Mamici norocoase de septembrie-octombrie 2008 (41)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Ancasi un week-end cat mai frumos.
Eva felicitari si tie pentru schimbarea semnaturii.

18+

laura si andy (07.04.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

'neata!
remember me?
am citit tot si ma bucur cind aud vesti bune. felicitari fetelor!
pe 8 mai am si eu programare la gine al meu, abia astept.
weekend minunat va doresc toata gasca de burticutze.

alexa simami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Buna dragele mele!
Va multumesc pentru urari si pentru agitate.Sper sa ramana la fel de in forma pana miercuri cand merg la eco sa il vad pe BB.Sper sa aiba ce a ne arate intre picioruse, cu toate ca m-am cam obisnuit si cu ideea ca ar putea fi fetita...
Eu cu picioarele tot la fel de umflate, astept rezultatul analizelor de luni si apoi vad ce fac.
Va doresc un weekend minunat si plin de soare!
P.S. Pentru cele care gatesc idei cev aidei ca eu sunt in pana de inspiratie!!!

Diana
20+ sper la un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zambetmic spune:

multumesc tuturor pt felicitari, da nu ma trece si pe mine cineva cu un rozaliu in listuta?
saptamana asta sper sa ajung la medic cu rez de la eco, sa vad daca e vreo problema
nu stiu ce am de azi noapte, m-a durut capul rau, am luat un paracetamol, imediat am varsat ... azi dimineata am bagat mancare in gura, 3 linguri, apoi iar directia varsat ... pai eu stiam ca de acum ar trebui sa fie mai lejer cu greata, la mine e fix pe dos
am reusit sa mananc niste covrigei, vad ca astia stau cuminti in stomac deocamdata
weekend frumos tuturor!

15+ cu fitita Adnana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Dyanira, azi am niste varza cu carnita de pui la cuptor si ciorbita de cartofi. Prea multe idei nu am nici eu

Zambetmic, covrigeii si saratelele ar trebui sa-ti "taie" greata, imi pare rau ca te simti asa.

20+ Carla Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

buna ziua burtici.
eu gatesc din an in paste si cum acum se apropie pastele ma apuc de niste cartofi frantuzesti la care asortez un castron urias de salata. De fapt nu mai stiam ce sa pun pe langa salata.

Eu mai aveam un pic si ma suparam pe medicul meu ca nu m-a pus sa fac decat AFP-ul si nu tot TT, a masurat pliul nucal si gata. Dar cand citesc cate patanii sunt cu TT ma apuca groza si imi dau seama ca poate e mai bine asa, mai putin stres. Oricum peste o luna si un pic o sa imi faca eco detaliat si atunci vede tot ce e de vazut... poate atunci imi zice si culoarea caruciorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freshanana spune:

buna ziua
ca de obi in week-end activitate mai slaba pe forum. :-))
noi avem tochitura cu mamaliga si mai tarziu ardei umpluti. si maine musaca si peste mic prajit cu mamaliga
am vaz in reluare emisiunea de la prima tv "prima zi" si m-a emotionat masterea naturala. mi se pare totusi prea dureroasa si lunga.

20+

puiutz
pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

quote:
Originally posted by _irina_

Eu mai aveam un pic si ma suparam pe medicul meu ca nu m-a pus sa fac decat AFP-ul si nu tot TT, a masurat pliul nucal si gata. Dar cand citesc cate patanii sunt cu TT ma apuca groza si imi dau seama ca poate e mai bine asa, mai putin stres. Oricum peste o luna si un pic o sa imi faca eco detaliat si atunci vede tot ce e de vazut... poate atunci imi zice si culoarea caruciorului.

Fetelor, sotul meu tocmai a facut un risotto, yum! yum! e un fff bun .

Irina, ca tot ai deschis subiectul TT.
Eu am studiat problema intens de patru zile, cred ca in curand imi dau doctoratul in genetica :)))
Uite ce am aflat, rezumand la maximum. In prezent 60% din copiii cu Sindrom Down NU sunt depistati la DT sau TT, adica marea majoritate. Enorm!!! Groaznic!!! Iar din toate TT facute care ies pozitive, numai 2% se adeveresc la amnio sau la nastere. Adica un procent ff mic. Restul se cheama fals pozitive. De asemenea, 1% sarcini se pierd la amnio..
TT e un test statistic, eu iti vb tot de statistici sa iei mai usor o decizie.
Ce am aflat eu la TT? Nimic nou, decat ca am rezultatul la alfa proteina perfect, la HCG la fel dar e mai mic estriolul. Valorile mediane (acele celebre MoM) trebuie sa fie in jur de 1 ca sa fie ok. Mie estriol mi-a iesit 0,56 MoM, adica mai mic. Ca sa fiu in plaja de risc pentru trisomia 21, trebuia sa am si HCG dublu, nu-l am!!! Stupoare!! In plus, pliul nucal e fff bun. Desi si chestia asta cu pliul nu e clara, sunt copii cu anomalii cu pliu mic. Deci...ce am inteles eu din test...ca mai bine imi vedeam de drum.
Ma duc la morfofetala si gata. Stiu ca nu orice fel de anomalie se vede la morfofetala (se vad doar 2/3 cazuri spun studiile), dar bebe meu nu este bolnavior pana acum, organele functioneaza ff bine, se dezv ff repede fata de cat ar trebui, inimioara bate f bine, etc. Ce sa inteleg eu de aici? Ca toate bune si frumoase!
Revenind la cazul tau, tragi ce concluzii vrei tu din experienta mea, faci sau nu TT, dar gandeste-te daca apoi esti pregatita pt amnio si ce faci daca amnio iese prost? Asta e intrebarea? Daca ai raspunsuri, mergi cu mare tarie inainte, du-te direct la amnio sa nu mai pierzi timpul sau fa TT. Dar eu zic sa te informezi inainte bine si sa te gandesti.
Eu am fost si sunt convinsa ca Dumnezeu ma tine de mana, altfel nu imi explic sarcina asta atat de usoara, bebele care creste asa de incredibil, deci merg inainte si totul va fi bine.
Tu trage concluziile tale, si uite aici un site american unde te poti uita, sunt sute de marturii de mame cu rezultat la TT pozitiv (1/3, 1/10, 1/50 risc, etc, adica risc fff mare, al caror bebe e super sanatos, sau femei cu teste perfecte si bebei cu Down). Asa ai o ideea mai clara daca sa faci testul sau nu, daca esti dispusa sa treci printr-un stres inutil : http://www.babycrowd.com/forums/special_needs/high_risk_for_a_down_syndrome_anybody_else_/

Daca ai nevoie de info in plus, de linkuri de site-uri si studii medicale legate de TT, statistici, tabele si interpretari genetice, da-mi un semn ca am sute de referinte salvate, m-am documentat.

19+ Luca

SUFLETEL

Never say never!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Am si eu ceva noutati, am fost ieri la eco si surpriza a recuperat o saptamana ieri avea 15 saptamani. Nu stim ce e, mai asteptam!

15+ si mamica de Dragos (26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freshanana spune:

felicitari pentru surpriza sanziana si sper sa aveti numai vesti bune de acum inainte

20+

puiutz
pui

Mergi la inceput