Viata in Germania (51)
Raspunsuri - Pagina 8
sfarsitoarea spune:
Este un Outlet Village Wertheim intre Frankfurt si Würzburg pe autostrada A3. Cam la 80 de km de Frankfurt. Noi mergem des acolo si am avut noroc sa mai gasim cate ceva.
geaninaelena spune:
Buna seara!!
dau si eu buzna peste voi cu o intrebare: cand incep reducerile de vara in Germania? am dat cautare pe google "sommerschlussverkauf 2008" si intr-un singur loc apare 21 iulie..asa sa fie?? poate stiti voi mai multe!?!
Multumesc in avans pt raspunsuri!!
Gia mamica fericita de Iulia Antonia (13.03.2007) si Mihai (14.07.2005)
AncaG spune:
Buna!
In primul rand pentru DidiAlex, dar nu numai.
DidiAlex, ai scris la pagina 7 in legatura cu procura care trebuie facuta de parinti pentru calatoria cu un copil minor in strainatate.
"Noi o avem facuta la Consulatul din Bonn. E necesara la iesirea din ro.
este valabila 18 luni."
As dori sa te intreb:
-ai folosit deja procura? Este ok? Pentru ca pe site-ul Politiei de frontiera scrie ca trebuie facuta la notar.
-cei de la Consulatul de la Bonn stiu cum se scrie o astfel de declaratie? Banuiesc ca noi trebuie sa pregatim declaratia de acasa si ei doar o autentifica. In caz ca noi gresim ceva ne pot ajuta cu un sfat?
Si acum alte cateva intrebari, daca s-a mai aflat cineva in situatia asta sa ne poata ajuta cu un sfat:
-Problema e ca noi vrem sa trimitem copilul in Romania singur, in vacanta la bunici (are 15 ani) si din ce am aflat pana acum pe declaratie trebuie sa scriem ca va fi insotit de ... numele companiei aeriene cu care calatoreste. E oare asta suficient sau mai trebuiesc furnizate si alte date? (un nume al reprezentantului companiei aeriene?). Vine efectiv cineva din partea companiei sa insoteasca copilul la avion? Nu ca ar avea nevoie dar pentru ca asa scrie in declaratie.
-Mai putin important dar totusi, am mai avea o intrebare. Noi am cumparat bilet pentru adult dar pe site-ul companiei pentru copii insotiti scria ca se platesc 50 euro ("Alleinreisene Minderjährige zwischen 6 und 14 Jahren zahlen eine Zuschlag von 50 EUR/Strecke"). Eu am luat-o de buna partea cu pana la 14 ani si nu am mai paltit 50 euro in plus. Sper sa nu fie probleme ca oricum dupa cum spuneam nu are nevoie de insotitor special. Am cumparat biletele on-line.
Imi fac putin griji nu numai pentru ca in cazul unor probleme am pierde biletul de avion dar si pentru ca baiatul nostru va fi singur si va dati seama ca sa facem de aici din Germania o alta declaratie sa o trimitem ... alt bilet ... nici nu vreau sa ma gandesc. Trebuie sa fie bine din prima.
Astep cu nerabdare sfaturile voastre.
Anca
angiuta spune:
Geaninaelena nu exista o anumita perioada de reduceri, fiecare magazin le face cand vrea.
AncaG sectia consulara se ocupa exact de acte printre care si procuri. Bineinteles ca eu ei modele si este foarte buna, ai avantajul ca este direct in romana. Dar o poti face si la notar daca vrei.
Model de procura au ei, tu dai doar datele, exact ca la notar.
Pentru celelalte intrebari nu te pot ajuta, cred ca cea mai indicata sa-ti raspunda este compania aeriana. Majoritatea au un numar la care poti suna (mai scump de obicei, dar de nevoie...)
Angiuta mamica lui Vladut(8 iunie 2007)
osolita spune:
Fetelor, v-ati facut cumva Steuererklärung folosind formularele Elster? Cum l-ati trimis la Finanzamt? La imprimanta pot sa-l scot numai ca-mi apare precizarea ca varianta scoasa la imprimanta nu e acceptata de Finanzamt.
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by AncaG
Buna!
In primul rand pentru DidiAlex, dar nu numai.
DidiAlex, ai scris la pagina 7 in legatura cu procura care trebuie facuta de parinti pentru calatoria cu un copil minor in strainatate.
"Noi o avem facuta la Consulatul din Bonn. E necesara la iesirea din ro.
este valabila 18 luni."
As dori sa te intreb:
-ai folosit deja procura? Este ok? Pentru ca pe site-ul Politiei de frontiera scrie ca trebuie facuta la notar.
