Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (52)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

quote:
Originally posted by ram0nica

Tocmai am primit un sms de la o prietena prin care-mi spunea ca exista un nou vaccin ROTARIX, contra enterocolitei si se face doar pana la 6 luni. Voi stiti ceva? Eu mi-am sunat doctorita, dar nu raspunde...
Aaaa, si in alta ordine de idei, baietelul meu are 9.6 kg (la 72 cm)!!!! Sunt speriata, daca devine obez? Pediatrul a spus ca e ok... ca mai are cativa copilasi arondati cu asa suncute. Se mai confrunta cineva cu o asa extra-greutate? Si faza e ca nu mananca mai mult de 6 biberoane (a cate 150 ml pe zi). Dr. banuia --vazand la 2 luni ca are 7 kg-- ca din cauza MILUMIL care contine amidon s-a "umflat" si mi-a zis sa trec pe NAN. Nici nu am mai inceput diversificarea cu sucuri de la 3 luni, stiindu-l asa grasut, asa ca ne-am inteles sa mai asteptam pana la 4. Intre timp am mai citit si parca nu-mi vine sa incep cu sucuri de fructe, ci cu legume, ca am inteles ca ar refuza legumele ca o sa simta fructele mult mai dulci (si sigur asa o sa se intample, ca daca "uit" sa-i pun zahar in ceai, efectiv il scuipa). Mai sunt mamici care mai au inca un bebe? O fi adevarata presupunerea asta vis-a-vis de fructe/legume? Chiar am luat si un steamer Tefal Vitamin+ in ideea de a ramane cat mai multe vita ca ma gandesc ca prin simpla fierbere... Dar cred ca sunt eu o mamica exagerat de stresata.

Ramo, mami de Vlad-Gabriel 13.XII.2007)

Ramo, eu sunt tot la primul copil si nu am experienta necesara sa dau sfaturi...la mine "problema" e invers e micutz in comparatie cu baieteii de pe aici (la 4 luni avea 6500g)- dar nu imi fac probleme. Eu vreau sa incep diversificarea de la 6 luni si as vrea sa incep cu legumele - vreau sa ma consult si cu pediatra.
oare zaharul din ceiut a "contribuit" la greutatea lui Vladut? dar daca dr ta zice ca e in regula nu cred ca trebuie sa iti faci probleme, mai ales ca e si lungutz.

Cristina si Radu 3.12.2007 Poze Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

quote:

quote:
Originally posted by cristi07
Am vazut si eu pozele, care mai de care mai frumoase...
...
Vladut (ramonica) - care doarme cu degetelul in gurita
.... Poze Radu

Are un fix cu bagatul degetelului in gurita. A inceput de la 2.5 luni si numai asa sta, rar si le scoate, mai mult cand ne jucam. Ii pun suzeta si o tine un pic (2-3 min, degeaba o dau cu SAb) si o scoate singur ca sa-si bage cand un degetel, cand un pumn, cand amandoi deodat' (asta nu-i prea reuseste mult ca simte si el ca e ceva in neregula), pana i se fac degetelele stafide. Citeam undeva ca decat sa stea cu degetul care ii deformeaza in timp dantura, e mult mai bine sa ia suzeta. Si am luat pe rand si Nuk, Chicco, si latex si silicon, dar nici un rezultat (are vreo 5).

si Raducu e la fel...el accepta suzeta doar cand se culca! se pare ca nu prea avem ce sa facem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelone77 spune:

quote:

Tocmai am primit un sms de la o prietena prin care-mi spunea ca exista un nou vaccin ROTARIX, contra enterocolitei si se face doar pana la 6 luni. Voi stiti ceva? Eu mi-am sunat doctorita, dar nu raspunde...
Aaaa, si in alta ordine de idei, baietelul meu are 9.6 kg (la 72 cm)!!!! Sunt speriata, daca devine obez? Pediatrul a spus ca e ok... ca mai are cativa copilasi arondati cu asa suncute. Se mai confrunta cineva cu o asa extra-greutate? Si faza e ca nu mananca mai mult de 6 biberoane (a cate 150 ml pe zi). Dr. banuia --vazand la 2 luni ca are 7 kg-- ca din cauza MILUMIL care contine amidon s-a "umflat" si mi-a zis sa trec pe NAN. Nici nu am mai inceput diversificarea cu sucuri de la 3 luni, stiindu-l asa grasut, asa ca ne-am inteles sa mai asteptam pana la 4. Intre timp am mai citit si parca nu-mi vine sa incep cu sucuri de fructe, ci cu legume, ca am inteles ca ar refuza legumele ca o sa simta fructele mult mai dulci (si sigur asa o sa se intample, ca daca "uit" sa-i pun zahar in ceai, efectiv il scuipa). Mai sunt mamici care mai au inca un bebe? O fi adevarata presupunerea asta vis-a-vis de fructe/legume? Chiar am luat si un steamer Tefal Vitamin+ in ideea de a ramane cat mai multe vita ca ma gandesc ca prin simpla fierbere... Dar cred ca sunt eu o mamica exagerat de stresata.

