Copii din 1995-1998(18)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Mihaela, cu placere! Sunt convinsa ca mihai isi va gasi drumul lui si nu cred ca se va impiedica de mate ca sa mearga la geografie. Si lui And. ii place teribil geografia. O invata mai mult din harti, din atlase. cred ca daca s-ar intalni s-ar in cine stie mai mult.
Si eu imi fac probl. cu Ana, dar s-o vad intai in cls. a V-a, apoi ma pronunt.

Apropo, la Cangurul au avut "Sarea in bucate" si din 40 de p. a facut 33. Si care-i problema? Tot a primit o carte.Ana are temperament sangvin si stiti ca cei cu temp. sangvin au un deficit la capitolul perseverenta, dar poate fi educat. In rest, sunt super!!!

mhldvrc, tot imi ziceam in gand ca daca nu mai scrie nimeni, eu fug la "generale". Noroc c-ai aparut tu.

Mihaela, ti-a mai trecut oboseala? Sa te revigorezi.
May, inca sunt la serv., iar maine am o zi libera de recuperat si nu vin si voi face ceva treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Multumesc fetele de lamurire ,ma indusese cineva in oroare ,ca cica vineri i-a adus Maria Magdalena oua la cruce lui Hristos si a picurat sange pe ele .../....Cred ca vopsesc in seara asta cateva ca are nevoie TB la sc maine ,dupa cum va spusei ,si le fac pe cele normale ,pe cele anormale le las pe sambata cand fac si drobul si altele ...Cozonacul il fac maine ,in seara asta scot ingredientele din frigi sa fie la temp camerei .
Mai ,la geografie puteti sa-l bagati si pe TB ,chit ca-i mai mic ,sigur tine strocul ,e disperat dupa geogra ,am acasa toata colectia ATLAS de la deAgostini ,in curand n-o sa mai aiba un sa doarma de atatea bibliorafturi ,faza-i ca le si studiaza .Nu merge pe tron fara ditai ceaslovul ,si-mi mai striga de acolo diverse ,stiai ca ...,....Pana iese din baie .Noroc [] ca n-o avem doar p-aia ...A ,si alta faza ,acu doi ani in Grecia ,eram in croaziera spre Skiatos ,si-a urmarit programul ghidei incontinuu ,mi-a declarat atunci ca i-ar placea un job ca asta .Geografia-i place ,cu limbile straine nu-s probleme ,plimbarica ,plimbarica .Nu mi s-a parut ca tipa se stresa cine stie ce .

Vla ,bine ai venit la bord .Cam lapidara .Te asteptam sa va/ne cunoastem mai bine .

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Desigur, ca-mi amintesc cand povesteai despre TB ce concluziona referitor la unele asemanari. Lui And. ii plac cop. mai mici ca varsta, cred ca l-ar si gratula cu-n Bravo!-ceva. Are suflet pacifist.
Din fericire n-am decat un exemplar adult care "sudokeaza" in baie, altminteri ar fi jjjale.
Iar ghid turistic ce-o fi, nu tot o profesie interesanta?! Doar nu se vor inchide toti in banci sau office-uri pt. nu-sh-ce afaceri!..Iar tie vad ca tareee iti mai place sa calatoresti, asa ca ce mai bun ghid decat TB?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

quote:
Originally posted by mhldvrc

Mihai vrea geografie, sper sa nu fie nevoie de mate, dar pana atunci...mai are.

Asta-i nenorocirea in tarisoara asta ,invatamantul e obligatoriu ,n-ai alternativa (homeschooling ,...),nu conteaza ce-ti place ,bagi matale obligat fortat ce vor ei ,ca asa incerca al meu sot sa-mi esplice ca rom si mate nu mai sunt in voga ca pe vremea noastra ,numai ca fara rom si mate te mananca gargaritele ,nu intri unde iti doresti ,la vreo sc/liceu mai acatarii si uite-asa ne intoarcem de unde am plecat .Ca pe vremea noastra se numea 'treapta',apoi admitere ,apoi capacitate ,apoi teste nationale si acum teze nationale ,de dat s-a dat tot timpul la rom si mate si o lb straina ,geogra ,ist (depinde de caz )So...Ne place nu ne place ,bagam obligat fortat ,ca sa putem ajunge acolo unde ne place ,ulterior.

