Gravidute si mamici de Constanta (22)
Raspunsuri - Pagina 4
ina78 spune:
Fetelor sint ... speriata tare...
Cine n-are ce face isi gaseste...
Am citit despre epiziotomie - sper ca am scris corect... nu sint sigura... Si m-am speriat tare rau.
Acum cezariana pare "parfum". O sa zica doctora ca am inebunit, nu? Dar suna ingrozitor, iar fetele care au facut nu povestesc lucruri prea "usoare" legate de aceasta experienta.
Va pup pe toate.
eu - Ina
- 4 saptamani pina ne intilnim minunea
madaluta spune:
yannia: tu cum te mai simti? Stiu k nu e placut sa stai in spital, dar dc simti k e rau, mai bine sa fii supravegheata indeaproape decat sa se intample vreo nenorocire...doamne fereste...
Nu prea e de glumit cu tensiunea...
Andreb: si eu stiu k e de preferat sa se inceapa cu legumele dar nu neaparat pt k fructele ar face rau stomacelului, ci pt faptul k sunt mai dulci si mai usor de acceptat de copil, fapt pt care ar putea refuza legumele cand i le vei introduce...
Madalina33
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
madaluta spune:
quote:
Originally posted by ina78
Fetelor sint ... speriata tare...
Cine n-are ce face isi gaseste...
Am citit despre epiziotomie - sper ca am scris corect... nu sint sigura... Si m-am speriat tare rau.
Acum cezariana pare "parfum". O sa zica doctora ca am inebunit, nu? Dar suna ingrozitor, iar fetele care au facut nu povestesc lucruri prea "usoare" legate de aceasta experienta.
Va pup pe toate.
eu - Ina
eeeeii...stai calma....oricum te va durea ( vezi ce incurajare?)
Depinde de tine cand preferi sa te doara: in timpul travaliului si al nasterii ( la cea naturala)..sau dupa (la cezariana)...
Dar dc nasti natural cu epidurala s-ar putea sa nu te doara deloc...cine stie...
Totusi nu-ti foloseste la nimic sa te panichezi...
Studiile arata k persoanele fricoase sufera si suporta durerea mult mai greu pt k singuri si-o amplifica in mintea lor...
gandeste-te mai degraba, cum o fi cum n-o fi, sa fie copilul sanatos, k noi ne refacm cumva...
Madalina33
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
docdecap spune:
'neata (cam tarziu...)
Ina, pot sa-ti reamintesc ce ai zis tu la o intalnire despre nastere? de iesit o sa iasa oricum, doar n-o sa ramana acolo...
doare si aia, doare si ailalta, sau patesti ca mav, nu nasterea nasoala, ci 'brontozaurii' din vecinatate...(a propos, mav, stiu ca doxiproct e permis in sarcina!). cupchilu' sa fie sanatos si voinic, restul trec, oricare ar fi ele!! trust me!
Madaluta, m-am bagat la alimentare fortata (cum povesteam ca l-am pus pe Serban cand nu lua in greutate) Acuma cand mananca el mananc si eu, cand doarme el dorm si eu -sau incerc macar, uneori imi iau plasa ca se trezeste dupa juma de ora- o ora. Mi-am pus draperii in dormitor si trag la aghioase! pacat ca nu pot dormi si la plimbarile lui . sper sa0mi revin repede, ca m-am speriat tare aseara. iara bag tensiune din-aia de 10 cu 6 cel mult, puls 60. pai cred si eu ca ameteste neuronu'!!
Ina despre sutiene: iti mai cresc dupa nastere cand vine laptele. cel putin mie mi-au mai crescut. daca esti interesata cand ajungi la dimensiunea finala, mai am 2 sutiene de alaptat cupa mare de la unguri aduse de Cristina (Crisis) care mie-mi sunt mici, si ti le pot da spre proba. negru si alb. Madalutei ii erau mari inca.
Sa inteleg ca s-au gasit aici colege de gradinita?? hi-hi-hi, misto momentul! eu inca n-am gasit pe nimeni colega, da' nu e tarziu...
va pupicim,
Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete
andicu spune:
Salutare.
Mirela, Mada, si restul fetelor , inca o data , multumesc de sfaturi.
Azi-noapte a avut temp. 39.6-39.8, m-am speriat tare! l-am sunat pe Fasie si mi-a zis sa-i dau Panadol cu Algocalmin in el si sa-i alternez la 4-6 ore si cu Nurofen Baby. Eu i-am dat Novocalmin supozitor ( ca n-am vrut sa-i pun Algocalmin pic din fiola in Panadol, mi se parea prea puternic pt el) si Panadol, comprese reci, si i-a mai scazut, dar nu sub 38.
Dimineata am fost la dna dr. ca era zi de bebelusi , si se pare ca a facut faringo-amigdalita! mi-a dat tot Panadol si un antibiotic , Ospamox si paralel, 2 homeopate, Beladona-care scade febra ( sa-i dau din ora in ora pana scade sub 38) si Mercurius Solubilis, pt 5 zile. Am zis ce mi-a dat in caz de nevoie si pt alte mamici..
Cand ne-am intors, dupa o ora, iar i-a crescut temperatura, cu tot antibioticul si Panadolul, a ajuns la 39.2 , asa ca i-am pus sosete umede cu otet de mere si i-am dat homeopatele...vad ca i-a scazut acum...se pare ca Beladona are efect.
Of, ce spaima am tras! si tot nu sunt f calma, dar macar e si mama cu mine si am vazut ca i-a mai scazut febra!
