Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (55)
Raspunsuri - Pagina 6

ella81it spune:
Fetele cu mai multa experienta am si eu o intrebare biberoanele si suzetele sa le iau cu tetina de cauciuc sau silicon?
Vorbeati de vacanta vreau si eu!La mare in Ro nu am mai fost de 4 ani
si imi este dor chiar daca nu e curat ca in alte parti!Aici vara merg in fiecare dumineca ,stau la 80km de marea Adriatica!
Am norocul sa locuiesc intr o zona frumoasa,30km de munte ,80 km de mare si 40 km de Venezia
Abia astept sa se incalzeasca vreme !
Mai mi am revenit am vb cu mama mea si m a binedispus!
Am rezervat rest. ptr botez,va fii pe 17 august!
Pupici la toate fetele!
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA29+

map spune:
quote:
Originally posted by estrella80
Alte informatii nu stiu sa va mai spun.... poate cele care sunteti la al doilea bebelus, ne sfatuiti si pe noi celelalte in privinta cumparaturilor gen umidificator,sterilizator, termomentru de baie, cantar cat de utile ne sunt si bineinteles de care recomandati daca ati folosit???
Va pup!!! O zi buna tuturor!!
Estrella23+
23+
pentru ca sunt la bb2 pot sa-ti fac asa un rezumat, din propiria experianta sau ce mai stiu de la prieteni (insa fiecare experienat este cu totul aparte si trebuie adaptata la nevoi):
umidificator: noi nu am luat (desi uneori poate se cerea, in special iarna cand afara este rece si aerul mai uscat). Avem insa in camera termometru care indica si umiditatea aerului. Vara este perfect, cam peste 50%, iarna ceva mai uscat dar in limite normale. Primul nostru baietel nu-a avut probleme cu nasucul dar dupa cate stiu si de la alti prieteni ai caror copilasi aveau probleme cu aerul foarte uscat din casa ca au rezolvat problema cu umidificatorul. Vezi cum stati intai cu umididatea in casa si daca-i prea scazuta atunci nu cred ca-ar prisosi acest umidificarot.
Sterilizator: noi am luat in cele din urma c-a fost musai. Initial nu am luat pentru ca am sperat sa am laptic. Insa nu a fost sa fie si si putinul avut si-l mulgeam i-l dadeam lui Robert cu biberonul pentru ca la titi venea putin si nu avea rabdare sa traga

termometru de baie: la inceput pana te inveti cu temperatura nu prinde rau. Este cat se poate de ieftin. LA mine din fericire a fost mama de la inceput care era experimentata in a face baie bebelusilor si ea avea termometrul ei: cotul

cantar: din fericire aici se poate inchiria de la farmacie foarte ieftin, 2.5-3 euro pe saptamana. In primele saptamani de viata pana incepe bebe sa creasca bine eu am gasit foarte util cantarul. De pe la doua luni deja nu prea mai trebuie, ajunge cat cantaresti la medic. Acum depinde si de ce medic ai, stiu ca-n Ro sunt si medici care vin acasa si cantaresc copilasul. Daca-i asa si daca vezi medicul des atunci nu mai trebuie sa iei tu. In special daca copilul este mai mititel sau daca nu papa foarte bine este util pentru linistea parintilor sa fie un cantar in casa. Daca ai de unde inchiria atunci ar fi de preferat asa

Monica

Craciun si Rev
Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie

map spune:
ella asta cu tetine si suzete de silicon sau cauciuc depinde foarte tare de copilas, depinde ce-i place lui. Eu sincera sa fiu la inceput biberoane nu luasem. Aveam unul acasa sa nu zic ca nu am. Apoi daca a fost musai sa avem am luut si asa si asa, sa vad ce-i convine. La noi, in cazul tetinei, nu era preferinta la material ci la ct sa fie de mare gaura ca era Robert lenes si trebuia sa curga ca altfel adormea si la biberon Am gasit unele de la Tefal foarte utile ca aveu mai multe viteze si adaptam la situatie. Iar la suzeta la fel, egal ce-i dadeai era buna
Acum slava Domnului noi am scapat la Robert de suzeta ca vine bb2 si nu-o mai lasa pana la 4 ani cred. Dar stiu ca sunt copilasi care au preferinte.
.
Monica 26+ si
Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii
Craciun si Rev
Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie

