Fulguleti de nov-dec-06 (168)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

Acum, referitor la piticu' meu...ma gandesc si eu...1. eu am la picior 36, Nicu, 42, mama,35, sora 36, tot neamu' mic la picior ( tata, 39 ), deci, pe cine ar semana cu ditamai piciorul...2. la cat e ea de mica ( sper sa aibe 80 cm, ca am renuntat de la 1 an la masurat si cantarit, din motive de pitici ), ma apuca rasul daca mi/o imaginez cu un 23/24 ...si ca sa/mi linistesc piticu, imi tot repet: ESENTELE TARI SE TIN IN RECIPIENTE MICI ...

Si nu uitati, maine chefuim...

12+ Flore Alessia Liane (16-12-2006)
" Cel mai frumos colier al unei femei este dat de mainile copilului sau in jurul gatului" (Natalie Portman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

flore - si Antonia tot 20 poarta la papucei ... is un pic maricei, dar 19 ca si la tine ... intrau f greu.
Si acu piticul meu ... copii vostri cand merg pun piciorul drept jos sau calca si un pic in interior? Antonia cam des face chestia asta si la Sara parca nu imi amintesc sa fi facut asa.
Multi .

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(21.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

stiti unde mi-e gandul, nu? dar voi incerca sa va mai raspund si voua....la pitici
tema cu rontaiala: dani rontaie mai toata ziulica. dar vom incerca sa il dezvatam de acest obicei. am vb cu pediatra si dandusa are dreptate. e f solicitant pt stomacel, trebuie sa aiba pauza clara intre mese 3-4h, timp in care stomacelul digera dupa care se odihneste. a spus ca poate fi de dintisori aceasta nevoie de rontaiala si ca mai bine ii dau suzeta, pt ca nu ii face nici un rau.
piticul cu marimea la papuci: habar n-am. dani are inca;tari mostenite de la verisoara lui (vreo 20 de perechi, are si pt la vara) si nu se mai vede marimea pe ei.
piticul cu ccc calcatul dani calca drept, nu duce piciorul inauntru.
si atat am reusit sa retin.
dani are un pic scaune moi si dese, dar nu diaree. bagam banana ascunsa prin alte feluri de mancare. dupa ce terminam trecem pe lapte de vaca.

ca sa revin la problema mea, am luat oarecum o decizie. luni va sta cu bone, ascultata, iar marti dimineata vom vorbi cu ea. vorbim luni la servicii ca vom lipsi cate 2 zile. 2 zile eu, 2 zile florin. sapt viitoare vom cauta cresa, particulara. am auzit povesti horror in seara asta despre cresele de stat. ca stau numai in patuturi, nu au voie sa se dea jos, doar la ore stabilite, mancare daca vor acum sa manance bine, daca nu atunci nu mai primesc nimic pana la masa urmatoare, chiar daca cer.....si multe multe altele. povesti auzite de la o educatoare, care le injura si le certa periodic pe cele de la cresa. deci....cresa particulara (am vorbit cu parintii nostriii sa ne mai ajute cu banii din cand in cand). si vom vedea. nu sunt impacata cu nimic. numai la asta imi sta capul. ma rog la DD sa fie bine pentru Dani. sa ne dea DD gandul cel bun, sa punem sa facem alegerea cea mai buna pentru puiul meu scump.
l-am iubit azi toata ziulica. mult. ne-am jucat ca nebunii. a stat si mi-a cerut sa ii citesc 1h in continuu. va dati seama cat e de doritor de atentie si de joaca???? sunt franta si fericita ca azi dani a avut o zi buna buna. cu mami si tati.
fug si eu in pat sa mai vorbesc cu florin.
ps stiti cum am facut front comun? eu si florin? am uitat de orice cearta, problema mica sau mare. ma bucur ca reusim sa facem asta pentru dani, imi da sperante pentru noi.
pupici

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare

si noi pe aici
noi ne tot plimbarim de ieri,am fost cu nasa la cumparaturi apoi la spatiu de joaca,azi am fost la bunici si iar la spatiu de joaca a fugit Antonia in toate partile,era terminata dar fericita
cum reusiti sa mergeti cu copilul la cumparaturiin ultima vreme Antonia face numai crize daca nu o las pe jos sa funga in toate partile ieri mi-a scapat din mana si cum fugea a venit cu capul de coltul unei mese,am inlemnit a cazut jos dar nu a zis nimic era speriata nu stia ce se intampla dupa iar a inceput sa fuga

