ce faci cand vezi un hot in flagrant?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ideea cu sprayul e buna dar sprayul nu poate fi folosit in spatii inchise - gen magazin, autobuz.

Mie mi se pare total anormala reactia gardianului. Sussy - Lilia a alertat paza magazinului. Eu as fi facut la fel. De-aia e gardian sau bodyguard la intrarea in magazin - sa imobilizeze el hotul si sa cheme politia. Din punctul meu de vedere obligatia persoanei care sesizeaza furtul este sa spuna paznicului locului (evident, acolo unde el exista) si omul ala pentru asta e platit - sa pazeasca magazinul de hoti. Sau ma insel eu?

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cred ca ar trebui sa faceti ce am facut si eu, acum vre-o 2 ani. eram in magazinul Unirea, intr-un magazin de la etajul doi, daca tin bine minte. si cumparasem niste haine, ceva bluze si un pantalon, iar geanta era pe tejghea in fata mea, eram cu amandoua mainile pe ea. platisem, iar in momentul cand sa bag portofelul in geanta au aparut langa mine vreo trei persoane, doua ma inghesuiau si a treia o intreba ceva pe vanzatoare. eu am observat ca vanzatoarea face o fata.... dar nu m-am prins de figura, in acelasi timp ma uitam la cei doi de langa mine, fata, ca era o fata si un baiat, incerca sa puna mana pe geanta iar baiatul imi soptea la ureche ca mi-a cazut ceva pe jos. eu cand am vazut mana aleia pe geanta mea, (apucasem sa inchid fermoarul aproape de tot,)am apucat geanta cu amndoua mainile, am strans de ea si i-am dat in cap tipului cu geanta, ca era cel mai aproape de mine. m-am mirat si eu de reactia mea, dar asa i-am ars una, pe neasteptate ca s-a si speriat. am inceput sa strig:"hotii, hotii...moment in care cei trei s-au indepartat, dar nu in fuga, ca sa nu atraga atentia asupra lor. nu au iesit din magazin si eu am inceput sa vb tare catre vanzatoare:" idioato, nu vezi ca aia sunt hoti? cheama pe cineva, paza, fa ceva, sau esti mana in mana cu ei?" ea se uita la mine, se pierduse de tot cand a vazut cum ma rasteam la ea. in momentele urmatoare mi-am amintit ca vazusem un bodygard la magazinul alaturat, am iesi repede si am strigat:"hotii in magazin, hotii in magazin!!" ala , era inalt si bine facut, a venit si a rotit bastonul cu mana , catre aia, si a chemat prin statie ajutoare, era de la BGS . iar eu, m-am indreptat catre vanzatoare si i-am cerut sa-mi anuleze vanzarea, daca nu vrea sa fac reclamatie si sa-si piarda slujba. au venit cativa agenti de la paza si i-au luat pe aia, iar eu am plecat furioasa de acolo.
pe drum, pana la masina, ma gandeam ce curaj am avut sa-i trag aluia cu geanta in cap!!!!!! ma miram de reactiile mele, pentruca niciodata nu m-am gandit ce as face daca as fi intr-o asemenea situatie!
am grija mereu, cand plec singura undeva in oras, la magazine, sa nu am poseta mare asupra mea, sa nu am nimik in buzunare, dar de obicei merg insotita.
trebuie sa luam atitudine, cand vedem astfel de fapte, numai ca cei din jur pot sa nu reactioneze si sa ne trezim ca suntem singuri cu inamicul!!!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Initial creeata de LiliaToma

Acuma eu va intreb: care trebuie sa fie reactia normala cand vezi hotul in flagrant?

Sotul meu zice ca nu tr sa ma amestec, ca trebuie sa ma dau calma intr-o parte, sa sun la 112 sa tr pe cineva in civil sa ii urmareasca. Chestie cu care sunt si nu sunt de acord... pana vine politia, daca astia apuca sa fure, pleaca, ca doar nu stau acolo cu prada in buzunar sa fie prinsi...
Sa strig?
Sa fiu discreta cum am fost ieri?
Sa fac scandal incat sa stie toata lumea, cel putin sa aiba grija daca nu sa fie prinsi?
Sau sa imi caut de drum in ideea ca fiecare tr sa aiba grija de lucrurile lui?

