Mamici norocoase de sept-oct 2008(37)
Raspunsuri - Pagina 15
JulyMorning spune:
musette iti dai seama ca si io fac drepti la piticii mei ![]()
_
Our future determines our past
Fasolica
de S19+
felicic76 spune:
quote:
Originally posted by JulyMorning
vecinoooo adica cu ce ocazie bugetul familie si TVA-ul se intalnesc??? Ca se duce dracu' nasterea mea la euroclinicExplica si mie ca nu prea is finantzista
_
Our future determines our past
Fasolicade S19+
luai casa, am platit 100.000 eur anu" trecut, anul asta 45.500 si la astia ultimii tb sa platesc tva, chiar daca cine imi vinde mie este pers fiz si eu la fel.Asa vrea statul!
11+
aluna
foto
Piersicutza spune:
Multumesc
tuturor fetelor de felicitari si vorbe bune.
Sunteti niste dulci si tare bine-mi cade prezenta voastra aici.
Am zis ieri ca mai revin dar s-a facut tarziu.
Va rog mult, ma trece si pe mine cineva in listuta cu UM. 28.12.07 si DPN 12.10.08. Multumesc.
Mai am o nelamurire: eu ieri dupa ce mi-a dat rezultatul de la pliul nucal si de la sange, mi-a spus ca dat fiind faptul ca riscul de sindrom Down nu e mare, nu mai are rost sa fac TT sau alte teste.
Eu va citesc pe voi si toate faceti tot felul de teste.
De ce, voua ce v-a recomandat medicul?
Oricum mi-a spus ca riscul sa pierzi copilul la amnio este 1:100 adica la 100 de interventii un copil (sanatos) pierdut.
La mine e primul copil si am 35 de ani, deci nu-mi prea permit sa risc sa pierd copilul.
Ma puteti lamuri si pe mine la ce-s bune testele dupa saptamana a 13-a?
toate burticile
13+
Piersicutza
EvaF spune:
Piersicutza, hai sa iti spun si eu parerea mea. Rezultate clare si sigure 100% nu exista in medicina. Inainte, femeile trecute de 35, diabetice sau fumatoare (am vazut ca astea au fost intrebarile la TT daca am diabet, daca fumez, etc...)faceau amniocenteza si puneau in pericol multe dintre sarcini. Astfel, s-a mai studiat problema si s-a ajuns la concluzia ca un pliu nucal de peste 3 mm prezinta risc de Down, Edwards, spina bifida sau malformatii de alta natura (vedere, cardio, etc). Si de atunci se masoara pliul nucal. Dar nici acesta nu e o masuratoare sigura, sunt copiii in lume care la eco au avut pliu nucal subtire si s-au nascut cu probleme. Apoi au gasit aceste formule de test : dublutest (alfaproteina si free beta HCG) si triplu test in sapt 17 (estriol, alfaproteina si free betaHCG). Problema este ca primesti rezultate de risc: scazut, mediu, mare, si o estimare cifrata. Nici acestea nu sunt sigure, multe mamici au trait drame adevarate fara nici un sens, au nascut copii sanatosi.
Malformatiile si sindromul Down sau Edwards se vad cel mai bine la eco de 23 sapt (lipsa piramida nazala sau slab dezv, mobilitate redusa, etc, dar unii medici zic ca prea tarziu pt un chiuretaj)
Asa ca nu stii sigur niciodata cu testele astea.
Bebe meu avea pliu de 1,6 la 12sapt4zile, acum la 18 saptamani are 1,8mm, deci excelent, are piramida nazala, e ff mobil, si tot am vrut sa fac TT. Fara sa stiu nimic sigur din teste, decat in inima stiu ca bebele meu e ok( am 31 ani, sotul meu are cu doi ani mai putin, nu fumez, nu beau, nu am diabet, am RH pozitiv, nu am fost in viata mea nici la dentist macar, nu exista anomalii cromozomiale in fam mea sau a sotzului meu, asa am eu credinta ca e bine). Testul l-am facut ca "asa se face" ( poti sa razi), sa il am la dosarul bebelui sa nu regret mai tarziu. Rau nu are ce sa faca un test.
Dar tu sa faci cum crezi tu, nu exista nici un test prenatal relevant 100% in acest moment. Chiar Rose spunea de o fetita din vecini nascuta cu sindrom desi analizele fusesera bune, sau ceva de genul, si cazuri sunt multiple. Numai Dumnezeu are grija de copilasii nostri sa fie sanatosi.
Concluzii tragi singurica!!!!!
Edit: tine cont de faptul ca in Ro se fac mai multe teste decat in SUA sau Europa, aiurea asa, se fac si mai multe ecografii decat afara, nu mai face comparatii cu ce facem noi in Ro ca aici e altfel, dar nu neaparat mai bine. Mai mult stres as zice eu... Stiu ca in SUA medicii nici nu mai masoara pliul nucal ca panicheaza mamicile aiurea, deci...
17+ 
Poze cu noi
BEBE
kid2003 spune:
Nici o veste de la Nerantula? Eram curioasa de ce i-a zis la eco...
