Romanii din Marea Britanie (17)
Raspunsuri - Pagina 8
motanik spune:
Da, am uitat sa zic de viatmine, astia nu recomanda dar daca tu crezi ca nu ai un regim alimentar perfect sau aproape perfect, eu una te-as sfatui sa iei si vitamine. Din acest motiv am luat eu pregnacare si nu acid folic simplu, sunt zile cand mananc mai...nesanatos si nu as vrea sa sufere beba din cauza asta.
Mada, ce fain ca tu ai deja aproape totul pt bebe de la Arianna.
Ah, abia astept sa ne mutam si noi, vreau sa am gradina sa ies si eu cu fata in curte..
--------------------
Andra
MissJJ spune:
Andra da e fain ca avem o multimea de lucruri de la fata unele sunt chiar noi sau purtate o data sau de doua ori deci is ca noi. Mai trebuie unele lucruri cum ar fi un bouncer ca ala care l-am avut la fata s-a stricat si l-am aruncat i-am luat si un set nou de hainutze de scos din spital mai trebuie niste suzete biberoane noi, da majoritatea le avem.
Si eu is happy ca ne-am mutat si avem curte mare si cu iarba unde sa poata sta fata sa se joace sa stam impreuna la soare, e fain.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acumcu Amira Maya
AMR 7 saptamani
emilly0888 spune:
darkbendis am vazut ca esti din glasgow....si eu sunt din glasgow si poate m-ai putea ajuta cu ceva informatii.eu am 20 saptamani de sarcina si inca nu sunt inscrisa la un doctor aici....nu prea cunosc multe pe aici si nici nu ma tare descurc cu engleza...insa as vrea sa ma inscriu pentru ca voi naste aici.imi poti spune pls unde sa ma duc sa ma inscriu,ce acte imi trebuie si cam ce ma intreaba doctorul sa ma pregatesc din timp cu raspunsurile
tu in ce zona stai?poate ne putem intalni.....ce zici?ma ajuti please!!ms mult
emilly0888 spune:
buna fetelor sunt noua p forum si ma bucur ca pot fura de la voi idei si sfaturieu voi naste aici i u.k si sunt tare curioasa sa-mi spuneti care ati mai nascut aici cum e....eu sunt de putin timp aici si nu lucrez doar sotul meu.
va pooop
DarkBendis spune:
Emilly, bine ai venit pe DC...si in Glasgow. Eu sunt in Croftfoot (nu stiu cat de bine cunosti Glasgow, e in zona de sud pe langa Hampden - stadionul national).
Pentru inscriere la medic nu iti trebuie mare lucru. De obicei 2 "bucati" de ID adica pasaportul (banuiesc ca si cartea de identitate e valabila) si inca ceva cu numele si adresa ta pe ea (driving licence, bill-ul de electricitate/gaz/telefon fix, sau bank statement, ceva de genul asta). Cu ele te duci la orice clinica/practice din zona de pe unde stai. Uita-te in Yellow Pages daca ai nelamuriri, sau foloseste google (www.maps.google.co.uk , pui clinic la "find businesses" si acolo unde zice "where" pui codul tau postal - o sa apara o lista intreaga de nume de clinic si adrese cu nr de telefon). Iti alegi una (eu pe a mea am ales-o mai la nimereala, dar sunt multumita cu ce am gasit), dai telefon/mergi pana acolo daca ai timp si poti si le zici ca vrei sa te inscrii la ei; ei o sa-ti faca o programare si iti vor spune ce iti trebuie sa aduci. In principiu sunt doar cele 2 items of ID, la a mea atat a trebuit, dar e mai bine sa intrebi.
La primul appointment, dupa cum vezi din "compunerea" mea de pe pagina cealalta prea multe nu o sa intample - dar drept e ca eu sunt abia la inceput, iar tu esti cam pe la jumatatea drumului. Presupun ca tie o sa-ti faca trimitere la spital imediat pentru analize, scan, vorbit cu moasa etc - dar astea sunt doar banuielile mele. Gandeste-te ce ai dori sa ii intrebi, eu am intrebat tot ce-mi trecea prin cap si doctorita mea a fost foarte rabdatoare cu mine si mi-a raspuns la tot. Dar eu zic sa te grabesti, ca totusi la sapt 20 nu e bine sa nu te aiba in evidenta nici un medic.
