Mamici de Noiembrie - Decembrie (18)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

La multi ani,floricele scumpe si dragalase
sarbatorim si noi cea mai scumpa floricica,va poftesc la o feliuta de tort

Miria,
Biaz,
Toricelli,
cumparaturile pt bb le-am inceput in trim 2...,pana a venit printesa am cumparat tot ce era necesar...,de la cosmetice pana la patut...,totul a fost spalat si calcat,asezat si pregatit pentru marea inatalnire...la bb 2,voi face exact la fel...
ce n-am sa mai fac acum...,n-am sa mai cumpar asa de multe lucrusoare(au ramas nepurtate),biberoane(n-am avut nevoie),multe cosmetice de care nu m-am folosit(daca vrei detaliez),de data asta voi lua strictul necesar si daca vrei pot sa-ti fac o listuta completa
Mav,
la prima sarcina am facut TT,dar acum nu vreau sa-l mai fac...,mi se pare un stres in plus in conditiile in care asa cum ai spus si tu,daca doamne fereste ar iesi prost,n-as fi in stare sa-mi omor copilasul pt ca are SD de ex...,sper sa ma fofilez cumva de dr ,pt ca el mi-a zis din prima ca trebuie sa-l facem...
Alexutza,
eu zic ca unii dr merita sa-i si injuri...,da' in fata,nu pe la spate...cum d-zeu sa-ti vorbeasca asa????,adica cine puii mei se crede????,eu cred ca faceam un scandal monstru in cabinet...,s-a comportat ingrozitor si-mi pare rau ca te-a necajit atat de tare...
la 21 ani,am trecut printr-un chiruetaj,care m-a marcat enormmm,de atunci am luat anticonceptionale...,cu pauzele de rigoare,dupa spusele medicului la care mergeam atunci...
inainte sa ne hotaram sa facem bb,mergeam la dr Miciner de la Sabyc...,dr f draguta...,pe care la ultimul control inainte sa plec din tara,o intrebam daca pot sa renunt la pastile si sa fac bb si cu cat timp inainte sa fac pauza dintre pastile si sarcina...
mi-a spus f clar...,le poti intrerupe azi...si apoi daca ramai gravida imediat inseamna ca nu mai exista urma de pastiluta si organismul si-a reluat functiile dinainte...,deci totul este ok...
jur ca asa am facut...,ne-am hotarat sa facem bb,am intrerupt pastilele...si-am ramas f repede,max 1 luna...,am avut cea mai usoara sarcina...2 saptamani greturi,fara dureri de burta...,fara dureri de sani...,rezultatul il poti vedea la semnatura3800g,53 cm,sanatoasa si frumoasa...
ps:te roggggg schimba dr...,stresul este ultimul lucru pe care ar trebui sa-l lasi in viata ta...si cand el vine de la cel/cea care ar trebui sa te ajute,sfatuiasca ca doar ti-e dr...,atunci cu atat mai grav...
Diana,
totul ok?ce face printesa?

Mamica stralucitoare
12+ + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

buna fetele.la multi ani floricelelor.dandusa te rog trimite-mi si mie pe pm listuta cu tot ce trebuie sa cumpar,ca zau ca nu ma pricep.sunt la a doua sarcina dar din nefericire prima nu a fost sa fie.oricum nu cred ca stiu ce sa cumpar si nici nu vreau sa iau asa in nestire.merci.
bun venit noilor sarcini usoare si la termen.
apropo de TT am inteles ca ar trebui facut in special de femeile trecute de 35 de ani.mie doctorul nu mia zis nimic si nici nu as vrea sa il fac.ma gindesc ca are DD grija de puiul meu si de mine.si oricum in caz de ceva nu as putea sa... nici gind .e al meu si il voi iubi indiferent de situatie.

12+<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-
tp://good-times.webshots.com/album/563129166tzHOhg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo5979 spune:

Mary scumpo aici sunt, am cam fost bulversata in ultima saptamana de vestile proaste date de unele dintre fete, iar de joi seara sunt in team bulding la poiana brasov, si nu aveam net decat intr-un singur loc unde in schimb nu aveam prize in caz ca se descarcau laptopurile...etc, o serie de cazuri si probleme. Eu sunt bine, aceleasi probleme cu mirosurile, greturi nimic, nu mi-e rau, se umple repede stomacelul, somn la greu, imi e somn mereu, si marti pe 22 am intalnire cu dna dr a mea si facem o abdominala, ma astept sa fi crescut si mai mult fata de pe 12 aprilie canbd am fost ultima data parca...si ii dadusera mugurasii de la maini si picioare. Va spun mai multe de indata ce le aflu.
As vrea asa de mult sa nu mai existe stiri triste si anunturi dureroase, fetelor care treceti prin cumplita experienta a pierderii sarcinii, suntem alaturi de voi cu tot sufletul, va iubim si incercam sa va sprijinim cum stim si ne pricepem si noi mai bine.

