Rau de masina
Copiii vostrii au rau de masina?
Fetita mea de aproape doi ani, desi iubeste masinile si trage la ele pentru a se urca, imi vomita aproape de ficare data: chiar daca fac pauza ; chiar daca incerc sa ii distrag atentia; i-am dat si unele granule homeopate dar parca tot vomita. Uneori o ajuta, alteori nu. Vomita chiar daca nu a mancat ceva de ore bune, chiar daca ii dau biscuiti sau banana.
Pentru aceste motive nici nu o pun in scaunul de masina, pentru ca acolo sigur vomita in 10 minute (nu stiu de ce). Stiu ca e periculos sa merg cu ea asa, dar nu am ce face. Voi ati gasit vreun remediu?
Raspunsuri
alimaxi spune:
...avem si noi...
Si eu, de cand eram copil si acum...mai rar..dar la drum mai lung nu rezist(doar daca conduc)....are si Maxi...
N-am descoperit nici noi remediul...100%...poti sa incerci s-o pui in fata, in dreapta....
Noi evidem drumurile lungi cu masina....mai bine mergem cu avionul ca acolo n-are nici o treaba!
Mirrella spune:
Si eu am fost de mica asa.Si acum mi se face rau mai ales daca drumul e cu serpentine...
Daca stau in fata nu am nici o problema,indiferent de cat de intortocheat ar fi drumul...dar din pacate nu cred ca poti aplica asta la micuta ta..
larissa_79 spune:
Si noi avem aceeasi problema cu Alexia si nu stim ce sa facem. Inca nu i-am dat nimic...evitam drumurile cu masina si basta.
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
Tdi spune:
din experienta iti spun ca remediile homeopatice contra raului de masina functioneaza intr-adevar dar e f. important sa-i faci o cura mai indelungata (macar 2-3 saptamani)! problema revine in timp si atunci trebuie reluat tratamentul. Parerea mea e ca nu trebuie s-o duci sub nici o forma fara scaunel in masina, e foarte periculos, in plus nu cred ca agraveaza raul de miscare ci dimpotriva, daca sta libera pe bancheta si se joaca i se face rau mult mai tare.
Edit ca n-am raspuns la intrebare: si fetita mea (are aproape 3 ani) si eu (30) avem rau de masina, ba chiar si sotzul cand conduce altcineva si el sta in spate. Noi doua am facut tratament homeopat cu granule Cocculus CH7, la inceput nu vedeam nici un efect dar m-am trezit la un moment dat ca nu mai aveam probleme....cred ca a durat efectul aproape un an, nu mai stiu exact. Zilele astea am reinceput cura deoarece mie mi-a revenit raul cam de-o saptamana, acum astept rezultatele.
ralcat spune:
Si al meu a avut cateva episoade de rau de masina si i-am pozitionat scaunul ca sa poata vedea prin parbriz. Stiu ca mie cand nu vad drumul in fata si vad doar pe geamul masinii imi e rau si m-am gandit ca poate si la el e la fel.
Si confirm si eu ca au efect pilulele homeopate dar ... cu rabdare si tratament pe termen mai lung, nu ii dai doar in ziua drumului ci incepi cu ceva timp inainte.
Succes, Raluca
Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia,
Alex, Andrei
Puiul meu se pregateste de armata: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Pregatire
bebita06 spune:
Si eu tot cocculus ii dau insa drul mi-a spus sa ii dau doar cu un sfert de ora inainte sa plecam. Nu mi-a zis nimic de tratament indelungat.
Cu scaunul de masina nu am ce face, in secunda urmatoare celei in care o pun in el incepe sa se agite, transpira si vomita. De fiecare data! Am schimbat si scaunul. In cel scoica nu a avut probleme.
Kalid spune:
Nu cred ca se rezolva decat cu timpul.
Si eu am avut rau de masina (si chiar si acum mi se mai intampla daca sofeaza sotzu' mai voiniceste ). Si ambii copii au rau de masina . Chiar si un drum in Bucuresti (ca doar stiti cum se circula) are aceleasi efecte, dar un drum mai lung... Iar la serpentine... e cumplit.
Fetei i-a mai trecut (ca a mai crescut), astept sa mai creasca si baiatul.
Nu am cum sa renunt la drumurile cu masina (cum ajung pana la mare sau munte?!), asa ca... asta este. Se traieste si asa!
kalid si copiii : matei (18.06.04) si lidia (22.04.99)
alra spune:
fata mea nu are deloc si nici nu am auzit de rau de masina la copii pe aici - ma gandesc ca e din cauza faptului ca merg zilnic cu masina de la varste foarte mici (?)
o fi o solutie sa mergeti mai des cu ei cu masina pe distante mai mici pentru a se obisnui?
Vacanta cu Laura in Romania
Tdi spune:
Alra, pitica mea inca de mica-mica a facut 4 drumuri Italia-Romania si retur (8000 km) plus alte cateva zeci de mii de km prin Italia, unde strazile de obicei sunt foarte alambicate si pline de sensuri giratorii ()...totusi nu i-a folosit "antrenamentul" la nimic!
Bebitza, in scoica nu avea probleme pentru ca era mica si pana la o anumita varsta bb nu dezvolta simtul echilibrului, deci nu i se poate face rau de miscare. In legatura cu tratamentul homeopat, da-i cu incredere pentru ca nu are efecte secundare, medicul care ti le-a recomandat se poate sa nu fie informat pe deplin in privinta lor. Ah, poate stii deja ca minim o ora inainte si dupa administrarea granulelor nu se mananca si nu se bea decat maxim apa, in plus se evita produsele ce contin menta (guma, bomboane, pasta de dinti, etc) pe toata durata tratamentului.
Cum mai zicea cineva pe aici, invatati-i sa se uite in fatza sau pe geam la peisaje in timpul mersului. Mie daca ma aplec dupa ceva in masina sau intorc capul sa ma uit in spate mi se face un rau groaznic, cu transpiratii, dureri cumplite de cap si tot tacamul, trebuie sa am grija sa ma uit "tot inainte"!
Inex spune:
Si fetita mea are rau de masina dar de cand suntem aici folosim kinedryl care in cazul ei a fost absolut miraculos.Aici chiar si in excursiile facute cu scoala asistenta sau invatatoarea au la ele acest medicament si il dau copiilor care au rau de masina.
Inex ,de 2 x mamica