ce faci cand vezi un hot in flagrant?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

quote:
Originally posted by Sussy

Incerci sa il opresti si suni la politie , ii descrii etc. Nu e ok sa treci mai departe si sa te faci ca nu vezi , asa ii incurajeazi sa continue sau sa faca mai rau ca oricum nimeni nu se amesteca.
Daca iti e asa frica cumpara un spray cu piper sau ceva de genul pt autoaparare.

E usor de dat sfaturi teoretice, numai ca realitatea e cu totul alta din pacate. Eu cand aveam 12 ani am fost atacata de hoti pe scara blocului. M-au urmarit de cand am iesit de la scoala pana cand am intrat in bloc, unul dintre ei a luat-o inainte si a blocat liftul, am luat-o pe scari si intre etaje m-au incercuit si mi-au pus un cutit la gat. Mi-au spus sa le dau cerceii si tot ce am de valoare. Nu reuseau sa imi scoata cercei si in momentul ala mi-au spus sa ii scot singura sau imi taie urechea si gatul. Imi frecau de gat partea cutitului, cea care nu taie. Mi-au scos cerceii intr-un final si au m-au impins de am cazut jos. Au fugit pe scari si dusi au fost. Am fost la politie, m-au pus sa ma uit pe poze dar nu erau acolo.
Tu ce ai fi facut in situatia mea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sussy spune:

Sfaturi teoretice? Daca citesti tot ce am scris mai departe am spus ca este experienta mea personala. Deci asa am facut cind am fost pusa intro situatie asemanatoare cu cea descrisa in primul post.
Cit despre cazul tau mai bine nu dau raspunsuri teoretice caci nu am fost jefuita la virsta respectiva deci ar fi numai presupuneri.. ce as fi facut daca....
Pot doar sa spun ce am facut in cazuri care mi sau intimplat mie. Deci daca cineva se regaseste sau vrea sa ia in considerare parerea mea este alegerea lor :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:

Daca reactionezi la ceva care nu ti se pare corect nu inseamna ca esti eroina . Sint oameni care fac ceva si oameni care se fac ca nu vad ... nu cred ca in Romania sint numai din cei care nu ii intereseaza, dar daca e asa atunci no comment.
Daca nu iti place ceva si totusi nu faci / zici nimic ca sa indrepti situatia nu e ok.
Cum am spus fiecare actioneaza dupa caz. Exista destule cazuri cind oameni au fost atacati fara un motiv aparte deci se poate intimpla oricui oricind.

Deci sa clarificam: sa fac ceva din punctul meu de vedere este, asa cum am spus mai sus: sa anunt politia, securitatea magazinului si sa incerc sa avertizez discret persoana care este in pericol de a fi furata. Aata inseamna pentru mine sa reactionez la ceva ce nu mi se pare corect, fara a face pe eroina. Daca sa fac asta inseamna ca sunt lasa, lipsita de spirit civic sau ca ma complac ... I can live with it...

Asa cum politia nu vine la mine la job sa-mi faca treaba, pentru ca nu este pregatita pentru asta, nici eu n-am cum s-o fac pe-a ei din acelasi motiv.

Sa fac pe eroina inseamna sa ma apuc sa infrunt direct infractori, cum nu sunt pregatita pentru asta nici fizic nici psihic nu risc sa-mi pun viata in pericol facand lucruri despre care stiu cu siguranta ca nu sunt in stare sa le fac.

Exista probabilitatea ca cineva sa ma sustina, la fel exista si cea ca nimeni sa nu reactioneze. Deci in varianta rea (foarte probabila), eu voi fi singura, iar infractorii cel putin doi pentru ca nu "lucreaza" niciodata unul singur. Poti sa-mi explici de ce i-as infrunta direct daca sansele mele de a castiga ceva sunt minime? Doar in speranta ca cineva va reactiona? Nu pot miza pe asta.

Oricat de mult mi-as dori sa fiu in stare sa ma confrunt direct cu hotii si sa-i opresc, nu ma ajuta fizicul si nu sunt o persoana combativa (fizic ma refer) de fel.

Ca se poate intampla "oricui, oricand" sa fie atacat fara motiv, nu te contrazic, dar care este probabilitatea ca acest lucru sa se intample in conditii normale?

"Oricui, oricand" i se poate intampla si sa ii cada o caramida in cap sau sa fie calcat de o masina.
Daca traversezi pe rosu sau prin loc nepermis sau treci pe langa o casa care sta sa se darame..creste dramatic probabilitatea ca acest lucru sa se intample, la fel cum creste probabilitatea sa fi atacat si daca intri in conflict direct cu un delincvent.

In plus delincventul are "back-up plan" pentru orice situatie, este pregatit pentru orice si probabil stie mult mai bine sa riposteze decat stiu eu sa-l atac.

Deci scenariul tau se aplica cu succes intr-o lume utopica, unde toata lumea de pe strada este Jackie Chan sau Bruce Lee...in lumea reala no way..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

quote:

Sfaturi teoretice? Daca citesti tot ce am scris mai departe am spus ca este experienta mea personala. Deci asa am facut cind am fost pusa intro situatie asemanatoare cu cea descrisa in primul post.
Cit despre cazul tau mai bine nu dau raspunsuri teoretice caci nu am fost jefuita la virsta respectiva deci ar fi numai presupuneri.. ce as fi facut daca....
Pot doar sa spun ce am facut in cazuri care mi sau intimplat mie. Deci daca cineva se regaseste sau vrea sa ia in considerare parerea mea este alegerea lor :)

Eu nu vad nici un post unde sa fi scris despre o experienta personala, dar nu vreau sa starnesc o polemica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ava27 spune:

Salut,

eu am fost martora unei talharii cu tentativa de viol.norocul nostru ca am avut prezenta de spirit ca in mintea lor de dobitoci se gandeau ca ne violeaza pe amandoua, prietena mea a fost f aproape de viol. In urma reactiei mele nenorocitii aia au fost bagati la zdup pt 4 si 8 ani. anul asta se fac 4 ani deci 2 dintre ei vor scapa. Nici la tribunal inconjurata de toate neamurile nenorocitiolr alora nu am schibat declaratia (desi s-au facut cateva presiuni,amenintari...rudele lor mi-au luat nr de la masina si m-am dus cu tupeu si le-am zis sa-mi ia nr de inmatriculare doar daca
vor sa imi spele masina)
Cand voi avea mai mult timp poate intru sa va povestesc ce s-a intamplat.