Va saruta cu mult drag...a voastra

Leeloo
9 +

http://community.webshots.com/user/leeloo5979

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

dandusa Multumesc pentru raspunsuri ! Da , mi-ar placea o lista cu strictul necesar pt. bebe . Multumesc si mamicilor forumiste care deja mi-au trimis listutzele lor. Nu strica nicodata mai multe variante.
Nu stiu daca e sau nu prea devreme sa imi fac o asemenea lista dar pot sa le arhivez intr-un folder special pina la momentul in care ma decid sa incep cumparaturile , undeva spre finalul trimestrului II.

Cit priveste triplu TT, mi-a fost cerut de gineca desi i-am spus ca nu sunt de acord cu efectuarea lui. A insistat si atunci i-am promis ca il voi face.
Motivele pt. care mi-a fost solicitat : virsta si antecendentul - avort spontan 6-7 saptamani.
Nu stiu ce sa spun , e un test prognostic nu un test diagnostic , pina la urma am inteles ca SD este un accident genetic iar prognosticul oferit de TT imi pare absolut inutil in aceste conditii caci practic nu determina decit ipotetic in raport de anumite statistici sansele de a avea sau nu un copil cu SD.
Statistici raportate si ele la acuratetea masuratorilor eco , masuratori la care se raporteaza si dozarile celor trei markeri din serul matern.
Un prognostic nu ramine decit un prognostic , nu ofera nici o siguranta iar accidentul genetic ramine un accident genetic care se poate intimpla dincolo de orice prognostic.
Una dintre analizele tip diagnostic este amniocenteza iar dupa parerea mea ar trebui sa se mearga direct pe amniocenteza devreme ce TT ramane doar un prognostic iar SD un accident genetic.

Sunt foarte acra vis a vis de acest subiect pentru ca presupune niste decizii infioratoare. Pe care momentan nu sunt pregatita sa le iau.

Cum spunea o forumista , m-am saturat de atitea probleme : mai intai pierde sarcina , dupa 6 luni raman gravida , apoi stai acasa 2 luni si jumatate , urmeaza tot soiul de analize care mai de care mai ciudate si mai panicarde , apoi decizia cea mai tare fac sau nu amniocenteza si tot asa.

Apoi ma ghindesc si la responsabilitatea de a aduce pe lume un copil cu SD , caci nu-i asa , nu exista pentru nimeni si nimic nici o garantie cu sau fara antecedente in familie , cu sau fara o virsta innaintata , ca va avea sau nu un copil sanatos? Si pur si simplu imi vine sa ma iau cu mainile de par !

Uneori imi vine pur si simplu sa spun : TT e ultima analiza fitzoasa pe care mi-o mai fac , gata pina aici , de acum incolo vreau sa ma comport ca o gravida normala. Si pe urma ajung intr-un crec vicios : care normal ? Oricum nu asta care presupune in fiecare minut stresu" cit casa.

Nu m-am hotarit daca sa fac sau nu amniocenteza pentru ca pentru mine asta e problema , nu TT care din perpesctiva mea nu are nici o valaore cita vreme e un soi de LOTO mai avansat.

Si nici nu stiu daca o voi putea face. Va anunt cind voi decide alba sau neagra.

Toriceli 13+

Mergi la inceput

eu pina acum nu am facut nici un fel de analize.de ce?nu stiu.dr meu a zis sa nu ne grabim.e adevarat am si o problema cu asigurarea,inca nu am primit cardul de asigurat iar ca sa le fac si sa le platesc ,nu imi permit.aici sunt mult mai scumpe decit in tara.nici nu stiu ce sa fac.sa schimb dr.sau sa mai astept.nu mi-a dat decit un fel de prenatal pe care il iau de la 5 saptamini.cit despre sarcina pierduta ,asta se intimpla acum 3,5 ani iar apoi nu am mai ramas pina acum.atunci a fost sarcina oprita in evolutie la 8 sapt urmata de avort spontan(eram deja internata)iar doctorii inca mai aveau sperante ca si mine de altfel.
nu zic ca nu sunt putin speriata dar ce pot sa fac?numai DD stie ce e bine si ce nu.cind voi merge la dr data viitoare o sa discut mai multe amanunte cu el.
tot citesc ca ati facut nu stiu cite analize si echo,iar eu am doar 2 facute.parca sunt putin ofticata de ce dr.meu nu a insistat sa fac analizele chiar si cu plata.ma descurcam eu cumva si gaseam o solutie.
asadar ce sa fac?sa schimb doctorul?

Mergi la inceput

cata_myky obsev ca dincolo medicii sunt mult mai restrictivi la capitolul analize , eco . Probabil si datorita sistemului asigurarilor ceva mai strict , mai rigid si costurilor probabil exagerate "in privat". Oricum eu am facut toate analizele si cele uzuale si cele cele indicate de medic peste cele uzuale doar contracost.
La noi in Craiova se fac programari aproape cu luni innainte pentru a beneficia de analize pe "casa" adica pe asigurare. Asa ca tot nu am putut beneficia de asigurare.

