Mamici de Noiembrie - Decembrie (18)
Raspunsuri - Pagina 6
toriceli spune:
Aici sunt explicatiile , atit cit am reusit sa le culeg din cartile pe care le am. Sper sa nu fi omis ceva .
Alimente interzise:
- ficat proaspat,gatit in #8220;sange#8221; - Fals ficatul pproapspat e chiar indicat , ca orice aliment care e bine sa fi proaspat si nu vechi , problema este sa fie bine gatit . Eplicatie : pt. ca ficatul ca orice carne care nu este bine preparata poate contine bateria numita listerioza si o alta salmonella. De ce e bine sa consumama ficat : pentru ca ficatul contine fier si acid folic.
Acidul folic se mai gaseste in fasole , mazare si legume verzi - alimentatie recomandata in special femeilor fumatoare !
-carnea foarte proaspata idem . Nu o sa imi spuneti ca e bine sa consumam carnea veche !
-peste crud(ex sushi)
pana aici de acord, tot ce e crud poate fi rau
-scoicile pt ca pot contine bacterii,pestii tropicali,pot contine toxine Da , explicatia asta este #8211; pot contine batcterii dar si plumb , insa depinde de locul din care au fost culese iar interdictia nu este aceea de a nu fi consumate ci de a acorda atentie modului de preparare : bine preparate. Carnea de rechin nu este recomndata pentru ca poate contine mercur care este daunator chiar in cantitati neinsemnate.
Sardinele , ca si somonul si heringul sunt alimente indicate in sarcina pentru continutul lor in acizi grasi esentiali - care nu pot fi produsi de organism #8211; vitali pentru dezvoltarea sistemului nrvos si a creierului , a sistemului imun al beblusului. Dar si pentru continutul bogat in calciu. Ba chiar e indicata sardina cu oase din conserva #8211; Clinica Mayo.
-fructele de mare si crustaceele (pot cauza alergii) crustaceele sunt intezise din aceleasi motive ca si carnea de rechin : mercurul. Clinica Mayo.
-laptele nepasteurizat de vaca (permis doar lapte cu 1,5%grasime, si samantana cu 12%,ambele cu lapte pasteriuzat, untul permis doar cel cu 60%grasime) #8211; Nu e permis nici un tip de lapte nepasteurizat . Grasimea #8211; si vegetala si animala - este importasnta in meniul gravidei : consumul de grasimi constituie sursa de energie , previne o greutate mica la nastere si scade probabilitatea nasterii premature.
E indicat sa nu abuzam de grasimi doar pentru ca aduga kg nedorite in raport cu cele normal de *castigat* in sarcina.
-cofeina,alcoolul
cofeina e admisa pana la 300mg (150 dupa unele studii) pe zi. 150mg inseamna cam 3 cesti de cafea. Confirm cca 3 cesti pe zi sunt permise. Mai putin gravidelor cu antecente gen avort spontan. Cofeina se pare ca are o contribuite la declansarea contractiilor iar cofeina ca si alcoolul impiedica absortia fierului si a acidului folic.
-dulciurile si ciocolata . Fals , ciocolata si dulciurile contin zaharuri #8211; carbohidrati simpli #8211; care influenteaza echilibrul energetic si prin mentinerea unui nivel echilibrat al glucozei. Glucoza este un parametru important pentru nivelul enrgetic . Daca nivelul glicemieie este scazut apar stari de oboseala , depresia si senzatia de foame.
-bauturi carbogazoase Exlusiv pentru senzatia neplcuta de balonare si mai ales in ultimul trimestru cind fatul apasa pe diafragma si acidul din stomac urca pe esofag si genereaza arsuri.
nu am auzit niciodata de asa ceva
-grasimile artificiale (margarina) Fals margarina este indicata pentru uleiurile vegetale hidrogenate dar numai acele margarine care nu produc radicali liberi , deci din compozitia carora au fost eliminati acizii grasi de tip trans. Acum , nu stiu de unde putem afla daca acesti acizi au fost sau nu eliminati pt. sigur pe eticheta nu scie. Eu am papat margarina cu paine prajita si miere. Dar nu voi abuza , ci doar atunci cind am poofta. .Din prudenta merg pe unt. Aceeasi explicatie si pentru grasimile vegetale.
