Copii din 1995-1998(18)
Raspunsuri - Pagina 7

mhldvrc spune:
Ce sa fac, asta-i Mihai, nu-i intra matematica in cap nici cu pipeta. Degeaba merge la meditatii, ce-o face anul viitor el stie. Parca invata pentru noi, dar ca orice mama, vreau si eu progrese. Nu-i cere nimeni media 10 la mate, dar cat de cat acolo, prost nu este.
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
mhldvrc

Sanca spune:
Fetelor, nu stiu ce s-a intamplat cu postarea mea anterioara. Ieri eram in graba, recunosc, dar nici chiar asa. De obicei fac compozitia in Outlook si copy - paste aici. Ieri fiind in graba, am scris direct, si uite ce a iesit.
MqqM - bafta cu internetul in Rom. Eu imi si imaginez o casuta izolata, cu WiFi. In Europa si eu as merge, mai ales sa facem Sudul Italiei, sau Spania.
Felicitari lui Dedi de rezultatul bun. E mare lucru sa fii recunoscut si ridicat in slavi, mai ales daca profesorul e mai exigent. Acu, sa ma laud si eu, Elliot mi-a venit aseara cu notele la engl de saptamana trecuta
... Cum a putut sa ia 3 de F intr-o saptamana, numa el stie. Si cand l-am trimis la el in camera sa studieze, mi-a zis ca si-a lasat cartile de engl la scoala...
Acuma iara o sa traga din greu sa-si indrepte notele, dar in pasul asta am dansat tot anul, de ce sa schimbam ritmul tocmai acum.
Dana, a venit primavara in Germania??? Voi faceti Pastele?
Miki, spor la cumparaturi. Am si eu 2 talentosi acasa, ca nimic nu le convine la imbracat. Ma gandesc ca bagajele lui Elliot vor fi usor de facut la vara, ca nu iese dintr-o pereche de pantaloni scurti, si are 2 tricouri favorite. La incaltaminte trebuie sa merg cu ei, ca aici depinde de marca, variaza masura.
Mihaela , si Matei e un pic afon la matematica. Tragem din greu la tabla inmultirii,dar nu prea se prinde... Cu Elliot a fost alta poveste. In schimb, gramatica limbii engleza, e total straina de el.
Agho, iti trebuiesc atunci niste covoare persane, sa te afunzi 10 cm cand pasesti pe ele. Alea blocheaza zgomotul de la frigidere, singur....
Mihaela incetul cu incetul va aranjati voi casuta. La ce culori a-ti decis sa faceti interiorul? Nu are timp sa se plictiseasca mama cand santeti voi la scoala / servici. Mai se ocupa de gradina, mai vopseste un perete....
Acu cateva pagini, cineva mentiona de preturi. Aici in US, mai toate preturile s-au ridicat. Nu ma refer la pretul de benzina, care cresc vertiginos. Alimentele s-au scumpit cam 30% - mai ales produsele din grane - pastele, painea. Si mai nou si carnea, si ouale, ca de, costa mai mult pe fermieri sa hraneasca animalele. Asa ca toti dau vina pe benzina, si ca fermierii planteaza porumb pentru ethanol. Dar chestia asta e pe tot globul, nu numai la noi. Am citit cum unele tari din Africa au inceput sa demonstreze ca nu le mai ajunge orezul si porumbul.... Dar asta e poveste veche.
In cativa ani vom ajunge sa luam vaporul sa ajungem in Europa, daca preturile la benzina continua sa creasca in acelas ritm.
O zi buna la toti

