Gravidute & Mamici de IASI (47)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Buna!
Aseara i-am facut o frectie cu spirt si otet preventiv! La 5 dimineata avea febra 39.1. I-am pus repede supuzitor de paracetamol si novocalmin. Intr-o ora a scazut la 38.1 si la 9 era in regula! Mucusorii au scazut in intensitate, dar s-au ingalbenit!
Daria, Addiana, Miha am notat sfaturile voastre! Multumesc!
Am inceput de ieri sa-i dau Calpol pe langa nurofen.
Am sa merg sa-i cumpar un Sterimar pentru ai da voie sa respire mai bine!Este nevoie sa-l cuplez cu Cold Rub?

Alina-Mirela cu DAVID 27.06.2007
Andrei

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David

David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Gabi ce de bunatati am vazut pe la tine prin album Ce mai, esti o mama model. Poate ma molipsesc si eu de la tine, cand m-oi muta, ca acum cu soacra-n coaste nu prea-mi vine sa stau mult timp la bucatarie.
Reteta de supa de rosii suna cam asa:
Ingrediente: 600 ml apa, 300g rosii, o ceapa, un morcov, un ardei gras, telina, o lingura de orez, o lingurita de unt, patrunjel verde tocat.
Mod de preparare
Zarzavatul spalat si bine curatat se pune in apa clocotita si se fierbe pana se inmoaie. Apoi se adauga rosiile si ardeiul. Se strecoara supa, iar zarzavatul se mixeaza. Zeama ramasa se pune la fiert cu orezul, apoi se adauga untul si patrunjelul. Pasta obtinuta din zarzavat se adauga, lingura cu lingura, in compozitia care clocoteste.

Eu nu am facut chiar asa, nici nu am avut toate ingredientele in casa dar tot a iesit buna supa.

Oana cica m-am apucat de curatenie, dar merge treaba cu pasi de furnica, cred ca termin pana la Inviere Oricum la mine e mai simplu.

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52208" target="_blank">am jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by lorinaoo1
Mariussimiuc, Kriss multumim pt aprecieri.

Mey...tu stii ca pe Amira mea tot "Tzontzonica" o cheama?

Here It Goes Againwww.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank">2 picaturi si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=13" target="_blank">Curiozitate
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gabiarama
Diana ,eu ma ofer sa stau o zi cu zgitiile tale daca imi calci toate perdelele si draperiile .

Am primit perdelele! Is super faine...numai ca au dungi cum au fost impachetate. Oare se lasa sau ar trebui calcate?

Diana....te astept la mine... Am si tort

Here It Goes Againwww.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank">2 picaturi si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=13" target="_blank">Curiozitate
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ghinetz
(ups, ca era sa uit: voi v-ati apucat deja de curatenia aia mare, pentru Paste? Eu inca nu si am un stres. daca ma apucam devreme pana acum era la loc, deranj. Plus ploaia care mi-ar fi facut geamurile la loc. Dar acum stau totusi pe ganduri ca nu o sa-mi ajunga timpul. Si ca nu o sa le pot face pe toate. Anii trecuti, cand lucram, mai chemam cate o femeie sa ma ajute, dar acum nu mai vreau - orgolii. Nu stiu ce o sa fac...)

Eu m-am apucat,dar daca nu se cunoaste crezi ca ma crede careva?

Mergi la inceput

Miha nu faci o poza sa vedem si noi perdelele? Sau da-ne linck-ul de la Quelle!

Andrei

David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Nonna recuperare grabnica surorii tale! Sa va traiasca printesa si sa fie sanatoasa!

Andrei

David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by alynta27

Buna!
Aseara i-am facut o frectie cu spirt si otet preventiv!
La 5 dimineata avea febra 39.1.
I-am pus repede supuzitor de paracetamol si novocalmin. Intr-o ora a scazut la 38.1 si la 9 era in regula! Mucusorii au scazut in intensitate, dar s-au ingalbenit!
Am inceput de ieri sa-i dau Calpol pe langa nurofen.
Am sa merg sa-i cumpar un Sterimar pentru ai da voie sa respire mai bine!Este nevoie sa-l cuplez cu Cold Rub?

Daca mesajul meu deranjeaza: spune si pe viitor stau in banca mea
1. frectia cu spirt si otet: il consider leac babesc si depasit(nu-i vad nici eficienta). Otetul poate irita pielea. Spirtul fiind alcool patrunde prin piele in sange iar la un copilas nu este tocmai indicat.
2. uite dupa ce varianta administrez antitermicele(aprobata de pediatra si med. de fam.): pana la 38 nimic sau supozitor paracetamol(paracetamol sau eferalgan) - f-tie de situatie. La temp. mai mare de 39 exista posib. ca supozitorul sa nu-si faca efectul.
> 38 panadol;
> 39 nurofen
la febra > 39 care nu cedeaza cu impachetari si antitermicul administrat anterior: supozitor novocalmin(doza f-tie de varsta). Atentie la novocalmin(este algocalmin) - preferabil a se evita.
Ai nevoie de un anticonvulsiv: desitin - se elib. doar pe baza de reteta si C.I. Se adm. la febra > 39.
3. nu am folosit Cold Rub dar stiu ca este un decongestionat. Sterimarul se pulverizeaza in nasuc iar celalalt se aplica pe piele(desfunda nasucul). Noaptea folosesc karvol(continutul unei capsule pe o batistuta la 1 m de patut).
4. febra e mare. Ar fi bine sa faceti o vizita la un medic(pediatru sau de fam) sau macar un telefon. Eu nu respect regula: "daca dupa 3 zile nu cedeaza febra mergi la medic". Merg din prima zi.
Multa sanatate copilasului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Miha , eu am pus perdelele si draperiile necalcate crezind ca se vor lasa cutele alea de cum au fost ele impachetate .Asta prin noiembrie .Si acum tot asa sunt , cu dungi

Azi le-am dat jos pe cele din camera noastra si abia astept sa scot draperiile din masina de spalat sa vad cit de botite sunt .Daca aflati totusi vreo spalatorie care le si calca fara dungi anuntati-ma inainte de a le scoate si pe celelalte , ca sunt suficiente si s-ar putea sa dureze pina le vad pe toate calcate si puse inapoi la geam .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Salutari!
Eu sunt in pauza de facut mincare.Adica am fost la scoala,am venit sa fac mincare si la 3 plec iar.Si n-am nici cel mai mic chef.Mincare am facut-fierbe pe si in aragaz.

Copii vostri stau intr-un loc?L-am lasat pe Andrei pe covor in dormitor sa se joace si m-am trezit cu el in bucatarie la picioarele mele.Cel mai ciuda mi-e ca n-am in casa curatenie asa cum as dori pentru un copil asa mic(pe jos ma refer).

Eu de curatenie nu m-am apucat-de fapt ma apuc in fiecare zi si nu se cunoaste nimic in urma mea.

.

Mergi la inceput