-de evitat pastravul si somonul Fals. Somonul este indicat pentru acizii grasi esentiali si pentru continutul bogat in calciu #8211; si sardinele la fel , pastravul pentru vitamina D - ajuta la dezvoltarea oselor .Pastravul este chiar recomndat ca fiind un peste care nu retine mercur . Recomdat 300 g pe saptamina cel cumparat , 150 cel prins de familie din ape dulci . Eu nu mai pot minca peste de cind am ramas gravida , desi era unul din alimentele mele favorite #8211; in fiecare zi de vineri era regula #8211; masa cu peste. Pestele este cea mai importanta surssa de acizi grasi si omega 3 , necesari pt. creierul lui bebe.
hot-dog,shaworma,hamburger,crenwursti , salamuri. Exlusiv datorita modului de preparare - termic insificient. Si salamurile la fel ca si mezelurile din carnuri tocate sau pe baza de faina de oase , datorita oaselor care se folosesc pentru preparare , oasele pot p#259;stra in maduva listerioza si pastreaza #8211; nu cunosc explicatia , nu se da ci doar se indica - plumbul si alte chimicale daunatoare - Clinica Mayo. Deasemenea burgherii sau cirnatii cruzi pot pastra o bacterie Escherichia Coli.
-chips-uri,guma de mestecat - Exclusiv pentru E #8211;uri noicivi.
eu poftesc la chipsuri, ceva de speriat!! si inainte nu mancam. afar de faptul ca nu au nici o valoare nutritionala si contin gramezi de calorii nu vad problema
-apa tonica,bitter lemon, suc de grapefruit
nu am citit decat ca apa tonica nu e recomandata din cauza continutului de chinina care e medicament. eu am baut kinley in sarcina cu fata, nu mi-a zis doctorul ca nu e ok.
Mai uitat-te pe eticheta de la kinley ! Este bautura mea carbogzoasa preferata. Din cite stiu contine chinina. Nu am mai consumat de la sarbatori dar din cite imi aduc aminte contine chinina.
- costita ,sunca,carne sarata Exlusiv datorita aportului de proteina si a modului de preparare . Costita si sunca , si carnea decit sarata cu e pastrama care in diferite zone nu se fierbe ci se pune ingropata sare , sunt carnuri mai multe crude #8211; nu prea bine preparate. Eu am mincat de m-am rupt sunca si costita , mai ales costita direct nepreparata . Ca la aia salivam . Si degeaba am bagat in mine 7 coaste bine preparate la microunde , ca tot la aia cruda mi se scurgeau ochii.
Carnea cruda sau tocata , mici poate contine Escherichia coli #8211; E-coli.
Toriceli
13+
mav spune:
Am citit cam in fuga ce ai scris cat am lipsit eu.
Dupa ce-am dat la rate absolut tot ce-am mancat, aseara o tura si azi dimineata o tura, am reusit si eu ma pap un gratarel buuun si acum am pofta de prajituri... Pana acum nu prea am poftit la dulce...
Otilia, Emetiralul nu este acelasi lucru cu Emetinul. Emetiralul este un "derivat de fenotiazin#259;", care are destule contraindicatii (de ex. nu este recomandat copiilor sub 6 ani) si efecte secundare... m-as feri de el in sarcina! Emetinul contine doar doua plante, ghimbir si roinitza, am citit in multe carti ca se recomanda ghimbirul pt greata din timpul sarcinii si in plus, foarte important, in comparatie cu Emetiralul, Emetinul nu are contraindicatii si nici efecte secundare (cel putin eu n-am gasit nimic de rau, cat am cautat pe net despre el). Eu am luat Emetin doar cand mi-a fost mai rau (n-am vrut sa abuzez) si mie mi-a prins bine, zic eu.
Brie, Amalia, am fost trista pentru ca atat de multe fete ne-au parasit odiseea din cauza pierderii sarcinii...
Atatea povesti dureroase m-au dat peste cap....
Amalia, felicitari pt echo-ul bun! Si bine ca ai rezolvat problema cu Utrogestan, ma bucur!
Alra, bine ai venit si sa-ti traiasca fetita! Pt listuta ne trebuie DN, UM, DPN si DN copilului (daca vrei sa ni le dai).
Toriceli, am retinut intrebarile tale, dar inca nu stiu ce sa-ti raspund... Eu, cat am fost insarcinata (din cate imi aduc aminte...
destul de vag... ca m-a cam lasat memoria), pt Sebi am cumparat doar un rand de hainute, cele cu care l-am scos din spital, pampers si biberoane si salteluta +cearceafurile pt patut. In rest, am primit tot, de la scutece si pana la patut, carut...