Am uitat sa va zic de cateva zile ,s-au afisat intr-un final Engl-Germ la cangur .

Isa, nu-i rau ,nu-nteleg de ce nu i-a instruit nimeni de unde sa lucreze ,fiind si primul an in care s-au schimbat trebile ,la TB am inteles dupa ceva vreme ,ca dupa vreun sfert de ora s-a trezit cea care-i asista sa le zica de un'sa faca ,da TB era atat de adancit ,se pare ,in ce lucra ,incat nu l-a mai interesat ce avea de zis dansa .Noroc ,totusi, ca s-a sfarsit cu bine .La Ana dac-a pus guguloaiele in fisa de la anul 2 din ce-a lucrat la anul 3 sa nu te-astepti la cine stie ce .Important e c-a evaluat-o acasa ,da nu strica sa vezi si tu in conditii de concurs ,ca presupun ca de-asta a si participat .Oricum,la aste-s bune concursurile ,macar ca invata din greseli si mai ales procesul de preg ca sa se prezinte acolo .

In State am impresia ca mai multa gura impotriva homeschooling-ului o fac asociatiile de profesori ,decat guvernul ,ca le ia painea de la gura si nu le convine .Ce traba au ei sa atesteze parintii daca progeniturile trec testele ?Si daca nu le trec se repercuteaza direct asupra lor .

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

N-am apucat sa va citesc decat asa pe jumatate si ca sa nu incurc borcanele raspund partial.

mihaela_s mare dreptate ai cu caratul din tara.Noi am venit cu 4 valize si nu mi-au lipsit decat cartile din tara pe care sper sa le recuperez anul asta.Tu esti mai aproape poti sa le aduci mai usor dar noi peste ocean...tocmai vorbea Sanca de vapor,nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie peste niste ani cu crizele astea.

Sanca nu te intereseaza o agentie ceva ?ca vad ca te descurci cu dealurile foarte bine.Acum cu engleza si gramatica io zic ca e foarte important dupa ce carti studiaza(asta in cazul in care le si aduce acasa Elliot al tau).Nu mai stiu daca ai tai baieti sunt la private sau nu dar depinde mult ce curriculum adopta scoala.Eu am cheltuit muulti bani pana am descoperit care carti sunt bune la engleza,cand le cumparam credeam ca merita apoi acasa constatam ca nu ii folosesc Anei.Eu urmaresc sa stau cu acelasi sistem cu scoala uneori i-am comandat carti chiar de la acceasi editura nu toate ca unele nu sunt accesibile parintilor.Cum sistemul asta se bazeaza mult pe studiul individual eu zic ca e important sa aiba carti bune.

mqqm ce ai zis tu acolo despre Dedi e cu mult mai pretios cu cat stii ca aici copii astia cu merite deosebite se pierd de multe ori in multime,nu se inghesuie scoala sa le recunoasca meritele ca sa nu faca discriminare ...Da,vor astia sa scoata homeschooling dar nu cred ca reusesc, sunt oameni care nu isi permit casa in zona scumpa,nu au nici bani de privat si atunci nu au de ales...Si teste standardizate avem numai ca nu se tine cint de ele decat ca sa imparta banii la scoli ,ba exista si posibilitatea sa faci cerere si copilul respectiv sa nu fie testat.Si daca e "nula" copilul merge in vara la scoala(a se intelege daycare fara bani)si clasa tot o trece.

flower vad ca misuni pe aici n-am apucat sa citesc decat ca iti faci planuri de E.U

agho io zic ca nu e rau sa ai pile la "aprovizionare" cu criza asta de care zicea Sanca la grau si orez nu se stie niciodata ...parca zgomotul nu te mai deranjeaza asa tare.Acu' serios vorbind sper sa va intelegeti cu proprietarii magazinelor sa nu mai tureze frigiderele alea la maxim.Si tot serios ce zicea Sanca e adevarat barbatu-meu nu e mare amator de cumparaturi si cand s-a dus sa ia lapte m-a sunat sa ma intrebe daca sa mearga la alt magazin ca ala i se pare exagerat de scumpa.Pai fata de ce stia el acu 2 ani...Si motivul pentru care ramasesem fara lapte e ca am pus bidonul culcat in frigider,asa ca dimineata laptele era in cutia pentru legume.Io stiam ca am insurubat bine dopul dar se pare ca bidonul n-a fost de aceeasi parere..

