Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (49)
Raspunsuri - Pagina 18
SufletDInger spune:
La multi ani celor sarbatoriti zilele trecute si bineinteles azi.
Noi cu faringita suntem spre vindecare. Luam tratament si maine mergem la control, haraitul se mai aude putin, dar mai e acolo. Febra nu am mai facut, sper sa trecem peste pacatoasa asta de boala. Am racit eu, am nasul infundat, o voce ragusita ca ma doare si gatul. Se uita fiu`miu la mine nu pricepe ce e cu vocea asta...si mai trebuie sa cant aproape toata ziua...azi grivei e manios si ratustele mele...ca doar asa se linisteste. Cant aceleasi melodii cred ca vecinii stiu versurile pe de rost...o sa le propun sa facem un cor al scarii.
Imi pare rau pt bebele care a picat din pat...ma gandeam acu ...asa fac si eu, il las in pat si fug repede sa-i fac lapticul.
Azi a papat Alexiss mar copt, jumatate, doar atat a vrut si nu l-am fortat mai mult, sunt super multumita. Oricum el nu e vreun mancacios si ma multumesc cu foarte putin. Papam deja cereale amestecate cu suc de mar, pt ca sucul nu ne place. Ce ziceti maine sa fac o supa din morcov si patrunjel? Sau ar trebui sa mai aste[t sa ne mai treaca boala?!
lixa spune:
quote:
Originally posted by cristi07quote:
Originally posted by oana8188
Cristina ii dau Humex sirop expectorant pt copii si sugari 1,5 ml de 3 ori pe zi; nu imi dau seama daca o ajuta cu ceva ca tuseste destul de tare si are si multi mucisori; m-am saturat eu de cat am chinuit-o cu scosul mucisorilor
Ah, mai ia si nurofen, tot sirop, cate 2,5 ml de 3 ori pe zi.
Febra nu face.
Oana de Ana Alexandra
multumesc, si Raducu are mucisori multi..nu mai sunt in nascuc (deja plange cand ma vede ca duc orice la nasucul lui), dar acum au coborat si tuseste de la ei...la fel nu are fera, maninca bine..
eu i-am dat ambroxol 10 pic la 8 ore si pic de nas...
saracutii puisori...
Cristina si Radu Poze Radu
Si noi tot asa eram acum 2 saptamani. A inceput lunea cu febra si pana marti la pranz a trecut cu panadol. Dar tot marti au inceput mucii si tusea. Am sunat medicul si ne-a zis ca daca dupa 3 zile nu suntem bine, sa venim la control. Spre weekend tusea s-a potolit, nu mai ramasesera decat mucisorii, asa ca am fost luni la control si, surpriza, avea bronsiolita - fara stetoscop nu se aude din exterior mare diferenta intre bronsiolita si muci coborati. Si au urmat 3 zile jumate de aerosoli cu adrenalina . De tuse nu ne-a dat nimic, ca a zis ca e destul de periculos la bebei asa mici, ca medicamentele care opresc eficient tusea pot opri si respiratia (l-am crezut pe cuvant, ca nu degeaba are specializare in pneumologie pediatrica). Sa va zic ceva si despre bronsilita, ca noua ne-a tinut lectie de medicina: bronsiolita e virala si nu exista tratament pentru ea, trece ce la sine. Boala consta in inflamarea bronsiolelor (niste canale mici in plamani). Problema e ca inflamarea asta impiedica sangele sa se oxigeneze cum trebuie (adica nu e 100% oxigenat; noi aveam la control 93-94 saturatia oxigenului). Aerosolii cu adrenalina se fac pentru a largi bronsiolele si a creste saturatia de oxigen (dupa o tura de aerosoli la spital avea 97 saturatia). Daca saturatia scade sub 92, necesita, pe langa o doza mai mare de adrenalina in aerosoli, si urmarie indeaproape, deci internare.