Sebi are veri mai mari!![]()
...Pt bebe2... nu stiu ce/cand voi pregati... ca cele mai bune/multe lucruri pe care le-am avut la Sebi le-am dat....
asa ca si noi o luam practic de la inceput...
Spiridus, eu acum am ales sa merg la un OBG care are si ecograf performant si "ochi" bun, cu experienta, chiar daca dau cel putin 150lei de fiecare data... Totusi, daca tu ai incredere in dr ta si iti gasesti si un ecografist bun, poti merge mai departe si in felul acesta! In plus, eu ti-as sugera sa te gandesti si la ce spital lucreaza dr care-ti urmareste sarcina... Uite, mie, de ex, multe fete dragi si de incredere, mi-au recomandat un dr din Cernavoda. As fi mers chiar si pana acolo, pt ca de spitalul jud din Cta sunt dezamagita, insa... daca Doamne fereste! bb are o problema si... se naste prematur, tot la Cta as ajunge, ca la Cernavoda nu sunt dotati pt asa ceva... Si... pot sa risc sa pierd timp pretios pt bb, pe drum, intr-o situatie limita?! Asa ca am ales tot pe cineva din Cta....
Imi trimiti si mie pe privat adresa blogului tau (ca tot ai adus vorba)?
Toriceli
eu eram cea expediata de medicul de familie.... si spre rusinea mea... inca n-am rezolvat problema, ca n-am avut timp...
Alra, dupa prima sarcina pierduta, avandu-l deja pe Sebi... as fi putut spune si eu ca tine: "exista viata si dupa chiuretaj si ca lucrurile pot reintra in normal mai repede"... Dar dupa inca o sarcina oprita in evolutie?! Ma bucur ca ai un moral asa bun, e foarte important... Ai zis: "nu stiu cat de sec suna insa eu nu m-am gandit niciodata la un "copilas pierdut" ci la un "embrion", o sarcina oprita din evolutie. pe mine asta m-a ajutat. si am zis tuturor ca nu ma ajuta cu fete milostive si spunandu-mi cat de rau le pare caci m-ar face sa vad situatia mai in tragic decat e de fapt. dar asa e firea mea si asa e modul meu de a lupta. fiecare e diferit."
Eu am simtit si am suferit ca am pierdut un sufletel, sufletelul copilului meu, nu un embrion.... Ai dreptate, suntem diferite... si nu trebuie sa ne judecam una pe alta...
Sa ne dea Dzeu sanatate, atat noua, cat si sufletelelor din burtici si sotilor si celor dragi!
12+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
Maria_K spune:
am intrat si eu sa va salut! ![]()
la multi ani floricelelor! 
Alexutza cum a fost azi la eco? m-am gandit la tine.
Mav (valabil si pt restu') sa nu mai fi trista scumpa!
bebicii au nevoie de mamici fericite ![]()
eu sunt ok. incep sa-mi revin (cred). mai rau e cu greturile si durerile de sani care nu ma lasa
... si cat ma gandesc ca le doream odata....
love u all!
Maria
My Album
mav spune:
MariaK, am o imbratisare mare pentru tine!!!
12+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
toriceli spune:
Multumesc fetelor care mi-au raspuns la intrebarile ref. la cumparaturi pt. bebe !
Astept in continuare opinii.
Toriceli
13+
alexutza_26 spune:
Seara buna fetelor...hmm, nu e chiar buna,buna, dar e ok
MariaK -
ca te-ai gandit la mine....esti o draguta!!!
Am fost la echo, am asteptat printre burticoase vreo 2 ore, am intrat si stupoare
....adik tre sa mentionez ca dr respectiva m-a ajutat prima data sa raman gravi dupa 1 an jumate de tratamente, apoi toate controalele de rutina pe parcursul a vreo 4 ani tot la ea le-am facut...deci avem deja (credeam eu
) o relatie destul de ok...si ma urc pe masa, toata numai zambet si ea la fel...cand din vorba in vorba...ma intreaba: "Auzi dar nu luai anticonceptionale???" zic"Da, dar m-am simtit rau dupa vreo 2 luni, am zis sa mai fac o pauza....si cred ca se va prelungi vreo 9 luni pauza!"
La care ea: Pai sa stii ca nu poti tine sarcina , tinand cont ca este doar la 2 luni dupa pastile, si sincer nici eu nu recomand absolut deloc sarcina in conditiile date, trebuia draga s ate protejezi nu sa vii aiurea aici cu o sarcina!!!!!