mihaela_s spune:
Of mai fetelor, e asa de bine ca e mama aici, are cine se ocupa de fete...eu am facut un "nanic" de vreo 2 ceasuri si parca ma simt mai om . Greu cu munca fizica frate daca o faci rar de tot si la batranete
. Acuma o sa vad eu ce voi face la noapte, sper sa nu ma uit pe pereti
.
mQQm, da...copiii aici incep orele la 8.10(cred ca asa am scris, daca nu, imi cer scuze). Majoritatea copiilor vin pe jos sau cu biciclete. Iar majoritatea oamenilor muncii incep serviciul intre 7.30 si 8. Explicatia a fost ca daca si copiii incep la 8, e ora de varf in circulatia masinilor si copiii sunt expusi unui pericol mai mare venind la scoala. Ca sunt mai neatenti, mai alearga, venind cu biciclete iar trebuie sa aiba grija. Cam asta ar fi...
Wow, pai felicitari de 100% Dedelinei, asa e cum spui, un simplu 10 pentru noi, dar pentru ea sunt convinsa ca e o realizare si un impuls pentru mai departe.
Dana, mi-e si mie mila de unele lucruri ramase in tara, dar asta e! Deja sunt atat de departe, incat nu prea ma mai gandesc la ele. Am stiut cand am plecat ca asta va fi, dar m-am consolat ca si cei care pleaca peste Ocean, pleaca doar cu lucruri putine si acolo trebuie sa cumpere din nou de la lingura. Deci nu suntem singurii . Am facut lista, urmeaza shoppingul!
agho, uneori intelegerile astea amiabile sunt "mai valabile" decat cele scrise. Asta daca de ambele parti stau oameni in adevaratul sens al cuvantului. Insa eu sunt de parere ca ce-i in mana nu-i minciuna, asa ca tot amiabil ati putea semna o hartie de comun acord. Ei, acuma voi stiti mai bine, eu doar imi dau cu parerea, sper sa nu te superi
.
vorbe de copil...
Hobby

flower-power spune:
So ,I'm back .
Agho ,stiu ca Mr P pleaca sau a plecat inaintea lui Elliot ,numai ca de nazdravaniile lui nu cred sa-mi fie dor (cel mult lui mQQm),nu de alta da nu-mi da mana sa ma amuz ca cine stie rasul te poate ajunge ...Astea ale lui Elliot sunt mai sugubete ,desi Anca s-ar putea sa nu prea le guste...
Deci ne dai apa ,asa scartara esti ? M-am gandit si eu ca daca la mine mergea sa sarbatoresc nick-ul ,de ce nu si la tine ?
Cu alta scoala nu se stie ,da se cerceteaza ,e cel mai bun colegiu din oras asa ca va fi batalie pe cele 25 locuri...
Dana ,bine ai revenit ,de-asta ne esti ?De-asta intri asa de rar ?Pierzi vremea pe la generale ? Nu conteaza ca sistemul de invatamant difera ,copiii sunt aceeasi peste tot si problemele si bucuriile pe care ni le fac asemenea. Tu prea ai des probl cu forumul ,intra la FAQ sau intrebari frecvente si vezi ca au mai intrebat si altii.Parca te-am mai intrebat de cookies .Merci de felicitari ,al tau Andrei ce face ? Cum e ?
mQQm ,ai reusit cu netul?Ai gasit ceva ? Mai ,tie nu ti-e rusine sa zici ca suna caraghios? [Ah ,uitasem tu erai cea cu common sense (uneori si mie mi se pare ca o sa vi s-aplece de rezult lu fi-miu,da astea sunt )],macar la mine mai tre sa fac din cand in cand hei rup ,la tine Dedi merge ca unsa, de la sine (poate odata ne vinzi si noua pontul,in afara faptului ca-i fata )Aplauze furtunoaseeee pt Dedi!!!Stii tu cat face pt ea ce i-a scris profa acolo ?
Se aude ,se aude ,da mai greu dupa o varsta ,a rezervat cineva prin Yeego.com ?
Miha ,amar de viata ta ,la noapte faci joc de glezne ,cui pe cui se scoate ,hai ,lasa poate n-o fi atat de negru ,il pui si tu pe Ovi sa-ti faca un masaj ...si maine te scoli ca noua
Anca ,ooof,nici nu stiu ce sa spun daca era la mate p[oate mai intelegeam ,da la engl cre ca nu-i prea place sa citeasca .Stii ceva ,nici la al meu ,da daca-i musai cu placere ,in rest cica n-are timp .Sa vezi cand m-oi supara si-i fac eu timp .
The most beautiful thing in life is LIFE itself