Cat despre dna dr, ca de obicei, o draguta!
Mokika, nu-i problema ca ai zis ca vii din partea mea, daca are loc pt voi, nu cred ca mai conteaza! ea pe noi ne stie de mult, pt ca Vir mergea la ea de cand era in scoala..
Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=9" target="_blank">Bebe Filip Gabriel in tinuta business
Am implinit 9 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/8.png" target="_blank">Cum crestem noi
ina78 spune:
Madaluta e cumva unul din motivele ptr care vrei cezariana? Am citit... si mai ales am vazut imagini... care mi-au dat un curaj "nebun" ...
Doc ce sa spun... inca imi mentin parerea... bebe trebuie sa iasa... sa vad pe unde si cind. O sa ma sfatuiesc si cu el, sa tin cont de ce zice...
Despre sutiene... saru-mina... dar sa vedem unde ne oprim... ca sint ... la dospit parca... am avut o drojdie buna... macar de-ar iesi piinea .. ups... laptele bun. Ca dupa le leg dupa git.
Andicu... multa sanatate lui bb Gabriel.. pot sa-i zic asa... va fi tiz cu bebelu nostru.
Va pupa o viitoare mamica ... nehotarita.
eu - Ina
abibrinza spune:
Madalina, te rog sa-mi trimiti si mie joculetele pentru copiii mai mari!
Ina, eu sunt a doua din dreapta de jos cum te uiti la poza.
Legat de epiziotomie: nu-i asa de rea, acum depinde mult si de mana doctorului.In mod normal se face doar daca nu esti dilatata destul, dar sunt destui medici care o practica pentru a grabi nasterea.Uite eu am scapat fara, o fata din salonul din Constanta era taiata destul de mult de Dantes, statea pe un colac.Se foloseste aproape de fiecare data cand se face epidurala, din pacate.La noi nu se practica oprirea epiduralei in timpul expulziei si mamica nu prea poate impinge din cauza asta si o cam taie.Dar, vorba ta, bebe tot o sa iasa.Eu sunt in continuare pro nastere naturala, nu dati cu rosii, la mine a trecut usor.
Monica, urmezi tratamentul corect pentru alaptat, mancare si somn la greu.Trece si perioada asta de epuizare.Aaa, legat de intalniri pe forum, la mamicile de mai-iunie 2006 vorbesc cu o fata care este o colega de-a sotului de liceu.
Andicu multa sanatate, si apeleaza la algocalmin cu incredere in caz de febra mare.Decat sa ajungeti la convulsii, mai bine algocalmin.Punctul meu de vedere.Beladona ce concentratie are, sa cumpar si eu sa am in casa?
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/?saved=1" target="_blank">poze
andicu spune:
Arabela, Beladona e de 30 CH- si mi-a dat pt varsta si greutatea lui Filip ( 9 luni 1/2 si 11.5 kg)- 3 granule dizolv. in putina apa , din ora in ora pana scade febra sub 38gr.
Multumesc de ajutor!
Ina, mult curaj! vorba Madalinei, oricum ai da-o , tot te doare, asa ca ramane sa alegi cum/unde preferi sa te doara!..( eu am preferat sa ma doara taietura de pe burta, decat aia dintre picioare -desi nu a fost o alegere tocmai recomandata..da la noi se poarta inca. )
Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=9" target="_blank">Bebe Filip Gabriel in tinuta business
Am implinit 9 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/8.png" target="_blank">Cum crestem noi
Mokika spune:
Vai, fetelor, am tras o sperietura azi.... v-am spus de ieri ca am inceput saptamana prost. Azi tati a dat cu masina peste o fetita, colega cu Crina la scoala dar in clasa aVI-a. Nu a fost tati de vina, fetita a tasnit pur si simplu in fata masinii, coborase din masina mamei ei si a vrut sa traverseze pe cealalta parte la tatal ei. A luat-o pe capota si a trantit-o pe jos. Din fericire nu are nimic fetita dar a ramas internata pana maine ca sa fie sub supraveghere 24 de ore. Si maine este ziua fetitei, Luana, implineste 13 ani. Si culmea e ca sta cu noi in cartier iar bunica fetitei este vecina cu mine.... Deh! ceasul rau! Bine ca nu a patit nimic!
Abibrinza - referitor la epidurala si travaliu pot sa te contrazic. Eu am nascut cu epidurala iar in ultima parte a travaliului precum si in momentul expulziei, nu mi-a mai fost injectata si ultima doza de anestezic, prin urmare am simtit cele mai cumplite dureri. Si am avut si epiziotomie care a fost facuta ca o opera de arta, am mai spus aici, am avut 5 ate dar eu am stat in fund fara probleme inca de a doua zi. Asa ca chiar se practica oprirea epiduralei. Bineinteles, depinde si de medic.
Andicu - multa sanatate lui Filip. Pacat ca ati facut febra ca altfel cred ca s-ar fi putut si fara antibiotic.
Va pup si maine sper ca va fi mai bine!
Mokika - mami de Crina (11 ani) si Theodor (7 luni)
www.flickr.com/photos/12207142@N08/page2/" target="_blank">poze
abibrinza spune:
Madalina, multumesc!
Mokika, anul trecut verisoara mea a nascut la Elias in Bucuresti, a avut tot timpul epidurala si a taiat-o foarte mult.Dar am zis ca depinde mult de medici, anestezist si ginecolog.Numai bine si sa scapati de ghinioane.
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/?saved=1" target="_blank">poze