LMA Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (81)
Raspunsuri - Pagina 8
madybulancea spune:
carmen chiar te rog sa scrii lista cu medicamente
Poze Razvanelu
varsta nazdravanlui Razvan
magdalena76 spune:
Tzuna – Vladut inca prefera mancarea pasata, ca un fel de supa crema, altfel ii vine sa vomite. Mai gusta si din mancarea noastra, dar asa, de pofta, asa ca asta o consider gustare intre mese.
ddana spune:
Salutare!
Va multumesc din suflet tuturor pentru sustinere, incurajari, urari. Chiar e impresionant ca oameni pe care nu i-ai vazut niciodata sunt asa de aproape de tine cand ai nevoie. Si conteaza, pe bune.
Dragos e foarte bine, alearga tot timpul, nu da nici un semn ca l-ar deramja operatia. Care, apropo, e micuta, are 4 atisoare, e ingusta si sunt convinsa ca nu se va vedea deloc cand va creste. Si chiar nu conteaza. Bine ca a trecut.
Primeste in continuare tratament pentru pneumonia pe care i-au descoperit-o in spital. Eu susptectez ca ar fi de fapt pneumonie de aspiratie, el bause apa inainte de operatie si nu s-a putut amana foarte mult. Dar nici asta nu mai conteaza... nu are febra, mananca, nu tuseste, e vioi... Acu mai dam antibiotic cateva zile sa fie totul sigur.
Imi pare tare rau sa aud de copilasi care nu mananca si de mamici necajite din cauza asta... si si mai rau de neintelegeri in familie... Cred ca e foarte greu sa ai responsabilitatea intreaga a puiului, si sa nu gasesti sprijin aclo unde ar fi firesc sa il cauti. Nu stiu ce sa spun, la noi lucrurile stau si au stat intotdeauna normal. Desi noi nu am avut niciodata probleme de genul asta, pot sa va spun ca experienta recenta cu boala lui Dragos a schimbat ceva. Dupa ce am stat eu cu el in spital doua zile, s-a internat sotul meu cu el. Nu va spun ce mare era mirarea asistentelor, infirmierelor etc: cum, un tatic in spital... Cum, si ii da sa manance, si il schimba, si il legana? Da, sotul meu a facut mereu toate astea. Dar care era ideea: sa ai grija de copilas cateva ore dupa ce vii de la serviciu, cand si mamica e acolo, e una, si sa stai singur 24 de ore pe zi cu el e cu totul alta. Din doua puncte de vedere diferite:
1. Consitentizezi pe pielea ta ce consum imens de energie presupune asta
2. Te legi de el intr-un fel cum nu ai putea simti in alte conditii. Sotul meu imi povestea ce fericit se simtea cand Dragos se agata de el cu toata forta, cand il pupa, cand il prindea in brate noaptea sa fie sigur ca nu a plecat nicaieri... E o responsabilitate unica si o implinire pe masura sa simti cat de tare depinde de tine puiul de om, si cum tu esti singurul lui sprijin printre atatia "dusmani".
Acuma Doamne fereste, eu nu sugerez nimanui sa stea in spital cu copilul. Nu doresc nimanui asa ceva. Dar poate ca taticii astia neintelegatori s-ar schimba un pic si ar deveni mai receptivi si mai deschisi daca ar simti la modul direct, fara intermediari si fara alt sprijin ce inseamna sa cresti zi de zi un copilas. Si cat e de extenuant e, dar cata fericire iti poate da un pupic de-al lui. Sau cand vezi ca te cauta din priviri si vrea sa fie luat in brate de TINE si nu de altcineva.
Doresc mamicilor necajite sa se indrepte lucrurile si taticilor sa-si deschida odata ochii si sa vada cu cata fericire i-a binecuvantat Dumnezeu.
Am uitat sa va spun: maine mergem la chirurgul care l-a operat pe Dragos sa ii scoata atele. Daca aveti intrebari, de genul putza decalotata sau altele, ziceti sa il intreb.
"People who say they sleep like a baby generally don't have one."
Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
Cum mi-am petrecut inceputul lumii
karra80 spune:
Am facut si noi ieri vacinul....Priorix...si ce credeti?de aseara manacam in rebus.....adica putzinnnnnnnnnnn
Nu manca ea nici ianite orice sau mult dar papa...azi...de ex un biscuite, 6 linguritze de cereale....si H2O la greu......acu i-am facut ciorbitza de pui poate papa cev carnitza ca inainte manca cate 2 copanele de pui asa fierte....is tare curioasa......
Rosii am dat si eu...a gustat o data si a scuipat apoi tot deci esec total...alceva nu vrea...am mai scris ca Winnie manaca doar:iaurt de fructe ii dau de la Nestle, supa dee pui cu galusti la orice ra din zi si daca s-ar putea in fiec zi din sapt....si morcov fiert, carne de pui firta asa taiata bucateele, spanac cu ou...da vad ca nu-i mai plce, ...peste prajit, chiftele da rar si putzin.....paine la orice zi si ora, biscuitzi.....un timp a papat babana si orez la greu cat a avut diaree da acuma numai vrea nici sa le vada....mar asa doar daca-i dau in mana bucatele papa da putzin......branza sa nu vada...o mai pacalesc cu cate o paine cu Almete sau cate un crenwurst de pui da toate aste inainte de vaccin ...si mai papa dimineata un bol de cereale...ii palc cu ciocolata si cu straciatela
Imi pare rau sa citesc ca sunt mamici ce au probl cu sotii.....chiar i-am citit sotzului aseara de voi si nu ne dam seama cum se paote ajunge la discutii atat de garve sa se ajunga la divortz......m,ai ales cand e vb de un copilas asa de mic la mijloc.Din fericire nu pot da sfaturi ca nu am fost in situatia assta...si nici nu-mi doresc...imi pare sincer rau..ca pana la urma piticii au de suferit...pe langa faptul ca si adultii sufera...offffffffff
Daca aveti ocazia sa plecati undeva va recomand......noi am fost cu Winnie in Austria si avea doar 11 luni si ne-am descurcat cu mancarea....daca nu vrea ganditi-va ca exista sfantul lapte si cateva zile nu au nimik.....
Si noi vom merge la incep lui sept la turci......spr sa isi revina Winnie ca papatul cat de cat adca nu ....LAPTE, APA SI PAINE
Am vrut sa mai scriu ceva da s-a trezit morsa mica si se catzara pe mine ca vrea la calculator.....
Carmina de MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
Aprilie 2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.dumex.com.my/members/tickers/98439/ticker4.png" target="_blank">Varsta Winnie
Zadi spune:
Multumesc tuturor pentru aprecieri.
Am mai spus-o si o repet intruna- ii multumesc lui Dumnezeu si lui Ian ca este un copil atat de intelegator, ca nu imi face probleme cu mancarea, cu dormitul, ca nu e nervos ci extrem de intelegator si ascultator, ca nu e insistent si plangacios.Spun toate astea pentru ca exact la polul opus celor de mai sus e zana mea.
Sunt extrem de obosita fizic cu toata curatenia asta caci asa cum mi s-a mai spus de nenumarate ori am pitici pe creier cu facutul de curatenie. Pentru sotul meu curatenia pe care o fac in fiecare saptamana e curatenie generala iar de sarbatori reinventez curatenia la curatenie. Dar asa sunt eu, pana nu cad lata nu ma las.
Asa ca azi mi-am propus sa nu ii mai dau sa manance Ingridei. Ii pun mancare in farfurie si o las pe ea sa manance singura. Ce e ciudat si ma enerveaza cumplit este ca incepand cu un an si cinci luni copila mea manca singura din farfurioara, dar mama nebuna cum sunt pt. ca stiu cate fite la mancare mi-a facut de-a lungul vremii imi e frica ca nu mananca si ma stresez rau din cauza asta, asa ca prefer sa ii bag in gura ca sa fiu eu multumita ca a mancat.
Acum a venit pangand la mine sa imi spuna sa nu mai fiu suparata ca ea ma iubeste si ca nu vrea sa manance singura..... eu sunt de vina.
