Mamici de Noiembrie - Decembrie (18)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

alra sincer , ce imi pvestesti tu cu negarea imi este fooaaaarte cunoscuta. Pina nu am fost nevoita sa imi schimb pantalonii am refuzat sa accept ce sunt gravida - si s-a intimplat pe 11 saptamini si vreo 5 zile , cam asta era daca nu ma insel. Pina pe la 11 saptamini urmaream discutiile de pe forum , "in secret" si nu vroiam sa ma inscriu. Pina cind una dintre fete - Mav(Maryb , sa nu ma omoritzi fetelor ca a fost demult dialogul ....) s-a plins de un nesimntit de medic de familie care a expediat-osi nu a acceptat sa o ia in evidenta decit dupa 12 saptamini.Si atunci a trebuit sa spun ceva. Ca am ramas cu o mare frustrare legata de medici si actul medical in special pe domeniul maternitate , graviditate.
Cu diversele obsesii ce sa mai spun , fiecare raminem cu diverse sechele , mi se par chiar normal sa reactionam asa. Important este , cum ai spus , sa incercam sa le tinem undeva la un nivel aceptabil si na nu ne lasam dominate de ele . Eu am ramas cu obsesia pe mici - mititei .Cu vreo 5 zile inainte de a pierde sarcina mincasem mici . Carnea nu era suficient de preparata , deci e clar...listerioza. Infectii nu aveam - genul celor care pot duce la pierderea sarcinii tricomonas , "gardanella" etc. Aveam si inca mai am o infectie cu o prapadita de candida . Hormonal - lh , fsh , estradiol , progesteron , prolactina ,etc si endocrinologic - tsh , T3 , T4 toate erau OK. Deci era clar ori drumul ori mitetii.
Mi s-ar parea usor in neregula sa ne comportam ca si cind nu s-ar fi intimplat nimic , ca si cind nu ar durea , ca si cind ar fi o experienta normala. Pentru ca nu e ! Normalul e ca dupa ce ai rams gravida sa duci sarcina 40 saptamini si sa nasti. Bine acuum nici de dramatiyat in exces nu e bine. Ca dam in altele. Ce sa mai spun : e o veritabila lupta pina reusesti sa te mentii intr-un oarecare echilibru.
Sper ca medicul tau sa aiba dreptate si dupa primele 3 luni sa nu mai fim asa circumspecte , sa fim mai putin tensionate si sa acceptam pina nu nastem si ne trezim cu el in brate , ca sunt gravide - viitoare mamici.

Toriceli 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

Biaz te rog mult, dupa ce te mai linistesti, cauta alt medic... nu tb sa fie neaparat renumit, ca astia au de obicei program fff. incarcat.si f important: sa fie OM.
eu sper sa ajung maine la o bisericuta, sa aprind o lumanare pt ingerasii de aici, si una pt gravidoasele mele dragi.
Brie whaaaat? mi-e rau! mey, nu e adevaraaat. cum frate l-au operat pe copil sanatos? Doamne fereste; fetelor, eu acum realizez ca, desi sunt un om pasnic, Doamne feri, as fi in stare de crima pt copii mei... si pt tati... si pt mama mea... si pt sor-mea... hm deja devin criminal in serie
babyzapi sa ne tii la curent cu durerile... si eu am
monicabo, eram datoare cu un raspuns la tine.. strumpf-ul are 1 an si un pic. la fel ca tine am gandit si eu..... vreau 2 gupii, ai ar fi bine sa ii fac repede, ca sa imi revin profesional.... pt ca nu ma indur sa ii las nici de la cateva luni cu bona
Otilia, si la mine tot dupa pranz incep greturile....poate pt ca nu mananc nimic pana atunci ?... bine spus. ca nu mai manaci nimic dupa 7.. io parca vad ca ma umflu iar cu treij de kile
alra, bine ai venit
toricelli, io-s anti babisme si superstitii... daca e sa cred in ceva, mai bine cred in Dumnezeu... nu am cumparat prea multe la bb1... ca habar n-aveam cu ce se mananca un gupil. patut aveam, am primit si o scoica, masa de infasat, am luat cadita..(d-aia clasica.. albie..... nu m-am descurcat defel cu cea pusa pe rama, cu furtun si alte dracovenii... o sa iti dau un pm cu necesar bb.. il am undeva pe blog, e bine sa stii unde gasesti informatia)
am luat si hainute... multe inutile... pt ca nu am reusit sa il imbrac in salopete.

