Regasiri (11)
Raspunsuri - Pagina 10
kokorina spune:
quote:
ca eu am - dar il am degeaba.
si eu la fel.cand lucram in romania.....adica nu cand,ca eu am lucrat tot timpul cat am fost in romania....unde lucram in romania trebuia sa ajung la banca in fiecare zi si ma duceam cu masina sefilor,rar mergeau ei cu mine.de obicei imi dadeau cheile si o zbugheam.clar mergeam cu geamul dat jos,cu muzica la maxim si pletele negre imi fluturau in vant....ma dadeam buna,chiar daca pe masina scria cat china numele firmei.de cand sant aici,rar am condus.nu am ocazie.cand nu aveam copchii,dimineata daca aveam program,mergeam impreuna cu andi,el ma ducea si cateodata ma si lua,de altfel luam autobuzul.iar dupa amiaza daca aveam program,trebuia sa iau autobuzul ca ndi era plecat de dimineata,seara insa ma lua mereu.am sa-mi iau la anul o masina,ca vreau sa incep munca si asa o sa mai experimentez si eu.cu ditamai tancul pe care il avem acuma,nu ma bag ca nu-i amea.desi eu sant fan masini inalte,grele,gen bus,geep,de astea....nu ma vad never intr-un ferrari sau oricare alta masina sport,mica si rea.cu asta care o avem acuma nu ma impac.nu v-am zis ce masina imi cumpar,dacia.pe bune,nu glumesc.imi cumpar dacie la anul!wwwwoooooooaaaaaaawwww!!!!aaaa,permisul il am de 11 ani,dar cui ii pasa?
desiree spune:
am gasit un exemplu de time-out pe un site, nu pare asa de infiorator, aplicat asa cum e descris, mai ales ca este implicat si parintele in time-out ..motivul time-outului poate varia, of course
Time-out si Time-in•
Metoda time-out este una dintre cele mai bune tactici de disciplina pentru copii, dar uneori controversata. Unii psihologi sunt de parere ca nu functioneaza intotdeauna bine, mai ales la copiii mici de gradinita (2-4 ani). De aceea nu se recomanda la copiii mai mici de 3 ani. Cand spui copilului “te rog du-te in camera ta”, ii arati ca tu ai controlul, cand de fapt tocmai asta vrei sa-l inveti: sa se controleze.
• Folosind aceasta metoda ii dai copilului sansa sa se calmeze, sa se gandeasca la comportamentul sau si in acelasi timp ii transmiti mesajul clar ca acel comportament nu este acceptat. Include si parintii suparati, frustrati, care au ocazia sa se linisteasca si sa se comporte mai rational.
- Stabileste un loc, care poate fi oriunde in casa (ferit de pericole), unde nu interactioneaza cu ceilalti membrii ai familiei (de regula alta camera decat camera de joaca pentru ca aceasta are conotatii pozitive).
- Timpul de pedeapsa (time out) este de regula egal in minute cu varsta copilului (adica 5 minute pentru un copil de 5 ani etc.).
- Este important sa ii permiti copilului cateva secunde pentru a face ce i-ai cerut, intotdeuna sa ramai calm, dar ferm si sa ignori protestele sau rugamintile acestuia.
• Poti micsora impactul timpului de pedeapsa, instituind time-in: moment de imbratisari, pupici si laude atunci cand copilul are comportamentul potrivit.
Cum se aplica:
- Daca ai spus “fara desert inainte de culcare” si a inceput sa tipe dupa o ciocolata, explica-i ca nu este bine sa tipe si ca amandoi aveti nevoie de timp sa va calmati: “Amandoi suntem suparati acum si avem nevoie de timp sa ne linistim”. Dupa care il trimiti la locul desemnat pentru cateva minute, in timp ce tu te duci la coltul tau.
- Dupa ce s-a calmat ii explici din nou ca nu este in regula sa obtina ceea ce isi doreste prin tipat (comportament agresiv) si cum actiunile sale ii afecteaza pe altii (care sunt efectele negative ale actiunilor sale agresive). Subliniaza : “imi pare rau ca esti dezamagit”. Exprimandu-ti emotiile il vei stimula sa-si exprime si el emotiile.
- Intr-o seara viitoare cand se comporta bine si nu se agita pentru desert, lauda-l pentru comportamentul corect.
eu ma strambat putin din nas doar la faza cu "nu ceda rugamintilor orice ar fi"..aici nu stiu daca as putea....
eu nu prea vreau sa am motive sa il pedepsesc vreodata, dar ma gandesc ca ei nu isi cunosc limitele cateodata si atunci daca la explicatii nu marseaza, mai ales cand sunt nervosi...excludem bataitza la funduletz si dam un exemplu de buna purtare? totusi zic ca suportarea consecintelor faptelor lor este cea mai buna metoda de a-si controla comportamentul..eu inca nu sunt sigura cum voi face asta! voi ce parere aveti?
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
bamboletta spune:
Am trimis mesajul sa nu-l pierd
imi cerea restart pc-ul
Mephala-v-am votat
,da ne place cum zburati
,in ce zona locuiti?
