viitorii bobocei din clasa intai?
Raspunsuri - Pagina 3
mikimihaescu spune:
Denise, exista cateva coincidente in familiile noastre. baiatul meu cel mare, Andrei e nascut pe 26 iulie (doar ca in anul 1996), iar baiatul meu cel mic, viitorul boboc se numeste Luca, hehe. ce zici de asta?
La multi ani pentru onomastica lui George si mult succes la scoala!
brigita spune:
quote:
Originally posted by Anina_n
Brigita, ce de activitati face Timeea la gradi, pentru scoala si inca de anul trecut ! Uite vezi, de aceea mi-ar fi placut sa avem o invatatoare intre noi, sa ne spuna cam ce se asteapta de la viitorii bobocei in cl. I !
Cristina lucreaza si ea, acasa, din caietele acelea speciale pentru prescolari. Dar cu orice educatoare am vorbit, mi-a zis ca nu sunt obligatorii, ca Ministerul nu cere asa ceva.
Unii fac pregatire, altii nu fac si uite asa, deja sunt diferente intre copii in cl. I, pentru ca nu au acelasi start. Iar invatatoarea va ridica stacheta in functie de copiii care stiu mai multe, nu dupa cei nepregatiti.
Recent am auzit si eu, ca trebuie sa stie sa desparta cuvantul in silabe, bobocelul. Asta tine de fonetica.
Si Cristinei mele ii place mai mult matematica. Ii place si desenul, dar nu deseneaza la fel de bine ca si Timeea. Minunate desene face, la varsta ei ! A invatat-o cineva sa deseneze asa frumos sau singura, de la sine, deseneaza asa de bine ?
Cred ca tie iti seamana la par, fetele, ca am reusit sa te vad un pic intr-o poza(cu fetitele in pijamale, pe pat la ele).
Un weekend cat mai fain, va doresc !
Nina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=11" target="_blank">copilarind alaturi de Nina-Cristina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">Mica Visatoare, la "Clipe de viata 2007"
Multumesc ptr. aprecieri.Singura a invatat sa deseneze, ptr. ca nici eu nici tati nu avem talent la asa ceva.Si cand ma gandesc ca pana la 4 ani numai mazgalituri facea!Unde mai pui ca e si stangace. Da ,eu sunt creata din fam.,dar stii cum e , intotdeauna am dorit sa am par drept.Cea mica seamana la par cu mine,Timea are par drept,des si lung,dar ar dorii sa fie creata. Asa ca rabda sa-i pun parul pe bigudiuri....In leg. cu gramatica, la gradi invata sa desparta prima data propozitiile in cuvinte, apoi cuvintele in silabe,apoi silabele in sunete(asta nu prea merge la noi).Nu pot sa zic ca-i place gramatica ,dar se descurca.Avem noroc de o educatoare ft. buna, sunt super multumita, sper sa aiba un avantaj la inceputul clasei I. Eu cred ca un cadru didactic bun , recunoaste nivelul la care e copilul, si altfel pune stacheta ptr. cei cu bagaje mai pline, ca sa zic asa. I-mi place ft. mult "mica visatoare", sa-ti traiasca! Sa inteleg ca e unicul copil? Daca da, acolo printre planuri de viitor nu exista un fratior, surioara?
Sincer, eu incep sa ma simt bine la acest topic.Sper sa ni se alature si alti. Sau mai incolo poate, spre sept.?
BRIGITA mami de TIMEA(13.11.2001) si ADRIENN(16.10.2004)
desene TIMEA ... ...
brigita spune:
LA MULTI ANI FLORIILOR!
desene TIMEA ... ...
brigita spune:
quote:
Originally posted by mikimihaescu
Buna mamici de viitori bobocei.
Sa va spun ce a facut Luca la gradi in anul acesta pregatitor. Au facut asa numitele elemente grafice, deci bastonase, liniutze si alte chestii asemanatoare. Asta pentru ca in clasa 1 nu se mai fac decat putine ore, stiu de la Andrei. au inceput foarte repede sa faca literele. Stiu sa citeasca literele de tipar, mari si mici. La mate stiu cifrele, sa le recunoasca si sa le scrie. Iar Luca a prins drag de adunarai si aduna pana la 30 chiar si cu trecere peste ordin. Pana la 20 face pe degete, dar nu mai ntrebati cum, ca se intoarce cu spatele si da raspunsul corect, e tare haios.
