Viata in Germania (51)
Raspunsuri - Pagina 19
blackpanterro spune:
Fetelor de unde se cumpara abonament de tren local care sa includa si metroul pt o luna?Si cat costa? As vrea sa iau un abonament de familie daca se poate ca vine mama in 18 si sta o luna.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things葉hat takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
zuzunaki spune:
adriana,ia vezi aici:
http://www.bahn.de/international/view/en/index.shtml
dar nu stiu daca include si metroul.
maraki,
eu am intrat/iesit cu piciu' fara nicio imputernicire.Deci se poate si asta
Alina,
esti acasa?Vreau sa vb neaparat ceva cu tine bitte.
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
ionica spune:
buna seara fetele,
in cepriveste calatoria cu piticul in afara germaniei; eu am calatorit de doua ori in romania anula acesta cu un bebe de 20de luni si are pasaport francez iar eu romanesc,nu mi-au cerut absolut nimic la iesire si nici la intrare.
In sfarsit v-am regasit,am tot migrat pe ici pe colo dar in sfarsit ma intorc la voi.
Incep sa ma integrez in germania, am luat sala pt permisul auto,mai ramane traseul la sfarsitul lunii,cei de la TワV sunt in vacanta.
Inca nu m-am inscris la scoala pt limba germana,voi merge din septembrie,dar vecinele mele care sunt toate germane in majoritate vorbesc engleza si nu ma motiveaza niciuna sa merg la scoala.
Va pupic si am sa va mai scriu ,acum ca mi-am luat un iMac nou ,imi este dr mai mare dragul sa stau la calculator(dupa 8pm ,atunci e pitica la somn)
La voi ploua?
Eu sunt in Langenfeld -Rheinland, si de duminica suntem sub ploaie,abia astept sa plecam in vacanta.
Bye
http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY
blackpanterro spune:
Zuzule sa sti ca am umblat situl ala toata ziua si nu am gasit preturi :( .Cred ca ce imi trebuie mie e bilet pt navetisti ca ala se face cu luna dar nu am gasit nimic preturi.Ce e nasol ca dupa ce mi-am facut cont a aparut totul numai in germana :( .Le-am scris si mail la aia ca sa intreb dar nu am primit raspuns inapoi.
Te rog mult cand ai otzara de timp sa te uiti si tu sa vezi cat o fi costand, stiu ca esti super ocupata si stresata, numai daca poti daca nu ma duc cu cersitul de informatii prin vecini.
Pup
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things葉hat takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
DidiAlex spune:
blackpantero, trebuie sa te uiti la reteaua de transport comun din zona, nu la Deutsche Bahn.
Tu esti in Stuttgart?
Uite www.vvs.de/fahrk_fahrkarten_monats.php" target="_blank">aici site-ul pentru zona voastra. In functie de distanta dorita alegi un Preisstufe. Cu acel bilet (care poate fi pe zi, pe luna, pe an) poti circula in toate mijloacele de transport in comun, inclusiv cu trenul - Regionalverkehr, clasa a 2-a, in toata zona pe care ai luat bilet.
Pe site-ul ala este si varianta in engleza, dar nu gasesti toate informatiile ca pe varianta germana.
Alina
blackpanterro spune:
Didi, tzucu-tzi inima, aia e ce caut!! Si am umblat mult si pe situl ala si am gasit tot inafara de abonament lunar :) .Multam mult.Noi stam langa Stuttgart, in Holzgerlingen si imi trebuie un abonament sa ajung la Stuttgart si imprejurimi, Boeblingen, Herrenberg, Nufringen, oare cate zone sunt?Cred ca 2 sau 3, nici nu stiu cum naiba se calculeaza zonele.
blackpanterro spune:
Acum stiu de ce nu gaseam bilete pt o luna...pe varianta engleza nu apar toate informatiile.
DidiAlex spune:
blackpantero, pe pagina www.vvs.de/plaene.php" target="_blank">asta in dreapta, la Downloads gasesti Tarifzonenplan. In al catelea cerc esti, atat e zona de tarif.
Localitatea ta se afla in cercul 5, deci pana la Stuttgart trebuie bilet pentru 5 zone. Daca vrei sa mergi intr-o localitate care e in zona 3, atunci platesti numai pentru 2 zone.
Alina
blackpanterro spune:
Multu mult!! Mai o intrebare si gata, promit! Biletul e individual sau pt familie?Noi pt familie am avea nevoie ca asa trebuie sa dam aproape 260 de euro pt o luna pt mine si mama si e mult rau, mai ales cu conversia $-euro :(
DidiAlex spune:
quote:
citat din mesajul lui blackpanterro
Multu mult!! Mai o intrebare si gata, promit! Biletul e individual sau pt familie?Noi pt familie am avea nevoie ca asa trebuie sa dam aproape 260 de euro pt o luna pt mine si mama si e mult rau, mai ales cu conversia $-euro :(
Biletul e individual :-(
Ce am vazut pentru grupuri, ar fi unul valabil doar o zi, pe care pot merge pana la 5 persoane. Costa 15 euro pentru toata zona.
Vezi, pentru bilete gen abonament, adica pe saptamana/luna/an ai nevoie de un Verbundpass - un carton unde iti treci numele si pe care lipesti poza . Apoi cumperi biletul si-l atasezi la acel Verbundpass. Tot pe Verbundpass ai un numar, pe care trebuie sa-l treci apoi si pe bilet, sa se vada astfel ca e biletul tau si ca nu l-ai luat cu imprumut:-) Acest Verbundpass e gratuit, il iei de la un birou unde au ei Info.
Deci roag-o pe mama ta sa-si aduca si o poza gen buletin, in caz ca are pe-acasa :-)
Alina