Inseminare (25)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Bravo anaconda, ma bucur mult pentru tine.
Sa nu ne uiti, sa mai vii din cand in cand pe la noi sa ne ridici moralul.
Sarcina usoara si bebei sanatosi si nazdravani,
gianina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Buna fetelor,

Felicitari gravidutelor si mult succes celor care sunt in asteptare

Eu am o situatie mai delicata, varsta si fibroamele mari. Am decis sa recurg la inseminare intrauterina. As vrea sa stiu voi de cate ori apelati la inseminare, de cate incercari este nevoie pana a spune "stop" acestei meetode si daca este cineva printre voi din Canada, unde o fac eu.In rest s-ar putea ca procedurile/medicamentele sa fie diferite si sa nu pot impartasi cu voi experienta mea.Aici ni s-a spus ca dupa doua incercari poti spune ca e suficient, probabil si din cauza problemelor mele, adica daca nu se intampla in doua luni nu prea mai sunt sanse.Se mai pune si problema banilor, e destul de mult pt mai mult de doua incercari,ieri am fost la discutii la clinica si ne-au spus in mare despre ce este vorba.Urmeaza sa ii contactez imediat cum imi vine ciclul-in ziua in care e mai abundent sa-mi spuna ce urmeaza sa fac.ne-au dat si brosuri plus alte indicatii despre ce va urma- o gramada de dru,uri la clinica pt monitorizare, medicamente, niste injectii pe care treuie sa mi le fac singura in nu stiu ce zile- voi vedea, nu am studiat inca problema cica ajuta la deplasarea ovulului(parca).

Nu stiu daca in Romania se face testul pentru rubeola, am vazut pe net ieri, pt ca mi s-a dat sa-l fac( pe langa HIV si grupa sanguina, asa au ei procedurile, si pt mine si pt sot)numai mie, sotului nu, se numeste in engleza rubella( noroc ca m-am uitat si am retinut numele ca nu prea ti se dau explicatii in ce priveste analizele)Am vazut pe net, cum spuneam ca daca o femeie insarcinata o are poate avea copilul cu malformatii foarte grave.Cred ca in romaneste e rubeola germana, cam asa ceva.Nu stiam de pericolul acestei boli in sarcina, ma gandeam ca e bine de stiut, poate mai sunt fete care nu au auzit de asta.Mici nu am fost in situatia sa ma interesez f mult de testele pt sarcina pt ca am avut multe alte probleme dincauza fibroamelor.Stiam de toxoplasmoza, mononucleoza, citomegalovirus si listeria, nici nu stiu daca aici se fac dar ma tin eu de capul lor daca e cazul.

Va pup si va doresc mult succes tuturor

When rubella occurs in a pregnant woman, it may cause congenital rubella syndrome, with potentially devastating consequences for the developing fetus. Children who are infected with rubella before birth are at risk for growth retardation; mental retardation; malformations of the heart and eyes; deafness; and liver, spleen, and bone marrow problems.

Mergi la inceput

M-am uitat DC, la preconceptie, si chiar era un articol despre rubeola in sarcina http://www.desprecopii.com/info.asp?id=10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

arinna numarul mare de inseminari poate duce la hiperstimulare ovariana,aparitie de chisturi, si cum tu ai fibroamele probabil de asta ti-au spus de doar 2.Zic eu...Mie or sa-mi faca 4 IA,de ex,dar depinde de medic.Ceea ce se stie e ca sansele descresc dupa citeva nereusite,endometrul scade,s.a.
Acuma,in privinta tratamentului,sa stii ca difera doar denumirea medicamentelor pt ca substanta activa din ele e aceeasi peste tot.In prima per a CM se da o anumita medicatie pt obtine buni foliculi ,iar cind medicul considera iti va da ceva de genul,PREGNYL,OVITRELLE,etc,pt a elibera ovocitul.Asa ca poti impartasi din experienta ta,fara grija!
Din cite stiam eu ,canadienii au o asigurare de sanatate f bine pusa la punct, sa inteleg ca problemele de fertilitate, reproducere asistata,nu intra la gratuitate?!