Daca vrei sa cunosti analizele uzuale de sarcina care se cer la noi pot sa iti dau un PM cu cele care mi-au fost date mie. Sa ma contactezi daca te hotarasti.

Intr-un alt mesaj le voi osta pe cele gasite pe site-ul mami punct ro. Poate si pe site-ul nostru se gasesc , dar nu am observat vreun subiect detaliat pe analize in sarcina.

Cit priveste schimbatul medicului , nu stiu ce sa spun. Poate ca o alta opinie nu ar strica. Incearca sa observi care este optica acolo consultind si un alt medic si sa nu uiti ca daca ai ajuns la 12 saptamani , ai trecut de ce-i mai greu iar orice infectie depistabila in secretia vaginala sau PAP si care ar putea afecta fatul oricum nu se trateaza decit din trimestrul II - cel putin aici - si in general de la 15-16 saptamani.

Aveam si un document cu analizele pt. trimestrul II. Sa vad daca il mai gasesc.Daca informatia e pe link , il postez.

Toriceli 13+

Mergi la inceput

Cata , aici analizele uzuale :Analizele din timpul sarcinii

Trimestrul I

Analiza sangelui
 Hemoglobina (Hb). Vei afla daca esti anemica sau nu. Daca nu o tratezi, ea
va determina nasterea premature si reducerea dezvoltarii fatului.
 Leucocite (Ht). O leucocitoza (numar mare de cellule albe in sange) usora
este destul de normala ins arcina. Cand valorile ei sunt mult crescute,
inseamna o infectie in organism care trebuie depistata si tratata.
 Gicemia (nivelul de glucoza din sange) este foarte importanta in aflarea unui
eventual diabet de sarcina.
 Creatinina si nivelul de uree dovedesc functionarea normala sau nu a
rinichilor.
 Grupa sanguina, RH-ul sunt foarte importante in evolutia sarcinii, a fatului.
 RBW sau VDRL (un test serologic) detecteaza infectia cu sifilis a mamei. O
sarcina pe un asemenea fond poate sa aiba consecinte dramatice.
Analiza urinei
 Testul de sarcina confirma sarcina.
 Sumarul de urina descopera diabetul de sarcina sau preeclapsia.
 Urocultura determina eventuale modificari functionale ale rinichilor, care
predispun gravida la infectii (cistite, pielonefrite).
Alte investigatii
 Test de depistare a unor infectii materne: rubeola, toxoplasmoza, HIV etc.
(Imbolnavirea, in primul trimestru de sarcina, poate sa duca la avort spontan sau
anomalii congenitale severe).
 Test de depistare a hepatitei. Daca virusul este in sangele mamei, se poate
transmite, la nastere, copilului.
 Analiza secretiilor vaginale. Netratate, acestea dau anomalii congenitale.
 Ecografia constata eventualele anomalii la inceputul sarcinii, identifica sarcinile
cu risc.

Trimestru al II-lea

Se repeta analizele de sange si ecografia

Teste genetice
 Amniocenteza se face intre saptamanile a 14-a si a 18-a femeilor peste 35 de anis
au celor care au boli genetice in familile. Detecteaza cu precizie daca sunt defecte
de tb neural, sindromul Down, alte boli genetice.
 Nivelul de fetoproteina (AFP) se recolteaza din sangele matern. Daca acest nivel
este crescut, dovedeste defecte de tub neural. Si, invers, daca nivelul este scazut
se determina sindromul Down.
 Triplul test. Intre saptamanile 15-18 se testeaza anomaliile genetice: defecte de
tub neural si sindromul Down.

Trimestrul a III-lea

Se repeta analizele de sange, urocultura, sumarul de urina, cultura din secretiile
vaginale. Se masoara mai des tensiunea arteriala.
Ecografia este foarte importanta acum pentru ca masoara dimensiunile si greutatea
fatului, cantitatea de lichid amniotic, localizeaza placenta, determina pozitia fatului, dar si
eventualele anomalii congenitale.

Toriceli 13+

Mergi la inceput

Aici citeva site-uri care indica , mai mult sau mai putin detaliat, analizele de efectuat in sarcina :

http://www.kidz.ro/articol/Sarcina/1504/Controalele-medicale-in-timpul-sarcinii.html

Site Dr. Tutunaru - capitolul sarcina , pagina 3.

http://www.topsanatate.ro/articol/e-sarcina-ta-stii-sa-ai-grija-de-ea-25481.html

Toriceli 13+

Mergi la inceput

multumesc mult toriceli.im vor fi de folos caci le voi traduce si ii voi cere medicului explicatii.

Mergi la inceput

Cu placere! Sa nu-l omori de tot pe nenea docu"!

quote:
Originally posted by cata_myky

multumesc mult toriceli.im vor fi de folos caci le voi traduce si ii voi cere medicului explicatii.

Toriceli 13+

Mergi la inceput