Merg sa editez proiectul Anei(ala ci istoria) si apoi sa citesc din urma.

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Andra am uitat.E asa cum zice flower numai ca solutiile sunt negative asa ca e cel putin problema de clasa a 6-a deci stiu ecuatii.

x-y=3.69 de aici x=3.69+y Il inlocuiesti pe x in ecuatia a doua.
x:y=0.4

3.69+y=0.4y y-0.4y=-3.69 0.6y=-3.69 y=-3.69:0.6=(-36.9):6=-6.15

x=3.69+y=3.69+(-6.15)=-2.46

Deci x=-2.46 si y=-6.15

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Nu se poate asa ceva! Lipseste omul o zi si deja 6 pagini in plus?? Am gasit insa o metoda buna de a urmari ce s-a scris si de a raspunde fiecareia in parte... deschid 2 pagini cu DC-ul pe subiect, cu una sunt la pag 3, cu cealalta la pag 9, unde scriu .

Katy, imi place cum l-a avertizat Ana pe tatal ei, interesanta istoria Californiei, cum o fi mai incolo, cu emanciparea femeilor? Ce se-aude pe la voi cu criza asta economica? Trebuie sa faceti provizii din timp...

Mqqm, nu stii de vreo retea de cartier prin zona, pentru instalarea netului cat sta P. in tara? Poate se intereseaza mama ta la asociatia de proprietari, imposibil sa nu stie ei ceva. Felicitari multe pentru performanta Dedei, daca profesoara a fost atat de incantata, clar ca a avut rezultat de exceptie! La cat mai multe inainte!

Mihaela_s, jocul de-a matematica e chiar benefic pentru insusirea notiunilor mai usor, de catre copii (si parinti ). Cred ca sunteti in verva cu mutarea, interesant ce spui de culori, poate data viitoare cand o sa zugravesc, incerc si eu pereti de culori diferite, curaj sa am! E mult mai bine sa zugraviti cu casa goala, e spatiu de manevra si nici nu trebuie avut grija sa nu se murdareasca mobila. Spor la treaba, deci saptamana viitoare faci cinste de casa noua! Felicitari Dianei pentru rezultatul bun la Cunostinte despre natura!

Mihaela, deci fetele se mai schimba cu varsta, astfel mai am si eu o sansa cu fluturii mandrei mele. Clar i-am spus ca datoria ei e sa invete, altceva chiar n-o pun sa faca, stiu cat ne punea pe noi mama la treburi cand eram mici si uram chestia asta. Iar acum nu mai e obligatoriu ca femeia sa tina casa, inveti, castigi bine si platesti pe cineva pentru menaj (ufff, ce-as vrea si eu!).

Agho, povestea cu copacul pe care l-ai facut Anei si l-a copiat o colega de-a ei mi-e cunoscuta, Diana are o colega ce o copiaza in toate, ceea ce pe fata mea o enerveaza la culme, din "copiatoare" n-o scoate. Fii, domnule original, indiferent ce inseamna asta!

Cu gatitul nu ma omor eu, baza e la mama, doar nepotii o sa doarma la mine si trebuie sa le fac ceva pentru seara si dimineata, o sa stea aici toata saptamana de vacanta. Fara net si calculator nu cred ca pot sta, astfel incat eu nu voi mai avea loc decat printre picaturi, dar o sa-i trimit la aer, doar e vacanta si toti 3 se vor distra de minune.

