Gravidute si mamici de TIMISOARA (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Ank ti-am trimis pm!

Diana multumesc! Si eu am vrut initial sa merg la el, insa nu ma puteam programa decat peste 3 saptamani si de aia m-am reorientat plus ca sunt cam pudica de felul meu. Dr Bacila este bun...am 2 cunostinte care au nascut cu el si mi l-au recomandat fara retineri. Sarcina usoara si un baietel sanatos!

Am vorbit si cu prietena mea care merge la Dornean insa prea multe nu am putut sa aflu ca ea era saraca intr-o deperesie prenatala nasoala. O sa tin legatura cu ea si o sa postez dupa ce naste impresii.

Va pup!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

Ciao.
iar n-am intrat de multa vrem:). am incercat sa citesc din urma....

Miha, nastere usoara, vad ca esti...pe val:) sa trimiti poze sa vedem si noi.

Intreba cineva de Dorneanu: eu am o prietena care a nascut 2 fetite minunate cu el, i-a placut foarte mult de el. dar pe de alta parte mai am o cunostinta care nu vrea sa mai auda de el, i-a facut numai probleme, nici nu are rost sa povestesc ca te sperii. Ideea e ca despre fiecare medic auzi pareri pro si contra. daca te simti bine cu el si iti inspira incredere, ramai la el, nu cred ca vei avea probleme....

Fetelor, eu de o saptamana am facut indigestie cred (am vomitat, am avut diaree) si acum tin regim, mananc doar cartofi ferti, paste fierte, banane, biscuiti, ceai de menta. deja nu mai pot.... M-am speriat foarte tare. A mai patit cineva dintre voi asta in sarcina avansata (nu pot sa cred ca saptamana viitoate la sfarsit intru deja in 8 luni:)).

As vrea sa va mai intreb ce parere aveti de carucioare, de la ce firma sunt mai bune ca vad tot felul.....trebuie neaparat cu landou la inceput sau nu?

va pup pe toate

Mergi la inceput

AAAA, am uitat: am sunat luni la Camera deputatilor din nou, am ajuns pana la urma la camera de munca.... Ziceau ca termenul ala de 22.04 de depunere a raportului s-a decalat pt sfarsitul lunii mai pt ca au avut concediu dupa summit (saracii de ei:)) si ca este in discutie legea dar cum cei de la camera deputatilor lucreza foarte mult , le mai raman doar 2 dupa-amieze pe saptaman (luni si marti) sa lucreze pt plenulul camnerei deputatilor; in acest caz ei lucreaza la aceste raport dar credeau ca nu va fi gata decat la sfarsitul lunii mai sau cel mai probabil dupa alegeri:). Daca o lasa dupa alegeri nu stiu daca se mai face ceva.

Am citit acum la pagina legislativa ca in gardianul s-a publicat un articol vineri despre asta si ca luni s-ar depune ceva la camera....

Speram ca e de bien:)

pupic de nouveau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Dyanira si eu tot septembrie-octombrie.
Despre concediu, mi-a spus el din start. A zis ca e mai bine sa stiu dinainte, daca vreau sa renunt la el din cauza asta si sa ma duc la altul nu are nimic impotriva. Totusi prefer sa raman la Budau, imi place ca iti explica tot si povesteste si are rabdare sa ii pui toate intrebarile. Cel putin la mine asa a fost. O sa il intreb marti cand ma mai duc la el pe cine lasa in loc.

Miha nastere usoara, iti facem luni galerie in toata regula.

Fancy imi place ca esti o luptatoare. Deci daca se da legea, sa zicem de la 1 iunie (ca tot e ziua copilului) o sa fie aplicata instantaneu? Adica cele care au nascut deja vor primi in continuare tot 8 milioane si numai cele care vor naste incepand cu data respectiva se vor incadra in lege?