Aseara am fost si eu la dr meu (18 saptamani implinite), totul e bine, mi-a zis ca nu baga mana in foc ca e fetita
si mi-a mai zis ca, desi Iosup e partenerul lui (au cabinetul Fortis impreuna) s-a mai inselat in trecut la 14 saptamani, pentru ca testicolele nefiind coborate in scrot se confunda relativ usor cu labiile, in fine, cred ca e de fapt dragut si ma mai lasa sa sper. Asadar nu mai sunt nici eu la fel de sigura ca ieri ca Iosup are intotdeauna dreptate (si ma refer la eco facute devreme in sarcina)... Si de ce nu? Inca mai sper un pic pana in mai cand fac morfofetala.
July, nici noi nu am fost casatoriti cand am nascut fetita, acum 2 ani jumatate. A trebuit sa dau o declaratie scrisa de mana cum ca am hotarat de comun acord ca fetita sa poarte numele tatalui, am semnat-o amandoi, iar el s-a dus la Primarie cu actul de la spital, buletinele noastre si declaratia aceasta si fetita a primit numele lui. Cat a fost in maternitate, fetita mea a purtat numele meu (pe bratarica, pe carnetul de vaccinari, e normal, ca eu m-am internat). Ne-am casatorit pana la urma, la putin timp de la nastere si de data asta nu mai dau declaratia. In rest sa stii, desi si noi amandoi aveam pitici referitor la casatorie, nu s-a schimbat altceva nimic (decat numele meu in acte, dar si p-ala il sar ca adresa de mail de la serviciu e pe numele vechi si tot cu numele vechi ma recomand de obicei
) Asadar, ori cu actul, ori fara, e acelasi lucru, intelegere si dragoste sa fie (si pitici calmi).
bb2
teomaria spune:
ne-am intors...control pe masa, situatia se prezinta bine-col inchis,redus utrogestan la 2/zi, ne vedem peste 3 saptamani; nu ne-a dat de facut TT (si ma bucur)
In legatura cu eco de trimestrul II eu stiu ca se face intre 20-26S - la noi e maxim 2mil. la un cabinet bun.
kid2003, si daca e baiat...sanatos sa fie
Pup
fetele care s-au gandit la mine
Oana, mai intra si pe la noi...mai lasa munca , ca-l stresezi pe bebe
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/115453.birthdue.png" target="_blank">
16+ cu
Ana(deocamdata)
uite cum crestem
filmulete si poze
Teo(11.08.1999),Maria(1.03.2001)
Daca vrei sa primesti..., invata sa daruiesti
“Tout ce qui arrive, arrive toujours pour une raison”
CD27 spune:
Buna mamicilor si burticilor,
Ma tot holbez si eu pe aici si tot citesc si nu reusesc deloc sa intru in legatura cu voi, cred ca postez mesaje pe undeva aiurea
De ceva timp sunt ametita si ma concentrez destul de greu....am luat-o razna, altfel nu-mi explic cum de nu ma prind cum sa intru in legatura cu voi![]()
Sunt o burtica de 15s+
DN 14.10.1981, UM 18.12.2007, DPN 
Primiti o burtica cu capul in nori?![]()
Sarcini usoare si bebei sanatosi
teomaria spune:
CD27, te primim cu drag...ai nimerit unde trebuie!!Sarcina usoara si la termen, si-o
de bun venit!
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/115453.birthdue.png" target="_blank">
16+ cu
Ana(deocamdata)
uite cum crestem
filmulete si poze
Teo(11.08.1999),Maria(1.03.2001)
Daca vrei sa primesti..., invata sa daruiesti
“Tout ce qui arrive, arrive toujours pour une raison”
Piersicutza spune:
Draga Eva iti multumesc din suflet de raspuns.
Evident ca stiam deja ca testele respective iti dau doar o aproximatie si nu un rezultat da/nu. Am tot citit in surse diferite, am mai vorbit si cu medicul. Asa un test stiu ca nu face rau nici mie nici copilului.
Problema mea este testul invaziv, adica amniocenteza sau chorionbiopsia (biopsie din placenta), teste in urma carora se pot pierde copii sanatosi doar din simplu test si nu ca ar fi avut copilul ceva. Dar se pare ca sunt singurele teste sigure 100%.
Si pe forum nu am citit pana acum ca cineva isi pune problema daca sa faca sau nu un astfel de test, pur si simplu il fac.
Ori nu se cunosc riscurile, ori oi fi eu prea speriata de ele?
Fetelor, voi cele cu experienta ce ziceti?
Chiar asa, Rose ai mai aflat ceva despre fetita vecinilor tai?
Ne poti scrie ce teste a facut ea si care au iesit bune?
Multumesc anticipat pentru orice parere 
13+
Piersicutza
EvaF spune:
Buna, CD27, bine ai venit la noi!
Eu te stiu de ceva timp de pe forum, ai raspuns la un subiect dechis de mine legat de medici ginecologi.
Zi-ne mai multe despre tine si despre sarcina ta. 
17+ 
Poze cu noi
BEBE