Sanca spune:
Am revenit brusc.
Ana-Maria, petrecere frumoasa, sa aveti o sarbatoare frumoasa si luminoasa. Drum bun.
Katy, scuze, am uitat sa comentez, ca m-a amuzat cum ai fost tu batuta de vanturi. Te si vedeam fluturand ca un drapel agatata de un red wood
Mara, am intrat la yeego, dar nu au si zboruri, asa ca nu am navigat prea mult.
Pontul lui MQQM e ca ea are o fata silitoare, si noi avem baieti imaturi care vor sa fie independenti.
Lui Elliot ii place sa citeasca. De fapt literatura il salveaza, ca-i ridica media. Anul asta au citit Iliada, si i-a placut si discuta inflacarat. El nu prea digera analiza gramatica. Asta e oful.
MqqM - dar Mr P daca e homeschooled, n-are testari? Si testarile cum se fac? La o scoala, ca la un examen? In California a fost mare dezbatere cu homeschool, si vor sa dea o lege, ca daca parintii nu au teaching credential, sa nu lase copilul sa stea acasa.
Numa bine,

CriPOD spune:
Mihaela, devreme incepeti ziua acolo . Noi mai catre 9 asa...
Sanca, ba imagineaza-ti o casa fara internet intr-un oras. N-am rezolvat nik! Asadar motive de chiulit galore!
Acum ce sa le facem daca baietii astia se coc mai trazior? Al meu cred ca-i gognea, nu cred ca se mai coace ever, succes la voi.
Pai n-avea rost sa sun collect, ca $20 a fost connection fee al hotelului , da' meritam filmata. Si atunci, si cand am trimis un mesaj "tacut"
Fete...scuze de off-topic:
Sanca, despre homeschool... Eu am mai zis undeva, dar nu cred ca aici, daca ma repet, sorry. Ce face el nu e hardcore homeschool, ca n-am chiar capiat sa ii si predau. Cred ca ne-am bate dupa o juma de ora... Este un program direct de la minister (asadar fara amestecul school boards) in colaborare cu TV Ontario. Foarte folosit de cei homeschooled dar care vor credits ca sa aplice clasic la universitate si de cei care lipsesc temporar din tara. Initial programul a existat pt cei de la tara, care nu aveau scoli si profesori si functiona in trenuri. De fapt noi asa am aflat de el, inainte cand ne impachetam s-o uschim, ca doar nu-l puteam baga pe MrP in scoala din Ro. Programul e facut pentru self-study, primeste de la ei tot ce ii trebuie: carti, cd-uri, sunt labs si simulations pe web, in mod normal ar trebui sa poata parcurge fara ajutor materia, ca de destept, nu-i problema. In cazul in care se loveste de ceva ce nu intelege, in fiecare zi sunt online si la telefon ontario certified teachers cu care poate sa chat si sa foloseasca un "blackboard" comun sa se lamureasca. Si ca sa ajung si la raspunsul la intrebare, da, are examene la fiecare materie. Examenele sunt aici, la sediul lor. Daca as vrea in Ro exam, e mai complicat, ca trebuie ei sa aprobe proctorul. E cam la 3/4 din drum pt a 11-a cu creditele. Parerea mea e ca daca scot homeschooling la voi o fac pt bani. Daca ar face-o pt copii, ar pune mai degraba teste standardizate obligatorii anuale si daca nu trece copilul atunci sa-l oblige la clasa. De ce sa testeze parintele? Dar eu una nu as putea face homescool, ai mei copii sunt "on their own" ca nu am nici rabdare, nici talent pedagogic, nici will, nici way si nici nu prea am habar ce fac decat asa din avion
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ

