Mamici de Noiembrie - Decembrie (18)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Fetelor si mie saptamana trecuta mi-a facut doctorul control.Acum, sa vedem miercuri, dar eu cred ca va fi doar eco...

Ramo 5+

Puiutul meu scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Si eu sunt inebunita dupa branza feta....

Ramo 5+

Puiutul meu scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

am mai vazut lista asta pe undeva, aici in Belgia regulile sunt mult mai lejere: nu carne cruda, peste crud, nu legume la restaurant pentru cele care nu au imunitate la toxoplasmoza, nu branzeturi preparate din lapte nepasteurizat (insa aceastea aici sunt exceptionale caci tot ce e in magazine e facut sa tina cat mai mult)

am cateva comentarii la lista:

quote:
Alimente interzise:
-carnea cruda (biftec) sau insuficient fiarta
- ficat proaspat,gatit in “sange”
-carnea foarte proaspata
-peste crud(ex sushi)
pana aici de acord, tot ce e crud poate fi rau

-scoicile pt ca pot contine bacterii,pestii tropicali,pot contine toxine
aici scoicile sunt un fel de "mancare nationala", se scot din marea nordului si se consuma proaspete si nu au contraindicatii. singurele contraindicate in sarcina sunt stridiile crude

-fructele de mare si crustaceele (pot cauza alergii)
fructele de mare aceeasi poveste - mancare nationala, daca esti alergica la ele se presupune ca stii deja. atat vreme cat sunt gatite nu e nici o problema.

-specialitati fine de branza (camembert,roquefourt,feta)
numai daca sunt facute cu lapte nepasteurizat
-laptele nepasteurizat de vaca (permis doar lapte cu 1,5%grasime, si samantana cu 12%,ambele cu lapte pasteriuzat, untul permis doar cel cu 60%grasime)
nu inteleg logica procentului de grasime, decat ca numar de calorii

-maioneza (doar maioneza de casa cu galbenus bine fiert)
nu pune nimeni ou crud in borcanele de maioneza din comert care au luni de zile termen de garantie si care pot fi pastrate la temperatura camerei pana la desfacere. tot ce e in ele este tratat termic si "debacterizat"

-inghetata(E buna cea preparata in casa dupa retete care presupun fierberea)
la fel ca si maioneza, poate la vreun restaurnt super chic sa mananci inghetata facuta cu ou crud

-frisca(e cu albus crud) - nu e!

-cofeina,alcoolul
cofeina e admisa pana la 300mg (150 dupa unele studii) pe zi. 150mg inseamna cam 3 cesti de cafea.
alcool si astia de pe aici zic nu, insa unii spun ca in luni mai mari un pahar de vin sau sampanie din an in pasti nu face nimic

-ouale crude
-alimente care nu au fost pastrate in frigider
normal

-grasimile
-dulciurile si ciocolata (doar asa un pic de pofta)
nu inteleg de ce ar fi interzise, doar un semnal de alarma ca numar mare de calorii. dupa ce ca esti insarcinata iti mai tai si portia la dulciuri si ciocolata - e prea de tot

-bauturi carbogazoase
nu am auzit niciodata de asa ceva

-laptele,branza,smantana de tara(laptele de tara trebuie dat in clocot 10 min)
din cauza laptelui nepasteurizat si a conditiilor nesigure de preparare

-grasimile artificiale (margarina)
nu am auzit, nu vad motivul

-de evitat pastravul si somonul
sunt ok insa pot contine nu mai stiu ce, trebuiesc limitate la 1 portie pe saptamana, mie imi place mult somonul

-ceaiul negru sau verde
la fel ca si cafeaua, daca nu e baut industrial e ok - aceeasi situatie si cu cola

-hot-dog,shaworma,hamburger,crenwursti,salamuri.
in ideea ca pot fi preparate in conditii improprii? mezeluri din magazin nu vad de ce nu. nu e cea mai sanatoasa chestie pe care o poti manca, da nu putem manca numai carne "bio" si legume udate cu apa de izvor de munte

-indulcitori artificiali (suspectate ca ar produce leziuni cerebrale,zaharina produce cancer la animalele de laborator),de preferat zaharul brun si cea mai recomandata e melasa concentrata
de indulcitorii artificiali stiu si eu ca nu sunt recomandati

-chips-uri,guma de mestecat
eu poftesc la chipsuri, ceva de speriat!! si inainte nu mancam. afar de faptul ca nu au nici o valoare nutritionala si contin gramezi de calorii nu vad problema

-apa tonica,bitter lemon, suc de grapefruit
nu am citit decat ca apa tonica nu e recomandata din cauza continutului de chinina care e medicament. eu am baut kinley in sarcina cu fata, nu mi-a zis doctorul ca nu e ok.

-costita ,sunca,carne sarata
poate din cauza retentiei mai mare de apa?