Salut,

e bun Rotarixul. Se face in 2 transe parca....Costa vreo 270 ron. Roxxy si Ellis l-au facut bebeilor daca stiu eu bine. Iti pot da ele mai multe detalii.
Legat de greutatea bebelului- ii poti da ceai noaptea in loc de lapte , asta daca se trezeste noaptea sa pape...

Nela & Andrada Catalina (19 dec 2007)

http://community.webshots.com/user/nelone77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ram0nica spune:

[/quote]
Ramo, eu sunt tot la primul copil si nu am experienta necesara sa dau sfaturi...la mine "problema" e invers e micutz in comparatie cu baieteii de pe aici (la 4 luni avea 6500g)- dar nu imi fac probleme. Eu vreau sa incep diversificarea de la 6 luni si as vrea sa incep cu legumele - vreau sa ma consult si cu pediatra.
oare zaharul din ceiut a "contribuit" la greutatea lui Vladut? dar daca dr ta zice ca e in regula nu cred ca trebuie sa iti faci probleme, mai ales ca e si lungutz.
[/quote]

Sa stii ca nu m-am gandit la faza cu zaharul din ceai... El bea 150 ml pe zi, si pun cam o lingrita rasa. Eu am inceput sa ma stresez pt ca toata lumea cum il vede: "elefantel, "suncuta", "grasunelule". Dr. a zis ca mai are vreo cativa asa... dintr-o suta!). Chiar sunt curioasa ce-ti zice si tie pediatra de legume. Chiar, tu mai alaptezi de incepi la 6 luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_ionita spune:

Recomandati-mi si mie vaccinul pentru 4 luni, mentionez ca la 2 luni am facut infarix hexa. Am auzit ceva cu penta...dar ce anume infarix sau pentaxim?
Imi pare rau ca intru asa rar dar Bianca imi ocupa tot timpul si nu am timp sa intru deloc.

Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

Helow, ce fac fetele?

Hai ca m-am mai lamurit cu inceperea diversificarii, insa tot mai am intrebari, of course . La inceput sa ii dau doar zeama chioara in care fierb legumele sau sa ii dau hrana semisolida, adik sa pasez legumele dupa ce le fierb de le ies ochii din cap?
Help! Voi cum faceti?

Georgiana la 4 luni, daca mergi pe Infanrix, se face Infanrix Penta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelone77 spune:

quote:
Originally posted by geo_ionita

Recomandati-mi si mie vaccinul pentru 4 luni, mentionez ca la 2 luni am facut infarix hexa. Am auzit ceva cu penta...dar ce anume infarix sau pentaxim?
Imi pare rau ca intru asa rar dar Bianca imi ocupa tot timpul si nu am timp sa intru deloc.

Georgiana

Infarix penta se face la 4 luni, e cel platit, nu gratuit. Daca ai inceput cu vaccinele platite asa tb sa continui, nu te poti razgindi pe parcurs. Pe noi ne-a costat 230 ron, vineri l-am facut Andradei.

Nela & Andrada Catalina (19 dec 2007)

http://community.webshots.com/user/nelone77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka.san spune:

Hola

Daca ai inceput cu Infanrix acum faci INFANRIX IPV+HIB (asta e denumirea din farmacii si de pe net). Noi am facut sambata si cel mai bun pret e la Helpnet 2mil (cu card).

quote:
Originally posted by geo_ionita

Georgiana

Anka si Andrei (17.12.2007)

poze Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka.san spune:

Darleena,

ce bine ca te-ai lamurit ca eu sunt in ceata totala
Oricum eu nu i-as da zeama chioara, ci i-as pasa putin din legumele fierte: prima zi un tip - probabil morcov, peste cateva zile inca un tip....
Nu stiu daca te-am putut ajuta....

quote:
Originally posted by darleena

Helow, ce fac fetele?

Hai ca m-am mai lamurit cu inceperea diversificarii, insa tot mai am intrebari, of course . La inceput sa ii dau doar zeama chioara in care fierb legumele sau sa ii dau hrana semisolida, adik sa pasez legumele dupa ce le fierb de le ies ochii din cap?
Help! Voi cum faceti?

Georgiana la 4 luni, daca mergi pe Infanrix, se face Infanrix Penta.

cu baby KARA (7.11.2007)
SI CEL MAI MINUNAT SOT SI TATIC

Povestea nasterii

www.flickr.com/photos/22116220@N08/" target="_blank"> Poze
www.flickr.com/photos/22116220@N08/sets/72157604641625538/" target="_blank"> Botez

Anka si Andrei (17.12.2007)

poze Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

Ank lamurita e mult spus. Doar ca mi-am facut o vaga idee despre ce trebuie introdus in supa.
Deci zici sa ii dau morcovul (cu asta cred ca incep) pasat si eventual diluat cu ceva apa in care a fiert, nu? Dupa chestia asta sa ii mai dau si supa ca supliment, sau bag laptaria?

Mergi la inceput