flower-power spune:
Neatza ,neatza !Raise and shine !
Anca ,eu stiam ca se ocupa si cu zboruri ,da ce sa zic ,al meu sot a facut rezervarile ,poate nu direct ,poate n-am inteles eu ,si noi am fost destul de multumiti .Am stat in buricul Vienei si sa stii ca n-a fost de speriat ,chiar super okay ,avand in vedere ca aveam nevoie de calarit orasul ,muzee ,castele ,biserici ,Concert de Craciun , shopping .Aka mi s-au parut preturile bunicele la ei .Ai tu un pont mai bun ?Sufla si aici o vorbulita ,un PM ,ceva ...,ca vad ca esti experta .Noi de cate ori am plecat ne-am facut temele bine de acas ,forumuri cu travelling ,chiar am intrebat direct oameni care-au fost ,sa n-avem surprize ,sa stim ce sa ne-asteptam .Si sa stii ca au fost destul de placute si fructuase ,cum ar zice un prieten si mai ales fara surprize neplacute .
Ce te bagi ,las-o pe mQQm sa ne impartaseasca ,poate ne scapa noua ceva ...(cu Dedi)
Pai daca lui E ii place sa citeasca-i bine .Gramatica =matematica ,invata regula si-o aplica si mai tre si ceva exercitiu .Altfel nu merge ,mai ales daca prinde goluri ,dupa aia s-a terminat ,nu mai intelege nika
mQQm ,cum n-ati rezolvat ? E la casa ?Nu au vecinii net ?Sa traga cablul e problema ?Da vreun internet cafe n-au sau nu vrei sa-l lasi ?e-adevarat ca pe-acolo mai misuna fauna ,da poate gaseste ceva mai aerisit .Rude mai tinere n-aveti ? Le 'vizita' si el mai des daca aveau si net .
Baietii se coc mai tarzior zici ? Mai tarzior spre niciodata ,sau ...?
Si nu te jena de off-topic ca ne dor ochii si plus de asta ne intereseaza si pe noi .Vad ca e un tip canadez care se strofoaca cu homeschooling in Romania,da nush ce sanse are ,cre ca vrea sa se intoarca si face alergie la a-si lasa copiii pe mana vreunui prof boxangiu de pe meleaguri mioritice dupa ce-a experimentat traiul prin alte zone
Va pup si sa fiti cuminti

ralualexandrei spune:
Fetelor intre pregatirile pt paste si curatenie generala ma mai distrez si cu ceva probleme de matematica,ufff cred ca vor sa-i tampeasca pe toti copiii cu atatea probleme.Deci iata care e problema pe care am avut-o de rezolvat dar mai ales de explicat:diferentza a doua numere este 3,69 si raportul lor 0,4 sa se afle numerele.Enjoy
Edy si Maria se alearga dintr-o camera in alta,Maria vrea sa se uite la desene Edy vine si schimba programul,iese scandal,normal.
Eduard a invatat sa faca Pa si ii facea de zor azi lui Robert de ne-a lasat pe toti cu gura cascata.Merge in doua picioare de duminica cand exasperata de faptul ca facea doi pasi si o lua dea busilea mi-am amintit de vorbele nasului ca cica sa-i trec un cutit printre picioare,eii si am facut-o si p-asta si a mers.In secunda asta a dat iama in cduri si se amuza trantindu-le care pe jos care pe birou.
Robert e un ingeras de cand antrenorul le-a zis de cantonament si noi il santajam cu asta ,ca doar cine merita merge nuuuu?
Au competitia nationala in iunie si internationala in octombrie in Frantza asa ca acum antrenamentele au devenit serioase si se lasa cu febra musculara.
Aseara am avut un moment emotionant impreuna cu el ,m-a luat de gat si a inceput sa planga ca el vrea sa-si ceara scuze pt toate prostiile si ca ma iubeste,hmmm cred ca am fost pea aspra cu el insa ma saturasem sa fiu chemata la scoala saptamana de saptamana nu pt note cat pt disciplina,ca e un zgubilitic si jumatate si mereu calca pe bec si mereu il vedea cate un profesor exact in momentele lui de nebunie.
Va pup si va doresc un PASTE FERICIT!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

