viitorii bobocei din clasa intai?
Raspunsuri - Pagina 5
helbi spune:
Deci, sistemul de notare am inteles ca se mentine pina la facultate (grila). Nu au carnet de note ca in RO. Am spus ca la Mathe au niste Pass-uri (nu l-am vazut inca). Invatatoarea spune in clasa in general pe cine si cu ce nota noteaza la oral si apoi isi noteaza si in agenda ei. Pt ac nota finala e o medie a notelor de la oral, dictari/teste, teme.
Cu Hort-ul, Alina, eu zic ca ai facut f bine ca ai inscris-o de acum pina la 17. Nu se stie cind ai nevoie sa ramina pina la ora aia. Pt ca, altfel, o poti lua cind vrei, poate sa nu mearga in Hort o zi, doua, 9, daca nu vrei (ca de platit, platesti oricum:-D). Mincarea.....hmmmm. A mea a fost la "norma", si-.mi venea acasa si la intrebarea ce ai mincat: azi Nimic, maine o mandarina, poimaine Aplfelmuss sau Pfankuchen:-((( Am mutat-o la vegetarisch si am aceeasi pb. Pb e nu ca nu e mincare buna, ci ca nu maninca ea (de ex. ea nu pune pe gura nici un fel de brinzeturio, smintina, rar iaurt si lapte; nici un fel de mezeluri cu exceptia unui anumit salam........ce sa zic, asa a fost mereu). Au masa de prinz si un imbis inclus in pret.
In Hort pot sa mearga de la 11,30-17, iar pe vacanta de la 9-16. Nuami vara, din 6 sapt, 3 e Hort-ul inchis.
Cu Hausaufgabele.......nu fa greseala sa nu o lasi sa-si faca in Hort. Sau macar sa inceapa. Se va disciplina. De ex, noi joia pe semestrul 1 aveam tenis de la ora 14, iar Bianca termina orele al 13. Minca ceva pe drum, ca nu mai avea timp sa ajunga nici la masa la Hort. Ei bine, eram acasa dupa tenis pe la 15,30 si -i luat lectiile si 3 ore:-((( In Hort le-ar fi terminat in juamte de ora, dare acasa o apucau toate cele: foame, sete, WC, joaca, cintat, intrebari aiurea la care avea deja rasp. dar de plictiseala facea naveta intre camera ei si a mea:D).
In clasa 1 au si mult de colorat- Macar sa inceapa la Hort cu colegii, caci, dupa vreo 4 sapt asa vei auzi: da m-am saturat, zilnic avea de colorat:-((
Cu cartile: vezi ca exista in hugendubel carti pe "clase si varste". Pe spatele cartii scriue de ex. Lessestufe 1. Alea sunt pt clasa 1. Ca info f bun e site-ul www.antolin.de
Spun asta, de ec? Ai peste 1000 de carti pt copii pina la clasa a 9-a, Din clasa a 2-a incep sa lucreze la scoala cu Antolin. Mai exact: invatatoarea le- acreat la fiecare copil cont pe site si le-a dat user name-ul si parola. Primesc de citit o carte si apoi, se logheaza si raspund la Quiz. Invatatoarea e administratorul de "retea" si, in fiecare moment stie cine si-a facut tema. (uite, si asta conteaza la nota la germana, de ex.). Cartile in librarie sunt grupate pe teme. Vezi ce-i palce ei cel mai mult. Sau, daca nu aveti si stie de la gradi colectie Ritte Rost cu CD-u, iai din alea. Bianca e innebunita dupa ele. Are 6 din 9. Sunt cam scumputze, 21 Euro bucata, dar la noi si-au facut toti banii.Sau cauta-i carti cu povesti care au si CD alaturi. Noi avem una din cartile de Märchen asa, si, seara, inainte de culcare isi pune o poveste si asa adoarme. daca nu are un CD play-er al ei, si asta e un cadou bun si util. Biancai i-am luat de ziua ei, alaturi de alte nspe mii de chestii. Crede-ma ca mereu spune ca asta e cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodata.
Cit de departe ai scoal ade casa? O vei duce cu masina? Ca, la "noi" e in mare voga Trollye pt Sculrantze. E f util, usor de manevrat. Bianca si-l doreste enorm de Paste, insa, noi stam f departe, schimbat de 2 ori si mai merge apoi si pe jos 15 min. De multe ori nu vine bus-ul la timp si, cind coboara din ele trebuie sa alerge cele 15 min pe care le-ar face in mod normal pe jos. Cu trollye dupa ea, mai mult s-ar incurca. Greu de tot am convins-o de dimineata ca nu e momentan cea mai buna alegere. dar asat numai pt ca trebuie sa schimbe Strassenbah-ul si Buss-ul.