trec si la cap trecut; am baut o cafelutza dimineata si nu poc sa fac nani cu familionul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

toriceli, diferenta dintre noi este ca eu aveam deja un copil pocnind de sanatate in cabinet de fata cand mi s-a zis ca sarcina e oprita din evolutie. din cauza asta eu am luat lucrurile mai usor, si afara de atacuri de panica de frica eliminarii sarcinii sau a chiuretajului mari probleme nu am avut. am rasuflat usurata cand totul s-a terminat si mi-a zis ginecoloaga ca nu am de asteptat decat o luna pana sa incerc iara.

si eu am mai citit la acest subiect si nu am scris pana acuma cand am vazut multe fete in aceeasi situatie cu mine acum 4 luni si am vrut sa le zic ca exista viata si dupa chiuretaj si ca lucrurile pot reintra in normal mai repede decat cred - mai bine decat sa ma dau exemplu nu imi trece prin cap.

nu stiu cat de sec suna insa eu nu m-am gandit niciodata la un "copilas pierdut" ci la un "embrion", o sarcina oprita din evolutie. pe mine asta m-a ajutat. si am zis tuturor ca nu ma ajuta cu fete milostive si spunandu-mi cat de rau le pare caci m-ar face sa vad situatia mai in tragic decat e de fapt. dar asa e firea mea si asa e modul meu de a lupta. fiecare e diferit.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

spiridusul eu nu as merge la un ginec ce face tuseu vaginal la fiecare control. Gineca mea face tuseu vaginal doar din saptamina 20 ! Si afara de acela pe toata durata sarcinii numai daca ecografia releva ceva in neregula . Altfel controlul de la 20 de sapt. poate fi si singurul. Opinia ei este ca tuseul nu isi gaseste justificarea ecit atunci cind sunt ceva probleme de lamurit.La sarcinile prea mici exista riscuri majore pt. a tot cotrobai pe acolo !
Iar fara eco nu inteleg : ce vede cu manile unde e buba ? De unde este singerarea , e de la un chist e de la placenta etc. Poti face eventual alte constatari printr-un tuseu , si anume cele care nu ti le permite un eco. Si din cite am inteles sunt extrem de putine care mai ramin nelamurite dincolo de eco. Medici fara aparatura sunt recomandati dupa parerea mea unei gravidutze la care sarcina care a debutat normal , clasic fara probleme . Si chiar si atunci nu exista nici o garantie ca va decurge totul normal.
Acum , optiunea iti apartine.

Toriceli 13+

Mergi la inceput

isabela, branza de capra tb evitata. mezelurile, ficatul, pateul,... io de 2 sapt manac doar fornetii si fructe.. si inainte de asta biscuiti si fructe
brie... sunt la partea cu supararea pe nalize.... astept sa vaz, daca le-ai scos ochii au ba

quote:
Dupa 10 min, el zice "copilul e bine? ca eu nu am inteles nimic! Nu vrei mai bine sa imi explici acasa?"

fatah, cand mai ai draci, suna-ma pe mine, nu mai zapaci omu'
ramo... nu mai stiu de ce nu-i bine feta.. amu'io zic ca nu e bai ca ai halit si tu fro 5-6 felii..
teoretic eu n-am voie cartofi prajiti, da' crezi ca ma pot abtine... ma simt bine cand ii manac si apoi ma tavalesc de dureri de stomac.. da' 5 min sunt happy

