Mamici de Noiembrie-Decembrie (14)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

diana21:
Iti multumesc mult. O sa iau legatura cu tine saptamana aceasta. Urmeaza cateva zile dificile la serviciu.

_

Bia 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Diana, vineri cand am fost la doctor i-a luat 20 de minute sa inteleaga problema mea cu Rh-ul ca nu percuta cum se poate asa ceva. Iar eu am fost in iulie sa discutam pe tema aceasta dar era un alt doctor care ii tinea locul cand era el in concediu si care mi-a spus sa vin cat mai repede sa ia sange sa vada ce compatibilitati sunt in baza lor de sange, probabil in ideea unei transfuzii intrauterine. El tot imi explica ca imi face acum dozare si ne mai vedem la 32 de saptamani ca asa este profilaxia la ei, iar eu o tineam pe a mea ca acum e prea devreme ca ei apar cel mai repede dupa 8 saptamani de sarcina si tot cresc. Intr-un final a inteles problema mea si a inceput sa sune la spital ca are un caz atipic, din Romania , si ca ce face el in cazul meu.
In concluzie mi-a bifat ca din eprubeta cu sange pentru grupa si Rh sa mi se faca si anticorpii si ne mai vedem peste doua saptamani si a si trimis scrisoare la spital sa ma ia in evidenta pe tema aceasta, sunt un experiment pentru ei.
Rolul vaccinului la 28 de saptamani este sa omoare anticorpii cat este valabil adica urmatoarele 12 saptamani.
In carticica lui scria ca se fac dozari la 6, 32 si 36 de saptamani aici. Deci inteleg ca nici aici nu se face vaccin inainte de nastere.
Eu ultima dozare in Romania am facut-o la 33 de saptamani si erau absenti iar la spital nu stiu daca mi-au facut.
Eu discutasem sa mi se faca vaccinul dar s-au precipital lucrurile si am intrat in cezariana de urgenta si mult timp am fost convinsa ca atunci mi s-a facut vaccinul dar dupa 6 luni, m-a intrebat ginecoloaga daca a venit neonantologul copilului cu rezultatele la mine si sa-mi faca vaccinul. De abia atunci am realizat ca nu l-am facut, prea tarziu si pentru anticorpi.
Iar la cezariana este riscul mai mare ca sangele copilului sa intre in contact cu sangele mamei.
Ma rog sa fie bine si sa am o imunitate mai slaba care nu se sesizeaza la un organism strain Rh+, din fericire am citit ca sunt si astfel de cazuri.
Tot din cauza problemei cu Rh prefer sa fac screeninguri pentru SD si nu amniocenteza care este o metoda invaziva cu risc de izoimunizare.

Eu zic sa nu-ti faci griji ca nu iti faceau ei vaccinul fara sa verifice Rh-ul copilului si anticorpii, mai ales ca nu fac risipa cu vaccinul acesta.
Mai mi-a trecut prin cap sa si scriu la spitalul unde am nascut, am numarul de pe fisa de externare sa intreb detaliile care ma intereseaza.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

la multi ani Toricelli.
Sarcina usoara, si sa iti dea DD un bebe sanatos, cuminte si mancacios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Eu zic sa nu-ti faci griji ca nu iti faceau ei vaccinul fara sa verifice Rh-ul copilului si anticorpii, mai ales ca nu fac risipa cu vaccinul acesta.

Hahaha, stiu ca nu fac risipa cu acest vaccin, ba mai mult chiar, nici nu il aveau in spital cand am nascut eu, asa ca am fost nevoita sa mi-l cumpar. Au verificat doar Rh-ul fetitei, mie nu mi s-a luat sange pt. a verifca daca s-a format sau nu anticorpi. Si eu era cat pe-aci sa raman fara vaccin, dr. meu uitase complet de asta, noroc ca sunt eu paranoica si ipohondra si l-am tot tras de maneca. Chiar si asa, mi-a fost facut abia a doua zi dupa nastere, vai de capul lor, ce sa mai zic!!!

Sa stii ca mai avem o sansa sa fie totul bine! Sa fie copilul Rh negativ ca si noi, ar fi o sansa din trei sa se intample asta! Daca e negativ, nu mai avem nici o pb., dar asta o vom afla doar dupa nastere!

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si cu Bebedoi 8+
Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Am o intrebare pentru toate mamicile: Lucreaza vreuna din voi la laptop? Eu lucrez zilnic si stau cu el mai mult pe brate. Ma intreb daca nu ii face rau lui bebe caldura emanata. Ce parere aveti?

Bia 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

La multi ani, Toricelli!!!
Sa-ti dea Dumnezeu o sarcina cat mai usoara si o nastere asisderea, bebe sanatos si frumos si sa fi fericita!

Ami, mamica lui David (6 ani si 8 luni)
si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Bia, eu nu lucrez la laptop, dar cand o faceam ma feream sa-l tin in poala, preferam sa stau turceste si sa tin calculatorul in fatza mea.
Mi se pare destul de periculos sa-l tii atat de aproape de burta. Indiferent de studii, eu m-as feri...stii tu cum e cu paza buna..
Te pup! Multa sanatate!

Ami, mamica lui David (6 ani si 8 luni)
si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_K spune:

biaz si eu lucrez pe laptop majoritatea timpului, dar din fericire nu-l tin pe brate. radiatii din cate stiu eu nu emite, de caldura nu stiu ce sa zic... dar nu cred ca are ceva

Maria, mamica 6

bebitzul nostru

My Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Salutare tuturor!
La multi ani ,Toricelli!
Spiridusulebine ai revenit!!
Azi schimb nr de saptamani!!!!
Laptop am si eu acasa dar e pe birou, deci nu ma deranjeaza caldura emanata, nu stiu ce efect poate avea..radiatii nu cred
Au revenit greturile, dar macar ma tin numai pana pe la amiaza...e bine si asa...trebuie sa vad ce-o fi pe aici pentru greturi la farma, ca nu le mai suport!!!
Weekend placut in continuare!

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brie spune:

Buna fetelor! Eu am bagat putina curatenie azi si am facut mancare pt sot si prichindel.

toricelli LA MULTI ANI, iti doresc sanatate, nastere usoara, iubire multa si un bebe sanatos si mancacios!!!!

alexutza26- da....a fost cumplit cu avionul .Fetita mea a stat cumintica nu a avut nimic pt ca ii dadusem o pastiluta special pt raul in avion,iar sotul este obisnuit.Doar eu am avut de tras, numai ca am incercat sa-mi pastrez calmul pt bebe si sa nu ma stresez prea mult.La intoarcere a fost "parfum de tei".
amalia- la socrii a fost super.De abia asteptau sa ne vada pe toti si s-au bucurat tare mult cand mai intai mi-a intrat burta pe usa si dupa aceea eu.M-au rasfatat tare mult.Oricum grecii sunt niste familisti innascuti.
diana21- te imbratisez cu mare drag.Si eu am acceasi problema cu Rh (-), gr.AII, iar fetita mea Rh(+),gr.AII.Si eu cand am nascut a trebuit sa fac rost de vaccin deoarece in spital nu se gasea.Fetitei i s-a recoltat imediat dupa nastere sange pt stabilirea Rh-ului si mi s-a administrat vaccinul in 24 de ore.Dar nu mi-au facut testele sa vada daca aveam deja anticorpi formati.Tot prin cezariana am nascut si eu.Iar mie mi-au mai facut un anti D la 28 de saptamani.
otiliav- aceeasi problema ca si la tine cu Rh-ul asta nenorocit.Cu D-zeu inainte si sa fie totul bine.Maine ma duc sa-mi fac analiza pt anticorpi.
mav- dulce.Am programare la echo pe 21 aprilie la Medlife aici in Bucuresti pt masuratori si pt translucenta nuchala.Iar in luna mai ma duc la Cristurean pt echo si TT.Imi pare rau pt faptul ca ai tras sperietura cu infectia ta.Daca vreodata mai ai probleme cu medicul, cu cel de familie, oricand si la orice ora te pot ajuta si eu cu o relatie (nu neaparat la Cristurean).Vis a vis de ceea ce mi-ai dat sa citesc in legatura cu dr la care merg la Cta.......sunt mai multe de spus, dar am sa-ti povestesc ceva cat de curand.
leeloo- am citit povestioara ta si am ramas impresionata, dar stii de ce mai mult??? Ai un dar de a povestiiiiiii, crede-ma,am observat lucrul asta de la bun inceput cand ne-ai scris pe forum decum ai ramas tu insarcinata.Esti cumva scriitoare??? daca nu......atunci ti-ai gresit vocatia.

fetelor, va imbratisez pe toate cu mult mult drag

Brie 11+

Mergi la inceput