Sie eu caut idei pt cadoul de Paste, ami ales ca a picat chestia asta cu trollye. /din cauza argumentelor aduse de mine, ca altfel, ea tot la asta se gindeste). Asa ca, orice idee e bine - venita.
Alina, seria Disnay e f frumaosa la carti si cea cu Hexe Lilly! Astea le-a citit Bianca cu f mare placere.
Christel, ce ai decis?
Alina spune:
quote:
Originally posted by helbi
Deci, sistemul de notare am inteles ca se mentine pina la facultate (grila). Nu au carnet de note ca in RO. Am spus ca la Mathe au niste Pass-uri (nu l-am vazut inca). Invatatoarea spune in clasa in general pe cine si cu ce nota noteaza la oral si apoi isi noteaza si in agenda ei. Pt ac nota finala e o medie a notelor de la oral, dictari/teste, teme.
Cu Hort-ul, Alina, eu zic ca ai facut f bine ca ai inscris-o de acum pina la 17. Nu se stie cind ai nevoie sa ramina pina la ora aia. Pt ca, altfel, o poti lua cind vrei, poate sa nu mearga in Hort o zi, doua, 9, daca nu vrei (ca de platit, platesti oricum:-D). Mincarea.....hmmmm. A mea a fost la "norma", si-.mi venea acasa si la intrebarea ce ai mincat: azi Nimic, maine o mandarina, poimaine Aplfelmuss sau Pfankuchen:-((( Am mutat-o la vegetarisch si am aceeasi pb. Pb e nu ca nu e mincare buna, ci ca nu maninca ea (de ex. ea nu pune pe gura nici un fel de brinzeturio, smintina, rar iaurt si lapte; nici un fel de mezeluri cu exceptia unui anumit salam........ce sa zic, asa a fost mereu). Au masa de prinz si un imbis inclus in pret.
In Hort pot sa mearga de la 11,30-17, iar pe vacanta de la 9-16. Nuami vara, din 6 sapt, 3 e Hort-ul inchis.
Cu Hausaufgabele.......nu fa greseala sa nu o lasi sa-si faca in Hort. Sau macar sa inceapa. Se va disciplina. De ex, noi joia pe semestrul 1 aveam tenis de la ora 14, iar Bianca termina orele al 13. Minca ceva pe drum, ca nu mai avea timp sa ajunga nici la masa la Hort. Ei bine, eram acasa dupa tenis pe la 15,30 si -i luat lectiile si 3 ore:-((( In Hort le-ar fi terminat in juamte de ora, dare acasa o apucau toate cele: foame, sete, WC, joaca, cintat, intrebari aiurea la care avea deja rasp. dar de plictiseala facea naveta intre camera ei si a mea:D).
In clasa 1 au si mult de colorat- Macar sa inceapa la Hort cu colegii, caci, dupa vreo 4 sapt asa vei auzi: da m-am saturat, zilnic avea de colorat:-((
Cu cartile: vezi ca exista in hugendubel carti pe "clase si varste". Pe spatele cartii scriue de ex. Lessestufe 1. Alea sunt pt clasa 1. Ca info f bun e site-ul www.antolin.de
Spun asta, de ec? Ai peste 1000 de carti pt copii pina la clasa a 9-a, Din clasa a 2-a incep sa lucreze la scoala cu Antolin. Mai exact: invatatoarea le- acreat la fiecare copil cont pe site si le-a dat user name-ul si parola. Primesc de citit o carte si apoi, se logheaza si raspund la Quiz. Invatatoarea e administratorul de "retea" si, in fiecare moment stie cine si-a facut tema. (uite, si asta conteaza la nota la germana, de ex.). Cartile in librarie sunt grupate pe teme. Vezi ce-i palce ei cel mai mult. Sau, daca nu aveti si stie de la gradi colectie Ritte Rost cu CD-u, iai din alea. Bianca e innebunita dupa ele. Are 6 din 9. Sunt cam scumputze, 21 Euro bucata, dar la noi si-au facut toti banii.Sau cauta-i carti cu povesti care au si CD alaturi. Noi avem una din cartile de Märchen asa, si, seara, inainte de culcare isi pune o poveste si asa adoarme. daca nu are un CD play-er al ei, si asta e un cadou bun si util. Biancai i-am luat de ziua ei, alaturi de alte nspe mii de chestii. Crede-ma ca mereu spune ca asta e cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodata.