21+ inca

Mergi la inceput

Ciao din nou.
E destul de ciudat cu aceste legi, nu prea ai de unde sa stii cand intra in vigoare.
Se zice totusi ca de obicei intra in vigoare cu inceperea anului fiscal, ceea ce ar insemna 1 ianuarie 2009 dar, repet, nu exista nici o regula.

Poate sa se aplice si instantaneu, adica din momentul in care intra in vigoare sau, cine stie, fiind an electoral, poate le da si retroactiv la mamicile care au nascut dupa 1 ianuarie 2008.

Chiar e ghici-mici de cand se aplica....

Sunt tare curioasa si eu sa vad ce se intampla. O sa urmaresc pe site-ul Camerei deputatilor si daca nu se posteaza nimic sun din nou sa vad ce mai zic....

Sper sa va scriu cu vesti bune:)

Mergi la inceput

Salut!

Multam de incurajari tuturor!

Pe mine nu prea ma intereseaza de cand se da...ptr ca eu pe sot il bag in concediu cu 85% daca se da in final legea...si doar nu o sa-i i se aplice legea ce era in vigoare anul trecut...Eu sunt totusi sigura ca daca o sa se dea o sa fie iar o dosariada ca sa alegi intre 85% si 6 mil din momentul in care intra in vigoare noua lege.

Fancy zapaceste-i cu telefoanele...ca nici nu mai merg la vot! Si la locale m-as fi dus totusi...
Dorm acolo si nu se decid...lasa ca si anu` viitor sunt alegeri...speranta moare ultima!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Salutare !
O sa il intreb si eu pe medic de concediu si o sa discut si ce fel de nastere e indicata in cazul meu dat fiind ca am tensiunea mare!Ma car sa stiu o treaba ca si asa am niste emotii cat casa cu privire la nastere!!!!!!
Miha iti doresc ca totul sa fie bine luni si sa iti tii in brate BBelina sanatoasa si frumoasa!Cum esti?Nu ai emotii?Ce fel de anestezie iti face pentru cezariana?
Ashera tu parca ai nascut cu dr.bacila.Poti sa imispui te rog cum a fost si cum s-a comportat cu tine pe perioada sarcinii?
Va doresc un weekend minunat!!!

Diana
24+ mamica fericita de ANDREI EDUARD

Mergi la inceput

iata ce am mai gasit pe net acum......E chiar ceva electoral cred....

Lupte politice pe indemnizatia pentru mamici Joi, 15 Mai 2008, ora 17:15

Rezerva promovare
Social democratii vor depune, luni, la Camera Deputatilor, o initiativa legislativa prin care indemnizatia maternala sa reprezinte 85% din venitul lunar brut, a anuntat seful departamentului de educatie al PSD, Ana Birchall, citata de NewsIn.

Ea a precizat ca initiativa legislativa doreste sa repare discriminarile facute mamelor care au salarii mai mari si care, din cauza mijloacelor financiare, erau obligate sa se intoarca cat mai repede la munca.

"Prin OUG 148/2005 se penalizau femeile cu salarii mari. Este nedrept. Trebuie sa incurajam femeile sa aiba si o cariera, dar si o familie ", a declarat sefa departamentului de educatie al PSD.

Totodata, prin modificarile propuse de social-democrati se urmareste si stoparea discriminarii intre mamele salariate si cele nesalariate, sau intre cele care nu primeau niciun leu daca nu plateau impozit pe venit minim 12 luni.

Astfel, atat mamele care au lucrat mai putin de un an, cat si cele care nu au muncit deloc inainte, precum studentele sau casnicele, vor primi o indemnizatie de 600 de RON.

Ana Birchall a mai anuntat ca va discuta si cu celelalte formatiuni politice pentru ca legea sa aiba succes in Parlament.

PD-L si PNL nu sunt de acord

Parlamentarii PD-L si PNL chestionati de NewsIn in legatura cu initiativa legislativa a PSD nu sunt de acord cu acest proiect, sustinand ca incurajeaza doar un mic procent din mame si ca este discriminatoriu.

