Americancele gatesc :))
Raspunsuri - Pagina 12
alintaroma spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Alinaroman, dar ce rosii ti-au iesit ouale!!!! Ce ai folosit???
Cred ca par mai rosii in comparatie cu celelalte culori ca asa individual eu nu am fost multumita de rosu...
Am folosit vopsea alimentara de la McCormick
Initial am respectat reteta dar apoi fiind nemultumita de cum ies am adaugat otet si culoare in nestire ... sa umplem castronelul poate de aia
Am sa pun poze si cu cozonaceii mai tirziu ca abia i-am scos din cuptor ... dar sunt aratosi si grasunei
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
liris spune:
quote:
Originally posted by Andrada
ce prostie scrisei aia cu wax, fireste ca e parchment merci philip,
muchas gracias.
Bic spune:
Mey fetelor, eu stiu ca sint pisaloaga si pun in fiecare an aceeasi intrebare, dar eu una tot nu m-am lamurit cum se pot adapta retetele de cozonac romanesti la drojdia de aici.
Va rog mult, daca cineva ma poate lumina si pe mine promit solemn ca printez raspunsul cu reteta si nu mai pun in veci aceeasi intrebare.
Deci, ceea ce ma intereseaza este sa-mi spuneti pas cu pas cum faceti cozonacul cu drojdia asta uscata sub forma de praf. M-ar ajuta daca imi spuneti si ce faina folositi si alti pasi care credeti ca sint importanti pentru successul cozonacului.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
lai spune:
Americancelor, viu si eu - nepriceputa bucatareasa - cu o intrebare: ma apuca pe mine ambatzul anu' asta si, pentru prima data in viata, cica sa fac pasca. Ii povestesc eu ce si cum colegului, plina de entuziasm - si ii explic ca vreau sa fac pasca cu smantana - am citit eu pe forum niste retete delicioase.
Eu convinsa ca smantana = sour cream. Acu' consortu', mai bucatarist decat mine, ma intreaba daca-s sigura ca-mi trebe sour cream sau cream (dulce, din care se poate face frisca). Io ma uit la el ca la felu' sapte - habar n-aveam ca exista de doua feluri
Asadar si prin urmare - cu ce fac pasca? Cu cream sau cu sour cream?
Saru-mana!
Lai
lai spune:
Adriana, eu am cumparat cornish (?) hen de la Whole Foods acu' vreo doua saptamani. Din intamplare Cautam rata si n-aveau si i-am zis tipului sa-mi dea cea mai apropiata chestie de rata, si asta a iesit
Lai
Bic spune:
Lai, smaintana e un mod garantat "sour cream." "cream" este laptele acela din care se bate frisca. Daca ai face cu cream ar fi prea lichida. Eu tocmai am terminat pasca facut cu sour cream. Sper ca a iesit buna, sa nu te fi indus in o-roare!
Ah, si pt. ca iar nu mi-a iesit aluatul de cozonac, am fentat reteta romaneasca si am turnat toata compozitia de pasca in pie shell. Adica cum ar veni a iesit un fel de cheese cake , dar eu o sa-i zic Pasca.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
alaptati!
Bic spune:
Eu mi-am luat vopsele de oua grecesti de la un magazin de papa international. Nici in Romania nu gaseam vopsele atit de vii.
Dar am descoperit un truc, pentru cine nu mai gaseste vopsele.
Ca tot sint artichokes in sezon acum, daca fierbeti artichoke din alea mai movulii pe margini, nu aruncati apa. O sa vedeti ca are o profunda culoare verde. Eu am incercat sa vopsesc un ou cu ea si mi-a iesit! E drept, un verde pal, dar era colorat oul? Era!
Pentru rosu, fireste, sfecla.
alaptati!
olive spune:
quote:
Originally posted by lai
Americancelor, viu si eu - nepriceputa bucatareasa - cu o intrebare: ma apuca pe mine ambatzul anu' asta si, pentru prima data in viata, cica sa fac pasca. Ii povestesc eu ce si cum colegului, plina de entuziasm - si ii explic ca vreau sa fac pasca cu smantana - am citit eu pe forum niste retete delicioase.
Eu convinsa ca smantana = sour cream. Acu' consortu', mai bucatarist decat mine, ma intreaba daca-s sigura ca-mi trebe sour cream sau cream (dulce, din care se poate face frisca). Io ma uit la el ca la felu' sapte - habar n-aveam ca exista de doua feluri
Asadar si prin urmare - cu ce fac pasca? Cu cream sau cu sour cream?
Saru-mana!
Lai
Buna fetelor,
Asa cum a zis si Bic sour cream e smantana,merge la pasca.Din cream se face frisca.
olive spune:
quote:
Originally posted by Bic
Mey fetelor, eu stiu ca sint pisaloaga si pun in fiecare an aceeasi intrebare, dar eu una tot nu m-am lamurit cum se pot adapta retetele de cozonac romanesti la drojdia de aici.
Va rog mult, daca cineva ma poate lumina si pe mine promit solemn ca printez raspunsul cu reteta si nu mai pun in veci aceeasi intrebare.
Deci, ceea ce ma intereseaza este sa-mi spuneti pas cu pas cum faceti cozonacul cu drojdia asta uscata sub forma de praf. M-ar ajuta daca imi spuneti si ce faina folositi si alti pasi care credeti ca sint importanti pentru successul cozonacului.
alaptati!
Ma intereseaza si pe mine raspunsul la intrebarea lui Bic. ;-)
Fetelor care stiti cum e cu drojdia uscata cum faceti?
adriana spune:
quote:
Originally posted by lai
Adriana, eu am cumparat cornish (?) hen de la Whole Foods acu' vreo doua saptamani. Din intamplare Cautam rata si n-aveau si i-am zis tipului sa-mi dea cea mai apropiata chestie de rata, si asta a iesit
Lai
Lai, multu foarte taare
Bic, eu fac asa:
iau un pahar de lapte caldut, pun o lingurita de zahar si dizolv pliculetul de drojdie uscata acolo. Amestec bine pana nu mai sunt granule. Api pun o lingura de faina si o las la loc caldut sa creasca. O fac cu vreo 2-3 ore inaintea cozonacului si o pun pe calorifer. Mi se pare ca pun un pliculet la 1 kg de faina... Apoi adun toate ingredientele si cand le pun peste faina pun si cana cu drojdia umflata... Asta ai intrebat, nu?