Miki, mami de Andrei (1996) si Luca(2001)
Baietii mei
Sa stii ca si Timea mea asa facea cu adunariile!Se intorcea cu spatele, apoi zicea raspunsul corect(la adunari cu nr. mai mari,trecere peste ordin). Si habar n-aveam cum socoteste, dar avea rasp. corect. Da intradevar e haios! Cam de 2 luni nu mai socoteste deloc pe degete(adunari cam pana la 50),habar n-am ce metoda foloseste,probabil a gasit ceva logica proprie.
desene TIMEA ... ...
brigita spune:
quote:
Originally posted by oLo
Si Emma merge la scoala de la toamna. La 6 ani si 8 luni.
Acum e in grupa mare. Deja fac multe exercitii de scriere. Vine acasa si se apuca de una singura de copiat cuvinte din carti. La inceput cu litere de tipar. Acum a inceput si cu litere de mana. La mate e as! face orice socoteli de adunare sau scadere. Cu cititul e mai greu, franceza nu e o limba asa usoara de citit (bine ca nu-i engleza totusi).
Eu ma framant sa stiu la ce scoala va merge. In principiu sunt 2 scoli posibile: una buna, una mai putin buna. Am tot insistat pe langa educatoare sa o inscrie la scoala buna (din centru). Ea e de acord. Acum sa vedem rezultatul.
Anina_n, nu-mi vine sa cred cum ne-au crescut fetele! Ieri le nasteam si acucica merg la scoala!!!
Bafta ptr. scoala mai buna!
desene TIMEA ... ...
brigita spune:
quote:
Originally posted by dennise
buna , pot si eu? George implineste 7 ani in iulie pe 26 , e la gradi de la 4 ani , o gradinita de stat , cu program prelungit. pot sa va spun ca pana acum am fost super multumiti de cate a invatat si de activitatile pe care le-a desfasurat acolo. Acum in acest ultim an l-am inscris si pe fratiorul Luca la aceeasi gradinita si e bine. in privinta varstei bunica mea( D-zeu s-o ierte) , o sasoaica plina si la trup si la suflet , avea o vorba: " draga mea , sapte ani de acasa sunt sapte ani de acasa , trebuie sa mergi la scoala cu lectia invatata!" .Cu siguranta se referea la educatia din famillie...cu bagajul cu care pleaca copilul din sanul acesteia.
Bine ai venit DENISSE.
Si fetele mele sunt la aceasi gradinita, in grupe diferite,da e grad. cu prog normal,adica 4 ore.
In sept. ,de cand umbla si terorista mica, am avut putine probl. cu ea,tot vroia in grupa la Timea.Fugea in sala la Timea si se ascundea sub mese,ca sa n-o gaseasca educatoarea ei. Dar asta cam o sapt. doar.
Trebuia sa fii fost o femeie deosebita BUNICUTA
desene TIMEA ... ...
helbi spune:
Christel, ti-am raspuns si la noi la subiect, insa, nu stiu cit ai vazut sau ai luat in seama. Fata mea e in clasa a 2-a. A mers la gradi 4 ani, iar in ultimul an cei de la scoala la care urma sa mearga au organizat un Virlaufkurk pt Ausländeri. Au invatat in joaca literele si cifrele.
In clasa 1 se coloreaza f mult si asta e baza invatatului. De ex. ca sa invete cifra 1, primesc o plansa unde au de colorat numai aceatsa cifra. In urma coloratului iese de ex. un catel si uite asa au invatat si HUND:D
Asta dureaza pina la vacanta de toamna, deci, cam 6 sapt. Apoi, incep mai serios cu literele. INSA nu o stresa cu liniute si bastonase. Si eu i-am adus din RO cartile si caietele de la grupa pregatitoare, ABECEDAR-ul.....n-am facut mare lucru. Aici, in clasa 1 invata sa scrie cu CREIONUL de TIPAR!!! In functie de nivelul clasei, undeva spre sf-. clasei 1 trec la scrisul de mina, pe caiete tiparite.