Sper ca nu v-am plictisit cu mica lectie de pediatrie . Si ce voiam sa zic, daca vedeti ca in cateva zile nu trec mucisorii si se simte ca sunt coborati, poate cel mai bine e sa mergeti la un control, de siguranta
Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze botez
lixa spune:
quote:
Originally posted by Vasari
Lixa, eu am avut o pauza in proiecte, acum astept doua, dintre care unul mare. Insa azi am primit si o oferta de job full-time, dar remote, adica as putea sta acasa (am precizat ca 2 ani vreau sa stau cu Maria). Ma tenteaza mult, dar sunt legata si de colegi... trebuie sa ma gandesc la mai multe aspecte. Tu cum te-ai descurcat? Lucrezi si noaptea sau reusesti sa organizezi bine timpul?
Pana acum am lucrat ca un fluturas, adica fara termene si multe complicatii, deci am mai strecurat ceva in timpul zilei si ceva seara, dupa ce il culc pe Catalin. In urma intalnirii de azi (care a mers neasteptat de bine), o sa fac un mini-proiect pentru Orange, dar cu un termen destul de strans.. Sa vedem cum o fi Am uitat sa zic, o sa lucrez remote, dar incepand de sapt viitoare, cand imi vin toate instrumentele de conectare. Oamenii cu care lucrez ii stiu, probabil o sa fie nevoie de cateva vizite scurte (o ora) sa mai punem la punct ceva detalii sau nelamuriri, dar majoritatea comunicarii o s-o facem pe mess sau mail.
Tu ce faci cu noua oferta? Ce inseamna full-time remote - tre sa fii online de la 9 la 6?
Poze botez
SufletDInger spune:
Va admir tare ca ati inceput lucrul. Ma batea si pe mine gandul sa incep, dar Alexiss se mai trezeste noaptea si cred ca as fi nauca de somn dimineata, mai ales ca la 7.30 ar trebui sa fiu pe baricade. Oricum.....recunosc ca-mi lipseste activitatea dinaintea nasterii...uneori mi-as dori sa fiu acolo.
lixa spune:
bebeii bolnaviori si acrobati-cazatori
SufletDInger eu zic sa mai astepti cu un aliment nou pana nu mai e bolnavior. Ca daca face ceva (bubite, diaree, temp) nu o sa stii daca e de la boala sau de la alimentul nou.
Poze botez
SufletDInger spune:
Ai dreptate...ma grabesc ca fata mare la maritat...sunt bucuroasa ca a acceptat asa marul. Este timp ce-i drept. Multumesc pt rapsuns.
ellis spune:
quote:
Originally posted by adyannaquote:
Originally posted by Victo
adyana, si eu am copiat in agenda..data viit nu va mai bat la cap..:):)
si eu din toamna ma intorc la scoala.o sa ajung si prin bucuresti..poate intalnesc ceva mamicute...
roxxy..las sa faca..;)
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
Sper sa te ajute!
Si eu vreau sa ma inscriu la o alta facultate in toamna, la finante-banci. Mai doreste cineva?
Adriana si Antonia ( 2.12.2007 )
eu vreu master in drept, dar mi-ar placea si finante - ca a doua fac
Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NASTERII
ellis spune:
MULTUMIM LIXA, NE SUNT DE MARE FOLOS INFORMATIILE DE LA TINE!
VA INTREB SI EU CAM LA CAT TIMP INTRODUCETI VOI ALTA MASA IN ALIMENTATIA BEBEULUI, CA MIE MI SE PARE MULT DUPA CE I-AM INTRODUS BRANZICA IN FRUCTE SA STAU 10-14 ZILE PANA LA SUPA. EU AM INCEPUT CU CEREALE, APOI DUPA 8 ZILE PIURE DE FRUCTE, DUPA ALTE 10 ZILE BRANZICA IN FRUCTE, ACUM URMEAZA SUPA, ORICUM O SAPTAMANA TOT ASTEPT. DUPA O SAPT SI UN PIC INTRODUCEM CARNITA, NU?(TREPTAT, CATE PUTIN)
Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NASTERII
ancadragoman spune:
quote:
Originally posted by pussi
ancutad n-am citit eu bine? cum adica injectie ca sa nu mai creasca? Ce sa nu mai creasca?
va pup pe toate si sper sa revin repede
PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007
www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!
are un angiom care tot creste
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
Votam dinnou la concursul"Clipe de viata 2007"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">babuta si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=25" target="_blank">la 37 de saptamani