Mamici norocoase de sept-oct 2008(37)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Kid, am inteles ff bine situatia lui July, si am fost alaturi de ea. July a luat propria ei decizie, in urma propriilor ei sentimente. Si foarte bine a facut, acum are alta liniste interioara.
Eu, insa, nu sunt asa. O sa am curand si eu rez la TT, pe care l-am privit ca pe o rutina medicala, si daca rezultatele sunt suspecte, tot nu voi face amniocenteza. M-am gandit si eu la acest subiect, ce ar fi daca...Concluzia: nu sunt in stare sa renunt la sarcina, sub nici o forma...asa ca la ce bun amnio?
Vezi tu, Kid, fiecare mamica are forul ei interior, zic eu!
Eu stiu ca Dumnezeu nu ma lasa pe mine balta, asa ca totul va fi bine!

17+

Poze cu noi
BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutza spune:

quote:
Originally posted by piolica

apropos de amniocenteza, doctorul meu mi-a cerut azi sa dau un fel de declaratie pe care sa mi-o semneze 2 martori, cum ca refuz amniocenteza. alta nebunie!
se pare ca de la 35 de ani aici se pune mare accent pe chestia asta, si cum eu o sa fac 35 in iulie, va trebui sa le semnez cum ca refuz. testele pe care le-am facut pina acum au iesit mai mult decit bine, insa nu sint 100% sigure...
asta e, o sa dau si o astfel de declaratie.

18+

minunea

Ce chestie, constat ca intr-adevar fiecare tara cu sistemul ei. La mine, chiar daca am 35 de ani, medicul nici nu parea sa ma indrume la vreun test anume, aproape ca eu i-am spus ca vreau sa fac.
In schimb mi-a placut atitudinea lui perfect neutra cand l-am intrebat parerea lui personala despre amnio. Nu a vrut sa ma influenteze nicicum.

Doamne ajuta sa avem toate bebelusi sanatosi si sa fim si noi sanatoase pe langa ei.

13+

Piersicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta27 spune:

CD 27, iti spun si eu bine ai venit! Sa fii sanatoasa si sa ai o sarcina usoara!

14+ Vlad
Bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Kid nu sunt la Tutu. Am vrut la Inisa sa ajung la el dar pe vremea aia nu era la Fortis si mi era jena sa ma duc pur si simplu peste el la spital:)
Dar l am vazut si pe el la Fortis cat asteptam la Iosup. Era o multimeeeee de lume (unele nici nu tineau randul)

In leg cu TT si amniocenteza. Eu am facut TT si as face si amnio daca ceva iese suspectla TT fara nici o ezitare. Asta e parerea mea personala

Poze

Laureta bb2si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Apropo de pareri neutre ale medicilor...si mie mi-a placut mult de tot de dr meu cand ne-a luat pe amandoi si ne-a intrebat...."Voi ce stiti de testele genetice?"..si am inceput eu sa ii zic una alta, ca deh, citisem destul pe forum ...si mi-a placut cel mai mult ca ne-a explicat vreo 20 de minute in ce constau, cum se interpreteaza, ce inseamna un rezultat "risc crescut"(de multe ori nimic, dar doar sa ne pregatim psihic)...si in final a ramas la fel de neutru si decizia a fost a noastra..daca vrem sa facem DT (am zis sa fac ceva cat mai repede, adica sa nu mai astept pana la TT) sa ne ducem la masurare de translucenta in ziua in care ne hotaram sa facem analiza.

Si l-am apreciat ca a fost neutru, pentru ca pana la urma din punct de vedere psihic stresul ar fi fost al nostru....

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

Merci kid2003, o sa ma relaxez in concediu, asta mi-am propus. Cat despre DPN...dupa calculele mele empirice (stau prost de tot la clacule ), DPN 3.10.2008, dar doctorul nu mi-a zis absolut nimic despre asta si am facut deja 2 eco, o fi considerat prea devreme sa vorbim despre data nasterii
cat despre serviciu...ce sa mai zic..majoritatea sunt tineri, fara familii, iar cei care au familii sunt la inceput au alte prioritati, decat un bebe, asa ca multi ma privesc ca pe o ciudata grasa, iar aia mai ingaduitori ma privesc cu mila, parca as avea vreo boala , iar 'prietenele' imi recomanda haine cu 3 numere mai mari 'ia sa-ti bagi burta aici', zic ele

Ce ma bucur ca v-am gasit, simt ca aici am si eu niste prietene

Multa sanatate burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

daca Doamne Fereste fac TT si iese prost, in mod sigur fac amnio. Iar daca si amnio iese prost, atunci o sa renunt la sarcina.Traim in Romania, unde mamicile si copii normali sunt tratati '"romaneste", cum as putea sa ma lupt cu sistemul sa ma ajute sa cresc un copil cu handicap, in conditiile in care am stiut de acel handicap si mi-am asumat raspunderea? La noi inca se considera ca autistii sunt "greseli" ale parintilor, n-as putea supravietui cu un copil deficitar intr-o astfel de societate. S-au vazut atatea cazuri de mame inconstiente, drogate sau alcoolice, care au nascut copii sanatosi si mamici sanatoase care au nascut copii mai putin norocosi. Iar daca si medicina imi da sansa de a alege sa cresc un copil sanatos, printr-o serie de teste probabile, de ce sa ma incapatanez? o sarcina pierduta nu poate fi inlocuita de o alta, asa cum un copil pierdut nu poate fi inlocuit cu un altul. Ziua de Sf. Nicolae va fi o zi trista pentru mine toata viata, este ziua in care am pierdut un copil nenascut si asta nu se va schimba nici daca voi avea 2 copii care imi vor umple inima de bucurie. Asta-i parerea mea!

ps: deja am mers cu negativismul prea departe, sunt sigura ca nu se va ajunge acolo, dar la asta m-am gandit imediat dupa ce mi-a iesit pozitiv primul test de sarcina!

11+

aluna
foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

felicic76, imi pare tare rau pentru pierderea ta. Iti doresc o sarcina fara probleme si ai credinta ca bebicul mult dorit o sa vina de data, sanatos si frumos exact asa cum ti l-ai dorit.

Cat despre sistemul din Romania, imi pare rau ca trebuie sa intaresc spusele tale, dar asta este realitatea. Eu am facut stagii/practica in diferite servicii din primarii, in timpul facultati, nu numai ca oamenii cu deficiente nu sunt ajutati, sunt chiar batjocoriti si pentru ajutorul ala banesc (derizoriu) pe care il primesc sunt verificati periodic, sa nu cumva sa li se amelioreze starea si sa ia banii degeaba de la stat

Ma bucur ca nu am profesat meseria asta

15s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

si eu as fi facut amnio daca dublul test mi-ar fi iesit nasol. cu toate asta, aceste teste nu sint 100% sigure, numai cu amnio poti sa stai linistita.

in Franta nu-ti dau amnio daca refuzi sa faci avort in cazul in care rezultatele ies proaste. si asta mi se pare corect. ce sens are sa faci amnio, daca tu oricum vei duce sarcina la bun sfirsit, netinind cont de rezultate.

cred ca fiecare face cum ii spune inima, mie mi-e cam frica de amnio si nu am de gind sa o fac cind nu am nici un motiv sa ma ingrijorez.

sa dea domnul ca toate sa avem copii sanatosi.

18+

minunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutza spune:

Sa nu se inteleaga gresit, DT-ul meu a iesit foarte bine, adica risc 1:3400 dar vroiam totusi sa stiu mai departe ce teste mai faceti sau ati facut voi.

13+

Piersicutza

Mergi la inceput