Alexandra-vreau sa vad schimbarea de look ![]()
Marani-
fetele Milk
tare scumpa bubamara 
Dbunny-mie imi plac sandalele nu-s urate ![]()
Desiree-si eu as vrea sa nu am motive sa o pedepsesc pe Antonia dar dupa cum se vede treaba
nu o sa scape,dar asta o sa fie dupa 3-4 ani
de cateva zile la luat pe "NU" in brate si orice vreau sa-i dau,sa o imbrac incepe "NU-NU-NU-NU"![]()
gata fug la somnic ![]()
n buna 
Bamboletta
si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
mayaione spune:
Buna dimineata, cred ca am intrat prima pe forum, asa ca va poftesc la o cafeluta buna si tare

!
De doua zile Ana plange cu manuta in gurita si aseara mi-a facut si febra 39. Nu are niciun simptom de raceala, nu tuseste, nu mucisori, nu stranut, nimic, doar urla "au, au, au". Eu cred ca e de la dinti desi febra e cam mare, nu stiu ce sa mai fac. Doctorii spun ca nu se face febra 39 de la dinti, dar practic, se cam face. Mamicile pe care le-am mai intrebat mi-au zis ca au tras rau de tot la canini cu ei. La voi s-a intamplat asa ceva? Ana pana acum nu a facut febra la aparitia dintisorilor, d-aia sunt ingrijorata. In rest, mananca, bea apa, se joaca, nu pare copil bolnav. Ma simt asa obosita, ma consuma rau febra asta a ei.
Ca tot doarme o sa va mai cer un sfat. Mie una mi se pare ca am un copil isteric. Va dau un exemplu: vroia generatorul lui tati de pin-uri si i-a explicat ca nu e jucarie si e ceva ce-i trebuie lui tati. Nimic, cand a auzit a inceput sa urle isteric, se lovea cu capul de ce ii iesea in cale, daca ma apropiam de ea, ma batea, musca, zgaria, am incercat toate metodele care-mi treceau prin cap s-o linistesc si nu a functionat nimic. E f orgolioasa si incapatanata. Nu stiu cum sa procedez in situatiile astea. Daca o alint nu suporta, daca ridic tonul e mai rau, daca o ignor incepe sa se dea cu capul de pereti, scaune, parchet. Ce sfat imi dati? Pediatra zice ca asta ii e caracterul si e si f rasfatata, ca nu i-am refuzat nimic pana acum si d-aia reactioneaza asa. Of ce greu eeee...nu stiu daca o sa fiu capabila de o educatie buna.
kokorina spune:
neata descurcaretelor!
am facut o cafea turbo!e bunaaaa....yamiyami.va poftesc pe toate fara exceptie.si am si ceai...verde.deci va astept da?am facut loc pe balcon pt cele care fumeaza,deci e loc pt toata lumea.
kokorina spune:
MAYAIONE
quote:
Doctorii spun ca nu se face febra 39 de la dinti,
noi am facut.am facut si 40,6....da da de la dinti.si linisteste-te ca sandokanii mei pana la canini nu au facut niciodata febra.
isterica nu este,nu o gasesc isterica pe ana.mai fac si ai mei niste crize,nu cu muscat si zgariat sau datul cu capul de toate alea,insa trantit pe jos si uitat in mod intentionat unde e covorul si vin sa se aseze acolo sa dea cu capul....la varsta asta e normal,sfatul meu este sa ramai consecventa daca spui NU! atunci nu sa ramana,chiar daca se da cu capul de scaun.eu niciodata nu reactionez in situatii de astea,dar niciodata.ignor total si cand spun nu,nu ramane,chiar daca ma doare sufletul si parca m-as intoarce.....ca parca ce ar vrea?un rahatel de lucru care mie mi se pare important dar nu e chiar asa.pe de alta parte mi se pare ca le trasez si niste reguli.adica nu sa darame casa si sa zgarie tv-ul doar ca...lasa cumpar altele.consecventa mami si mult ignore.succes!
ma duc sa pun poze cu palaria de taran si sepcuta de pustoiaca...sa vedeti ce gusturi au...haaaaaa!!!
kokorina spune:
am pus poze pe link in mailul comun.iar sant amestecate,dar nu trebuie sa cautati mult,dupa pozele cu papuceii lor sant si pozele cu palariile buclucase..
DESIREE....mersi mult,am citit,am salvat si .....sa vedem daca si aplicat dar clar nu acuma.mai pe la 4 ani..
kokorina spune:
de fapt pana la poza unde pascal are palaria de morosan sant poze noi.cu palariile sant ieri facute,cu bilele saptamana trecuta si in parc sant facute acum 2 saptamani.
va pup si va urez un vichend placut!
violeta69 spune:
'neata dragutzelor,
am citit.... si am vazut si yo ca Shofia si Pascal sunt gemeni![]()
asa e?!![]()
ce frumos!!!
ce scumpi!!!
eu sunt la birou azi....asa ca beau cafeaua cu voi
sa aveti o zi perfecta!si pupici multi
ma uit si la pozele pe care le-a pus koko....
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
Dodo-pui spune:
Buna dimineata si de la mine.
si
avem din belsug
.
Noi avem programul foarte incarcat ,nu reusesc sa fac tot ce ar trebuii atat cu Bodo cat si prin casa
.
Prin urmare o sa intru ori de cate ori pot sau ma supar ca nu mai fac fata
.
intregul
fara exceptie.
Doamne ajuta!Acesta este blogul puiului meu Bogdan-Andrei
Varsta lui Bogdan
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de laDumnezeu imposibilul!