Gradinite GERMANE (lista si opinii)
Raspunsuri - Pagina 19
MADYN spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AmethystRain Vreti sa veniti la Hansel? In ce grupa? Sa faci o vizita gradinitei, va fi lamuritoare. |
Deocamdata sint in cautari. Am in vizor citeva gradinite pe care intntionez sa le vizitez, dar nu ma grabesc, piticul meu va merge abia de la anul.
Fetelor multumesc de informatii.
m
(9+) & m - (1-aug-2006)
Alexia27 spune:
Rectific tema cu mancarea: e destula
Am tras cu ochiul azi la farfuriutele de ciorbita...si m-am linistit. e ok!
Eileen Nicole
kid2003 spune:
Madyn, asa cum spune si Alexia de cealalta gradinita, copiii sunt noi si majoritatea sunt romani, au 3 ani, nu cunosc cuvinte in germana...deci mi se pare oarecum ok sa li se adreseze si in romana. La grupa mica acum sunt doua educatoare: o sasoaica si o romanca. Sasoaica le vorbeste exclusiv in germana (si are o super pronuntie din cate poate urechea mea sa inteleaga- e si normal- e limba ei materna), iar romanca ii ajuta in romaneste. Cand Alexandra ajunge la gradi este intimpinata cu salut in germana si apoi tot in germana i se spune ce sa faca ("ia un scaunel si aseaza-te sa colorezi", "azi iesim dimineata afara" etc). Alex e un pic mirata si e ajutata de cealalta in romana. Nu mi se pare anormal. Cred ca s-ar fi adaptat mai greu daca i se vorbea direct in germana si ea nu stie o boaba.
Intr-adevar, ponderea cuvintelor in germana creste o data cu varsta urmand ca de la anul sa fie limba folosita exclusiv la grupa mijlocie.
Stiu ca in grupa e cel putin un copil care vb germana acasa si lui i se adreseaza numai in germana, e normal.
du-te sa o vezi.
AmethystRain spune:
Buna seara,
Fetele care aveti copiii la Hansel si Gretel, cum vi s-a parut sedinta? Mie mi se par rationale explicatiile directorului.
Ioana5255 spune:
De Gradinita Bambi Step by Step stie cineva ceva? Pe situl lor apare ca au grupe mixte cu predare in engleza si germana. Are cineva copilul acolo sau aveti ceva referinte?
Sabina mamica Alexandrei
http://s249.photobucket.com/albums/gg240/Sabana_2008/
ilincamam spune:
Depinde ce te intereseaza. Daca vrei germana, fereste-te de gradinitele mixte. Pentru o acomodare cat mai buna cu limba, trebuie sa fie o gradi care promoveaza comunicarea intr-o singura limba toata ziua. Pustiul meu este la Hermann Oberth si i se vorbeste doar in germana. Chiar la masa, cand se spala pe dinti, cand se joaca, nu doar in activitatile propriu-zise. Deja amesteca in limba romana diverse cuvinte din germana, intr-un mod natural. Depinde ce anume te intereseaza, dar, repet, pentru o asimilare usoara a unei limbi care nu se vorbeste acasa, trebuie sa fie o institutie specializata in aceasta directie.
mariamunteanu spune:
Cine are impresii de la gradinita germana de stat de pe Dorobantilor (program scurt) ?
Multumesc,
Maria
mari9B spune:
Hallo mamici din gradinita Hansel und Gretel,
Mai sunteti multumite de 'explicatiile (gogosile )(i)rationale, servite ca din manualul de marketing", ale directorului gradinitei ????
Cum se face ca au trecut 2 luni si n-au fost in stare sa gaseasca nici macar o educatoare , desi e nevoie de trei ??!!!!
Iar una dintre ele este insarcinata inca din primavara , nu de ieri noapte......
Cum ramane cu procesul educational cand, in decurs de 3 ani ajungi la a 7-a educatoare ?
Si as mai putea continua, dar simt ca-mi creste tensiunea !
Natasa spune:
Maria, iti raspund eu in legatura cu gradinita de pe Dorobanti. Eu am avut relatiile necesare pentru a-l inscrie acolo (e aglomeratie mare), dar am refuzat din diverse motive. Primul e programul de-a dreptul absurd 8-12, mai mult am fi stat pe drum, eu sau cineva din familie. In al doilea rind sint foarte multi in grupa si educatoarele se ocupa selectiv de copii, mai ales de cei cu care au pregatire suplimentara (scopul e acela de a intra la scoala germana, unde iar e bataie mare). Eu am cunoscut copii care au terminat gradinita acolo care abia stiau un cintecel sau sa numere pina la zece, iar altii vorbeau cursiv (cu suportul educatoarelor si al parintilor care nu se multumisera cu ce se intimpla in cele 2-3 ore de activitate efectiva). Prin urmare cred ca gradinita aia e doar un mic prim pas in invatarea limbii germane, marii pasi se fac cu alti bani si alta pregatire.