mihaela_s spune:
Ziua buna!
Ma simt mai bine azi, dupa somnul de ieri mi-am revenit putin, am reusit sa si invat ieri cate ceva. Asa ca azi am revenit in forta la scoala.
Sanca, fetele si-au ales singure culorile. Silvia 3 pereti roz Barbie si unul un visiniu inchis plommon cica . Diana 3 pereti un portocaliu pal si unul un portocaliu inchis, insa camera ei ramane in asteptare. Silvia nu vrea sa doarma singura in camera, asa ca Diana se va sacrifica o vreme, desi isi doreste de muuuulta vreme camera ei. La noi in dormitor vrem un perete ceva caramiziu inchis si restul albi cred, sau o culoare pala care sa se asorteze, inca nu am hotarat exact. In living care e una cu sufrageria o vom imparti "vizual" in 2...in spatele bibliotecii maro(biblioteca va fi din lemn de mesteacan, deschis la culoare), 2 pereti bej, iar peretele unde punem masa tot ceva roscat, inca nu ne-am hotarat exact. Al 4-lea perete e plin cu geamuri.
Mama nu se plictiseste nici altfel, ca se plimba mult. Apoi la vopsit nu o "inham", are o mana cam defecta, nu o poate ridica mult si o cam doare, dar in curte a zis ca se "baga" daca o las...sper sa-i placa. Poate mai la toamna cand va reveni ii va placea mai mult, acum vom avea casa cam goala . Vrem sa terminam de zugravit inainte de a avea mobila, asa ca am amanat comanda pentru living/sufragerie.
Holul va ramane deocamdata asa, bucataria la fel. Mobila din bucatarie e cam veche, mai ales unde e masina de spalat vase e tare distrusa de la aburi/caldura cred...apropo si la voi, cele care aveti masina de spalat vase e la fel? Acum nu mai avem finante sa o schimbam (mobila) si am amanta si zugravirea bucatariei pana vom avea si mobila noua.
mQQm, pentru mine e tarzie ora asta la care se incepe aici...in Ro io incepeam la 7 si eram mereu somnoroasa, pana pe la 9 nu ma trezeam, faceam treaba cu ochii inchisi .
Ana-Maria, drum bun si petrecere frumoasa de Paste!
Mara, ma simt bine, cred ca mai multa miscare nu mi-ar strica la sedentarismul meu, ma gandesc ca voi face ceva gimnastica dupa ce ma mut si voi avea loc mai mult. De mult ma pregatesc, dar nu am gasit momentul . Da, poate nici o bicicleta nu ar strica...
.
Ca sa ramanem in randul elevilor silitori, Diana a venti si ea acasa cu un rezultat maxim (21 de puncte din 21, ca asa se noteaza aici) la materia care senumeste ceva de genul Cunostinte despre natura, unde fac si geografie si biologie si altele. Testul a fost la lectia magnetism, i-a placut ce a invatat si a stiut tot. Se lauda ieri ca nici nu s-a "fortat" tare sa invete!
Cam atat din emisfera nordica, vremea e in continuare frumoasa cu soare non-stop, dar pe duminica asteptam ploi, apoi cica toata saptamana urmatoare. Trebuie sa ne bucuram de zilele astea...va pup!
ps. SARBATORI FERICITE celor care plecati de acasa...agho daca am inteles bine! Daca mai e cineva, scuzatzi uitucenia...da' mai viu pana in we.
vorbe de copil...
Hobby

flower-power spune:
Ce faceti ,vopsiti oua ?Liniste si pace ...A propos voi cand stiti ca se vopsesc ouale ,joi sau vineri ?Am auzit atatea variante ca m-am debusolat de tot .Oricum ,n-am incotro tre' sa vopsesc macar cateva azi ca are TB nevoie la scoala sa faca nush ce iepurasi din ele
La abilitati si desen are doo maini stangi ,da m-am consolat nu-l fac nici mestesugar nici pictor ,si-apoi nu le poate avea pe toate (zise ma-sa ) .Trebuie sa va zic asta ,stiti voi ca al meu baiat merge singur la scoala de cateva zile ,cu transp in comun pret de cateva statii si traverseaza singur ?Aveti mare noroc []ca nu v-am istorisit din ziua 1 ca am cam facut 13-14 pana m-a sunat c-a ajuns si traversat .Mai precis in prima zi a uitat sa ma sune c-a ajuns
.Important e ca se descurca ,si destul de bine ,el a insistat mai demult sa-l lasam sa mearga macar la sah ,in aceeasi zona cu sc de fapt.La vrajit pe tata-su si mie mi-au comunicat doar.Bineinteles ca a facut al meu sot urmarire pe ascunselea ,el crezand ca eu chiar il las din prima sa halaiduiasca singur prin oras .Sa-l fi vazut pe al meu sot cum se strecura in parcare sa nu-l vada copilu'.Si uite-asa s-a tinut dupa el de la distanta sa vaza ce si cum .Bineinteles ca TB s-a descurcat era a3-a atunci ,da closca tot closca ...
Editez ca vad c-anebunit netu ,abia acu au aparut postarile Mihaelei si al Andrei.Deci ,ati zumzait ceva...