Si mi-a inchis si monitorul si tot - norocul meu ca am apucat s-o intreb inainte cate sapt are - si i-a zis 6 sapt si 2 zile, si gata consultatia, ea concluzionand ca trebuie chiuretaj....am simtit ca-mi fuge pamantul de sub picioare...mai aveam oleaca si plangeam acolo la receptie..
De atunci de la ora 4 cand am ajuns acasa, tot stau si caut ca proasta pe net, vorbesc cu toate prietenele mele care au nascut dupa pastile, si nimic nu zice 100% sigur ca va iesi copilul cu malformatii, deci:
Intrebarea mea: Poate avea copilul eventuale malformatii daca am ramas
la 2 luni de la oprirea lor???
Alexandra mami de
GABRIEL (30.09.2006) si BB-lina 6+
PRINTZUL
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
toriceli spune:
alexutza_26 nu intrerupe sarcina pina nu te informezi clar depsre posibilele malformatii in caz de folosire a anticonceptionalelor .
Sincer este prima data cind aud asa ceva , cum ca folosirea anticonceptionalelor anterior sarcinii poate cauza malformatii. Poate ca este asa dar eu nu am auzit pina acum. Din contra stiu ca in anumite tratamente ale infertilitatii se urmeaza tratament cu anticonceptionale. â
Na sa mea este medic si a rams gravida cu al doilea BB chiar pe anticonceptionale - nu ca tratamant ci pur si simplu le folosea ca anti -concepptional. Si a nascut un copil absolut normal ! Ridea ca pe propspect scri ca sansele de a ramine insarcinata erau de 99,1 %. Si Andrei mal ei a fost in cei 0,9 %.
Incearca opinia unui alt medic , vezi care sunt acele posibile malformatii si daca pot fi depistate la eco morfofetala de trimestrul II - pe la inceputul trimestrului. Pina atunci incearca sa te calmezi.
Sincer atitudinea doc. tale m-a dezamagit cumplit ! Asta nu e comportament adecvat. De unde si pina unde un diagnostic atit de definitv si irevocabil. Iar faptul ca nu ti-am mai spus nimic desp#259;re sarcina o face penibila ! De unde pina unde a luat ea in locul tau decizia de a face chiuretaj ? Si daca tot te-a supravegheat atit de mult nu putea sa te avertizeze in ,leg. cu anticonceptionalel , daca tot e atit de convinsa ca cele doua se exclus reciproc ? Nesimtita !
Incerc sa caut informatii despre incompatibilitatea : sarcina si anticonceptionale. Sa vedem e dracul atit de negru ?!!
Toriceli
13+
spiridusul spune:
Alexutza, eu am prietena care a rams gravi in luna in care a renuntat la anticonceptionale
am prietene care au fumat in timpul sarcinii....
am prietene care au licrat in mediu toxic,
si copii nu au nimic, sunt perfect sanatosi
am o prietena care a mers la mega doctor renumit, la care a dat un pumn de bani,
care a renuntat la anticonceptionale cu 6 luni inainte de conceptie
care nu a fumat
a renuntat si tatal la tzigari
a mancat sanatos
a facut toate ecografiile
si copilul s-a nascut cu o pb(nu aprofundez subiectul, pt ca nu are sens)
nu sunt medic, si sfatul meu nu este unul avizat, deci mai bine tac
eu zic sa mai mergi la alt medic
fiecare din noi, care poate, intrebam dr. nostru de pb ta si asa vei afla si parerea altor medici(ca doar de aceea suntem aici, sa ne ajutam, nu?)
eu nu as renunta la o sarcina in ruptul capului pana nu as sti ca am luptat pana la ultima suflare sa salvez copilasul.
pai si cu femeile care raman gravi in timp ce iau anticonceptioanle, ha?
sa vedem ce mai zic si fetele,
aidi, te pupic.
nu iti face griji pana nu iti zice un dr negru pe alb ca e o problema
BraveGirl spune:
Draga mea, stai linistita. Eu am o vecina care a ramas in prima luna dupa ce a intrerupt AC si are un baietel de toata frumusetea. Se recomanda pauza pt a putea organismul sa intre in normal. Dupa ce intrerupi Ac poti avea dereglari hormonale . Parerile medicilor sunt impartite. Multi zic ca daca sarcina decurge normal, nu ai avort spontan la varsta mica a sarcinnii, copilulu va fi ok. AC nu provoaca nici un fel de malformatii. Cel mai bine schimba medicul.
==========
Corina
7+
My baby
Albumul meu