In alta ordine de idei, sigur ca mi-ar face placere sa ne intalnim, eu lucrez in timpul saptamanii dar in week-end sunt libera. Activeaza-ti PM-ul sa stabilim ce si cum . Daca mai ai si alte nelamuriri, intreaba-ma, iti spun ce stiu.
Mada, Andra , multumesc din nou de sfaturi, citesc si "bag la cutiuta". Mada, o sa caut cartile... la ales lucrusoare inca nu ma bag... o sa radeti de mine dar mai nou ma agit cu plecatul in vacanta la Paris peste 2 saptamani... da' parca vad dupa aceea ca tot cu nasul in cataloage, web-site-uri cu modele si review-uri o sa fiu. Oricum, o sa ma cadoriseasca ale mele cumnate plus prietenele care au deja bebei cu de toate cele (sora mai mare a sotului a pus cam tot ce a avut de la ultimul ei bebe deoparte pentru mine), asa ca ramane de vazut ce am deja si ce va trebui sa cumpar.
Andra (si eu tot Andra sunt), zau ca inca nu am nici un "vibe", cred ca e prea devreme - drept e ca pana sa apara liniuta de "pozitiv" vorbeam de bebe ca de "ea" (mai ales al meu sot care si-ar dori mult fetita)...eu acum tot ce imi doresc e sa mearga toate bine si sa fie bebe sanatos. Oricum, daca ma voi trezi intr-una din zilele urmatoare cu sentimentul ca "e fetita" sau "e baietel" promit ca va zic
Mada, bafta la dentist! Andra, va cautati casa? Grozav! Spor si succes sa aveti!
Dark Bendis
5+
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
emilly0888 spune:
darkbendis mersi mult pentru raspuns...mai am insa o nelamurire:eu nu lucrez numai sotul si el e self employed si nu stiu trebuie sa platesc sau beneficiez si eu de control si inscriere la medic gratuite?
DarkBendis spune:
Din cate stiu eu, beneficiezi si tu; oricum, cel mai sigur e sa-ti gasesti o clinica unde sa intrebi. Sau poate stiu fetele altceva?
5+
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
motanik spune:
Emily, nu platesti, sistemul de stat este gratuit in tara asta.
Ca sa gasesti cea mai apropiata clinica de tine, trebuie sa intri pe siteul NHS www.nhs.uk si sa selectezi GPs sus in stanga dupa care scrii postcode si apesi search. Daca au locuri pt noi pacienti, o sa scrie in dreapta cu verde Accepting new patients si poti suna si spune ca esti insarcinata, procesul va fi mult mai rapid si probabil ca te vor inscrie si fara documente.
Bine ai venit si sarcina usoara in continuare!
--------------------
Andra
emilly0888 spune:
motanik si darkbendis multumesc mult pt informatii....sa stiti ca am fost ieri la o clinica aici aproape de mine si maine am programare la medic...
Mirupati spune:
Salutare ! Scuze ca n-am mai intrat de multa vreme, sper ca toata lumea e bine sanatoasa !
Am tot fost ba plecati, ba cu alergaturi, gemenii Horia si Martin merg la scoala de-acuma (reception class, nu scoala in toata regula) si viata s-a animat brusc, nu mai avem timp mai de nimic.
Dar sa stiti ca am citit pe fuga din cind in cind sa stim ce se mai intimpla si ne-au bucurat vestile despre viitoarele mamici si despre cele care au nascut intre timp - felicitari !!!
Ne-am apucat sa stringem de curind toate lucrurile de copii care au ramas pentru virste mai mici si vrem sa daruim din ele cui are nevoie, pe gratis bineinteles:
* un carucior Maclaren dublu - twin buggy albastru
* un scaun masa copil, tava detasabila
* paturici de bebe, asternuturi de patutz si bumper (stiu, nici eu n-as lua, dar de astea am avut grija si sint spalate si para-spalate, sint ok)
Noi stam in Londra, in Highgate, linga Archway si de obicei sintem acasa seara, dupa 18. Cine are nevoie, mail: pbarabas@yahoo.com sau mobil 0794 172 9386.
Multumesc si mai scriu, promit ! Si pun si poze ! pa
Miruna