Dia-voi intreba despre intubatie
Sbogdana-o scumpica Zara
Adinazot-ce mai faceti?bunica cum e?
Eri_ka-f frumoase pozele din Antalya,dar tu nu apari in peisaj?
luly-multa sanatate la printese
Donia-
Laura-imi pare tare rau,nici nu am cuvinte pt nesimtita,saracutul Dani bine ca ati descoperit la timp,nu cred ca as mai avea incredere in nici o bona,as alege cresa-gradinita privata,
Dianarus-multa sanatate muschetarilor
Mormelvio-wow ce flori frumoase ai primit ,ce mare a crescut Alin
Flore-Antonia poarta nr 21 la papucei,daca si tu porti nr mic la picior nu ai de ce sa-ti faci griji

n buna

Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

tre` sa va zic ce ma macina: de unde atatia idioti pe metru patrat?

ieri era cald. f cald. aveam dubii daca sa o las sau nu oe pisi in maneca scurta. pana la urma i-am lasat bluzica, una subtire, cu manecuta lunga, pt ca statea mai mult pe la umbra. alte mame nu erau problematizate deloc. spre deosebire de mine, au rezolvat orice dilema in sensul asta: copii de pana in 3 ani cred, echipati cu caciula de iarna si cu fular!!!!!!! nu cipilica/sepcuta/bascuta/tichiuta, caciula de iarna! groasa, cu motz, si cu aparatoare de urechi!!!iar fularul bine pus peste gura! cat de raciti puteau fi, sa se justifice asemenea precautii? oameni nebuni, pe cuvantul meu!iar persoanele insotitoare-mame, bunici, bone, ce or fi fost, in tinuta lejera, de primavara. oe bune, cred ca si asta e un pacat, sa iti bati joc de copil in halul asta! am vazut si un sac de iarna pus pe carut, cu copilul in interiorul lui, evident, dar deja nu m-a mai surprins.

a venit in schimb ziua de azi. dimineata pana spre pranz mai rece decat ieri, dupa-amiaza cald si soare. asa ca de ce sa ma mai mir cand am vazut copilul, la 5, cand era cald si bine, in costum cosmonaut? cu caciula, desigur, si groasa, nu oricare.

daca la 15-16-17 grade sa zicem ca e discutabil, la temperaturi peste 20 mi se pare curata nebunie! si se pare ca e lumea plina...

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Dianarus
Visele de azi sa devina realitate,
Sperantele de maine impliniri,
Orice cadere un pas inainte,
Gandul bun si fericirea sa te insoteasca mereu.
La multi ani!!!!!

Teodora de Anateo2004

La multi ani tuturor ce poarta nume de floare

Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Salutare, salutare!
Cu putina intarziere urez si eu:
La multi ani Ktrinel!
La multi ani Luciaro!

Sa ne traiti, sa fiti sanatoase si sa aveti o viata plina de bucurii!

Yagmur, lasa ca nu ne va impiedica vremea urata sa ne vedem. Organizam intalniri la mine acasa, daca nu e vreme de stat in parc. si de-abia astept sa va vad! Eu pot in orice zi, asa ca stabiliti voi cand.
Ruxandra filmuletul. L-am vazut si eu acum o saptamana.
Chinico, noi pe ploaie nu iesim afara la plimbare, ca n-avem cizme de cauciuc si pelerina de ploaie, avem doar husa pentru carut, dar Alexia se plictiseste repede in carut, vrea sa o las sa alerge in voie. E super programul gradinitei unde vrei sa o inscrii pe Bea! Bafta multa, sa prindeti loc!
Ktrinel, Alexia mananca intre mese biscuiti, pufuleti sau bucati de fructe, uneori pentru a ne lasa pe noi sa mancam linistiti sau ca sa stea cuminte in carut cand plecam din parc.
Bambo, si la noi uitatul pe geam, ca sa vada masinile, e leacul pentru toate supararile Alexiei.
Bogdana, e scumpa rau Zara in rochita! Si mie imi plac mult hainele tale din India.
Acs, i-ati botezat si pe Bulgaras si Tontonel odata cu Victor, aa? Super tare faza!
Eri_ka, superbe pozele!!!!
Donia, spor la impachetat/despachetat! Ma bucur ca e bine Cristinel!
Laura, nasol, super nasol! Imi pare tare rau pentru Dani! Saracutul, de-aia plangea dimineata cand plecati voi la serviciu. Sper din tot sufletul sa gasiti cea mai buna solutie pentru Dani si pentru voi!
Mormelvio, m-a dat pe spate buchetul de trandafiri pe care l-ai primit de la sotul tau! E superb! Bravo sotului tau!
Flore, da, Alexia poarta nr 19 la picior, asa ca lasa piticul sa plece, te rog! Uneori difera marimile si ii vine bine nr 20, dar majoritatea incaltarilor ei sunt nr 19.
Bambo, eu pe Alexia o iau cu noi la cumparaturi, doar daca stiu ca stam foarte putin, in rest… o chem pe mama mea sa stea cu ea acasa.
Chris, si ieri si azi arau in parc la noi o gramada de carucioare cu husa de iarna. De copii imbracati gros nu mai zic. Faza haioasa: ieri o dadeam pe Alexia in leagan si o bunica (pe care o cunosc, ca nepotelul ei e cam de-o varsta cu fii-mea si am mai stat de vorba) spune: “Ia uite mami lui Alexia ce curaj are, o da si in leagan cu capul gol!” M-a bufnit rasul instantaneu! Pai, ce naiba, trebuia sa-i pun caciula cat o dau in leagan, ca o trage curentul?