-de evitat conservele,pot contine ,acidul fosforic,fosfatii(necesari pt conservare)desi nu sunt toxici,produc dezechilibru alimentar ,cat si la nivelul vitaminelor din organism
despre asta nu stiu nimic, aici nu sunt interdictii. noi mai mancam conserve insa mai rar.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

alra f bune comentariile tale

lista e cu copy -paste din google.

cu dulciurile de ex..... am mancat in luna a 8-a de am spart orice recorduri personale... io-te d-aia nu manaca fi-miu nimic din ce-i dulce acum.. sa il vedetzi cum scuipa merele dulci, e criminal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

alra iti impartasesc obiectiile aduse diverselor alimente deja declarate "interzise". In cca 30 minute aduc si explicatii , am mai multe carti despre sarcina si nastere cu liste intregi si explicatii despre alimente de ce da si de ce nu. Pentru toate alimentele unde ai adus observatii exista explicatii.
Imi place sa imi tin in friu ceea ce plastic putem sa ii spunem "paranoia sarcinii" si sa maninc din fiecare cite ceva. In pofida antecendentului pe care il am refuz sa devin o persoana obsesiva sau execesiva in orice subiect ce presupune ingrijirea gravidei in sarcina , prin urmare nu o sa aplic restrictii alimentare majore. Ci doar pe cele explicabile rational. Si povestea cu alcoolul...un pahar , e adevarat nu e cazul sa abuzam , nu constant , si de preferat spre trimestrul III e ok. Mie imi place berea ..si din cind in cind mai fur cite o gura de la soata , asa o data la 2 - 3 sapatamini.

Toriceli 13+

Mergi la inceput

Bleah....ingrijirea gravidei in sarcina...parca putem fi gravide si in ne-sarcina...Pleonasm cit casa. Ma duc sa caut prin carti ca daca mai stau mult cu ochii in pc cine stie ce timpenii mai scriu...

Toriceli 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Toriceli daca nu vrei tuseu ii spui. Mai depinde si de mana doctorului, la doctorita mea nu simteam nimic. Ea imi facea de fiecare data si vedea daca a mai crescut uterul si asa concluziona ca sarcina este in evolutie.
Mie mi se pare aiurea un singur tuseu la 20 de saptamani. Pai mie la 16 saptamani a inceput sa mi se deschida colul, cum as fi aflat fara tuseu? La ecograf se masoara lungimea colului si daca este orificiul intern deschis, cel extern nu este specificat cel putin nu este specificat la ecografia mea morfologica de la 22 de saptamani.
Alra, bine ai venit, sarcina si nastere usoara, ma bucur ca ai reusit din nou!

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

paranoia sarcinii ca paranoia sarcinii, da sa vedeti paranoia alimentatiei in timpul alaptatului si paranoia cresterii copilului!!

si eu respect numai regulile pe care le inteleg. si refuz sa fac orice fel de obsesie, chiar date fiind antecedentele.

da stiti de unde vine paranoia? ce se intampla in burta noastra e total incontrolabil. facand liste de lucruri permise si nepermise avem cumva senzatia ca "controlam" situatia. fals. numai 5-6% din malformatii sunt intr-adevar provocate de agentii externi. acuma eu nu zic haideti sa fumam si sa bem pana nu mai putem sta in picioare insa pledez pentru moderatie si reguli cu fundament real.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu aseara am reusit sa beau un ceai de menta. Incerc ce stiu ca-mi place si nu am mai mancat de mult. Si a fost ok, nu am vizitat baia dupa.
Acum am facut ciorbita de fasole si mananc cu praz.
Parca si fasolea era la interzise dar nu mai stiu de ce. Asa si ceai de codita soricelului am consumat si nici acela nu este recomandat ca este folosit pentru provocarea menstruatiei.
Si am chef sa pap praz cu branza dar nu stiu daca este ok. Pe ea scrie Tranche de fromage au lait de vache pasteurize nature 45% MG/ES. Eu cred ca-i pasteurizat laptele asa ca ma risc.
Toriceli, ce tare ai fost cu pleonasmul, ha ha, vai de ei.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

BB2

Mergi la inceput

Otilia cu tuseul nu am probleme cu gineca mea, caci oricum face doar unul maxim doua. Pentru mine e ok. Sunt convinsa ca daca va aprecia ca se impune probabil imi va spune.
Hai sa va povestesc o intimlare cu tuseul si vrutul si nevrutul : ia inauaruie cu doar citeva zile minnainte de a ramine insarcinata mi-am facut un PAP si o secretie vag. Ei bine , m-am interesat ce cabinet are program prelungint (ajungeam in localitatea de domicliu undeva in jurul orei 19 , acum am renuntat la naveta). Bun . Ajung , ma sui pe masa , si tanti dupa ce ma intreaba de ce vreau PAP si secretie (uite asa de ochi albastrii ! ) imi face volens nolens , in doi timpi si trei miscari si un tuseu.
Ca daca tot eram intinsa acolo si cu picioarele cracanate , parca o invitasem nu ? Cam asa parea. Buneinteles ca m-am congstionat toata dar ce folos , faptul era consumat.

La chestia cu pleonasmul...ce sa mai spun atit mai poate neuronul meu gravid !

Hai ca ma apuc de scris explicatii la interdictii , ca si asa am cam intirziat.

Toriceli 13+

Mergi la inceput