Inseminare (25)
Raspunsuri - Pagina 13
LunaNueva spune:
Arinna, da-mi mesaj cu numarul tau de telefon ca sa nu faci tu aditionale, te sun eu si-ti spun tot ce stiu, si de efecte secundare si de preturi, analize, protocoale, etc. Hai ca putem discuta mult mai relaxat la telefon. Noi in seara asta mergem la un spectacol asa ca nu te pot suna tonight dar lasa-mi un nr. de telefon la care te pot suna maine in timpul zilei. Asta doar daca vrei, bineinteles.
Alexandra
arinna spune:
Luna, sigur, iti dau nr.Ti-am scris un mesaj,mai devreme, astept sa-mi confirmi ca l-ai primit si iti dau nr de tel.( Mi-e teama sa nu ajunga in alta parte si de aceea astept confirmarea de la tine pe e-mail.)
Am o durere de cap ceva de speriat , de la o tampla la alta, ca o arsura.
Elly, ce mai faci?
O sa ma uit in urma sa citesc ce ati scris, maine...
Va pup pe toate
florela30 spune:
buna, fetele. Anaconda, inca o data FELICITARI ! Bun venit fetelor noi de la inseminare. Eu am cam absentat dar a fost motivat: nu am mai avut calculatorul. Va spuneam ultima oara ca am simtit ca ovulez cu doua zile inainte de IA. Am avut dreptate. Duminica dimineata am facut inseminarea si mi-a facut eco si nu se mai vedeau cei doi foliculi, dr. zicea ca se vede lichid si un corp galben( o fi de bine? ), endometru era de 13,6 mm. Dupa inseminare am avut o scurgere rozalie care a trecut pana a doua zi. Acum sunt in asteptare( si mai am de asteptat
). Asta mi8 se pare partea cea mai grea. incepi sa te gandesti daca s-a prins, ba simti ca te doare burta, ba ca e bine . OFFFFFFFF! PUP TOATE FETELE DE AICI 
Idaira spune:
quote:
Originally posted by arinna
As vrea sa stiu daca voi ati avut efecte secundare sau alte probleme in urma stimularii si
cum v-ati decis daca sa luati clomid sau sa faceti injectii cu FSH- asta entru ca tipa a lasat la alegerea noastra fara sa ne spuna prea multe de fiecare. Este vorba de Serophene (clomiphene), tablete,aprox 50 CAD lunar si FSH injectii aprox 350 CAD lunar. Cica FSH ar fi mai bun dar mi-a dat o foaie pe care scria numai despre efectele secundare ale gonadotropinelor ( ovar polichistic, sarcini multiple,peste 2 bb,sarcina extrauterina, defecte de nastere,torsiunea ovarelor - procentele nu sunt foarte mari dar riscul exista)La clomiphene nu apar atatea parca.
Ca analize noua ne-au dat HIV, rubella,grupa sanguina. La clinicile din Canada se mai solicita si altele? Adica Rh sau toxoplasmoza si ce mai spun fetele ca se cere in tara ? Oricum daca nu se fac ma tin eu de capul medicului de familie, pe 9 oricum aveam programare pentru paptest, sper sa nu fie una din zilele in care merg la clinica, dar pana atunci o sa aflu.
Imi pare rau ca nu am reusit sa citesc din urma , sa fiu in tema dar abia luni am fost la clinica si deja sunt semne de CM,prima zi asa ca trebuie sa ma informez putin "in forta"
"To be uncertain is uncomfortable; but to be certain
is ridiculous." Goethe
Cum adica v-a lasat pe voi sa alegeti?! Ca doar nu esti la cumparat de pantofi,astia imi plac sau astia nu! E vorba de sanatate...nu e joaca!!! Ea ar fi trebuit sa fie suficient de documentata, sa va explice ce rezultate s-au obtinut cu unul si cu altul,ca doar a vazut nsh-pe cazuri,nu?! Ma rog,scuza-ma ca m-am ambalat...Acuma se stie ca fiecare organism e diferit si reactioneaza diferit dar macar isi putea da opinia.
Despre efectele secundare,la TOATE apare aceeasi polologhie de consecinte,sa nu crezi ca vreo unul nu are .
Despre analize...sa faci absolut TOT. E important daca mai ai si alte probl de sanatate,daca ai pierdut sarcini,daca ai vreo boala pt care iei tratament,etc.
Florela bafta multa!!!
Luna Nueva imi pare tare rau ca n-a fost sa fie!!! Continui,nu?!
Cautind o bucatica de viata
LunaNueva spune:
Idaira, normal ca voi continua!
Luna asta iau o pauza pentru ca imi voi lua gonal F-ul din Romania, salvez jumatate din pret asa.
Si eu sunt de acord ca tipa nu trebuia sa-o lase cam neinformata pe arinna dar cred ca le-a lasat lor la alegere cat de agresivi vor sa fie cu tratamentul, avand in vedere faptul ca ar fi oarecum criza de timp. Totusi, asta trebuia facuta dupa ce ii informa mai bine. Doctorul meu, de exemplu, a spus ca prefera sa inceapa mai putin agresiv si m-a pus pe 100 mg serophene (clomifen) din z3 pana in z7 inclusiv. Si asa am stat doua cicluri. Acum ma trece pe gonal F 75 sau puregon (mi-a spus ca e acelasi medicament, difera fabricantul) si m-a lasat pe mine sa aleg care din ele. Tratamentul va incepe in z3 si va continua pentru 9 zile. Ultima oara pe clomifen am avut 4 foliculi si endometrul l-am avut perfect. Eu nu am endo, pcos, ovulez singura si regulat, sotul are spermograma buna si uite ca nu a fost sa fie pana acum. Sper sa reusim pe injectabile ca sa nu trebuiasca sa ajungem la FIV. Doamne-ajuta.
child spune:
Buna fetelor, cu parere de rau va spun ca nici a 2-a IUI nu a reusit. Intru in a treia si ultima luna de inseminari, de maine reincep stimularile si monitorizarile. Daca nici luna asta nu ne iese, trecem la FIV.
LunaNueva , imi pare rau, suntem in aceeasi situatie! Incerc sa te consolez cu 
Pentru toate fetele 