Mergi la inceput

quote:

Asta este experienta mea , normal ca fiecare actioneaza dupa caz.

Need glasses ? :)

In fine eu am spus parerea mea asa ca nu e nevoie sa va contraziceti ca nu se schimba nimic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

quote:
Daca reactionezi la ceva care nu ti se pare corect nu inseamna ca esti eroina . Sint oameni care fac ceva si oameni care se fac ca nu vad ... nu cred ca in Romania sint numai din cei care nu ii intereseaza, dar daca e asa atunci no comment.Daca nu iti place ceva si totusi nu faci / zici nimic ca sa indrepti situatia nu e ok.Cum am spus fiecare actioneaza dupa caz. Exista destule cazuri cind oameni au fost atacati fara un motiv aparte deci se poate intimpla oricui oricind.
Sussy mentalitatea majoritatii romanilor e alta. Sa taca si sa accepte, sa se faca (,) ca nu au vazut, sa se bucure ca nu li s-a intimplat lor si unii chiar il mai fac fraier tocmai pe ala de a fost furat, da da tot victima e de vina ca de ce avea poseta scumpa, de ce o avea pe umar si nu agatata de git, ca de ce umbla cu toate actele si cardurile dupa el, ce cauta in tramvai si tot asa.Daca strigi in gura mare uite hotul esti trasa de mineca pentru deranj si se mai uita la tine piezis de parca ai fi de pe alta planeta. Ete si la aia nebunaLasa ca am mai vazut noi cum e la romani si spiritul de echipa. Functioneaza numai la hoti, cetatenii onorabili se dau la fund cu mare gratie cum se zice. Doar un mic procent din ei lasa frica la o parte.Eu-s patita chiar cu hotii de pe forum, ca deh ca orice comunitate romaneasca tre sa aiba de la oameni de buna calitate, la trisori ca aia de prin concursuri, tzatze balcanice si hoti tuciurii. Acum mai nou primesc emailuri de la "doamne" de pe DC de care nu am auzit nimic si cu care n-am schimbat o vorba, ce vor sa la intermediez cumparaturi de pe ebayul nemtesc si alte shopuri online unde chipurile nu pot plati cu cardul romanesc, normal toate vor numai produse scumpe. Dar oricare ar fi fazele hotiei ori tentativei de hotie tre sa-ti vezi de treaba ta p'aici.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Ok sorry, nu am stiut de situatia asta...
Oricum ma bucur pt citeva persoane care au luat in consideratie ce am spus si referitor la un mijloc de autoaparare care este intotdeauna binevenit chiar daca nu ai de gind sa fii " Bruce Lee" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

vikinga da de ce nu pot plati cu cardu' romanesc? ca al meu merge

LiliaToma, cred ca, daca ar fi fost vreo persoana de la securitate in preajma, as fi spus tare ca sunt hoti, sa blocheze iesirea si sa anunte politia sau as fi solicitat niste barbati (sperand ca nu vor fi lasi) dar... totul devine mai complicat cand esti si cu un copil dupa tine. Eu doar nu as fi iesit din magazin inainte de plecarea lor si daca m-ar fi asteptat, as fi intrat intr-unul din fast-food-urile din apropiere.
Acum, nu cred ca varianta "discreta" e rea, doar ca nu duce, in final, la prinderea lor ci doar la evitarea unui furt.

Eu am fost jefuita prin generala de bijuterii (cercei), amenintata, tot-tacamul, inconjurata de mai multi romi dar apoi am fost la politiei si pentru ca 'operau' in aceeasi zona au fost prinsi rapid, in cateva zile si am recapatat si cerceii . Apoi am participat si la proces, au intrat in inchisoare pentru... 2 ani.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Am fost martora la cateva scene de genul celor povestite!
Furtul in tren-personalul Pitesti-Bucuresti, il stie orice student, la Titu se urcau o ceata de tiganci cu copii in brate, si buzunareau pe cine apucau, tiganii stateau separat si asteptau sa comentezi, singura sansa era sa te feresti cat poti!
Bucuresti-Berceni, intru intr-un magazin cu geanta de voiaj in spate (veneam de acasa, eram studenta pe vremea aia), dupa mine intra o gasca de baieti de cartier, vanzatoarea m-a tras destul de brutal dupa tejghea, instinctiv am inteles ce se intampla, brusc mi s-au inmuiat picioarele, si stiu ca am ales ceva de pe raft si ma uitam daca sa-l cumpar sau nu! Dupa ce au plecat baietii vanzatoarea mi-a zis sa am grija pana la statia de autobuz, in creierul meu nu se mai facea nicio legatura logica la ora aia, simteam doar frica si dorinta sa dispar cumva de acolo!
Pe varu-meu l-au furat in fata mea, nu mi-am dat seama...
S-a trezit copilul...revin

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=35" target="_blank">POZA CONCURS - "primiipasi1"

Mergi la inceput