La matematica, copilul trecuie sa stie la sf- clasei 1 sa adune si sa scada pina la 20!!! Fac ceva si despre bani si parca si despre kg (nu mai sunt f. sigura aici).
Parerea mea este ca inca un an la gradi se va plictisi. Stiu ca este obligatoriu in clasele in care exista Ausländeri cel putin o ora de Deutsch als Zweisprache. La asta se mai pot adauga ore de Logopedie, Diferenzierung, ore care ajuta copii straini sa invete usor limba.
Cu religia: la noi, din pacate scoala nu ofera ora de etica. In clasa 1 nu se fac diferenzieri. Copii merg toti la ora de religie (daca au fost inscrisi) si li se spun povesti cu caracter general. Din clasa a 2-a se merge pe catolic sau evanghelic. Si noi suntem ortodoxi, asa ca , dat fiind ca Bianca nu a mai vrut la orele de religie, am retras-o anul acesta. E un fel de a spune pt ca, daca pe semestrul 1 orele de religie (2 la nr / sapt.) erau la prima ora, asa ca ea putea merge mai tarziu, din semestrul 2, intr-una din zile religia e in mijlocul orelor. La Bianca in clasa sunt doar 2 fetite care sunt de religie ortodoxa si, in acest interval, stau in clasa, in spatele clasei si : citesc, deseneaza, basteln sau pur si simplu discuta una cu alta, fara a deranja ora.
Cu repartizia pe clase la noi a fost asa: ni s-a permis pe fisa de inscriere sa trecem numele unei prietene cu care ar vrea sa fie in clasa. Pe acest principiu au fost grupati copii, ca sa le fie mai usoara acomodarea. Am primit acasa, in vacanta de vara dinaintea inceperii scolii un plic cu ce trebuie sa contina die Schültüte, ce trebuie sa aiba copilul in prima zi de scoala, apoi un pestisor care trebuia colorats i scris numele copilului si o floricica. Aceste floricele au avut 3 culori: rosu, albastru si galben. In prima zi de scoala am vazut 3 invatatoare care purtau in piept o floricica cu una din aceste culori. Toti copii care aveau aceeasi culoare de floricica cu cea a invatatoarei faceau parte din aceeasi clasa! Probabil ca acest principiu se aplica si la alte scoli!
Cu Bus-ul scolii....noi nu avem asa ceva si mergem cu S-Bahn, Bus si pe jos, cam 45 min pina la scoala Insa, fetita unor prieteni de linga München (Alina, stie la cine ma refer:-D), merge cu Bus-ul scolii si doar la inceput a fost insotita de mamica si asteptata la scoala. Apoi, copii s-au imprietenit si mamicile faceau prin rotatie: azi eram eu la dus copii, maine tu si tot asa. Copii leaga prietenii, nu aici va fi pb. Pb apare asa cum spunea si Alina, daca Bus-ele sunt vechi sau insuficiente.
La grupa pregatitoare de la gradi au mers tot pe principiul desenat- colorat. N-au invatat cintecele si poezii asa cum suntem noi obisnuite din RO:-( Insa, nu-tzi fa grija. In functie de nivelul clasei si de implicarea invatatoarei vor primi o gramada incepind cu sf. clasei 1 chiar.
Numai ca se te incurajez si nu ca sa ma laud eu sau sa laud alte mamici itzi spun de 3 cazuri de copii romani, care merg f bine cu scoala. 2 fetite (una a urmat aceeasi scoala cu Bianca mea) au sarit una clasa a 3-a si una clasa a 6-a, iar Bianca e prima la ei in clasa, o clasa f. buna! Si ca ele, sunt sigura ca mai exista o gramada de copilasi din parintzi romani (si nu numai), care depasesc mult nemtii. Uite, un baietel de la noi din clasa, din parintzi nemti, e abonatul notelor 4 la Diktari:-(
Eu cred ca tu nu esti f. pregatita pt inceperea scolii si de aceea evitzi. Dar, daca esti asigurata de persoane competente ca fetita ta poate face fata scolii, nu cred ca 1 an la gradi ar ajuta-o sa evolueze mai mult, decat clasa 1.!