Da, am folosit-o. Nu a comentat nimeni, mai ales ca e emisa de un organ al statului ro
noi am facut-o la Consulat pt ca imi trebuia si titlu de calatorie pt mezin ( asta numai Consulat/ambasada il emite) si imputernicire de la tatal lor sa le fac pass individuale, asa ca pt 10 E in plus am facut si procura, intr-un nou alineat.
quote:
-cei de la Consulatul de la Bonn stiu cum se scrie o astfel de declaratie? Banuiesc ca noi trebuie sa pregatim declaratia de acasa si ei doar o autentifica. In caz ca noi gresim ceva ne pot ajuta cu un sfat?
Nu trebuie sa redactezi tu nimik. iti iau iei datele si formulaza pocura dupa dorintza ta si cadru legal.
quote:
Si acum alte cateva intrebari, daca s-a mai aflat cineva in situatia asta sa ne poata ajuta cu un sfat:
-Problema e ca noi vrem sa trimitem copilul in Romania singur, in vacanta la bunici (are 15 ani) si din ce am aflat pana acum pe declaratie trebuie sa scriem ca va fi insotit de ... numele companiei aeriene cu care calatoreste. E oare asta suficient sau mai trebuiesc furnizate si alte date? (un nume al reprezentantului companiei aeriene?). Vine efectiv cineva din partea companiei sa insoteasca copilul la avion? Nu ca ar avea nevoie dar pentru ca asa scrie in declaratie.
-Mai putin important dar totusi, am mai avea o intrebare. Noi am cumparat bilet pentru adult dar pe site-ul companiei pentru copii insotiti scria ca se platesc 50 euro ("Alleinreisene Minderjährige zwischen 6 und 14 Jahren zahlen eine Zuschlag von 50 EUR/Strecke"). Eu am luat-o de buna partea cu pana la 14 ani si nu am mai paltit 50 euro in plus. Sper sa nu fie probleme ca oricum dupa cum spuneam nu are nevoie de insotitor special. Am cumparat biletele on-line.
Imi fac putin griji nu numai pentru ca in cazul unor probleme am pierde biletul de avion dar si pentru ca baiatul nostru va fi singur si va dati seama ca sa facem de aici din Germania o alta declaratie sa o trimitem ... alt bilet ... nici nu vreau sa ma gandesc. Trebuie sa fie bine din prima.
Astep cu nerabdare sfaturile voastre.
Anca
nu stiu sa iti raspund la intrebari, vad ca ti-a raspuns Angiuta si sa iti povestesc ca io am calatorit cu 2 copii, deci 1 adult la 2 copii si mi s-a umflat pretzul biletului cu vreo 20E, taxa de supraveghere. Asta vara ei aveau: 2 ani si 11 luni si 2 luni jumate. Dar, m-am folosit din plin de personal pt taxa asta.
Acu vreo 5 ani am zburat cu tarom-ul si era o fetitza de vreo 7 anisori, si la Check-in a venit o dna, a luat-o si a predat-o bunicilor dupa legitimarea lor, in bucuresti.
nu te-am lamurit pe deplin, imi pare rau ca am raspuns abia acu, nu prea citesc zona.
furni spune:
Vin si eu ca musca-n lapte...
Plec la Dortmund pt. cateva zile (4.06 / 09.06), ocazie neasteptata... ce-ar fi de vazut, vizitat, cumparat ?!?!
Nu stiu nimic despre Dortmund, n-am mai fost in Germania, s-a ivit ocazia ?!?
Ce-mi recomandati? M-am gandit ca sunteti cele mai in masura... ajutoooor
Va pup.
AncaG spune:
Buna!
Angiuta si DidiAlex, multumesc mult pentru raspunsuri! Se pare ca o sa facem un drum la Consulat. Cat despre compania aeriana, sa vad cum pun intrebarea despre cei 50 euro in plus, sa nu ii platim degeaba.
Furni: Despre Dortmund, eu nu am fost pe acolo dar in lipsa de alte informatii poti citi foarte multe pe site-ul lor www.dortmund.de . Chiar la inceput poti selecta intre engleza si germana. Alegi Welcome, eventual apesi pe hier daca nu se face incarcarea direct si apoi spor la citit in engleza!
Toate cele bune!
Anca
ioana_io spune:
consulul, ca si notarul, sunt tot juristi, numai ca un consul este specializat pe drept international, in concluzie, are caderea si cunostintele de a autentifica diversele acte ale cetatenilor ro.
osolita, pei eu nu stiu alta cale decat elsterul ala, numai ca nu l-am folosit doar pt. steuererklärung, ci il folosesc lunar, pt.mwst voranmeldung.
calea de trimitere: online.
"daten zum finanzamt schicken" si alege varianta "ohne signatur".
varianta tiparita e doar pt. tine, sa o pui la dosarel.
pup!
Alina spune:
Mamicutelor,
Ce crema de protectie solara mai luati?
A venit vara peste noi si ne-a gasit nepregatiti .
As vrea ceva mai natural,mai cu putine chimicale,eventual cu ceva öko-teste bune,probat de voi,etc.
Anul trecut am avut de la Weleda sf 20 si de la dm sf 30,marca lor cu spray.
Multumesc!
Alina