Gradinite GERMANE (lista si opinii)
Raspunsuri - Pagina 20
mariamunteanu spune:
Natasa, multumesc pt. raspuns. Sunt uimita - deja se fac diferente si pregatire suplimentara de la gradinita ?
Dar spune-mi, te rog, educatoarele vorbesc numai germana cu copiii sau si romaneste ?
Maria
Fomalhauti spune:
Maria, eu am copilul la gradinita germana de stat (gradinita 85) cu program scurt. Am mai scris la subiect, eu sunt foarte multumita, fiul meu care este acum la gradinita este cel de-al cincilea copil al meu care e la aceasta gradinita.
In primul an (grupa mica) li se vorbeste atat germana cat si romana (fiindca cei mai multi copii nu stiu deloc germana). La sfarsitul primului an copiii inteleg germana.
La grupa mijlocie li se vorbeste germana si la sfarsitul anului (deci dupa al doilea an de gradinita) copiii vorbesc germana. (Aici ma refer la copiii care nu vorbesc acasa germana, cum sunt copiii mei.)
Pe copiii de grupa mare si supermare (an pregatitor) ii auzi vorbind pe hol germana intre ei.
Copiii sunt intr-adevar foarte multi in grupa, dar acum 14 ani erau si mai multi (fiul meu cel mare are 17 ani) si intotdeauna m-am mirat cum se poate sa-i stapaneasca si sa mai si invete si germana si multe alte lucruri (fiindca, fiind gradinita de stat, au programa obisnuita, adica fac si sport, decupeaza si lipesc, deseneaza, fac..."matematica" - problemele acelea cu multimi). Ba, ii mai duc si la teatru....
Eu chiar nu stiu nimic de diferentele despre care vorbeste Natasa, nu am observat niciodata asa ceva. Chiar nu vreau sa supar pe nimeni, dar de-a lungul timpului am auzit tot felul de lucruri bizare despre gradinita asta, unele despre care eu nu stiu nimic si altele despre care stiu sigur ca nu sunt adevarate (de exemplu se vehiculeaza tot felul de sume legate de intrarea in gradinita si eu chiar nu am dat)
mariamunteanu spune:
Fomalhauti, credeam ca tu ai avut copiii la gradinita cu program prelungit.
Cati copii sunt in grupa ?
Maria
ruxandra_sb spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mari9B Hallo mamici din gradinita Hansel und Gretel, Mai sunteti multumite de 'explicatiile (gogosile )(i)rationale, servite ca din manualul de marketing", ale directorului gradinitei ???? Cum se face ca au trecut 2 luni si n-au fost in stare sa gaseasca nici macar o educatoare , desi e nevoie de trei ??!!!! Iar una dintre ele este insarcinata inca din primavara , nu de ieri noapte...... Cum ramane cu procesul educational cand, in decurs de 3 ani ajungi la a 7-a educatoare ? |
Ai dreptate. Sunt tare dezamagita... nu-mi vine sa cred ca s-a ajuns la asa ceva.
de M (6) si G (1)
ligeea spune:
Mie directorul ala nu mi-a pus nimic de la inceput
O persoana ,,uleioasa care nu te scapa din ochi si iti pandea toate grimasele
In plus , scarile spre dormitor erau ingrozitor de abrubte -ultimul etaj mai ales
Concluzia mea -cu multi bani, treaba putina si de mantuiala
Eu am renuntat la idee , mergem la o gradi buna si apropate de casa , ca doar nu fac naveta cu un copil de 5 ani .
I-am luat acasa o tante de germana de 2 oripe saptamana si basta
Mi-a placut la hermann dar nu fac tur prin Piata Presei Libere asa ca nu are cine sa-l duca si sa-l ia de la gradi
bulinuta27 spune:
Nu am citit tot subiectul..recunosc
..as dori sa stiu daca are cineva copilul la gradinita Melba!
Puiul meu face 3 ani in vara viitoare si as vrea sa il duc la o gradi 'cu multa limba germana', cu papa bun, copii nu foarte multi in grupa, curte etc..cam tot ce isi doreste un parinte
..si in sectorul 4
Am gasit pe net gradinita Melba si as vrea sa stiu mai multe detali.
Multumesc,
bulinuta mamica de bulinel dragutel 
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
sanse spune:
Sa mai discutat AICI despre Melba
MIRELA
mami de doua zuze ANA MARIA
si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
sanse spune:
Si inca ceva....
| Citat: |
Concluzia mea -cu multi bani, treaba putina si de mantuiala Eu am renuntat la idee , mergem la o gradi buna si apropate de casa , ca doar nu fac naveta cu un copil de 5 ani . I-am luat acasa o tante de germana de 2 oripe saptamana si basta Mi-a placut la hermann dar nu fac tur prin Piata Presei Libere asa ca nu are cine sa-l duca si sa-l ia de la gradi |
Bine ai facut ligeea,la concluzia asta am ajuns si eu dar un pic cam tarziu din pacate.(3 ani de "naveta " cu 2 copii)
Mare atentie unde inscrieti copiii!

MIRELA
mami de doua zuze ANA MARIA
si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
eunice78 spune:
Ferste-te de Melba. Aia nu e gradinita. Am mai scris siu eu si alte mamici. Vezi ca e un topic Gradinite bila alba bila neagra, ceva de genul asta , dar nu pe sectoare, general. Gasesti acolo.
Eu am copilul la Max und Moritz, pe la Timpuri Noi. Sunt ff multumita. Singurul neajuns al acestei gardinite e ca nu au spatii de dormit, deci primesc copii la program lung doar dupa 4 ani.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)