Senatorul PD-L Paula Ivanescu crede ca initiativa PSD este discriminatorie. "Numai 5% dintre femeile din Romania au salarii mari, deci aceasta lege ar servi doar acestui procent. Acestea sunt femei de cariera, fac de obicei un singur copil si nu stau acasa mai mult de patru-cinci luni", explica senatoarea.

Ivanescu mai spune ca femeile cu venituri mari isi fac asigurari pentru a-si acoperi cheltuielile de maternitate si ca aceste polite ar putea sa reprezinte solutia pentru aceasta categorie de salariate.

"In mod normal, statul ar trebui sa plateasca aceeasi indemnizatie tuturor, pentru a fi echitabil, altfel, prin initiative de acest gen, inclusiv acordarea unei indemnizatii pentru mamele care nu muncesc, incurajam oamenii sa astepte ceva de la stat", conchide ea.

Nici fostul ministru PD al Muncii, Gheorghe Barbu, nu pare prea incantat de initiativa Anei Birchall de la PSD. Barbu spune ca initiativa PSD "nu are nicio legatura" cu social-democratia. Si el a aratat ca o indemnizatie diferentiata le avantajeaza pe mamele cu venituri mari, care sunt considerabil mai putine decat cele cu venituri mici.

"Doamnele cu venituri mari au si alte posibilitati", a mai adaugat el. "In Parlamentul actual al Romaniei orice este posibil, nu mai conteaza decat voturile", a spus democrat-liberalul, intrebat daca initiativa PSD este sustenabila. "Tot Guvernul Nastase a modificat legea, in 2003, cand a instituit plafonul unic. Atunci PNL-PD a facut o adevarata demonstratie", a amintit el.

Deputatul PNL Adrian Miutescu, membru al Comisiei pentru munca si protectie sociala, crede ca initiativa social-democratilor are doar scop electoral si este promovata numai pentru ca este in desfasurare campania pentru alegerile locale. Miutescu a mentionat ca un astfel de proiect are potentialitatea de a aduce voturi, dar trebuie vazut foarte clar care sunt sursele de finantare. Deputatul liberal s-a ferit sa raspunda transant daca PNL va sustine initiativa, pe motiv ca este nevoie ca inainte sa vada exact ce surse a prevazut PSD.

Modul de acordare indemnizatiei maternale in forma actuala, adica o suma egala pentru toate mamele contributoare la stat (la acea vreme reprezenta 85% din salariul mediu pe economie), a fost instituita in timpul guvernarii Nastase, care a inlaturat efectele unei legi din timpul CDR care prevedea ca mamele sa primeasca 85% din salariu, exact ce propune acum PSD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonicutza spune:

Miha nastere usoara !!! iti fac si eu galerie

Simo fericita de Tobia 12.12.2007
www.flickr.com/photos/12428784@N05/sets/" target="_blank">Album & www.onetruemedia.com/shared?p=5cd748d10922250f16a83d&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Video
Votati-ma va rog:www.primii3ani.ro/index.php?option=com_hotornot2&task=display&idx=4016&Itemid=51" target="_blank"> aici ,www.primii3ani.ro/index.php?option=com_hotornot2&task=display&idx=4234&Itemid=51" target="_blank"> aici , www.primii3ani.ro/index.php?option=com_hotornot2&task=display&idx=4015&Itemid=51" target="_blank"> aici ,www.primii3ani.ro/index.php?option=com_hotornot2&task=display&idx=4019&Itemid=51" target="_blank"> aici si www.primii3ani.ro/index.php?option=com_hotornot2&task=display&idx=4018&Itemid=51" target="_blank"> aici Multumesc !!!

Mergi la inceput

Simo multam fain! Esti tare draguta!

Parca asa mai imi vine sa nasc!

Va pup!

Bebe 2

Mergi la inceput