viitorii bobocei din clasa intai?
Raspunsuri - Pagina 6
arminad spune:
Ruxij ,noi am avut proiecte si la kindergarten si ma calcau pe nervi de numa .Vreau sa-ti spun ca le-am facut pe toate de mintuiala adica terminat in max 15 min si cum ieseau asa erau.Nici de-acum incolo n-o sa-mi bat capul mai mult indiferent de ce note va lua pe ele fiidca nu reflecta nimic dupa mine ,nici cit e de destept copilu ,nici cit e de creativ, s-atunci ce rost are.
Dan nu citeste asa de bine ca Bogdan al tau ,l-am vazut cind ii citea lui bunica si e super pt cls 1 a .El stie sa citeasca doar carticele f simple de genul dr Seuss cu one fish ,two fish si d-astea ,dar e un inceput .Ar stii mai mult daca ar exersa dar a declarat oficial ca nu-i plac cartile ci doar matematica .La kinder aveau teme saptaminale si tot ce tinea de mate termina in 10 min si cu drag ,restul era o corvoada .Cred ca asa va fi si in continuare.
Noi incepem in 2 sept asa ca asteptam impresii..
D_astea cu nu e atent ,e imprastiat si nu stiu ce la noi au fost la ordinea zilei dar si aveau dreptate .Eu am volunturiat mult pe la scoala si m-am mirat ce mult a invatat fata de cit de de putin era "prezent"in ore.Sanatosi sa fie ca le mai trece mai incolo.
Cum e cu mediul nestructurat ,n-am inteles da nici mie nu-mi plac atitea la scoala asta !
ruxij spune:
Ah, voi ati avut deja proiecte? Noi nici o tema la K, slava Domnului. Si eu voi face exact ca tine, mi se par asa tampenii proiectele astora...pierdere de vreme.
Mi se pare bine cum citeste Dan, e f. normal pt clasa I. Fi-miu a fost interesat de citit mai demult si a fost la gradinita intr-un program academic f.f bun. L-am dat la Kumon pt. mate incepand de saptamana trecuta si vad ca zice ca ii place si isi face temele acasa zilnic, ceea ce e incurajator, ca la mate e mai in urma.
Nici fi-miu nu e prezent in clasa. Cu mediul nestructurat, la noi in clasa copiii cam umbla brambura, nu sunt reguli f. stricte, se ridica din banci, vorbesc, iar Bogdan e deranjat/distras de foiala. La fosta gradinita, cand erau "ore" fiecare statea la masuta, era liniste si dadeau teste in fiecare zi, grele :)) (ma rog, poate erau si aia exagerati, dar nu mi-am auzit nici o plangere, numai laude peste laude cat de genial e fi-miu, in vreme ce la K mi-au zis ca nu conteaza academicul cica). Invatatoarea anul trecut mi-a zis ca copiii trebuie sa se stapaneasca si sa fie atenti si cand e plictisitor ceea ce fac (adica lipit si colorat pana le cad mainile--activitati pe care fi-miu le cam uraste pt. ca le-a facut de muuult prea multe ori) si cand e galagie samd. Si a refuzat sa ii dea sa faca altceva, sa scrie sau sa citeasca o carte, sa faca adunari ceva, ca ea nu poate sa le dea fiecaruia altceva de facut, trebuie sa coloreze ca toti copiii. Si asta al meu refuza si aducea foile albe, asa de al naibii, ca sa faca contra invatatoarei. Ma rog... Pana la urma am rezolvat cat de cat, i-am facut cadouri si am laudat-o pe invatatoare, ca sa nu il mai persecute si s-a cam rezolvat. Vom vedea cum va fi invatatoarea noua. Cica e f. buna.
arminad spune:
Am vazut ca pe la alte subiecte cu scolari s-a adunat deja lumea la taifas .
Ruxij ,voi chiar incepeti devreme .Aici la public school toata lumea incepe in sept doar cei de la privat incep in august.
Noi am facut deja cumparaturile ,adica rechizite ,majoritatea lor,ghiozdan (cu WALL.E),uniforma ,dar parca nu mi se mai pare asa entuziasmat scolarul meu .Cu cit se apropie scoala ,cu atit parca ar mai trage de timp. A avansat inclusiv propunerea de a mai merge inca un an la gradi .Cica e camcu scoala asta.Avind in vedere precedentele pe care le-am avut in ceea ce priveste perioadele de acomodare la diverse scoli si clase eu eram deja pregatita.