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Cred ca sotul tau ti-a zis bine.M-am lecuit si eu ,cind eram studenta ca e mai bine sa stau in banca mea chiar daca nu e civic.
Eram in tramvai,mergeam spre univ si tot asa,doi tipi ferchezuiti incercau sa-i fure portomoneul unui domn f in virsta,cu siguranta,pensionar.Eu in momentul cind am vazut,ii zic pensionarului:"aveti grija,domnul e cu mina in buzunarul dvs,va fura portomoneul!"si nenea imi zice calm si rizind"nu-i nika,poa'sa-l fure,e gol ".Oh,nu-ti zic cum ma priveau apoi hotii aia,s-au plimbat dupa mine dar noroc ca am mers mai departe intr-un grup mare de colegi si am "pierdut sansa" sa mai capat vreo bataie

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Ce faci cind vezi un hot in flagrant?
Suni la 112.Cel putin eu asta am facut.Si in mai putin de zece minute echipajul de politie a fost la fata locului.
Mi-a fost foarte teama ulterior incidentului.Pe moment am avut mult curaj.
Cel mai bine ar fi sa nu se intimple niciodata asa ceva.Dar situatiile acestea iata ca exista si cred ca nu e bine sa fim nepasatori.
Dar in noaptea in care a fost incercata chiar usa apartamentului in care locuiesc nu am mai avut putere nici sa respir.Daramite sa mai sun undeva!Nu stiu ce i-a determinat pe hoti sa renunte,probabil plinsetele copiilor.Aveau vreo doi ani si jumatate la vremea aceea,eram singura cu ei,evenimentul s-a derulat pe la doua noaptea si nici un vecin nu a simtit nimic.

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Eram in autobuz cu mama. Evident ca mama ca orice batran care se respecta nu era pe faza, asa ca o cioara a apucat sa-i fure portofelul. Gol de bani intradevar, dar numai cand am vazut-o p-aia cu mana in geanta mamei m-a apucat stechea.
Si cum sunt extremista de felul meu, si extrem de posesiva, mi-am bagat mana stanga in gatul ei, am proptit-o intr-o bara si i-am carat niste pumni in gura, de scuipa dinti. Cand a incercat partenerul sa o scoata din mainile mele, pe cand ea urla s-o las si eu urlam ca de ce fura ... nimeni, dar absolut nimeni din tot autobuzul ala nu l-a oprit sa nu sara in spatele meu. L-am calmat si pe el (bine ca ma duceam inca la sala si ei erau slabuti si nu prea inalti ca daca nu ... mi-o luam cu brio), norocul meu ca eram imbracata in blugi si mai ales incaltata in bocanci. Oricum, au luat-o la goana la prima statie, de politie nu cred ca mai era cazul, vorba ceea, ea scuipa dinti el isi tinea mostenitorii... dar mi-am invatat lectia.
Nici un roman nu sare sa te ajute chiar daca are 2metri inaltime si 120 kile si mori pe mana ta cand ajungi sa te bati cu o haita de hoti. Asa ca ma tenteaza un pistol cu aer comprimat.

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia,
Alex, Andrei

Puiul meu se pregateste de armata: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Pregatire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Bun subiect, aici se pare ca e raiul hotilor de buzunare romani, subliniez sunt romani in mare majoritate... modul de operare e urmatorul: urca in autobuzele aglomerate cate trei sau patru si se acopera unul pe altul... practic au ore fixe cand autobuzul e aglomerat si statii precise;

toate datele astea indica o organizatie criminala in toata regula ( la fel ca si in cazul cersetorilor romani peste care dai la oricare colt, dar asta e alta problema). Aici nu sunt numai barbati rromi...nu, sunt si tinere domnisoare romance care fac parte din banda si care se prefac interesate de citirea ziarului de dimineata cu care acopera geanta batranicii sau rucsacelul victimei, pe sub ziarul asta opereaza "partenerul"...

eu am facut denunt la Comissariato di Polizia dand toate amanuntele,aspectul fizic, modul de operare, orele cand frecventeaza autobuzul, linia etc Sunt atat de previzibili incat si batraneii italieni s-au prins de prezenta lor. Jalnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Din pacate nu prea poti sa te bazezi pe ajutorul celor din jur. Mama mea era in tramvai cand i-au luat portofelul. Ea a simtit si s-a intors imediat la femeia care o "operase" si aia a dat drumul la portofel pe jos. Mama l-a ridicat si a inceput sa ii dea cu el in cap (era un fel de penar de panza, in care avea si cheile de la casa). Tipa respectiva mai era cu un tigan care a sarit si a inceput sa dea in mama. Oamenii din tramvai, culmea, in loc sa o ajute au inceput sa strige la ea "ce aveti doamna, ce dati in ea?". Asa ca mama mea, singurica, s-a batut cu tiganca si cu tiganul si si-a luat si ea ceva pumni. Sincer, as fi preferat sa nu se bata cu tiganii in tramvai, ca de data asta a scapat doar putin vanata, dar nu se stie altadata ce se poate intampla...

