Parintii naturali vor cunoaste familia adoptatoare
Raspunsuri - Pagina 10
Rozi spune:
quote:
Originally posted by catty
Mai fetelor, am inceput sa caut pe site-urile tribunalelor sa vad care e practica. Si am vazut ca la Tribunalul Bucuresti pe 3 aprilie se judeca dupa legea veche, desi decizia CC fusese publicata in MO de 1 saptamana. Nici vorba sa se dea alt termen pt a fi citati si naturalii. Eu nu mai inteleg nimic
Parerea mea este ca, atata vreme cat nu se publica in Monitorul Oficial nici o modificare a legii adoptiei, parintii bilogici nu vor fi citati (dar daca judecatorul stie de decizia CCR, cred totusi ca e posibil s-o fac , adica poate instanta poate cere mai mult decat in lege?? nu stiu).
Alexa Ioana spune:
asi saru'mana ca le'ai povestit tu fetelor. eu ieri nu am mai apucat sa intru defel pe net...
deci cam asta e planul. oricum, ma bucur din suflet ca am reusit sa ne adunam atatia !
va tinem la curent cu ce se intampla aici, la noi, dar ar fi tare bine sa va mobilizati cumva si voi sa va intalniti...
anaisanais spune:
quote:
Originally posted by asi
Vad ca nici Alexa nici Patri nu au timp dar va spun eu ca noi ne-am inalnit la Cluj.
Am fost destul de multi parinti, foarte hotarati sa nu permitem sa se faca schimbari aberante in lege.In consecinta ne-am gandit sa apelam la un avocat, judecator care sa ne ajute sa redactam un text cu care sa mergem mai departe.
Textul ar trebui sa cuprinda niste idei pe care noi le-am schitat dupa vreo 2 ore de discutii:
- interesul copilului primeaza: copilul nu trebuie supus unei presiuni psihologice inutile, pastrarea actualelor reglementari referitoare la statutul de "copil adoptabil";
- principiul adoptiei inchise: legatura dintre parintii biologici si copil este intrerupta definitiv;
- principiul confidentialitatii: parintii biologici nu trebuie sa stie nimic despre parintii adoptatori si invers;
Orice adaugiri si imbunatatiri sunt foarte bine primite si chiar va rog sa o faceti.
Daca nu facem ceva in Romania vor adopta cei care suporta santajul si josnicia unor oameni care au dreptul sa se opuna binelui copiilor pe care ei totusi nu ii vor , pentru ca legea le da dreptul sa-si bata joc de sufletul si sentimentelor acelor copii.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Daca nu ma insel legea 273 are o prevedere care spune ca singurul care poate cere in instanta deschiderea dosarului este copilul adoptat si numai la varsta majoratului. Poate ca ar fi bine ca in textul pomenit sa mai apara inca o data aceasta hai sa spunem ''prevedere'' legata de dreptul care ar apartine numai copilului adoptat de a cere in justitie deschiderea propriului dosar.
Din cate imi aduc aminte, galinarodica se chinuia la un moment dat sa faca o asociatie a parintilor adoptatori. Mai stie cineva ceva de acest demers sau de galinarodica? Poate o putem contacta pe ea ca sa ne spuna pana unde a ajuns cu demersurile si care ar putea fi drumul de parcurs in continuare.
Tzuni spune:
M-au sunat de la DPC si mi-au spus ca s-au sistat toate adoptiile. Prin urmare nu depun dosarul pe 16 cand aveam termenul. Mi-au mai spus ca s-ar putea sa am de asteptat pana la jumatatea lunii mai sa se clarifice lucrurile.
Tzuni mic si drag si scump si pisicos
Alexa Ioana spune:
incredibil, tzuni...
incerc sa dau un telefon la noi la dpc... la intalnirea de ieri a fost o familie care teoretic are maine procesul...
daca aflu ceva va zic
Alexa Ioana spune:
mda... asa e... e generala faza...
tzuni, tu ai termen in 16 ? ai primit de la tribunal instiintare de amanare ?
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by Alexa Ioana
mda... asa e... e generala faza...
tzuni, tu ai termen in 16 ? ai primit de la tribunal instiintare de amanare ?mami de brotac roacker
DPC-ul mi-a spus de amanare si ca incredintarea se prelungeste din oficiu pana la noi ordine...
nico_ro spune:
Azi am vorbit si eu cu asistenta mea: si la Brasov s-au sistat de asemenea adoptiile in derulare pana se clarifica situatia. Maine e programata intalnirea cu toti parintii adoptivi atestati, care sunt pe lista de asteptare, pentru a li se comunica situatia. Va tin la curent cu ceea ce se va decide ca e de facut. Trebuie sa ne strigam revolta, in presa, la tv, poate vom fi auziti de oameni care au puterea de a da o sansa copiilor; ei au dreptul la dragoste si liniste dupa ce persoanele care ar fi trebuit sa-i iubeasca mai presus de orice le intorc spatele.
http://www.onetruemedia.com/shared?p=4ebedd6199c5caedfca458&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by Alexa Ioana
nu esti pe mess cumva ?
(sorry de offtopic)mami de brotac roacker
sunt pe mess!
sa nu va asteptati la schimbari mari in lege (daca se fac aceste schimbari), pt ca asa cum e, legea a fost aliniata la legislatia UE. Si asa trebuie sa ramana.