Fulguleti de nov-dec-06 (168)
Raspunsuri - Pagina 7
danita spune:
salutare
va invit la un redbull asa de ciuda si de toate alea !
vazut pe yagmur si o felicit si ii spun ca ma manca invidia ! ;)
danutz : trimit nr de tel la tanti aia cu ong-ul ?
dia : eu as mai face un studiu legat de gradi , una e varianta originala si una e varianta ro ;) . eu am vazut la waldorf-ul romanesc care numai waldorf nu estem ......copilul in clasa 4 cand a trecut la casa normala a facut o depresie de numa , abia a trecut clasa . nu iti spun ca si cand a crescut nu a fost prea optimista cand era vb de scolita ......acum are 20 ani ... ; )
iulia-stefy : sanatate maxima !
pupici la toate fetele cu burtici si nu numai !
danita
dianav spune:
Buna fetelor!
Dia 1609 Sunt convinsa ca ai sa iei cea mai buna decizia pentru Oana, insa mai intai informeaza-te bine bine cum e cu sistemul asta montessori. Eu am in familie un caz de copil educat la waldorf. Nu stia nimic in clasa a doua, dar nimic nu invatase acolo decat sa coloreze, a trebuit sa recupereze intens pentru a face fata colegilor de clasa din invatamantul normal, care oricum nu mai e ca pe vremea noastra si s-a deteriorat mult calitativ. Intamplarea e de vreo 8 ani, si e vorba de clasele primare de scoala.Tipa cu sistemul montessori (chiar asa o chema pe ea) si-a perfectionat tehnicile de educatie pe copii cu probleme mentale.Nu stiu ce sa zic, insa primul impuls a fost sa te indemn sa te informezi bine.
Diana
asiza spune:
Buna, fete dragi!
Chinico, da, din pacate, din fericire, ne intoarcem in Ro mai incolo putin...si sper sa conving barbatu' de-o Canada ...Sa nu uiti de capuse
Dia, io iti spun drept ca nici pe mine nu m-a dat pe spate Montessori si nici nu cred ca e chiar asa rau in gradi din Ro precum zici...s-au schimbat multe, nu mai suntem pe vremea lui ceasca, educatorii sunt tineri in marea lor majoritate, cu alte idei despre educarea copilului, bla bla...da, nu zic ca n-or fi si dintr-aia care te mai baga inca in debara sau care lovesc copiii, dar eu sper ca am ales bine gradinita pentru Denis...Doamne fereste sa se atinga de vreun fir din capu' lui ca-i vai s-amar de ei...De la tribunal pan' la Minister ma duc cu ei...No, am toata increderea ca n-o fi cazu'...M-a dat pe spate Oana cu capsuna ...desteapta foc!
Laura, da, lui Denis i-a trecut aproape de tot cu lovitul...functioneaza treaba cu "nebagatul in seama" de minune....acuma ramane sa vad cum va reactiona cu copiii de prin parc sau de la playgroup ca n-am mai iesit de vreo sapt si ceva p-acolo...in orice caz...azi a avut o tentativa sa ma loveasca...m-am uitat la el, serioasa, fara sa zic niciun cuvant, s-a oprit, a lasat ochisorii in jos, apoi a venit repede si m-a prins cu manutele de fata si m-a pupat ...
Donia, ce mai faceti azi? Cum sunteti?
Pupici...
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by dianav
Buna fetelor!
Dia 1609 Sunt convinsa ca ai sa iei cea mai buna decizia pentru Oana, insa mai intai informeaza-te bine bine cum e cu sistemul asta montessori. Eu am in familie un caz de copil educat la waldorf. Nu stia nimic in clasa a doua, dar nimic nu invatase acolo decat sa coloreze, a trebuit sa recupereze intens pentru a face fata colegilor de clasa din invatamantul normal, care oricum nu mai e ca pe vremea noastra si s-a deteriorat mult calitativ. Intamplarea e de vreo 8 ani, si e vorba de clasele primare de scoala.Tipa cu sistemul montessori (chiar asa o chema pe ea) si-a perfectionat tehnicile de educatie pe copii cu probleme mentale.Nu stiu ce sa zic, insa primul impuls a fost sa te indemn sa te informezi bine.
Diana
cu waldorf nu sunt nici eu de acord.
iar cu montessori o sa ma duc la fata locului sa vad ce si cum, cu siguranta. dar stiu copii care merg al montessori si sunt f inteligenti, intuitivi si sociabili, numai retardati nu sunt. numai in ro exista mentalitatea ca sistemele de gradi/scoala alternative sunt pt copiii retardati. nu toate sunt. montessori nu e pt copii cu probleme, asta stiu sigur. si nu e comparabil cu waldorf. dar intradevar s-ar putea sa nu fie comparabil cu ce se face dincolo, asta e adevarat, sau chiar mai rau, sa nu fie ce se spune. dar asta o sa constat eu cand ma duc in inspectie. deocamdata nu-mi permite timpul sa ies la vanatoare de gradinite, dar urmeaza cat de curand, cam pe cand termin vanatoarea de case [:))]
danita spune:
mai am o intrebare : ce gatiti ptr fulguleti de Pasti ? ceva special ? ceva bun bun ?
