FIV 174
Raspunsuri - Pagina 16
LAVINUTZA spune:
Buna fetelor,
Eu maine ma duc la Giulesti si vineri fac laparoscopie pt clipsare de trompe.Sunt un pic dezarmata pentru ca intre timp a intervenit si problema FSH-ului mare.....astept ca dupa laparo sa vad cand incep tratamentul si cum voi raspunde la el.
Revin cu intrebarea legata de "tarifele" care se mai practica -eu nu am mai fost de multa vreme in spital si nu mai sunt la curent.
Kora , iti tinem pumnii starnsi sa fie cu bbei de data asta si tuturor fetelor care sunt in "proces".
Am auzit zilele astea o rugaciune care mi-a placut mult " Doamne da-ne putere si seninatate sa acceptam lucrurile care nu pot fi schimbate si da-ne putere si curaj sa schimbam ce poate fi schimbat".
Va pup si numai bine,
Lavinia
felicia_ spune:
Pisule, oooff...
Roxi, pe prima pagina sunt trecute preturile la clinicile mai cunoscute.
poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
KoraPop spune:
Dragele mele am intrat pe fuga sa va impartasesc si voua bucuria mea.Tocmai am vorbit cu dr. Cocei si mi-a spus ca puisorii nostri sunt foarte frumosi,fara fragmentatii,trei dintre ei au 4 celule si unul are 3 celule.Deci 3 embrioni A4 si un embrion A3.Niciodata nu am avut embrioni atat de frumosi la 48 de ore...ii multumesc lui DD si Sfintei Fecioere ca sunt alaturi de noi si ii rog in continuare sa ii aiba in paza,sa le dea sanatate si sa ii ajute sa creasca mari si frumosi si macar unul dintre ei sa devina copilasul nostru mult asteptat....
Va multumesc din suflet tuturor celor care imi tineti pumnii!
Kora
CARPE DIEM!
pisix spune:
Felicia – asta-i viata,o luam asa cum e …
Ioanatugs- draga mea draga si mie mi-a parut tare rau cand am citit ce ai patit…
Zouzou – am citit cu mare atentie ce ti s-a propus tie si teoria dr-lui nr.2 mi se pare f interesanta mai ales in contextul in care am gasit studiul unui medic referitor la faptul ca sub stimulare endometrul isi schimba consistenta (asta se vede numai la biopsie endometriala) si ca desi aparent arata normal totusi nu are aderenta; si atunci, poate si de aceea iti propune congelarea pe natural .Insa din cati am intrebat pana acum toti doctorii au rezerve referitoare la congelarea ovocitelor
Medamaya-of iubita numai inainte mergem ca nu avem de ales
Manumanu-felicitari din toata inima!!! Eu nu ma pricep la valori, dar e unul sau sunt doi ?
Despre endometru : dr Loimer (cel la care merg acum ) mi-a recomandat histeroscopie si … CHIURETAJ ENDOMETRIAL . Si eu am cascat ochii da cica e o metoda f la moda sa te chiureteze intre Z 4- 14 cu un din-ala mai putin ascutit si cica intr-o luna jumate doua obtii un endometru mult mai bun si lor le-a crescut sansele de reusita.
De asemenea, la femeile care nu obtin sarcini la 3 FIV-uri cica le e indicat sa le scada doza de stimulare, obtii mai putine ovocite dar hormonii afecteaza mai putin endometrul
A, fetelor, si mi-a dat sa iau a la long Metformin despre care am citit ca iau toate fetele FIV din SUA dar nu am inteles exact pt ce …
goggy spune:
Neata fetelor!
Am venit sa raportez: tocmai m-am intors de la Giulesti, unde am fost pt ET. Din pacate, din cei 5 embrioni pe care ii aveam congelati, nu a supravietuit nici un mormoloc. Asta e, mergem mai departe.
Voi lua legatura aztazi cu dr Bucur si, daca isi va da acordul, voi incepe luna asta protocolul lung. Azi e Z16 si din cate am inteles, se poate incepe din Z21 tratamentul. Dealtfel, cand am discutat cu ea data trecuta, mi-a spus ca in situatia unui esec cu embrionii congelati, asta ar fi varianta pe care mi-o propune (protocolul lung).
Asadar, dragele mele, voi alfa cat de curand ce va urma si va voi tine la curent.
Anca Wish spune:
Felicitari din suflet, Kora. Sa dea Doamne -Doamne sa mearga atat de bine pana la sfarsit.
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
pisix spune:
Kora – am citit azi-noapte “evolutia” ta si se pare ca data asta a mers totul de minune …tine-o tot asa .Of, cand citesc acum parca si simt emotia din sufletul tau. Stiu ca déjà ii iubesti …daca ar simti si ei asta s-ar lipi de tine instant !
Goggy – of, imi pare rau pt mormolocii tai mici … Dar mai ai putin si faci altii si cu astia trebuie sa ai success !
Am promis ca va povestesc: am fost la clinica din Austria de care scriam acum cateva luni ca o descoperisem : http://www.baby4you.at/en/treatment/P-ICSI.html
E una din putinele clinici la care am gasit toate tehnicile despre care am tot citit la clinicile din afara asa ca m-am dus.