!!!!! Va spun toate astea tututor mamicilor suparate ca copilasii nu mananca. Nu faceti ca mine, desi stiu cat de greu este pentru o mama sa numere orele care au trecut fara ca copilul sa nu manance, cunost foarte bine panica asta....dar sa nu ajungeti ca mine. Nu stiu cum e mai bine, dar repet sa nu ajungeti ca mine. Va veni vremea cand nu veti mai avea suficienta forta pentru a suporta fitele, gura inclestata si plansul din pricina nemancarii si veti ceda nervos....si inevitabil va veti napusi asupra copilului blamandu-l pe el de toate.
Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)
carmenefr spune:
Va scriu lista cu medicamente utile in calatorie, dupa pediatrul Teodorei citire
-termomentru(asta nu-i medicament)
-panadol
-nurofen
-novocalmin 300
-vibrocil
-zyrtec
-eurespal
-un medicam. nedescifrabildar il aflu si-l trec in lista), tot pt tuse
-humana electrolit 2-3 pliculete , cred...
-smecta 10pliculete
-zinnat
-gentamicin (nu mai inteleg ce scrie in continuare...)
Asta-i lista.Are fratilor un scris.........Deh, medici...Si s-a chinuit sa scrie caaaaaaat mai lizibil...
Zadi spune:
La lista cu medicamente pentru calatorie eu as mai adauga:
- pliculete pentru rehidratare de la Humana
- enterol pliculete
- biotics
- ceai de menta
- plasturi
- rivanol
- fese sterile
- pansamente
- termometru
Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)
carmenefr spune:
DDanabine ca Dragos si-a revenit.Cat despre ce zici tu cu aproapierea tatalui de copil, da, ar fi bine daca taticii astia care au conflicte cu mamicile, ar sta cateva ore singuri cu picii, sa vada ca a creste un copil nu e o relaxare, nu e un concediu permanent,e destul de obositor, insa de cealalta parte se afla o satisfactie enorma...
elpower spune:
Multi ani cu sanatate copilasilor intrati in clubul celor ce au "depasit" un anisor! Sa va fie viata lina si plina doar de lumina! Sa aveti sufletul mereu curat ca acum!
Salutare fete dragi!
Imi pare tare rau sa aud de probleme, destul de grave, cu sotii. Adevarata noastra problema, cred eu, e ca noi, femeile, avem asteptari prea mari de la barbatii astia carora si montatul a orice trebuie sa le fie ghidat, cu toate ca au schema in fata. Nu stiu ce sa zic. Am avut si noi momentele noastre de sabii scoase, cand chiar nu mai vedeam decat cum se deterioreaza totul. Asta pentru ca nu mai imi pasa de nimic, voiam doar sa imi descarc nervii si atat. Imi ziceam ca de ce sa fiu eu sortita sa fac tot efortul, iar el sa nu faca nimic. Si acum mai simt asa, dar, nu stiu cum, parca s-au mai reglat un pic lucrurile.
Imi pare bine Ddana sa vad si mamici care au reusit sa coopteze sotul in cresterea copilului. E tare frumos tot ce ai spus tu. Numai ca, din pacate, nu toti taticii au vocatie de tati. Le e frica, ti-e si tie frica, se cred incapabili si asa raman. E pacat pentru ca pierd acea relatie speciala despre care spui tu asa de frumos. Numai ca ei nu stiu asta.
Magdo am salivat toata ziua cu gandul la platourile alea! Ce bunatati frumos aranjate! Miam, miam, miam!
Mady, atata timp cat la padure nu trebuie sa te ocupi tu de facutul gratarului, mi se pare o super idee, asta cu conditia sa tina si vremea cu voi.
Mai aveam de zis, da a zburat neuronul pe aripile vantului si a luat cu el si gandurile mele, asa ca nu imi ramane decat sa mi le culeg de pe unde-or fi si sa va urez muuulta pofta de papa la copilasi mofturosi!
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
Elena.2006 spune:
Da, f.utile listutele, dar daca stiti si pentru ce sunt unele medicamente, De exemplu zyrtec, vibrocil, zinnat, enterol, biotic, cand si cum se dau....
Elena M.&Adrian Atit de mare
PozeI
Filmulete Poze II