MissJJ spune:
Buna fetele!
Revenim si noi dupa putin somn nu prea mult ca fata dupa o ora jumate s-a trezit plangand nu stiu ori a visat ceva ori nu am scapat de pericolul cu raceala. Mai vedem cum o sa fie zilele astea.
Gabriela cu placere.
Sorelix .
Asa hai sa va zic cum e la noi pun si poze ca sa vedeti exact:
scoica - www.mothercare.com/gp/node/n/44450031/202-7999310-7547005?ie=UTF8&mcb=core" target="_blank">asa arata si is pana pe la 13 kg am gresit eu cand am scris 9, bouncer- in genere sunt si care vibreaza dar normal se zice bouncer de la to bounce a topai mai mult decat a sari ca a sari e to jump, si toate bouncerele au piciorul ala din metal asa subtire tocmai ca sa se batzaie asa usor odata cu miscarile lui bebe, www.mothercare.com/gp/product/B000M5FCUG/sr=1-6/qid=1207834974/ref=sr_1_6/202-7999310-7547005?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44575031&mcb=core" target="_blank">asa arata, dar mai este alt tip de bouncer care se agata la usa si bebe topaie asa in sus si in jos, www.mothercare.com/gp/product/B000JEG4PM/sr=1-16/qid=1207835493/ref=sr_1_16/202-7999310-7547005?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44575031&mcb=core" target="_blank">asa arata, landoul e ala in care bebe sta la orizontala si se poate pune si in masina dar si la carucior, www.mothercare.com/gp/node/n/42809041/202-7999310-7547005?ie=UTF8&mcb=core" target="_blank">asta,oricum nu toate merg puse si la masina, majoritatea is pt carutz si il iei pe bebe cu totul si il duci in casa sa nu il deranjezi, apoi mai este leaganul care is www.mothercare.com/gp/product/B000JECAV4/sr=1-9/qid=1207835335/ref=sr_1_9/202-7999310-7547005?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44575031&mcb=core" target="_blank">astea sau varianta portabila care e www.mothercare.com/gp/product/B000M5DD9S/sr=1-11/qid=1207835335/ref=sr_1_11/202-7999310-7547005?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44575031&mcb=core" target="_blank">asta si mai sunt rocker adik is ca bouncerul dar nu se batzaie in sus si in jos, ci daca il misti usor se leagana ca si scaunele alea de mare de la hoteluri pe care te legeni, astea au si picioare sa stea locului daca vrei, www.mothercare.com/gp/product/B00170ODGY/sr=1-17/qid=1207835493/ref=sr_1_17/202-7999310-7547005?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44575031&mcb=core" target="_blank">asa arata. Cam astea sunt la noi. Fata noastra a avut rocker care daca vroiam noaptea cand nu dormea il puneam pe jos langa pat si cu o mana o leganam sau daca vroia sa fie mai sus sa se uite in jur ii puneam picioarele si statea mai ridicat asa nu-s picioare e o piedica de fapt care se indoaie daca nu ai nevoie de ea.
Estrella de umidificator nu cred sa ai neparat nevoie depinde de bebe cat e de sensibil si cum e in casa cat de umed/uscat e aerul, dar cel mai simplu pui un vas cu apa si gata. de ex cand bebe e racit si e mic si nu poti sa ii pui picaturi in nas sau sa ii dai altceva decat paracetamol moasa mi-a zis sa tin in camera un vas cu apa fierbinte in care sa pun cateva picaturi de ulei mentolat, aici este o marca olbas oil, si asa macar bebe repira aerul ala mentolat putin si il ajuta sa repire mai bine, ca majoritatea capsulelor alea cu ulei gen karvol is ori de la 3 luni in sus ori de la 6. Deci daca e sub trei luni cel mai simplu e asa.
Sterlizator noua ne-a fost f util si pt biberoane si pt suzete si pt pompa mea de muls si pt linguritzele alea moi de silicon cand abia incepi sa ii dai papa lui bebe. Toate le-am sterlizat la el. Am folosit de la avent sterlizatorul pt microunde f rapid si f usor de folosit si suzetele si biberoanele si pompa la noi au fost de la avent.
Cantar eu nu am avut nevoie si cel mai bine e bebe cantarit la fiecare luna pana pe la 6-8 luni apoi abia la 1 an sa il mai cantaresti, asta daca bebe papa bine si nu sunt probleme, oricum daca il ai acasa nu il folosesti tare mult bebe nu prea sta la cantarit ca ideal il cantaresti la pielea goala si cum simte ca e pus acolo incepe sa tipe si sa se batzaie si numai nu sta locului, plus e un alt factor de stres, ca mama vei sti daca bebele tau papa bine si e satul si ia in greutate sau nu. De asta zic cel mai bine bebele cantarit la clinica la medicul pediatru sau unde se face in ro cantarirea lui bebe. Orice bebelush la inceput scade in greutate dar apoi recupereaza rapid.
Aici ii cantareste la clinica de copii mergi in fiecare luna si ii cantareste pana pe la 6-8 luni, apoi abia la 1 an, apoi la 18 luni mai are un control si apoi la 3 ani cand merge la gradi si atata. Oricum dupa ce incepe sa mearga il sui usor pe un cantra normal din ala digital pe care te cantaresti si tu si stii cam cate kg are aproximativ.
Termometru de baie nu am folosit nici asta. Cel mai bine verific temp apei cu, cotul tau. Daca ti se pare prea fierbinte la cot e clar mai pui apa rece. Acuma depinde si de fiecare persoana eu de ex prefer apa mai caldutza nu fierbinte Flo face baie cu apa fierbinte asa ca noi daca facem fiecare baie la fata temperatura apei va fi diferita ca fiecare preferam altfel si fata e ok nu are nimic, dar o verificam de fiecare data cu, cotul amandoi, chiar si acuma.
Bobitamica cu asta nu sunt de acord sa stea bebe ridicat in pat putin sa nu se innece, bebele cat e mic mic se pune pe o parte cand pe una cand pe alta dar salteaua trebuie sa fie dreapta. Numai daca e racit ca sa il ajuti sa respire pui ceva dar sub saltea ca un prosop sau o paturitza mai subtire sa stea cu, capul putin mai ridicat. La bebe mic nu se folosesc perne de nici un fel pt dormit abia de la 12 luni in sus poti folosi. Da regurgiteaza laptic dar daca dupa fiecare masa il tii destul la ragait putin laptic ramane ca sa zici ca vai se inneaca, se poate intampla dar de asta zic se pune bebele pe o parte cu o paturica sau prosop rulat la spate sau chiar suport special ca sa stea pe o parte si il tot schimbi cand pe o parte cand pe alta, da nu pui nimic in pat sa stea mai ridicat.
Gabriela 14 kg e imens de mult. mai ales cand e bebe mic mic cari o multimea dupa tine plus mai faci cumparaturi sau mai stiu eu ce va fi f greu si de impins faci febra musculara efectiv, chiar daca stai la casa, eu am impins asa carutul vecinei mele care a avut un graco mirage care cantarea gol vreo 13 kg si am pus fata ei si am plimbat-o cu el si am zis ca mor de durere de brate. Eu zic sa mai cauti unul cat mai usor dar care e potrivit si pt bebe mci adik se lasa spatarul pana jos.
Carutul care l-am avut noi la fata cantareste 7 kg gol si daca pun fata plus geanta cu pampersi biberoane hainutze de schimb cutia de lapte praf paturica si mai fac si cumparaturi si mai e si geanta mea si e greu de impins. Asta cand bebe e mic ca un bebe avearge are vreo 3, 500 la nastere sa aproximez asa dar pune rapid pe el deja pe la 3 luni au vreo 5 kg si pui 7 de la carutz plus inca vreo 3-4 care e ce cari dupa tine toate minunatiile ca ai nevoie cate bebe mic si devine greu de numa.
Anaco ma bucur ca bebe e ok.
Monica pai na ma chinui si eu sa tin pasul si aici si acolo si prin alte parti. Greu da reusesc ca mi-s dragi toate fetele si de aici si de dincolo.
Didi da am microsoft nu am folosit firefox niciodata, asa a venit calc cu microsfot plus ca nu is experta in it si e ok si asta pt mine, face figuri si e enervant da asta e.
Ella depinde ce prefera si bebe sunt copii care refuza siliconul eu am folsoit de silicon de la avent.
----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2