Cit de departe ai scoal ade casa? O vei duce cu masina? Ca, la "noi" e in mare voga Trollye pt Sculrantze. E f util, usor de manevrat. Bianca si-l doreste enorm de Paste, insa, noi stam f departe, schimbat de 2 ori si mai merge apoi si pe jos 15 min. De multe ori nu vine bus-ul la timp si, cind coboara din ele trebuie sa alerge cele 15 min pe care le-ar face in mod normal pe jos. Cu trollye dupa ea, mai mult s-ar incurca. Greu de tot am convins-o de dimineata ca nu e momentan cea mai buna alegere. dar asat numai pt ca trebuie sa schimbe Strassenbah-ul si Buss-ul.
Sie eu caut idei pt cadoul de Paste, ami ales ca a picat chestia asta cu trollye. /din cauza argumentelor aduse de mine, ca altfel, ea tot la asta se gindeste). Asa ca, orice idee e bine - venita.
Alina, seria Disnay e f frumaosa la carti si cea cu Hexe Lilly! Astea le-a citit Bianca cu f mare placere.
Christel, ce ai decis?
Andreia,multumesc pt informatii !
Din pacate,nu am mai prea avut timp de forum,am o perioada f grea pe-acasa,ne-am mutat dar nu este totul gata,faiantarul mai are mult de facut,usile nu s-au potrivit din prima...offf,peste tot numai pachete...in fine,tre'sa vad cu ochii mintii ziua cind toate vor fi gata si bine-facute ca altfel ajung la "nebuni".
Pina la urma a venit Iepurasul cu pachete intregi de Bügelperlen cu tot felul de modele de facut(e buna activitatea asta pt ca stimuleaza de minune motrica fina)si cu niste reviste cu Barbie.
Am vazut si eu acele trolley pt mers la scoala,mie nu mi se par practice,Marie nu a vrut,are ea un trolley din asta de vacanta si nu a fost prea incintata sa-l care prin aeropoarte si cred ca nu si-a dorit pt scoala.
Gata,am inscris-o si eu pina la 17 dar cu siguranta nu va ramine decit pina la 15,masa e sub semnul intrebarii pt ca nu am avut timp sa ma informez ce fel de papa primesc.As prefera o mincare gatita,sa vedem.Marie papa binisor spre bine,e si ea destul de mofturoasa(seamana cu mine )iar eu ii fac toate mofturile culinare si o inteleg din plin.
Scoala e f aproape,5 minute pe jos...eu nu sunt adepta dusului cu masina la scoala cind e vorba de distante de 15-20 minute de mers pe jos,miscarea face bine,invioreaza si e important pt socializare,va mai intilni colegi pe drum.
Christel ce ai hotarit?
Chiar am vorbit duminica cu o mamica cu o fetita de aproape 6 ani(ii va face in august)si zicea ca desi copilul a primit indicatii clare sa mearga la scoala,ea se opune pt ca pur si simplu asa procedase si cu copilul mai mare si i-a mers bine.
Alina
helbi spune:
Pt fetele care nu au luat inca ghiozdane: Karstadt are oferta la ghiozdanele Scout 4 piese (ghiozdan, penar, Turnbauteil si portofel) cu 79,95 (de la 155 Euro)
Alina spune:
Mamicile viitorilor scolari,reactualizam subiectul acesta?
Mai sunt aproape 2 luni de gradinita ,o luna de vacanta si...GATA,suna clopotelul ,cum stati cu preagtirile?
Alina
helbi spune:
Christel, ce decizie atzi luat?!
Pt fetele care mai cauta ghiozdane (cele din DE),: am vazut ieri modelul cu calutzi de la Scout, 4 piese (ghiozdan, penar, sac pt sport si portofel) redus de la 139 la 41 Euro.
Alina, cred ca emotiile sunt normale. Insa, sunt sigura ca Marie va face o figura f. buna! Mult succes!
Anina_n spune:
Cristina este in vacanta, deja, de azi !
Dupa serbarea de final de gradinita, a zis "In sfarsit, voi merge si eu la scolala !". Asadar e foarte nerabdatoare sa inceapa scoala la toamna. Deja se intreaba ce colegi va avea, daca se va imprieteni usor cu ei ?
