Mamici de mai-iunie 2008 (54)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

scuze Alish am trimis doar citatul nu si raspunsul din greseala. Eu am alaptat pana tarziu asa ca nu m-a mai prea interesat gradatia, mai ales ca le si strilizam mai rar, Cezara fiind deja marisoara si consumand laptic din sticluta doar dimineata si seara. Si cat am alaptat nu a vrut nici ceai sau apa, nici macar o inghititura, asa ca mult timp sticlutele mele au stat in dulap. Si ziceam ca se sterge usor gradatia la sticlutele Primii Pasi. La Nuk nu. Sper sa nu am nici acum nevoie de sticlute prea repede.

31+ Dragos si mami de Cezara (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

quote:
Originally posted by Lilly79

quote:
Originally posted by Getutza81

quote:
Originally posted by Alysh

Cleo, mersi, asa m-am gandit si eu: anestezist inainte, doctor dupa si asistente non-stop.

Io am dormit un pic...am o lene groaznica azi...mi-am bagat intr-o geanta cam ce am nevoie pt spital. MAi am insa de adaugat.

Am gasit pe lista bagajului de spital si : adeverinta de salariat in care se precizeaza plata CAS si contul. Avem nevoie de asa ceva?

Felicia, te asteptam cu vesti bune de la dr!

Alina 36+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Cred ca e nevoie si de dinaia, ca sa dovedesti ca esti salariat sa nu platesti spitalizarea (la o maternitate de stat e valabil).

Stiu ca de fiecare data imi cerea, plus copie dupa ultimul OP cu care sa platit sanatatea... o puteam da pana ma externam, dc nu, cred ca platesti spitalizarea... dar astea le stiu de la mine, nu stiu cum e la nastere.

E vorba de CAS (asigurarile sociale) sau CASS (sanatate)?

Ylari foarte dragute patutul si lenjeria. Ce dimensiune are lenjeria? E cat patutul sau mai mare? Ca astazi am fost si eu prin oras, si la un magazin pt produse bebe mi-au zis ca dimensiunile is cam standard, adica 100 x 150, si patutul e doar 60 x 120

Lilly 33+

CASS (sanatate)

Editez: CAS inseamna casa asig sociale, CASS casa asig sociale de sanatate.

===============

Geta 38+3 Bogdan Silviu iubitoare de

AMR: 11 ZILE !!!

eu si cristi
Nunta de Vis !
burtica cu bebica de Geta si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Fetelor nu am apucat sa citesc tot sunt abia la pagina 12 dar am zis sa dau raportul rapid.

Am fost la baby expo. Acuma na, eu nu aveam nimic de cumparat asa ca am dat doar 3 milioane vorba sotului, ce era daca aveam ceva de luat.

E interesant sunt multe produse. Am luat un suport pentru cadita, tot vroiam sa luam, dar era scumput la magazin, asa l-am luat cu 130 Ron,am mai luat o pompa de san manual avent cu 2 biberoane in dotare, 170 ron.
In afara de asta am mai luat o pereche de pantofiori, ca sa nu scot copilul cu picioarele goale, stiu ca nu are nevoie dar mi se pare ciudat sa nu ii pun nimic pe picioare, asta a fost 25 ron.
Am mai primit niste mostre de la Bubchen foarte potrivite pt spital ca sunt ambalaje mici, si am mai si cumparat o crema si lotiune pt bebe. Astea au fost super ieftine numai 12roni.

Azi nu a fost foarte aglomerat ceea ce mie mi-a convenit de minune, a si am luat un set pt a-i lua mulajele de la picioruse, 40 de ron, are si suport sa il expui, si daca vrei ii pui capacul dupa si poti sa il tii in sertar.

Cat despre album, eu i-am luat sotului meu unul de Craciun in care poti sa pui poze sa notezi tot felul e foarte frumos.

Cat despre dieta de alaptare eu am auzit mai multe versiuni, de la a nu manca salate si fructe deloc pana la poti manca orice. In "Mama si copilul" zice sa eviti fructele care pot provoca alergii, alune, kiwi, capsuni etc. si legumele care provoaca balonare.
In rest am avut o pofta de usturoi si ceapa sarcina asta... cum n-am avut toata viata. Eu cred ca bebe va incepe prin : mami dar putin usturoi nu bagi in laptic?
Revin pe masura ce citesc

Noemi, mami de Edvin Sebastian 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Pai si oare cum o sa sterilizez eu pompa de san, ca sterilizatorul meu e Nuk, ca si biberoanele luate pana acum, ca le-am luat din Germania si mi s-a parut ok ala de Nuk ca dupa aceea e folosibil ca aparat de gatit la aburi. Eh, oi gasi eu o metoda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

quote:
Originally posted by socrate

Pai si oare cum o sa sterilizez eu pompa de san, ca sterilizatorul meu e Nuk, ca si biberoanele luate pana acum, ca le-am luat din Germania si mi s-a parut ok ala de Nuk ca dupa aceea e folosibil ca aparat de gatit la aburi. Eh, oi gasi eu o metoda.