Acum am inteles ce-ai vrut sa zici cu mediul nestructurat.Pai nici mie nu mi-ar fi placut asa.Flenduritul asta prin clasa asa de amorul artei nu e potrivit pt orice copil.La noi problemele de inatentie si mai ales distractibilitate sunt cronice ,nu are rost sa le neg ,insa chiar si pentru un copil usor distrat sau pur si simplu neinteresat de ceea ce face ,poate fi de-a dreptul deranjant.Eu daca ma rog pt ceva esta sa avem parte de o invatatoare care pastreaza linistea in clasa,galagia fiind dusmanul nostru nr1.
Cred (si sper ) ca si cu desenatul si lipitul o sa-i mai lase in pace in cls 1.Dan s-a prins ca daca minzgaleste ceva pe foia aia ,cind le cere sa deseneze,scapa de gura educatoarei ,indiferent daca desenul lui seamana sau nu cu "tema data" .In general nu seamana ,ba mai mult desenele lui fac mai mult sens daca le pui cu susul in jos.Asa le trebuie daca vor cu orice pret sa-i faca sa-si exprime creativitatea prin desenat.Daca e de colorat e si mai simplu .Se ia o culoare (verde e preferata lui ) si colorezi pina gauresti foaia ,repede si apasat si i-o dai primul lui teacher.Garantat, nu-ti mai da alta !Dar cred ca nu prea puneau ele accent pe d-astea ci mai mult pe academic.Dupa parerea mea ,chiar prea mult.
ruxij spune:
Armina, noi suntem pe ultima suta de metri, asa e. Si noi am cumparat toate rechizitele. Miercuri incepem! Chiar daca nu e primul an, eu tot am emotii.
Oare ce or face in clasa I? Oare ce fel de teme vom primi?
Anina_n spune:
ruxij, care sunt primele impresii ? Cum a fost prima zi de scoala ? Cine a avut emotiile mai mari ? Ce zice Bogdan dupa 3 zile de scoala ?
Noi nu am cumparat decat ghiozdanul, penarul(cu de toate, mai putin stilou) si sacul pentru sport. Pentru rechizite asteptam sugestiile invatatoarei. Asa se procedeaza, aici.
Iar uniforma, consta in camasa alba, cravata rosie cu emblema scolii si blue jeans.
Noi mai avem o luna de vacanta, dar deja ma gandesc ca cel mai greu va fi cu trezirea de dimineata, pentru inceput.
Haideti, la povesti, mamici de bobocei ! Va astept sa schimbam...emotii !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
ruxij spune:
Salut! Iata ca am aparut. Am vrut sa treaca macar trei zile in speranta ca am mai multe de povestit. Anina, in primul rand va invidiez ca aveti inca o luna de vacanta.:) Noi miercuri am inceput (si astia, auzi sa incepi scoala miercuri!) si am avut doar o jumatate de zi, de la 12.30 la 3pm. Stii ca aici copiii stau la scoala de la 8.30 la 3. In dimineata de miercuri am avut la noi pe prietenul lui toata dimineata. La 11 i-am "scos in oras" la pranz (desi cam devreme) si la 12.15 ei doi si cu alti vreo 2-3 baietei erau primii la usa scolii asteptand sa se deschida. Tot intreba Bogdan cate minute mai sunt pana la 12.30: 5, 4,3,2,1. Erau acolo parinti, copii adunati, emotii. Eu n-am avut emotii prea mari, anul trecut, in anul pregatitor am avut emotii, mai ales din cauza autobuzului, el merge la scoala si se intoarce cu autobzul. Dar anul asta stiam scoala si suntem experti in ale autobuzului :) Si in clasa era balamuc. Invatatoarea ne-a indrumat sa citim ce scrie pe tabla si sa urmam impreuna cu copilul ce cer acolo. A trebuit sa ii punem creioanele, lipiciul, culorile si tot ce am mai adus intr-o cutie cu numele copilului, sa cautam "cutia postala cu numele lui" (aici se pun lucrari facute de el si chestii din astea), cuierul lui, sa luam o placuta cu numele copiluli, sa se aseze la o masuta (au masute rotunde) cu un creion si culori si sa isi aleaga o foaie la care sa lucreze (erau foi cu chestii de colorat mai mult).