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cum reactionezi cand dai nas in nas cu un hot depinde de fiecae situatie in parte:
- daca esti in loc aglomerat e bine sa tipi si sa alertezi lumea
- daca e seara si esti singura e bine sa-i dai ce-ti cere
- in nici un caz nu trebuie sa dai in ei.

eu am reactionat asa:
Plecasem de acasa cu 2 copii de 7 ani. In dreptul gangului, chiar in fata mea, hotul a prins o femeie in varsta de gat si i-a luat portmoneul din mana.
In timp ce se deruleaza ce va povestesc, intru intr-un magazin, pun copiii la adapost (care incep sa tipe mami nu te duce, nu ne lasa) si cer ajutorul unui barbat. Iesim afara.
Intre timp hotul fuge, ramane batrana speriata care imi reproseaza ca nu am ajutat-o. Ba chiar imi spune ceva de dulce. Nu a vrut sa cheme politia si am lasat-o in plata domnului.

De ce nu am tipat atunci pe moment? Pentru ca eram cu copiii, nu era nimeni in preajma si m-am temut ca hotul de oftica ca l-am surprins sa nu ii faca rau vreunui copil.

De aceea eu zic ca reactia e diferita de la caz la caz.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Am citit si eu topicul si oricat as fi de revoltata de faptul ca de multe ori ne comportam ca si cum ar fi "normal" sa fim furati si nu reactionam cum ar trebui, stau si ma intreb: cum e bine sa reactionezi?

Sussy, fara suparare, dar cred ca ai plecat demult din tara, pentru ca asa cum au spus fetele in cateva posturi mai inainte, reactia oamenilor din jur in situatii din astea este inexistenta.

Iar comentariul tau "oricand te poate injunghia cineva" iarta-ma dar mi se pare un pic exagerat, sa fii injunghiat nu este chiar un eveniment cu o mare probabiliate de a se produce, iar daca exista acest risc nu vad de ce ti l-ai asuma voit, pana la urma instinctul de conservare ne dicteaza multe dintre actiuni. Si in plus nu toti suntem nascuti eroi sau justitiari, sau chiar daca ne simtim suntem constienti ca nu avem datele fizice necesare.

Am sa va povestesc o intamplare la care a fost martora mama.
In tramvai o doamna vede cum unei tinere i se fura din geanta, stiga "hotii, hotii" o atentioneaza pe dra respectiva care isi trage geanta si se indeparteaza.

Hotii, cel putin 3 se indreapta spre usa, nimeni nu reactioneaza in nici un fel, toata lumea se uita dar nu schiteaza un gest. In drum unul dintre ei trece pe langa doamna in cauza si face un gest ca si cum ar mangaia-o pe obraz dupa care coboara.

Femeia incepe sa urle iar sangele ii siroia pe fata, nenorocitul avea intre degetele de la mana o jumatate de lama de ras cu care i-a taiat obrazul de sus si pana jos.

Tramvaiul inchisese usile si pleca din statie, hotii plecasera linisiti. DAca oamenii ar fi reactionat la strigatul inital ar femeii ar fi imobilizat hotii si ar fi chemat politia ar fi fost scenariul ideal. Dar nu s-a intamplat asa si in general nu se intampla.
Eu nu mi-as pune viata in pericol, cu toata revolta impotriva acestor nenorociti.
Cel mult voi avertiza discret pe cel in pericol sa fie furat si imediat securitatea magazinului daca sunt la cumparaturi, apoi sun la 112.
Nu vreau sa ma transform in eroina, lumea e plina de delinventi disperati ale caror reactii nu pot fi prevazute, nu-mi creste nimeni copilul daca ma schilodeste vreunul sau ... mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sussy spune:

Daca reactionezi la ceva care nu ti se pare corect nu inseamna ca esti eroina . Sint oameni care fac ceva si oameni care se fac ca nu vad ... nu cred ca in Romania sint numai din cei care nu ii intereseaza, dar daca e asa atunci no comment.
Daca nu iti place ceva si totusi nu faci / zici nimic ca sa indrepti situatia nu e ok.
Cum am spus fiecare actioneaza dupa caz. Exista destule cazuri cind oameni au fost atacati fara un motiv aparte deci se poate intimpla oricui oricind.

Mergi la inceput