Americancele gatesc :))
Raspunsuri - Pagina 10
Andrada spune:
wax paper
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada spune:
Paella-le asta is treaba multa Lia, ca se pregatesc pe rind toate preparatele in aceeasi tigaie (si carnea de pui si chorizo (cirnaciorii) si shrimpii si scoicile, si usturoiul, ceapa...etc).
Ca si orezul ala rizzoto tot asa stai linga el 2 ore.
Am mai facut si bouillabasse si aia e treaba de o juma de zi, iese buna dar e luuuunga (nu iese buna fara sofran ca am incercat si fara)
A
PS Am printat retetele de cozonac la masina mulumesc cami M si lexi, va spun care a iesit
sinzi_ana spune:
Eu imi fac ouale!!! Sper sa iasa..ca am emoti!!!!
Cine a mai vopsit oua???
Dar o reteta buna de oua umplute???
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
Siminaf spune:
Noi am vopsit oua in fiecare an, si aici de cind am venit, dar anul asta nu stiu zau de unde vom gasi vopsea. E super simplu. De obicei nu vopsim prea multe, ca si asa-s grele, mai ales fierte beton (ca moi se strica mai repede).
Musacaua de cartofi e simpla. Nu stiu reteta lui Cami, dar noi o facem asa: cartofii se taie felii rotunde, se tapeteaza vasul de bagat la cuptior cu un rind cartofi, apoi un rind de carne tocata (si noi tot cu vita) in care ai pus in prealabil muuuuuuuuuuuuuuulta ceapa tocata (uscata, dar merge perfect si cu ceapa verde), condimente si verdeata gen patrunjel, leustean, marar. Unii prajesc compozitia de carne intii. Eu am facut asa si nu prea am putut minca produsul final, deci la noi nu prea cu prajelile. Asaaa, si dupa ce pui tot asa, cite un strat din ala, unul din ala, in final termini cu dartofi deasupra. Bucatile mici de cartofi sau ce s-a taiat prost se pun pe marginile vasului, ca sa tapetezi si acolo. Am uitat: un pic de tot de ulei pe fund (daca puneti carne de porc nu cred ca mai trebe si ulei), iar deasupra de tot se toarna un amestec de sos de rosii cu condimente si eventual un piiic de piper (la noi nu prea, dar e bun cu). Si bineinteles ca in carne se pune si sare pe linga condimente. Sau Delikat/Vegeta, ce prefera fiecare.
La cuptior in general noi gatim la 350 de grade. Fie preincalzim la 400-450 si apoi scadem la 350, fie direct la 350, dar pina acum au iesit toate buuune. Si crema de zahar ars tot la 350 de grade o fac.
Pofta bunuta!
CamiM spune:
Sanziana spor la treaba cu ouale!! Au iesit?
Pe mine ma scot din minti culorile de aici ca ies asa pastelate; sunt ok - dar cateodata mi-e dor de oua rosii nu roz.
Ramona uite reteta mea de:
Musaca (e destul de versatila): azi am pus cartofi ( se pot inlocui cu felii de vinete taiate si lasate cu sare vreo ora sa se scurga dupa care se calesc usor in putin ulei de masline). Fierb cativa cartofi in coaja dupa care ii curat si ii tai felii, intr-o cratita calesc o ceapa tocata marunt cu carnita tocata( pun de vita acum ca papa si Sofia dar inainte faceam 1/2 vita si 1/2 porc), asa pana nu mai este roz carnea, adauga condimentele: sare, piper, patrunjel taiat marunt, boia dulce de ardei, o cutie sos de rosii si un varf de cutit zahar. Apoi pun in cratita un strat de cartofi unul de carne si tot asa. Bag la cuptor la 350 F cam 20 de minute si la sfarsit bat un ou cu 1 lingurita lapte si 1/2 lingurita faina si il torn deasupra si mai las cam 5-10 minute pana arata fain. Noi o papam calda cu smantana deasupra.
AMR 6 zile
Cami & Sofia - 8 mai 2006
sinzi_ana spune:
http://good-times.webshots.com/photo/2739619400087737923kVgBac
Mi-au iesit binisor...sunt multumita de ele!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
Siminaf spune:
Cred ca in general vopselurile de aici sint alimentare, deci nu sint toxice si probabil din acest motiv nu prind chiar foarte tare. Interesant e ca si in ultimii ani de stat in Ro tot vopseluri din astea gaseam pentru oua, asa ca ne obisnuiseram. Dar cred ca anul asta vom spune "pas". Mergem miine pe la Jons sa vedem daca mai au. Daca au, bine, daca nu, iarasi bine.
philip spune:
intru repede ca sa zic ca wax paper nu se foloseste la gatit pt ca se topeste ceara aia care n-ar fi tocmai buna.
uite aici ce ai tu nevoie
parchment paper:
http://www.reynoldspkg.com/reynoldskitchens/parchment_paper/en/home.asp
eu as coace drobul la 350 pt vreo 40 de minute, dar depinde mult de cuptor, il vezi cand e rumenit si-l poti incerca cu o scobitoare.
philip&andreea
Siminaf spune:
Noi facem drob si in afara Pastelui, direct in tavi din acelea de unica folosinta. Nu ni s-a prins niciodata. La fel si in Romania, cind faceam, nu ni se prindea. Si nici nu punem multa grasime, noi sintem asa, mai fara porc, fara prajeli, fara grasimi, pe cit posibil.
Ramona J spune:
Suna bine reteta de musaca. Eu am mincat una tare buna la fostul meu sef. Atit de buna, incit am fost sigura ca nu-mi iese asa si n-am mai incercat sa fac. Era cu carne de miel. Am mincat si in Romania pe vremuri, dar nu se compara.
OK... m-am trezit zilele trecute c-a venit sotul acasa cu lamb loin chops. Dati un refresh la retetele de miel, ca eu vroiam reteta D'Artagnan a lui Anamaria. Acum cred ca se potriveste mai bine a lui Andrada, sau nu mai stiu...
Eu am vopsea de oua de anul trecut. A adus mama una care iese bloody red!
The best thing you can do for your children is to love your wife.