Cautind o bucatica de viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNueva spune:

Din pacate nu am vesti bune, beta mi-a iesit negativ, lucru care ma aduce la numarul de doua IA nereusite. Desi totul a fost perfect pe hartie, uita ca nu a fost sa fie si in biologie! Maine insa am appointment cu doctorul sa vedem daca schimbam medicamentele. La inseminarea din luna asta mi-a spus ca daca nu iese, stam de vorba sa re-evaluam situatia.

Hey arinna, dupa cum observi, eu sunt in Canada. Noi am fost diagnosticati cu infertilitate inexplicabila. Eu am 37 de ani si am o fata din prima casatorie. Luna aceasta am avut a doua inseminare, dupa stimulare cu serophene (clomid, sau clomifen citrat in limba romana), triger hCG si supozitoare cu pogesteron dupa inseminare. Am o vaga banuiala ca doctorul imi va schimba stimularea de pe clomid pe gonal F, dar voi afla mai multe maine. In general se recomanda 4 IA inainte de a se trece la alte proceduri. Probabil ca la tine nu se recomanda mai mult de doua din cauza problemei pe care o ai. Daca imi pot permite sa te intreb, in ce oras faci tu inseminarile si la ce clinica? Mai stii? Poate ne intalnim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coccinella spune:

BUNA FETELOR! UREZ MULT SUCCES TUTUROR CARE ASTEAPTA REZULTATUL BETA!ANACONDA, MA BUCUR PENTRU TINE! CE METODA AI FOLOSIT?PENTRU TOATE CELELALTE , MULTA BAFTA SI NU IN ULTIMUL RAND MULT OBTIMISM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Anaconda- FELICITARIIII
Sarcina usoara si multa sanatate.
Ai mare grija cu raceala si, mai ales, cu temperatura.
Acum esti gravidutza fii foarte precauta.

Ai fost la eco??
Eu ma gandeam ca poate sunt gemeni- ai avut super productie.
Asteptam vesti de la tine

Cu aceasta veste mie mi-ai ridicat moralul- DECI SE POATE .

Elly

http://tt.lilypie.com/nss9p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Buna arinna! Eu sunt din Toronto si anul trecut am facut 3 inseminari (nereusite, din pacate). Pasul urmator era sa fac tot inseminari, dar stimulata cu injectabile. Primele cicluri am facut stimularea cu Clomid, dar nu a fost destul de puternic pentru mine.
Problema mea este ca am un chist ovarian de un an, chist care nu a disparut nici acum, asa ca pasul urmator este sa fac o laparoscopie in toamna si apoi, daca nu se intampla nimic in primele 2-3 luni, o sa trec la inseminare sau chiar FIV.

LunaNueva, si noi tot cu infertilitate inexplicabila am fost diagnosticati, acum e sub semnul intrebarii daca nu cumva am eu endometrioza, de fapt de asta o sa si fac laparoscopia, pentru ca toate celelalte cauze au fost inlaturate. Am citit ca tu ai o fetita, deci la tine e infertilitate secundara, la mine e vorba de infertilitate primara.

Am cunoscut pe forumul asta un cuplu, tot din Toronto, diagnosticati cu infertilitate inexplicabila, incercau de 4 -5 ani si urmau sa faca al doile FIV luna asta, dar nu a mai fost nevoie, pentru ca a ramas insarcinata chiar in luna de dinainte. Amandoua am mers la clinica LifeQuest din Toronto, dar la doctori diferiti.

Multa bafta fetelor care incearca prin inseminare, felicitari Anaconda2! Sa speram ca vom deveni si noi mamici intr-o buna zi.

Arinna,daca mai ai intrebari, iti raspund cu cea mai mare placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNueva spune:

Ok, urmatoarea schema de tratament pentru mine va fi cu Gonal F sau Puregon de 75 uI din ziua a 3-a pe durata de 9 zile. Doctorul mi-a spus ca vom incerca asa de 2 ori si daca nici asa nu iese, atunci discutam despre FIV. Eu am totusi incredere ca nu va trebui sa ajungem la FIV. Luna aceasta voi lua pauza insa si vom incerca pe metoda normala de .

