze Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Petronela, ai gasit ziar? Acum caut si eu...

Inimioara mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aralia spune:

quote:
Originally posted by adra_bell

Buna!
In privinta diversificarii eu oscilez intre a incepe la ora zece cu suc de fructe sau la masa de la 4-5 cu legume fierte (si aici ma gandesc la morcov pasat lungit cu zeama). Ramane intrebarea: cu oricare incep cand ma apuc sa diversific si cealalta masa? Mai explicit: daca incep cu fructe cand ma apuc si de legume?
M-as suci sa incep cu mar si ma gandesc ca apoi prind exact sezonul de fructe de la tarani: caise, piersici. E voie cirese?

Inimioara mea

Cum zicea si Adina, cum fac si eu, e bine sa lasi o luna intre introducerea de mese. Adica azi 22 aprilie incepi cu fructe/legume, pe 22 mai ii bagi urmatoarea masa legume/fructe.
Sper ca ai inteles.
Eu de la 4 luni am inceput sa-i dau un pic de suculet de morcov/mar, am crescut treptat, pe 31 martie am inceput sa-i dau cu pulpa cate putin cu completare lapte, am tot crescut de papa acum 150 ml fructe pasate si nu mai vrea lapte.
De pe 28 aprilie o sa incep sa-i dau morcov fiert cu foarte putina carne de vitel (raport cam 1vitel:10morcov - eu nu sunt de acord cu puii din comert si daca nu am de unde sa iau de la tara, mai bine vitel - rasol alb) in prima saptamana cateva lingurite si o sa cresc treptat, adaugand in fiecare saptamana si cate o leguma noua.
Ii bag carnita repede pentru ca eu sunt de principiu ca atunci cand scoti o masa hranitoare de lapte, trebuie sa incerci sa ii dai tot ceva foarte hranitor, si legume chioare...parca mi se face foame numai cand ma gandesc. Cereale nu-i dau ca e bine facuta spre elefantel (8150g/72cm) si nu vreau sa se ingrase. Si e si constipata, iar in afara de orez nu i-as da alte cereale asa de devreme.

Maaaamaaaaaa cat am scris!
Sper sa fie de ajutor...
De cirese chiar nu stiu...

Aralia de Piu Mic Alexia Diana
5 Nov. 2007

POZE
www.youtube.com/watch?v=fHuyBOXikpM" target="_blank">Alexia in centrul de activitate
Copacul De Hartie

Mergi la inceput