pupilici
D
Dia1609 spune:
chiar, dc mai cauta cineva gradinite, pune concluziile si pe aici? ca eu intr-o luna ma apuc sa caut si sa vad.. si mi-ar folosi experienta vostra
apropo de gradinite: o gramada de gradinite din timisoara nu au curte/gradina. sau au fff mica, unde nu au tobogane, leagane, etc, spatiu de joaca amenajat. mie sincer nu-mi convine sa stiu ca oana pleaca zilnic in parc cu 20 copii si o educatoare... sau ca sta mai mult in casa, sau intr-o curte de 2/3 m .... asta mi-a placut in primul rand la montessori, curtea imensa ff bine amenajata... n-am mai vazut la nici o gradi in tm asa... dar adevarul e ca nici n-am cautat
Ktrinel spune:
danutz, reintoarcerea la job a fost placuta...seful a plecat si el 2 sapt in cuba si nu ne-am mai intalnit...deci suntem home-alone...:))...nu ca ne-ar fi deranjat el cu ceva...Doamne tine-l ca asa un sef ca lumea nu am avut ever...
ruxandra, da, Julia avea nister crocs pe care nu i-a dat jos tot sejurul...atata-s de practici ...pe cat sunt de urati :)...ar zice carcotasii...avem si noi astia mai mari...tocmai au anuntat ca inchid fabrica de aici :((
dandusa, nu imi vine sa cred ca spui cu locurile de parcare...desi cand ma uit la tv , imi dau seama cat de naspa s-a ajuns in bucuresti...nici aici nu vezi asa circulatie. ar trebui sa faca ceva privitor la inmatriculari...sa contingenteze nr de masini inscrise...ca altfel, nu vad nici o solutie...orasul e total depasit.ma gandesc cu groaza la o vizita in tara , socrii locuind intr-un cartier marginas, deci oriunde ai vrea sa ajungi...ar fi jale..cu carutzul se poate in metrou? ..hai pune si tu niste poze cu burtica!
dia, spor la cautat casa! macar o sa ai parcarea/garajul ta/tau!
am pierdut marti evaluarea trimestriala de la gradi ...era un prilej de a discuta cu educatoarele mai mult, de a cunoaste parintii...imi pare asa de rau...nu am primit decat fisa de evaluare cu calificative pe activitati/abilitati ...suntem bine , desi in fiecare zi mi se spune ca impinge copiii ...
Dia1609 spune:
ktrinel, parcarea e ultimul lucru la care ma gandesc cand ma uit la o casa ... ma crezi ca ma enerveaza casele care au garaj? cred ca am o problema, ar trebui sa vreau garaj dupa cate buseli am avut la masinile noastre parcate in fata blocului... dar... vreau spatiu, curte, si nici un garaj care sa-mi manance spatiul ala, care oricum nu mi-l permit f mare, ca e fff scump terenul in tm ;))
Dia1609 spune:
ktrinel, au fost comozi crocsii pt julia? ca si eu ma gandem sa-i iau oanei pt mare... nu stiu dc o sa-i poarte, ca eu ii place f mult sa umble desculta.... julia n-a vreut desculta? chiar, m-am uiat la pozelel voastre si am vazut ce relaxata statea julia in carucior... cum de mai sta? oana nici cand e rupta nu sta in carucior, mai bine se taraie sau se cere in brate :)
Ktrinel spune:
Dia, nici gradinita noastra nu are curtea ei, din pacate, asta a fost singura bulina neagra ...dar nu ma deranjeaza ca merg pana in parc...nu e departe ..iar drumul e numai pe stradute cu case, fara circulatie ...si in plus sunt vreo 3 educatoare la 15 copii..cum asa acolo ar fi una la 20??
iata descrierea referitor la stilul educational ...sincer, nu stiam tot...noroc cu voi :))...pana pe la 3 ani nu ma intereseaza prea mult daca e stil x sau stil y...mai incolo e mai important:
Our daycares follow the educational philosophy known as the PCM (Combined Montessori Program).The PCM was developed for and is applied exclusively by our daycare centers.
The PCM is administered bilingually in English and French, assuring that a child graduating from PCM daycare will be fluently bilingual.
The PCM combines different fundamental elements of the preschool philosophies of Maria Montessori, Emilio Reggio and Waldorf, and these elements are applied using the multiple intelligences educational approach.
From Maria Montessori, the PCM adapts the approach of learning by individual play. This element includes the use of puzzles, blocks and other individual activities.
From Emilio Reggio, the PCM adapts the approach of learning by socialization. This includes role playing games such as kitchen corner, Sherades, Dress-up and other interactive games which creates dialogue.
From Waldorf, the PCM adapts two basic elements. Firstly, the spacious wide-open classrooms with available floor space well in excess of ministerial standards, and secondly the approach of improvised and creative or unusual arts and crafts, including the usage of recycled material.
The PCM prescribes a very well structured approach to the educational program, which includes a set schedule and a daily routine, all while giving a diverse variety in the daily activities to insight intellectual stimulation of the child. The activities include (on a daily basis) arts ands crafts, music, physical education, dance and computers.