marimar spune:
Buna gravidute
Sint tare obosita, ori e vremea ori e cursul de germana de vina , am mincat niste avocado cu brinza, masline si rosii ca mi-a fost pofta.
Didi, si noi tot cu Firefox, Mozilla
Eu ma bucur tare ca nasc vara si nu cred ca o sa astept nici macar o zi sa scot bebele afara, dar nu in carut ci in baby-sling:
http://www.tragmich.at/en/tragmich.htm
Narcisa, daca aveti asa ceva de acolo, si ar trebui sa aveti pt ca din America de Sud a aparut sling-ul, nici nu ai nevoie de carucior o vreme.Mai ales cind e mic-mic, abia nascut, cel mai bine se simte acolo unde aude bataile inimii mamei si are o pozitie ca in uter.
De cumparat n-am cumparat nimic decit vreo 3 hainute unisex de la Zara pe care fiica-mea a vrut sa le imbrace ca a zis ca si ea e baby acum...Mie mi se pare ca mai am destul timp, desi totusi parca prea zboara timpul asta, cind au trecut 26 de saptamini???? Eu vreu sa ma mai bucur de burtica !!!!
Despre nume, m-am uitat pe site-ul dat de Mada ( si pe care l-am pierdut, il mai scrii o data te rog ), imi place Alyia sau Alia, Alana, imi place chiar Zara foarte mult,Marina,iar de baieti, Mircea, Luca ( dar ar fi cacofonic cu numele nostru de familie..),Ivan,Nichita, Jan ...si nu imi mai amintesc acum...
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

