Viata in Germania (51)
Raspunsuri - Pagina 7
ioana_io spune:
alina, sistemul de asigurari din italia e diferit fata de cel din ro sau germa.
acolo platesti ceva pt. asigurarile medicale, dar intotdeauna platesti o mica taxa suplimentara cand mergi la consultatie, la analize etc.
si oricum, nu se plateste atat de mult pt. asigurari ca in germa, unde dai o caruta de bani, si tot mai dai la hausarzt cei 10 eurici pro trimestru.
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by sfarsitoarea
Fetelor, vreau sa plec in iulie in tara cu fata mea fara sotul meu. Am cautat pe prima pagina dar n-am gasit nimic referitor la procura celuilalt parinte. Trebuie sa fie facuta la consulat?
Noi o avem facuta la Consulatul din Bonn. E necesara la iesirea din ro.
este valabila 18 luni.
AdinaF spune:
Aici ti se cere clar sa paltesti factura, si ulterior "te descurci" tu cu casa ta de asigurari, ceea ce mi se pare normal. Ar fi culmea sa-nceapa de-aici tratative cu Romania pt recuperarea banilor.
Alina, pe asta si conteaza casele de asigurari, si anume ca n-ai timp si nervi sa te certi cu ei, dar vorba aia, 30 de euro de la tine, 30 de la altzii...si uite-asa se-mbogatzesc pe seama noastra. Nu ar trebui sa ofere genul asta de asigurari, daca nu sunt capabili sa le acopere!
O zi faina va doresc (de maine cica s-a zis cu vara)
Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)
puiul11 spune:
Buna fetelor,
nu stiu daca s-a mai discutat dar am si eu o intrebare poate ma ajuta cineva.
Fetita mea are 3 ani jumate si are pasaport personal de la 6 luni, intrebarea mea este: cand trebe schimbata poza din pasaport, deoarece a trecut ceva timp si fata s-a mai schimbat si nu mai seamana asa mult?
nu de alta dar nu vreau sa avem cumva probleme cand mergem in ro.
va multumesc si va doresc o zi insorita
blackpanterro spune:
Aidan are pasaport de la 6 zile unde arata ca un batran suparat LOL.Acum nu mai arata deloc ca atunci dar nu am schimbat pasaportul.E valabil 5 ani si daca nu am abut timp sa il schimb a ramas asa.Intre timp am calatorit dar nu mi-a zis nimeni nimic.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
AdinaF spune:
puiul, noua ni s-a spus sa schimbam neaparat poza in momentul in care nu mai corespunde infatzisarii actuale, altfel risti sa ai probleme la granitza, deci e in interesul tau sa faci un drum scurt la primarie, decat unul lung de la frontiera...parerea mea :). Cand am fost noi in Ro nu s-au uitat deloc la fetzele lor, au intrebat doar: "Sunt 2 copii in masina?" , dar nu poti sa stii cum ti-e norocul. Drum bun va doresc!
Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)
Daconst spune:
Ce mai fac nemtoaicele mele dragi?
N-am mai trecut de mult pe aici din motive de job,sarbatori,etc.
Va tot citesc,dar cind sa scriu nu mai apuc.
Alina,te invidiez sa stii ca deja esti in casuta.La noi ne seaca astia cu aprobarile de nu mai am nervi de ei.In zona noastra a fost aeroport militar si acu l-au transformat in civil.Faza e ca in hartoagele lor nu au schimbat si regulile dupa care trebuiesc facute casele.Si acum ne certam cu ei sa schimbe naibi regulile sa nu platim aiurea 8mii in plus.
In fine,noroc ca inca la banca nu platim nimic 6 luni,pina e gata casa,ca altfel eram calare pe ei.
Cu asigurarea,noi nu am facut nimic.Adica e mama aici de 3 luni si nu i-am facut nici macar asigurare din Ro ca stiu ca e degeaba.Daca e ceva platim din mana,ca oricum la fel e si cu asigurare.Sper insa sa nu ie cazul.
Puiul,si Lucas al meu are pasaport de la 6 luni valabil 10 ani.Noua ni s-a spus ca poti schimba poza de cite ori vrei si crezi ca nu mai seamana.Te costa doar pozele,care sunt biometrice.Noi inca nu am schimbat poza,dar cind o fi sa plecam in Ro o schimb ca n-am chef de surprize.
Vroiam sa va spun ca am fost saptamana trecuta la intalnirea sasilor din Dinkelsbühl si a fost neasteptat de frumos.
Pentru cine nu stie se poate petrece ca in Ro,cu mici si bere.Gasesti sa cumperi pufuleti,eugenii,zacusca,amandine...ce mai de toate.Pina si langosi cu branza erau.
Sa nu va spun ca am mancat de toate ca nesimtita si am luat si la pachet.
Se tine in fiecare an de Rusalii cica.Eu abia anul asa am aflat de ea si a fost grozav de frumos.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
adrianno spune:
poate cnv sa imi spuna si mie ceva legat de outlet-urile din germania...mar interesa in special cele din zona Frankfurtului
Alina spune:
quote:
Originally posted by adrianno
poate cnv sa imi spuna si mie ceva legat de outlet-urile din germania...mar interesa in special cele din zona Frankfurtului
Adriano,hai ca pina apare cineva din zona Frankfurt iti zic eu ce stiu:
cel mai fain,e la www.metzingen-best.de/fabrikverkauf_in_metzingen/" target="_blank">Metzingen ,e cu ceva inainte de Stuttgart si pot sa-ti zic ca e super,tocmai am fost de 2 saptamini pe-acolo,magazinele le gasesti pe site
la www.ingolstadtvillage.com/ingolstadt/home.asp" target="_blank">Ingolstadt e altul,e aproape de München dar nu-i asa fain,in fine...depinde ce doresti sa cumperi.
Alina
helbi spune:
quote:
Originally posted by adrianno
Eu personal, nu stiu sa existe asa ceva in zona Frankfurtului. Si eu tot la Metzingen am fost.