Romanitza si eu am doua prietene care urmau sa intre la al doilea FIV si li s-au cancelat ciclurile pentru ca au ramas insarcinate. Ambele avusesera cate un FIV si un FET nereusit. Una dintre ele insa, a pierdut sarcina la 10 saptamani, ieri a aflat, in aceeasi zi in care am aflat si eu ca beta imi iesise negativ. Nici nu am mai avut inima sa ma mai vait.

Haideti fetelor, vesti bune sa aflam!!!

Pupici!

Mergi la inceput

Idaira, Luna, Romanita, va multumesc mult pentru raspunsuri,eram in ceata rau.

Intre timp m-am uitat putin prin "hartiile" primite si pe lista de la acest subiect si am vazut ca procedura e cam aceeasi.Deja ma obisnuisem cu diferente mari, am facut histerosalpingografie , laparoscopie si histeroscopie si observasem ca in tara se fac oarecum diferit.

Idaira,asa este, in ce priveste fertilitatea costurile nu sunt acoperite de stat. Depinde insa la ce companie lucrezi, ori sotul, daca iti acopera anumite servicii medicale neacoperite de stat.In cazul nostru, serviciul sotului nu acopera medicamentele pentru fertilitate dar avem acoperite de stat ecografiile si analizele de sange.

Luna, imi pare rau ca nici a doua IA nu a reusit. Eu locuiesc mult mai in nord de Toronto si fac inseminarea in Barrie.E ciudat insa ca nu mai am legatura cu medicul, e doar o tipa care se ocupa de tot-este nurse co-ordinator, cu ea discutam si ea face ce e mai important.

Romanita,imi pare rau pentru nereusite si ca ai capatat chistul.Laparo am facut si eu luna trecuta dar pentru diagnostic, mi-au gasit o trompa blocata de fibrom, le am mari si vreo 5, slabe sanse si de ramas si de tinut bb.In plus, varsta-merg spre 41 dar ce sa fac, abia de 2 ani m-am stabilit cu "cine trebuie" asa ca incercam si noi pe ultima suta de m in ciuda altor probleme de sanatate pe care le am.Nu le extind aici ca as iesi mult din topic.

Cred ca o sa am cateva intrebari, pentru ca deja se arata CM si trebuie sa incep procedurile, am intrat cam brusc in toata treaba, dupa o discutie cu "sora" in curand trebuie s-o iau la drum.

As vrea sa stiu daca voi ati avut efecte secundare sau alte probleme in urma stimularii si
cum v-ati decis daca sa luati clomid sau sa faceti injectii cu FSH- asta entru ca tipa a lasat la alegerea noastra fara sa ne spuna prea multe de fiecare. Este vorba de Serophene (clomiphene), tablete,aprox 50 CAD lunar si FSH injectii aprox 350 CAD lunar. Cica FSH ar fi mai bun dar mi-a dat o foaie pe care scria numai despre efectele secundare ale gonadotropinelor ( ovar polichistic, sarcini multiple,peste 2 bb,sarcina extrauterina, defecte de nastere,torsiunea ovarelor - procentele nu sunt foarte mari dar riscul exista)La clomiphene nu apar atatea parca.

Ca analize noua ne-au dat HIV, rubella,grupa sanguina. La clinicile din Canada se mai solicita si altele? Adica Rh sau toxoplasmoza si ce mai spun fetele ca se cere in tara ? Oricum daca nu se fac ma tin eu de capul medicului de familie, pe 9 oricum aveam programare pentru paptest, sper sa nu fie una din zilele in care merg la clinica, dar pana atunci o sa aflu.

Imi pare rau ca nu am reusit sa citesc din urma , sa fiu in tema dar abia luni am fost la clinica si deja sunt semne de CM,prima zi asa ca trebuie sa ma informez putin "in forta"

Mergi la inceput