Evident ca m-a impresionat de cum am intrat pt ca arata peste tot ce exista in Rom si se poarta cum am vaut numai la TV Dar asta nu are asa mare importanta… Ce m-a fascinat intr-adevar e ca stiu de toate si sunt f atenti la detalii
Protocolul e altul decat ce am facut pana acum si au zis ca Romania e pe vehiul sistem…
M-a impresionat ca au P-ICSI, adica un ICSI insotit de un test foarte interesant care permitea alegerea celor mai competitivi spermaozoizi, si aici nu vorbim doar de aspect…
Apoi au Polar Body Diagnostyc, ce permite selectarea genetica a celui mai bun ovocit.
Deci pana acum stiu ca aleg cel mai bun spermatozoid si cel mai bun ovocit.
Apoi mi-a explicat ca eu medii de cultura f bune si ca minim 70% din ovocite se fecundeaza
M-a mai incantat f tare cu schema de tratament pe care nu mi-o amintesc exact dar care se apropia de formula lui Avalon adica lucra pe toate planurile: si un imunosupresor usor si ceva cu heparina, si ceva pt circulatia locala si nu stiu ce hormoni
In afara de utrogestan iti fac nu mai stiu in ce zi un shot de progesteron
Mi-a mai zis de nu stiu ce injectie pe care ei o numesc Injectia Implantarii
De niste plasturi pe care mi-i pun pe fund cu nu stiu ce substanta… Hai ca nu mai tin minte exact dar erau o gramada
Ei merg doar la blastocist iar rata de sarcini cu doi blastocisti e cam de 50%.
In plus, mai folosesc un Embryo Glue, adica un “lipici” natural pe care il baga dupa embrioni ca sa “astupe” orificiul uterului prin care ar putea iesi.
Au si Assisted Hatching la care ma gandeam sa apelez
Una peste alta au tot ce imi doresc asa ca in iunie ma duc la histeroscopie cu chiuretaj endometrial si la finele lui august incep iar.
Mi-a mai placut ca desi eram dispusa sa incep f repede dupa ce mi-a facut eco mi-a zis sa mai astept ca trebuie sa-mi revin complet…
KoraPop spune:
Anca multumesc din suflet!
Pisix abia acum am citit despre fiv2 la tine...cuvintele sunt de prisos,stii ca eu te inteleg atat de bine,doar sunt acum deja la FIV3....imi place ca esti hotarata si lupti in continuare!Multumesc pentru cuvintele frumoase!DD ne va ajuta pe toate mai devreme sau mai tarziu,totul e sa credem in EL!
Zouzoule multumesc!Sunt curioasa ce varianta vei alege totul suna interesant,sa va ajute DD sa luati decizia ceamai buna!
Pisik fii optimista!Nu stiu daca voi reusi la acest FIV dar uite ca totusi,cu FSH mare si anticorpi antimullerieni vai de capul lor am obtinut 4 foliculi buni,repectiv 4 ovocite care au ajuns azi la 48 de ore in stadiul in care l-am scris mai sus,deci ce puteam sa imi doresc mai mult pt ziua de azi???Sa vedem maine cum vor fi,sunt curioasa si de endometru,iar dupa ora 13 aflu rezultatul analizei de progesteron si in functie de acesta imi va suplimenta cu progesteron injectabil.
Fetelo sunt un pic speriata ca am racit un pic cred.Ma doare in cosul pieptului si tusesc,asta e toata manifestarea acestei raceli sau ce o fi.Am luat acum si nurofen pt raceala si gripa,ceai cu lamaie si voi lua oscilococcinum ( oare asta e voie si dupa ET, ca e natural???),mi-e frica sa nu ma apuce tusea la ET...offff
Kora
CARPE DIEM!
Blanche25 spune:
Buna dragelor!
Gabitoni ai facut laparoscopie reparatorie, sau doar de diagnostic? Daca a fost doar de diagnostic trebuie sa mai faci una in care doctorul sa clipseze sau sa scoata trompa cu hidrosalpinx, si sa curete focarele de endometrioza. Apoi faci FIV. Nu te ingrijora!!!! Multe fete au reusit cu diagnostic ca al tau. Bafta multa!
Roxy in Spania se face cu donare de ovocite, nu e foarte departe de Italia, de exemplu in Barcelona sunt multe clinici care fac...Multa bafta si indeplinrea dorintei cat mai repede!
FEtelor dupa ET stati linistite, e foarte important ca linistea sufleteasca si increderea sa fie la cote inalte!
Kineta, Pisix imi pare rau...
Kora super vesti! Suntem toate cu pumnii stransi pentru tine!
Va pup pe toate!
CameliaBianca spune:
Pisix, nu ti-a zis de ce ti-a dat metformin? Eu am luat pentru ca am pcos si corpul meu nu recunoaste insulina sa spunem, si produce mai multa in compensare. Metforminul ar trebui sa regleze problema asta.
Si teoretic creste calitatea ovocitelor dar daca ai pcos, altfel nu stiu ce relevanta are. Tu banuiesc ca nu ai pcos de-asta ma intreb de ce ti l-a dat. Pentru ca "pica" destul de greu la ficat, cresc trigliceridele, mai afecteaza si rinichii, trebuie urmarita atenta persoana care face tratamentul asta.