De la gradinita, va fi in clasa cu un baiat si o fetita din grupa ei. Dar am aflat ca va intalni si alti fosti colegi de la prima gradinita, la care a umblat timp de 1 an.
Avem timp 3 luni sa ne pregatim de inceperea scolii.
Peste 1 saptamana plecam in vacanta pentru 1 luna intreaga in Dublin si probabil acolo vom face cumparaturile pentru viitoarea noastra scolarita.
Vacanta super faina, tuturor !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
simali spune:
Anul acesta suntem si noi scolari. Vlad are 7 ani impliniti in februarie dar e inca VARZA. Nu stiu ce ne vom face la scoala. Nu ma tem de lectii ca el deja citeste si socoteste pana la 10 si e genul foarte dornic sa faca ceea ce trebuie, ci de faptul ca nu stie pe ce lume este. El nu stia nici la gradi sa-ti spuna ce le-a zis doamna sa faca, nu stie care e haina lui, unde-i sunt lucrurile, nu cred ca nu-si va uita in fiecare zi capul la scoala, etc. Este spaima mea numarul 1.
Noi stam la Ploiesti si l-am inscris la scoala la Campina (20min cu masina zilnic dus-intors). O sa fie o aventura dar a fost cea mai buna solutie deoarece ne construim casa la Campina si nu am vrut sa-l tot mutam. Plus ca scoala de la Campina e nou construita si deosebit de bine dotata. La Campina el are camera lui (cu birou, jucarii, etc.)in casa mamei mele. Mama o sa-l ia in fiecare zi la 12 (sta la 10 min de scoala) iar eu o sa-l iau la 4, o sa plecam acasa si o sa-si faca lectiile cu mine. O sa fie un pic de navetist dar singura alternativa ar fi fost sa-l dau la Ploiesti la o scoala cu program prelungit; cred ca totusi e mai bine ca dupa scoala copilul sa ajunga acasa, sa se schimbe, sa-si traga sufeltul, sa se relaxeze intr-un mediu care-i place. Vlad e cam huhurez de felul lui si e genul care are nevoie sa petreaca timp cu el insusi altfel devine nazuros. Ma rog, si eu sunt cam la fel...
Doamne ajuta sa avem un inceput bun si succes tuturor boboceilor.
alice
mralu spune:
buna
Si noi o sa fim scolari in clasa I.
Dani face 7 ani in august.
D-abia asteptam sa devenim scolari
Va pupam
arminad spune:
Si noi mergem la scoala la toamna .Dan are 6 ani ,aici e obligatoriu sa mergi la scoala la 6 ani si oricum el fizic e foarte bine dezvoltat ,a aratat intotdeauna mai mare cu 2-3 decit virsta cronologica.
Nici mie nu mi-e frica de partea academica unde sta destul de bine in special la matematica insa mie groaza de celelalte ,rutina zilnica ,trecerea de la program de 3 ore cit a avut la gradi la 6 cit e programul la scoala ,dusul la cantina sa manince si d-astea .Va primi un pic de ajutor ca el are special needs da tot nu e ca la gradi.Cica el e bucuros ca merge da sa vedem cit il tine .Eu parca as vrea sa tina vacanta asta 1 an de frica ce mi-e.
ruxij spune:
Ah, uite ca se scrie aici. Si noi incepem clasa I peste aprox 2 saptamani!! Nu am aceleasi emotii ca anul trecut, cand a intrat in clasa pregatitoare, ca ar fi practic al doilea an la scoala "mare". Bogdan are 6 ani si 5 luni si este si el inalt, arata ceva mai mare. Nu ne e "frica" de partea academica, si Bogdan citeste, deja a trecut de la "invat sa citesc" la "citesc sa invat", adica citeste carti mai lungi, cu capitole. De socotit socoteste pana in 20. Emotiile tin de noua invatatoare, ca nu stiu cum va fi si ce pretentii mai are si asta (cea de anul trecut m-a cam astenizat) si de faptul ca nu imi place mediul nestructurat din scolile americane. Mi-e teama ca fi-miu nu va asculta prea bine, nu va face ce i se va cere, in conditiile acestui mediu si ca imi voi auzi plangeri tot timpul, ceea ce pe mine ma irita la culme. In plus, mi-e frica de "proiecte", ca am inteles ca cc cam asa sunt temele pe aici. "Proiectele" astea trebuie de fapt sa le fac eu si n-am nici un chef, urasc sa lipesc, sa fac planse si alte tampenii. Oricum, eu va zic prima cum merge :))