io-te

Alimente interzise:
-carnea cruda (biftec) sau insuficient fiarta
- ficat proaspat,gatit in “sange”
-carnea foarte proaspata
-peste crud(ex sushi)
-scoicile pt ca pot contine bacterii,pestii tropicali,pot contine toxine
-fructele de mare si crustaceele (pot cauza alergii)
-specialitati fine de branza (camembert,roquefourt,feta)
-laptele nepasteurizat de vaca (permis doar lapte cu 1,5%grasime, si samantana cu 12%,ambele cu lapte pasteriuzat, untul permis doar cel cu 60%grasime)
-maioneza (doar maioneza de casa cu galbenus bine fiert)
-inghetata(E buna cea preparata in casa dupa retete care presupun fierberea)
-frisca(e cu albus crud)
-cofeina,alcoolul
-ouale crude
-alimente care nu au fost pastrate in frigider
-grasimile
-dulciurile si ciocolata (doar asa un pic de pofta)
-bauturi carbogazoase
-laptele,branza,smantana de tara(laptele de tara trebuie dat in clocot 10 min)
-grasimile artificiale (margarina)
-de evitat pastravul si somonul
-ceaiul negru sau verde
-hot-dog,shaworma,hamburger,crenwursti,salamuri.
-indulcitori artificiali (suspectate ca ar produce leziuni cerebrale,zaharina produce cancer la animalele de laborator),de preferat zaharul brun si cea mai recomandata e melasa concentrata
-chips-uri,guma de mestecat
-apa tonica,bitter lemon, suc de grapefruit
-costita ,sunca,carne sarata
-de evitat conservele,pot contine ,acidul fosforic,fosfatii(necesari pt conservare)desi nu sunt toxici,produc dezechilibru alimentar ,cat si la nivelul vitaminelor din organism

miky-ea, marushk bine ati venit la noi

Mikyyy eu chiar te invidiez... daca as avea posibilitatea as face si eu vreo 5 copii.; deocamdata zic sa ma opresc la 2, dar...cine stie?

Mergi la inceput

toriceli, am trecut degeaba printr-o sarcina.. ma pusesi pe ganduri
SONDAJ
cum mama lu' stefan cel mare e bine sa fie un control in sarcina?
ca asta de-l am acu' face si eco si tuseu(ca doar asa mai iese un ban, vorba aia) toata ziua, buna ziua... adica din s 4 pana in s40

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Spiridusule nu e ok sa iti faca tuseu la fiecare control. Si eu merg la un medic la care nu fac ecografie. Ecografia o fac in alta parte si merg cu ea la el. Ieri mi-a facut intr-adevar control doar ca sa vada cum se prezinta colul meu(dupa ce avusesem sangerarile alea). Si mie mi s-a parut ciudat sa merg la alt medic sa-mi faca eco si apoi la el. O sa vad cum va fi in continuare. Mie imi place mult de le pt ca imi raspunde la toate intrebarile, mi-a spus sa-l sun oricand daca intervine ceva, e rabdator, nu te da imediat afara din cabinet.

==========
Corina 7+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Spiridushule , nush" mai ce sa ma zic decit ca astea sunt regulile genecei mele ! La ea merge si fina mea care asteapta sa nasca dupa 27.04. Periodicitatea tuseului e verificata pe "viu" - adica pe fina-mea , care n-are nici un interes sa fabuleze . Ea a facut exact asa cum m-a sigurat si pe mine gineca - doar de un singur tuseu la 20 saptamini.

quote:
Originally posted by spiridusul

toriceli, am trecut degeaba printr-o sarcina.. ma pusesi pe ganduri
SONDAJ
cum mama lu' stefan cel mare e bine sa fie un control in sarcina?
ca asta de-l am acu' face si eco si tuseu(ca doar asa mai iese un ban, vorba aia) toata ziua, buna ziua... adica din s 4 pana in s40

Toriceli 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Sa va spun parerea mea despre branza feta. Ea este inclusa pe lista branzeturiloe interzise pt ca reteta ORIGINALA de feta se facea din lapte de oaie si capra NEPASTEURIZAT. Dar acum, ceea ce gasim noi pe piata este o reteta adaptata care se face din lapte de vaca pasteurizat. Deci cititi pe cutie si daca e din lpte de vaca, puteti manca linistite.

==========
Corina 7+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Ah ...Corina te amo... ! Sun un fan al brinzei feta si undeva intuiam ca cea de pe piataza nu respecta reteta originala ci se foloseste lapte pasteurizat.
Fetelor ce opinii aveti ???? Pleaaaseee spuneti ca e fiarta....

Toriceli 13+

Mergi la inceput