Succes!!!!
ruxij spune:
Salut! Sunt singura mamica de copil de clasa I, din SUA.
Noi mergem in August in clasa I si va avea 6 ani jumate. Deocamdata copilul stie sa citeasca f.f. bine, cursiv, cam la nivel de clasa a 2a sa zic, la matematica sta mai prost--adunari si scaderi doar pana in 20 am facut cu el. Scrie, urat, dar greseste cuvintele deseori, ca nu e limba fonetica si la cuvintele mai lungi nu prea le nimereste. Dar nici nu facem exercitii de scriere acasa. In anul pregatitor au facut mult colorat si lipit "patterns", invatat literele, adica mie mi se pare ca nu prea a facut mai nimic. Cu ce am mai facut noi pe acasa din cand in cand am ramas mai mult. Aici se pune mult accentul pe citit, mult mai putin pe matematica.
Alina spune:
Ziua buna de la München!
Sunt in pauza si intru scurt sa va scriu.Acum am net si acasa dar timpul nu ajunge .
Mie imi place mult ce a scris Andreia(helbi),cam asa si pe la noi.
Fiica-mea face anul pt prescolari dar nu intr-un ritm ametitor ci muuult mai mult practic,invata f multe lucruri practice...e fara liniute,bastonase si punctulete,asta facem acasa din caietele speciale desi nu-s sigura ca ne vor folosi.
Ca o idee despre anul asta:au invatat despre curentul electric,despre fenomene meteorologice,putina geografie (au avut o lectie speciala despre Marea Moarta),au fost la muzeu(Deutsche Museum)unde au avut lectie speciala despre blitz si geometrie,au fost in parcuri si paduri cu cartile de plante si au invatat care cum se numesc,speciile de brazi,au invatat despre corpul uman(stie cum se numesc celule din singe si din cap )etc.Matematica au facut sub forma de planse si cu mult desen si bricolaj(basteln),decupeaza/coloreaza cifrele,literele si fac cuvinte/adunari.Se pune accent mult pe sport si miscare,ies afara pe orice vreme si chiar sunt mult mai caliti copiii(anul 3 de gradi,pina acum a fost fara nici un fel de raceala iar anul 2 doar o singura raceala usoara),umbla mai dezbracati si nu racesc .
Au ore cind li se citesc povesti si apoi le repovestesc impreuna,des merg la teatrul de copii,isi dezvolta vocabularul si isi insusesc pronuntia,la noi se ocupa si sotul meu mult de asta si chiar se simte,fosta ei educatoare si tipa de la Schulamt au zis ca are un vocabular de copil de 8 ani.Cu cititul o luam usurel,se descurca si in romaneste si in germana dar cuvinte simple...deocamdata la capitolul asta lasam lucrurile natural,sa nu-si piarda interesul la scoala.
Parca Cristina intreba de invatatoare.Nu o vom cunoaste pina in iulie-august,atunci se hotaraste si nu s-a putut pune preferinta pt frau x sau y.Oricum noi nu le cunosteam si nu aveam ce alege dar cind am fost la inscriere,cit timp copilul a fost la test,ne-am intilnit cu vreo 2,pareau fff de treaba,ne-au aratat clasele copiilor de clasa intii si toti peretii plin de desene,invata prin desen,invata mult vizualizind si nu memorind...Invatatoarea se schimba la fiecare 2 ani,ele au pregatire gradata,din cite am inteles una de clasa 1 nu poate avea si clasa 4,cum e in Ro.
Marie a schimbat recent gradinita si ii merge f bineeee,noile educatoare is mai apropiate de copii(bune erau si primele dar exista asa o distanta...),fiica-mea vrea de la 7 sa plece la gradinita .
Cind o sa am timp,voi pune niste poze cu fiica-mea.Din pacate,saptaminile astea sunt tare prinsa si acasa cu treburile,tocmai ne-am mutat,numai pachete peste tot si casa nu-i gata,printre pachete mai misuna uneori si mesterii ...
O saptamina buna tuturor!Spor la pregatirile de Pasti!
Alina