Mamici de Noiembrie-Decembrie (14)
Raspunsuri - Pagina 8
Amalia spune:
Wow fetele, scrieti intr-un ritm ametitor pentru mine
Ieri am reusit doar sa citesc de prin capitolul trecut...astazi am reusit sa citesc la acesta si sa raspund :)
Noi suntem bine, miercuri am fost la ecografie si totul merge conform graficelor. Bebe se dezvolta normal, ii batea inimioara cu putere, colul este perfect inchis si sarcina e inserata cum trebuie.
Au inceput sa se contureze membrele si capsorul
Analizele au iesit toate bune.
A ramas sa ma duc in saptamana 12 sa-mi mai faca o ecografie sa masoare niste parametrii pentru a ma trimite la bitest.
Totusi de astazi am un stres...fetita unei colege de birou a facut varicela (varsat de vant)...astazi a erupt boala. Eu nu am avut decat rubeola. Colega mea spune ca ea a facut boala in copilarie, totusi daca sta cu fetita, nu poate fi si ea purtatoare si nu ma pot trezi ca o fac si eu?
Cat de periculos este sa faci aceasta boala insarcinata fiind?
Va pup dulce!
Ami, mamica lui David (6 ani si 8 luni)
si 10+
Otiliav spune:
Carmendu, aici pe forum am citit prima data de embrioreductie, probabil deja ai cautat si tu si ai descoperit aceste subiecte. Nimeni nu poate lua decizii in locul vostru dar cred ca pentru linistea ta este bine sa citesti cat mai mult pe aceasta tema si sa fii informata despre riscurile care exista in amble cazuri mai ales ca pana la urma si embrioreducerea poate duce la pierderea tuturor embrionilor asa cum s-a mai intamplat.
Nu cred ca pe forum este vreo mamica de qvadrupleti ci doar de tripleti. Incerc sa fac o listuta cu numele unor membre a caror poveste te-ar putea interesa:
- elka a deschis un subiect aici. A embrioredus un embrion iar la scurt timp un al doilea a incetat din evolutie. A facut preeclampsie si a nascut prematur un baietel la 33 de saptamani.
- Sheherezada a pierdut o sarcina cu tripleti la 25 de saptamani, la Aspirante optimiste >35 ani este scris "nfertilitate feminina(secundara)=RH negativ, uter infantil si fibromatos, ciclu extrem de neregulat, sarcina cu tripleti intrerupta la 25 saptamani". Din pacate subiectele din 2005 unde a scris ea atunci nu le mai gasesc. Este mamica fericita de fetita din vara lui 2007, nascuta prematur la 31 de saptamani.
- Tanyuta a pierdut si ea o sarcina cu tripleti la 20 si ceva de saptamani, nu gasesc insa nimic scris dar eu asa tin minte. Acum are un baietel.
- Medamaya a pierdut anul trecut tripleti la 26 saptamani, si acum imi aduc aminte cu mare tristete mesajul ei in care povestea ce s-a intamplat.
- vera alina a facut embrioreductie, a scris la subiectul de aici: "Eu am facut FIV anul trecut si mi-au implantat 4 bb si s-au prins toti nici nu-ti imaginezi ce fericita am fost cand am aflat, deja ma vedeam cu 4 bb, dar pe la 3luni si jumatate mi-au fost prezentate riscurile unei sarcini cu cvadrupleti si mi-au sugerat sa fac embrioreductie si sa las decat 2 bb.
Asa ca la sfarsitul lui ianuarie am facut-o si nici nu poti sa-ti imaginezi cum m-am simtit,am plans cand m-am trezit din anesteie ore intregi si nu ma puteam opri se ingrijorasera si doctorii ,asadar am facut o criza ,m-am simtit groaznic dpdv psihic, iar la nici o luna cand aveam 18sapt mi-au provocat nasterea deoarece cand mi-au facut embrioreductia mi-au perforat celelalte 2 placente si am ramas fara lichid si asa am pierdut si pe ceilalti 2 bb
A fost groanic si sincer eu nu te sfatuiesc !O SA-TI PARA RAU
Acum sunt din nou insarcinata si am 2 bb,sunt in 14 sapt si ma rog sa fie bine si sa fie sanatosi."
Am citit la mamici de gemeni ca a nascut in martie doi baieti.
De asemenea cred ca o mai poti intreba pe dyanna ce a facut prietena ei, la subiectul deschis de ea aici nu a mai scris nimic.
- waltraud, oanna3, Danadarla, msemcu sunt mamici fericite de tripleti!