cristina_p spune:
quote:
Originally posted by map
tiberica ehe, noi aveam nume de fetita, de fapt eu ca sotul isi dorea oricum iar baiatsa-l gasim pe cel de baiat este cam greu, plus de asta ne trebuie un nume care sa se potriveasca si in Ro si aici. Este foarte aiurea daca numele nu-i intrenational sa stai sa spui pe litere in caz ca trebuie sa comunici numele la telefon
Luca este scurt si simplu. Macar spunem ca Luca cu "c" si tot o rezolvam mai repede
![]()
map, cand am citit asta am crezut ca am scris-o eu dar nu mai tineam minte cand...

Si la noi, eu vroiam fetita, si sotul baiat. Asa ca eu aveam deja numele pregatit, dupa aceleasi criterii: international, usor de pronuntat si de scris: eu imi doream o Sara. N-a fost sa fie de data asta...
Ramane sa gasim un nume de baiat...
www.flickr.com/photos/cristina_pop/" target="_blank">Cristina

Don't cry because it's over; smile because it happened!

dma2007 spune:
fetele!
LA MULTI ANI! MIKYCRIS sa iti dea Dumnezeu multa putere si sanatate!
caprioara merci de rezumat, mor de oftica ca am plecat, era exact ce ma interesa pe mine, dar nu-i nimic merg acum la cursurile 3 si 4 si seria urmatoare la 1 si 2. O intrebare: il imbraca ei pe BB?
fetele am vazut carutul despre care tot vorbiti: eu nu inteleg cum este bun pentru BB mic, pentru ca am vazut ca nu se lasa la orizontala...poate e prea greu pentru mine
sun te asteptam data viitoare la curs
maine merg la morfologie!abia astept!si tot maine si la expo sa iau patut si decoratiuni pentru camera lu BB de la eurokids(disney)20s+!
Stefan
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png

M&M spune:
Ella, legat de materialul din care ar trebui sa fie tetinele, am citit ca cel mai bine e sa fie din silicon, mai usor de sterilizat si mai rezistente decat cele din latex, plus ca uneori copiii pot fi alergici la latex.
Cristina 21+ ,cu
Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Ralu79 spune:
Mikycris- La Multi Ani si multa sanatate tie si printeselor tale!!!
Vio- multumesc de info despre Bega. Am auzit si eu ca e cam nashpa, dar doctorul meu acolo "executa" nashteri, asa ca s-ar putea sa ajung acolo. Daca mai afli ceva te rog sa imi spui. Nu te necaji ca nu stii inca ce va fi bebe
Violeta_29- felicitari pt. fetita!
Mada- nu mai fi suparata- sunt zile si zile Cata rabdare ai sa ne povestesti detaliat si sa ne pui si link-uri!
Pupicei tuturor
Ralu25+
Miruna

MissJJ spune:
Marimar uite asta e site-ul: http://www.voornamenboek.nl/index.html .
Ralu ms. Stiu si eu da m-am enervat ca mereu se intampla sa se blocheze sau sa pierd mesajele si azi dim chiar toate au mers aiurea.
Dma modelul de la chicco ala ct 0.5 evolution se lasa pana jos la orizontala pt bebe e bun de la nastere. Uite aici descrierea de la el.
----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2