In a doua zi si-au ales copiii "prietenii" sau cum sa le zic "invataceii" (buddies) de la clasa pregatitoare. Bogdan e la program multiage si au activiati comune cu cei din clasa pregatitoare. Acum fiind in clasa I, Bogdan are "in grija" un baietel pe care il invata cum sa se descurce in scoala, are grija de el in excursii, ii va citi samd. Au avut muzica, le-a citit o cartulie si le-a dat si lor sa citeasca o cartulie. Bogdan a zis ca extrem de plictisitoare cartulia fiind prea usoara:) Marea majoritate a copiilor din clasa deja stiu sa citeasca, desi desigur unii mai incet, altii mai repede. Azi a primit o cartulie sa o citeasca acasa, dar e iar prea usoara de genul "in biblioteca sunt carti inalte, carti scunde, carti groase, carti subtiri, carti mici, carti mari" Practic pe fiecare foaie scrie "carti mici" , pe alta foaie "carti mari" samd. Banuiesc ca va fi mai greu mai incolo, abia au inceput si totusi e o chestie ca toti copiii au primit in prima zi practic sa citeasca o carticica simpla.
Azi au avut ziua "arata si ghiceste". Fiecare copil tb sa aduca un obiect, dar nu jucarie, ceva mai special, sa il descrie si ceilalti tb sa ghiceasca. Pt ca pe hartia primita a mentionat "ceva din alta tara", i-am dat un pix care canta Marseieza si a explicat ca pixul e adus de parinti din Franta si cantecul e imnul Frantei.
Pare ca si-a facut prieteni si ii place. A ramas cu aceiasi copii, dar mai sunt cativa noi.
Saptamana viitoare, miercuri, e sedinta cu parintii si ne va spune cica ce vor face anul asta, ce se asteapta de la noi si de la copii samd. Din pacate eu voi pleca in INDIA duminica si vin vinerea viitoare si voi lipsi, dar am o mamica care imi va da informatiile. Mor de necaz ca lipsesc, imi plac sedintele astea :) si voiam sa aflu eu direct ce si cum. Asta e. O sa mai scriu cand mai aflu ce cerinte sunt, asta dupa ce ma intorc din India, deci peste vreo 10 zile:)
Cu trezitul am luat-o de coada, ne trezim la 7am.
Va pup si distrati-va in continuare! Astept impresii si de la voi cand veti incepe scoala. Multi vor fi boboci adevarati, adica prima data la scoala "mare".
simali spune:
Noi mergem astazi sa facem uniforma. Ei au un costum cu pantaloni si sacou gri-petrol, o camasa alba si vesta in carouri rosu cu gri.
Nu stiu daca este destul sa-i fac 2 perechi de pantaloni, un sacou si o vesta. Sa fac doua sacouri? Voi cum ati procedat?
alice
arminad spune:
Eu i-as face ,in mod sigur,cel putin doua perechi de pantaloni ,poate chiar trei ,ca alea se mai agata ,se murdaresc mai usor .De sacou nu stiu ce sa zic ,eu i-as face doua in ideea sa nu-l uite pe la scoala .
Mai ,dar nu sunt cam prea imbracati ?Si aici au uniforma dar e simplu ,pantalon bleumarin ,nu conteaza ca sunt din stofa, sport ,trening ,cum se simte copilul bine si tricou alb cu guler ,iarasi nepretentios ,sunt foarte ieftine .Eu ii cumpar 5 pantaloni si 5 tricouri sa aiba pt toata saptamina .
ruxij spune:
Si eu zic sa ii faci doua uniforme complete.
Armina, copilul tau e la scoala particulara? La noi nu sunt uniforme.
Gabbriela spune:
Incepem si noi cls I in 4 septembrie. Julian (5 ani si 8 luni) e deja super incantat, el deja a avut o doza de cls I in anul scolar precedent, fiind in clasa mixta cls I si kinder "el fiind in kinder".
Am avut teme pt tot parcursul anului scolar 2007- 2008 "kinder", primea o data pe saptamana un pachet si trebuia returnat in fiecare miercuri cand primea altul nou. Proiecte primea unul pe luna si si avea la dispozitie o luna intreaga sa il predea "pana in ultima mierucri din luna"
La proiecte eram si noi indrumati sa ii ajutam, sa ii indrumam, sa le sugeram si sa ne implicam in activitati cu ei... mi s-a parut o joaca creativa destul de draguta.
Abea astept si eu sa inceapa si sa vina sa imi zica daca ii place la fel de mult cat i-a placut si kinder.
edit: ruxij asa se incepe cls I usurel cu o recapitulare a ce s-a invatat in anul procedent, si se va da un test la inceput de an sa vada la ce nivel intra copilul in cls I, se va mai da acel test si pe parcursul anului scolar de inca cateva ori, la citire "ce intelege el din ce citeste" si la matematica, si la sf de cls I se va da iara testul si in functie de acele note se vor organiza cls pt anul scolar viitor... cel putin la noi la scoala a fost asa si va fi asa iara sper.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato