Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare
Raspunsuri - Pagina 9
ioanaalice spune:
acu' am sosit si eu! Mai mult nu am inteles decat am inteles ce e cu decizia CCR, dar si mie mi se pare ca este una luata intr-un caz punctual. Dar pentru ca decizia este trimisa parlamentului pentru a face amendamente legii, trebuie musai sa luam atitudine.
Dar nu pot fi utilizate actele din dosarul de declarare a adoptabilitatii? Din cate stiu acolo exista (uneori sau intotdeauna?) un act notarial prin care parintele adoptabil este de acord sa 'renunte' la copil. Pana la urma, daca isi da acordul odata, ce rost are sa-l citeze inca odata la tribunal, la ultima sentinta?
Cred ca o asociatie a parintilor adoptatori ar fi cea mai buna solutie ca sa negocieze (si eventual sa coopereze) cu ORA. Probabil ca vor veni si alte ONG sa ne sprijine.
Sa speram ca se va face o dezbatere publica in privinta acestor legi privitoare la adoptie.
Sa speram ca Dumnezeu tine cu noi si cu copiii nostri.
ioana, mama lui Mihai
http://community.webshots.com/photo/2851178420103287451koEYbc?vhost=community
asi spune:
Intr-adevar decizia CC e data intr-un anume caz insa aceste decizii sunt comunicate Parlamentului si Avocatului poporului pentru a decide daca legea trebuie modificata sau nu in conformitate cu acesta decizie.
Nu exita inca o lege modificata a adoptiei.Ceea ce avem noi momentan e o decizie intr-un caz anume care nu are putere de lege.
Inca legea adoptiilor e in vigoare in forma pe care o stim.
AJUTOR!Va rog cele care va pricepeti sa concepeti o petitie sa incercam sa facem o varianta ,ca sa fie macar una pe care sa o semnam si sa putem merge la politicieni, presa etc.
Petitia ar trebui sa contina cererea ca legea 273/2004 sa ramana neschimbata sa nu se aduge si prevederile din decizia CC.
Sunt sigura ca vom reusi pentru ceea ce se intampla e aberant si mai avem un avantaj : incepe campania elctorala si un raspuns favorabil pentru cei care doresc sa adopte vor atrage electoratul.
Trebuie sa ne folosim la maxim avantajele.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
asi spune:
Am vazut la stiri la N24 ca se vorbea de adoptii si decizia curtii.
ioanaalice spune:
si pe realitatea.net subiectul e activ. Poate daca am scrie cat mai multe comentarii, poate ca am trezi opinia publica.
ioana, mama lui Mihai
http://community.webshots.com/photo/2851178420103287451koEYbc?vhost=community
miha74 spune:
ieri m-am intalnit si eu cu asistenta sociala, si mi-a zis despre acest lucur, si ca e din cauza unui caz care a fost facut public. NU am putut crede, si am tot sperat ca e gluma proasta...dar asta seara am descoperit subiectul vostru! Inadmisibil. Trebuie facut ceva.
http://tt.lilypie.com/ybP9p2.png
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
catty spune:
Fetelor, bazati-va si pe mine in toate actiunile. Semnam si noi petitii, o sa scriu un memoriu la ORA sa il depun marti cand mergem la DPC sa semnam actele de adoptie. Am decis sa nu asteptam sa ne cada drobul de sare in cap si sa mergem inainte. Pt micuta noastra nici un chin si nici un stres nu va fi prea mare. Cand ne uitam la ea cum ne striga, cum zambeste cand ne vede, cum fuge la noi sa o luam in brate si sa o alintam, cum ne pupa, nu mai dorim sa ne gandim la ce e mai rau. Poate ca DD va ava grija si de noi ca totul sa iasa bine. Vom vedea ce va fi pana la urma.
TZNUI, ti-am rasp pe PM.
Pupici tuturor
simona dragusin spune:
Fetelor am un ghimpe in inima de cand am citit ! Noi mai avem putin din post adoptie si nici nu vrem alt copil dar sunt alaturi de voi indiferent ce hotarire luati.
Alexa abia astept sa intri sa ne spui ce vesti ai .
Am putea sa ne intilnim si noi,familiile din bucuresti ,dar nu sunt prea lamurita ce putem face
Daca ne-am intilni si am merge la ORA sa protestam (pasnic)??
S-ar mediatiza si poate am ajuta-o si pe d-na B. sa faca ceva.
IreneCAM spune:
Am gasit subiectul azi-dimineata si mi s-au inecat toate corabiile! Eu sunt inca in curs de atestare, dar hotararea aceasta a CC mi-a spulberat toate sperantele, pentru mine e de neconceput sa aparem impreuna, si noi, si parintii biologici, pe hotararea de adoptie, ca pe un act de vanzare-cumparare. Sper totusi ca, pana la urma, legea nu va fi modificata, ar fi aberant sa se intample asa. De la mine de la DPC nici o veste, nu m-au mai sunat de la vizita la domicilui, o sa vad ce pot afla lunea viitoare, cand merg acolo din nou pt evaluarea psihologica.
"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb
asi spune:
Vad ca nici Alexa nici Patri nu au timp dar va spun eu ca noi ne-am inalnit la Cluj.
Am fost destul de multi parinti, foarte hotarati sa nu permitem sa se faca schimbari aberante in lege.In consecinta ne-am gandit sa apelam la un avocat, judecator care sa ne ajute sa redactam un text cu care sa mergem mai departe.
Textul ar trebui sa cuprinda niste idei pe care noi le-am schitat dupa vreo 2 ore de discutii:
- interesul copilului primeaza: copilul nu trebuie supus unei presiuni psihologice inutile, pastrarea actualelor reglementari referitoare la statutul de "copil adoptabil";
- principiul adoptiei inchise: legatura dintre parintii biologici si copil este intrerupta definitiv;
- principiul confidentialitatii: parintii biologici nu trebuie sa stie nimic despre parintii adoptatori si invers;
Orice adaugiri si imbunatatiri sunt foarte bine primite si chiar va rog sa o faceti.
Daca nu facem ceva in Romania vor adopta cei care suporta santajul si josnicia unor oameni care au dreptul sa se opuna binelui copiilor pe care ei totusi nu ii vor , pentru ca legea le da dreptul sa-si bata joc de sufletul si sentimentelor acelor copii.
catty spune:
Mai fetelor, am inceput sa caut pe site-urile tribunalelor sa vad care e practica. Si am vazut ca la Tribunalul Bucuresti pe 3 aprilie se judeca dupa legea veche, desi decizia CC fusese publicata in MO de 1 saptamana. Nici vorba sa se dea alt termen pt a fi citati si naturalii. La tribunalul Suceava insa cauzele au fost repuse pe rol pt citarea naturalilor. Eu nu mai inteleg nimic