Daca nu iti merge in sterilizator..iei solutie de sterilizat de la Chicco...e super ok! In 20 de min e sterilizata!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaPop spune:

Ylari, cat a costat patutul si ce dimensiuni are? E exact culoarea pe care o cautam si n-am vazut la Ikea. Te rog, salveaza-ma ca e mai aproape Crangasi decat Ikea
Fetelor, sunt lata de obo, abia mai tastez, dar tb sa va spun ceva. Am fost azi la testul non-stress si asta se face , la giulesti, in sala de nasteri. Am fost impresionata foarte placut!!!
Erau 6 in travaliu si una nastea efectiv. Fiind toate paturile ocupate am asteptat pe un scaun pana s-a eliberat un pat. Cea care nastea era dupa niste usi de sticla, din care una era permanet deschisa si se auzea perfect. Mai era si un dulap cu usi de sticla fumurii care functiona ca o oglinda, asa ca am avut vedere din 2 unghiuri.
Fetelor, nasterea naturala la giulesti e super! Erau alea acolo NISTE DOA-MNE!!! le puses epidurala si toate citeau revister, carti, ascultau muzica. Asistentele super dragutze, vorbeau foarte frumos, le intrebau daca vor una sau alta, le acopereau cu cearsaful, pe una cu fatza mai speriata o incurajau, uneia ii spunea cu o voce calda: " domana, nu ramane nici un bb nenascut, nu mai fiti speriata", alteia i-a corectat pozitia ca sa prinda anestezia pe ambele parti, etc. Un medic a venit sa-i rupa membranele uneia si ea a scos doar un scancet mic.
Nasterea a fost un moment unic. Din 3 contractii a iesit bb cu un plans ca un scartzait. Mamica a scos doar un sunet mai lung cand i-a iesit capul copilului, atat, apoi ff vesela a cerut sa-l fotografieze si i l-au readus. Bb mi se parea asa mic dar avea 4 kg. Era asa dulce ca mi-au dat lacrimile. Doamne ce degetele avea! Una e sa vezi la tv si alta e sa vezi pe viu. Am fost tulburata. Imi e asa ciuda ca trebuie sa fac cezariana... Doar cand a taiat-o m-a trecut un fior, sa vad foarfeca cum taie din carne, dar taietura parea mica. Medicii si asistentele vorbeau intre ei si faceau glumite, era o atmosfera foarte degajata. Mi-a placut la maxim!!!
Eu, in schimb, am avut o zi cam proasta. Acum 2 sapt aveam proteine in urina: 15mg/dl si azi aveam 30 mg/dl. A pus capac faptul ca pana am terminat eu analize, ecografie, test nons-tress s-a facut aproape 17 si medicul plecase iar maine cica nu vine ca e plecat din oras. Asa ca stau cu stress pana sapt viitoare, ce ma fac cu proteinele astea

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Silvia, ce frumos ai povestit.....ca si cum mamicile alea se dusesera sa se relaxeze acolo.......parca mi-a mai trecut un pic teama.......eu nu am fost niciodata internata sau bolnava(doar cate o banala raceala) si mi-e teama si de spital in general(cand ajung la spital la control mie imi creste tensiunea de se sperie si dr)....multumim de incurajare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andree27 spune:

Eu pompa de san mi-am sterilizat-o fierband-o!Nu stiu daca e bine ,dar nu cred ca are nimic!Astept si eu parerile voastre!
Fetelor, compresele sterile pt buricul lui bebe le duceti cu voi la spital,nu?DAr si betigasele de curat urechiusele????

Poze
Andreea 32+in asteptare de un ingeras: Eric

AMR: 8 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Ralu_t, Socrate multumim de info de la Baby expo, de asemenea, Aimee 79, merci pentru info referitoare la recoltare. E bine sa auzi ca un medic iti confirma parerile.

Silvia, super ceea ce spui despre nasterea naturala la Giulesti. Mie nu mi-e teama, dar banuiesc ca atunci o sa trec prin niste emotii.
Importanta e si atmosfera pe care o creeaza spitalul, cadrele medicale in jurul tau. Relaxarea, ca si strescul se si induc pe cale exterioara, nu e numai psihica, din interior.

Laurita 35, , Mircea
AMR: 6 sapt

http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Ralu_t, Socrate multumim de info de la Baby expo, de asemenea, Aimee 79, merci pentru info referitoare la recoltare. E bine sa auzi ca un medic iti confirma parerile.

Silvia, super ceea ce spui despre nasterea naturala la Giulesti. Mie nu mi-e teama, dar banuiesc ca atunci o sa trec prin niste emotii.
Importanta e si atmosfera pe care o creeaza spitalul, cadrele medicale in jurul tau. Relaxarea, ca si strescul se si induc pe cale exterioara, nu e numai psihica, din interior.

Laurita 35, , Mircea
AMR: 6 sapt

http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Mergi la inceput