eu
mari_lolutza spune:
LUNANUEVA, am citit povestea ta si parca e trasa la indigo cu a mea. Am facut si eu pina azi 5 gonal, in seara asta e a 6-a, miine a 7-a si simbata merg la monitorizare. Daca nici acum nu-mi iese inseminarea, ma indrept spre fiv. Si tare ma tem ca si inseminarea asta da gres.
LunaNueva spune:
arinna vezi ca ti-am raspuns la email. Scrie-mi inapoi sau da-mi pm aici pe forum si stam de vorba diseara.
arinna spune:
Luna,
am primit,am raspuns, "ramane cum am stabilit"
Romanita- 
Idaira, fetelor,
aveti dreptate, asta ne-a zapacit si pe noi, graba si lipsa informatiilor.Tipa a inclinat spre FSH (340 CAD ) spre deosebire de Serophene (55 CAD)dar nu a zis de ce, cica sa cititm- ce sa citesc, o gramada de efecte secundare la primul fata de al doilea.
Deci se poate, inteleg de la Luna, printre randuri, sa incep cu unul si sa continui cu celalat , mai tare. Cam asa ne gandeam si noi sa avem in vedere.Mie mi-e teama de risvul de a face 2-3 bb ca eu abia pot duce unul, cu mare risc. (la FSH aceasta posib e de 20 % fata de 1,2% in mod normal; la Serophene cica e scazuta posibilitatea)
Acum a aparut alta, cica a uitat sa ne zica ( cred ca e mana medicului ginecolog de fapt) ca trebuie sa ne vaccinam de hepatita B !!!! ca asa e procedura. Macar sa ne fi facut testul inainte ca am vazut ca se cere,testul dar nu vaccinul ! Nu era normal sa faca testul ?Am gasit un link in care se spune ce se cere controlat inainte de inseminare, se fac teste nu vaccinuri.
Asa ca....am terminat-o pe luna asta, numai bine ca sa ne documentam , pe 9 am programare si la medicul de familie si mai discutam si cu el. Sotul meu l-a sunat azi si asteapta semn de la el, sa vada ce parere are despre asta, cu vaccinarea obligatorie.
In curand o sa ma trimita si la dentist sa-mi scot dintii cu probleme, preventiv.

elly_me spune:
Flore- mult succes si sa fie cu ochisori
Ai dreptate - asteptarea este cea mai grea
Te asteptam cu vesti bune![]()
![]()
Child- 
o sa se intample odata si odata la toate
Trebuie sa fim tari si sa avem rabdare.
Mari_L - cred ca luna aceasta vei avea succes- si Anaconda tot cu Gonal a facut stimulare si acum e fericita posesoare a unui bb (sau poate 2 - asteptam vesti).
Arinna -Luna - Iadira 

Elly
http://tt.lilypie.com/nss9p3.png