Gravidute si mamici de CLUJ-73
Raspunsuri - Pagina 8
antoni spune:
salutare!
Ramo-si eu eram contra borcanelelor si am patit ca si tine, si am inceput sa-i dau din ele.si ma mustra constinta pana am pove cu o tipa care lucreaza la hipp si mi-a spus ca sunt super ok, fara conservanti sau chestii nasoale, plus ca sunt hipoalergenici si au o combinatie ideala pt dezvoltarea armonioasa a copiilor.si tipa chiar e obsedata cu copii ei.cred ca multa lume a ramas si la ideea gresita legat de borcane, cum ca conservanti, artificial....bine, e mai ok daca-i dai proaspat dar cateodata, vezi, ii iei din pravalie si zarzavaturile care n-ai de unde sa stii ca nu sunt crescuti cu nitrati. iar astia sunt bio.stai linistita,daca vezi ca astea le papa, da-i si pe parcurs ii mesteci cu cea facuta de tine. eu asa am facut.
Lore,Ioana, Mami Alexia-voi tot ziceti de supici, felul doi, imi spuneti va rog si mie cam cat papa ai vostri puiuti din astea?ca eu am o teroare ca a mea nu prea manaca bine. de laptic n-am de ce sa ma plang, chiar papa f bine, pana acum manca 250ml, iar mai nou papa si 280ml.dar cu restul, zau nu stiu daca e ok. oare de ce ma tot stresez daca ia in greutate, e vioaie, si asa mai departe?offfff.......
mami_alexia spune:
Am inteles, Anca. Ce-i drept, caruciorul nostru e sport si atunci husa il acopera complet. dar stai linistita ca doar maine mai ploua, de joi se face frumos!
Meli, Alexia mananca cam asa:
- dimineata ora 9 - lapte- nu pot sa-ti spun cat pentru ca iti dai seama ca nu pot masura
- ora 11 din nou lapte si adoarme
-in jur de 13-14- supa - depinde cum are chef, dar de obicei mananca cam 150-200 ml(am incercat sa iti dau o valoare cantitativa ca sa iti dai seama cam cat e). Daca mananca supa si se satura nu ii mai trebuie felul 2. Dar daca e sa manance si felul 2 atunci : orez, legume, ou, carne.
-pe la 16- lapte
- apoi, fara o ora fixa..iaurt, biscuiti, fructe(banane, portocale, grefe, mar) sau lapte cu cereale.
-la culcare, lapte din nou.
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)
mami_alexia spune:
Am si eu o intrebare. Cine a mai facut tort la cofetarii, cam de cate kg ati facut tortul? Nu ma refer de cel de la botez care banuiesc ca era mare, ma refer la un tort aniversar. Trebuie sa dau comanda pentru tort de ziua Alexiei si nu stiu cate kg ar trebui sa aiba.
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)
anca.b spune:
Adriana, doamne da sa se indrepte vremea, asa cum zici tu!
In legatura cu tortul, poti sa spui la cofetarie cite perosane vor veni la petrecere si iti spun de acolo cam ce greutate ar trebui sa aiba. in mod normal, o felie ar avea 150 gr. deci pt 10 persoane un tort de 1,5 kg ar trebui sa fie de ajuns.
Aaaa - am fost duminica la ziua de nastere a unui pitic de un an. pt copilasi au avut un tort special, din brinzica, in forma de masinuta, foarte frumos si bun de tot (l-am gustat si eu...am papat portia lui stefan hihihihi)
Anca si
Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
soanso spune:
mami_alexia,la aproape 1 an cat are fetita ta eu cred ca are prea multe mese de lapte.Eu stiu ca de la 8 luni necesarul de mese in lapte /zi e de 500 ml impartit in 2 maxim 3 mese,restul tb sa fie mancare solida.
stiam si eu ca mai sunt farmacii care dau antibiotice si fara reteta desi nu au voie.da bine fac ca doar nu merg sa stau la coada dupa reteta pt orice.
cu tortul depinde cate persoane ai invitati,poti cere sa ti-l portioneze 10-12 felii vine cam 2kg tort.
SOSO (20 dec 2005)
RAMONELLA spune:
Anca stai linistita,nu m-am suparat,si eu sunt impotriva borcanaselor,chiar sustineam sus si tare ca eu nu-i voi da asa ceva.Dar niciodata sa nu spui niciodata...Am tot incercat 2 saptamani cu mancarea,dar nu am reusit nicicum,si tre sa manance ceva,ca e cu 700 g sub greutate si tre sa se ingrase.Treptat am sa-i amestec cu mancare facuta de mine.Stiu ca multi copii sunt asa.
Meli deci zici ca sunt ok borcanasele???Ca si eu ma simt vinovata...
Alex ii dau mar cu afine,si ii place foarte mult,si amestec de fructe:piersica,mar,ananas.Si asta ii place foarte mult.Legumele au un gust foarte rau,nu le prea papa...azi i-am pus in spanac si cartof putin lapte praf,si l-a papat mai bine ca si legumele.
Lore ce bine ca nu sunt gravi nodulii aia.
Cristinaaaa,ce faci????Nu pregatim majoretele?????
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007)
Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
Povestea nasterii
CristinaGoji spune:
Nu am nascut si sunt cu moralul la pamant, ca-s obosita, si de burta, si de nopti nedormite pe motiv de masele si canini...Netul imi merge aiurea rau, dupa baita lui Vladut ma pun sa citesc ce ati scris, ca nu am reusit sa intru azi deloc, iar ieri foarte putin.
Mami
40+ cu
Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
Ioana13 spune:
Meli nu totdeauna papa Patrick asa bine ca azi. A fost cind a mincat supa si felu 2 deloc, ca am crezut ca nu ii place, dar l-a mimcat seara pe tot. Ai scris mai demult cam ce papa Timea si parea ca maninca mai mult decit P, asa ca nu iti fa atitea probleme. Fiecare papa cit poate, daca i-ar fi foame ar plinge.
Ioana mama de 
Patrick Alexandru (01.06.2007)
mami_alexia spune:
Soanso, draga, Alexia e alaptata, deci nu sunt prea multe mese de lapte. Mananca cat ii trebuie.
Eu nu am cum sa masor daca ea mananca 500 ml pe zi de lapte, cu atat mai mult cu cat acum sunt in deficit. Asa ca atunci cand ii trebuie, cere.
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)
nrl spune:
Cristinuta, nu se poate sa clachezi acuma, ca mai e numa un pic mic mic mic 
Io stiu ce rau e sa tot astepti, dar las ca trece, si o sa-ti fie dor de burtica, sau cel putin pe mine ma apuca nostalgia cateodata...
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://community.webshots.com/user/mamicidecluj