Spuneai de cumparaturi fara copii... eu daca ii cumpar ceva fara ea risc sa nu poarte, astfel incat isi face drum cu cate o prietena prin oras, probeaza, ocheste cate ceva, vine acasa si ma intreaba daca isi poate cumpara si s-a rezolvat. Am incredere in gusturile ei.

Chiar nu stiam cu ce te ocupi, nu pot decat sa te felicit pentru rezultatele bune cu care ai absolvit. Si eu tot prin bransa, numai ca nu profesez momentan si nici nu stiu daca o s-o fac... vreau sa incep un master in resurse umane.

Anca, vezi ca cine cauta, gaseste? Asa si tu cu biletul mai ieftin, felicitari! Eu despre transportul cu avionul nu pot vorbi, ca n-am fost niciodata, poate in vara asta dau o fuga la Paris si Disney, cu vreun low-cost ceva (Blue Air poate). Multumesc pentru felicitarile de post nou, nu e ceea ce voiam, pe-asta il puteam ocupa si acum un an si ceva daca mi-l doream, probabil nu cu salariul de acum, dar asta e, m-am resemnat.

Elliot nu se dezminte, sa inteleg. Nu-i place gramatica si pace! Dar trebuie sa fii mandra ca e as la matematica, nu?

Andra, mi-l inchipui pe Robert in brate la tine, incercand sa te impace. Dragul de el, parca nici nu-ti vine sa-l mai certi dupa asa efuziune sentimentala. Isi doreste mult performanta, asa ca face tot posibilul sa nu va supere, sa nu cumva sa va razganditi in legatura cu plecarea.

Miki, ai uscator de rufe extensibil? E bun, incap multe rufe? Ca intentionez sa inchid si eu balconul si parca n-as mai pune sarme in tavan, dar nu stiu cum se comporta un uscator de genul asta. Ai gasit trening mai ieftin? Eu am cumparat unul anul trecut si nu l-a purtat decat o data, in rest colanti cu tricou. Maine nu se duce nici ea la scoala, faceau doar 2 ore si i-au rugat pe profesori sa-i invoiasca.

Ana, drum bun la Medias si Sarbatori cu bine! Poate cand o sa vii ne povestesti mai multe, ca ti-am cam dus dorul.

Dana, vino si tu mai des, mai spune-ne despre Andrei. Poate ne auzim inainte de Paste, sa ne uram toate cele bune.

Flower, nici la noi nu se poarta lucratul suplimentar, la matematica nici macar pentru olimpiade nu-i pregateste, chiar daca insista ca ei sa se duca.
Daca vrei sa-l duci pe TB la colegiu, bafta multa, poate reuseste! Si din cate vad, e deja baiat mare, se descurca singur cu transportul in comun, chiar daca tu stai cu inima la gat pana stii ca a ajuns ok la scoala.

Cand vad cat de harnicute sunteti, vopsiti oua, faceti cozonaci, drob, eu mai usurel asa, fac mancare obisnuita, copiii sunt mofturosi nevoie mare la bunataturile de Sarbatori, asa ca mama sa traiasca si sa mai faca, pentru noi, adultii!
Eu de azi sunt intr-o mica vacanta, mai merg la serviciu pe 5 mai, dar odihna ioc, cu 3 adolescenti in casa, va dati seama...

Parca vad ca ati mai scris intre timp si pana dau eu send la mesajul kilometric, mai gasesc post nou.

Va pup si noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Mara, unde s-au afisat rezultatele, pe NET sau la scoala?

Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)

mhldvrc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Mihaela, s-au afisat aici: http://www.cangurul.ro/Cangurul%20lingvist/baraj%20engleza-germana.php

Mergi la inceput

Alma, maine poate scriu mai mult, acum te si multumesc. Un master la resurse umane e ff bun. Cum imi place ceea ce fac, nu m-as reprofila decat eventual pe cu totul altceva si ff diferit. Si noi avem suport de rufe si-l folosim ff des si e ff bun. Spor la treaba, desigur pt. maine!Felicitari Dianei pt. ca se descurca singura la cumparaturi!

Mergi la inceput