In cazul vostru insa este mult mai dificil pentru ca prin embrioreductie renunti la trei embrioni dintr-o data, nu la unul singur. Pe de alta parte sansele ca un embrion sa se divida in trei perfect sunt micute, am citit pe aici de diviziuni in doi embrioni nereusite. E greu sa duci la termen o sarcina multipla si cred ca doctorii se feresc la noi pentru ca nu au experienta mai mult de tripleti.
Si mi se pare normal sa te consulti si cu psiholog, poate chiar si cu un preot, este grea incercarea la care v-a pus destinul si normal ca nu erati pregatiti mai ales ca ati transferat doi embrioni.
Parerea mea de persoana simpla si neavizata este sa mai asteptati sa vedeti ce se intampla. Inteleg ca vera alina a facut embrioreductie la 14 saptamani si probabil si elka a facut tot cam asa. Poate exista o sansa cat de mica sa aveti gemeni. Ma pentru voi sa fie bine pana la final.
Edit: rog fetele al caror nume l-am scris mai sus sa nu se supere, intentia este sa o ajut pe Carmen, iar informatiile le-am adunat de pe forumul acesta public.
Amalia, si eu sper sa reusesc sa citesc zilnic ce se scrie, acum este we si am ceva timp liber dar in timpul saptamanii mai greu sa intru.
Fetele cu litera B la prima sarcina, BraveGirl si Babyzapi, mi-e tare jena cand citesc ca aveti greutati ce incep cu cifra 4, vai de mine, ce mancati fetelor, ca eu sunt la prefix cu 6 si nu ma vad decat "plinuta". Si parca vad ca iar pun 24 de kg, off.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
BB2
toriceli spune:
Babyzapi , Maryb multumesc tare mult pentru urari. Numai bine va doresc , noroc si copii sanataosi !
Otiliav , bine ai venit ! Parca mai era cineva nou venit dar acum zau , nu imi aduc aminte. Pyc ? Daca gresesc sa nu ma impusti. Aceleasi urari.
Fetelor abia acum am ajuns in casa , a fost un drum lung de parca nu se mai sfarsea . Va salut pe toate si va spun noapte buna , sunt realmente frinta . Vorbim maine .
Aaaa si sa nu uit cartea despre care va vorbeam se numeste chiar Cel mai simpatic ghid de sarcina , de tipa Iovine #8211; e super haioasa si are si darul de a te calma. La cite carti despre sarcina am , nu mai stiu , le incurc.
Tori , Noapte buna tuturor!
BraveGirl spune:
Otilia, mananc de toate, la orice ora din zi si noapte. Iubesc junk food-ul. Acum cu sarcina mi-e f greu sa ma abtin de la KFC, Mac. Bag doar o data pe saptamana.
Bun venit noilor gravidute!
==========
Corina 6+
My baby
Albumul meu
leeloo5979 spune:
stiu ca sunt nebuna, dar nu mai am rabdare pana pe 22 aprilie pt o noua eco...maine ar trebui sa fac 8 sapt si ma duc la o eco abdominala pt ca nu mai am stare de nici o culoare. va dau maine de stire! nopate bune burticoase si bobite minunate!
Leeloo
7 +
http://community.webshots.com/album/562902143JedOlt
ancadragoman spune:
quote:
Originally posted by leeloo5979
stiu ca sunt nebuna, dar nu mai am rabdare pana pe 22 aprilie pt o noua eco...maine ar trebui sa fac 8 sapt si ma duc la o eco abdominala pt ca nu mai am stare de nici o culoare. va dau maine de stire! nopate bune burticoase si bobite minunate!
Leeloo
7 +
http://community.webshots.com/album/562902143JedOlt
cred ca tot eco vaginal iti face ca sarcina este mica
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
Votam dinnou la concursul"Clipe de viata 2007"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">babuta si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=25" target="_blank">la 37 de saptamani
mav spune:
OtiliaV si Pyc, bine ati venit la odiseea noastra!
Otilia, ti-am trimis parola si chiar te rog sa faci onorurile!
Anes, imi pare tare rau ca inca ai probleme... De la inceput am strat cu inima stransa pt tine (ca stiam cum este cu hematom), insa despre chist... nu stiu ce sa zic... d-asta n-am avut pana acum... Pot doar sa spun o rugaciune pt tine... din tot sufletul iti doresc sa fie totul ok!
11+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
ginye55 spune:
Neata burtici! Va doresc un week-end minuanat!
ginye 9+
Ingerasul nostru
Asa a inceput totul
O minune
Primele poze
Bebe sapt9
ralu23 spune:
leeloo5979 asteptam cu nerabdare vesti! si tinem pumnii!
bun venit noilor gravidute! sarcini usoare!
eu inca sunt ingrijorata ca nu a plecat secretia maronie; sper sa scap de ea cat mai repede
acum sunt la serviciu cu un "chef nebun" de ... plecat inapoi in patul meu
7+