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

laura, in primul rand, orice ti se spune, nu te invinovati pt nimic din ce se intampla. tu ai incercat si incerci zi de zi sa faci cum e mai bine pt dani.
vreau sa-ti spun ceva despre mine. cateodata sunt atat de obosita incat zilele alea rele cu maraiala maxima imi pun capac. si atunci TAC si il EVIT. sunt momente in care pur si simplu nu mai am putere sa stau cu el sa-i spun ca-l iubesc, etc... dar incerc sa nu ma razbun VERBAL pe copil. nici nu sunt in stare sa-i ofer in EXACT clipa aia alinarea pe care o cauta, dar nici nu rabufnesc. solutia temporara este sa-i permit lui sa faca ceva ce nu face de obicei: ii pun tv-ul, ii deschid un sertar si-i arat sa scoata tot, ii dau robotul interzis al lui ianis (cu riscul de a se strica...) si eu merg si-mi fac un ness mic pe care il beau 5 min in relativa liniste. ritualul asta imi da gura de aer necesara sa o iau de la capat, pt inca 1-2 ore sa zicem, in conditii de maraiala maxima. (la noi maraiala inseamna si mult stat in brate la mami si e dureros de la un moment dat). de ce ti-am spus asta? sa zicem ca bona e obosita si stresata cu alte treburi. si se razbuna VERBAL pe dani. in timp ce ar putea face cum spuneam eu mai sus. adica sa-l evite cumva, sa se calmeze ea si apoi sa se ocupe din nou de el, intr-un mod rezonabil.
spui tu ca saptamana viitoare NU AI nici o alta varianta decat sa-l lasi iar cu ea. eu vad aici 2 chestii: daca ii spui din prima ce ai ascultat pe caseta si ca iti vine s-o bati (de fapt...) iti zice sarumana si pleaca in clipa aia. cred eu.
daca nu ii spui ce sti tu de fapt... continua sa o inregistrezi si ai putea macar sa o iei pe ocolite cum ca sti ca dani e mai marait de o vreme si crezi tu ca e ceva in neregula si uite, sa cautati o solutie sa se calmeze spiritele si sa fie ok pt toata lumea. nu stiu, sa-i spui o poveste de genul celei de mai sus (eventual ii spui cum faci tu sa te calmezi cand e el marait si iti pierzi rabdarea...). cumva sa indulcesti zilele astea in care nu ai de ales si trebuie sa o primesti in casa.
tare ingrata situatia... sincer, daca soacra isi iubeste nepotii, va trebui sa aiba grija de ambii, pana gasiti o solutie pe termen lung. soacra sta la onesti? ca n-am prea inteles...
inca ceva. nici o bona nu e ca mami. nici o bona nu se ocupa de partea educativa/emotionala asa cum o face mami. dar daca o bona este singura solutie, atunci cea acceptabila este cea care se ocupa de nevoile primare ale copilului (hrana, curatenie, somn, plimbare) si care se face placuta de catre copil, chiar daca nu-l inavata cate in luna si-n stele, dar sa fie evidenta acceptarea companiei ei. adica sa ramana cu ea cu placere. asta e una ACCEPTABILA. una ideala se ocupa si de partea educativa si emotionala.

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

chinico, m-a umflat rasul. auzi sa ma razbun pe ei cand vin de la disco sa-i trimit la piata. oricat m-ar tenta ideea... cred ca cea mai mare bucurie este sa-i vad ca trec mai usor peste boli. spre surprinderea mea, tura asta marc pare sa se tina mai bine pe picioare decat ianis...

a_deju, e vorba de bunacuviinta. 'ambasador al bunacuviintei unicef'. un fel de hocus-pocus. total de neinteles de altfel. deci nu e o problema cu capul tau ci cu capul LOR. ei aia care au conceput campania si titulatura lui tanti andreea.:)

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Multa, multa, multa sanatate copilasilor bolnaviori!

La multi ani Dianarus! Sa fii sanatoasa si puternica, sa fii iubita si fericita, sa ai o viata plina de bucurii si impliniri! Insanatosire grabnica puiutilor, ca sa puteti sarbatori cum se cuvine!

La multi ani Teodora de Anateo!

La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare (in mod special pentru Crinuta si Flore)!

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)

Mergi la inceput