Gravidute si mamici de Constanta (22)
Raspunsuri - Pagina 3
abibrinza spune:
AndreB, uite o reteta de supa pentru inceput si de branza de vaci.Sper sa te ajute.
Supa de legume
Se pune la fiert in max.500 ml apa cate o bucata din:
a) legume care nu se paseaza: patrunjel, pastarnac, ceapa, ardei
b)legume care se paseaza:morcov, dovlecel, rosie(fara coaja si semintze), conopida, cartof. (aceasta este ordinea de introducere a legumelor).
In prima zi se pun la fiert - legume ce nu se paseaza : morcov, dovlecel.
La masa de pranz bebe va primi zeama ce rezulta prin fierberea legumelor peste care se adauga o cupa de lapte praf si una de cereale(orez, porumb sau tapioca).
In ziua a doua se pun la fiert aceleasi legume ca in ziua intai dar se va pasa o lingurita de morcov ce se pune peste supa de legume.
In ziua a treia se pune la fiert o rosie si se paseaza o lgt de morcov + o lgt de dovlecel care se adauga peste zeama.
In ziua a patra se adauga conopida si se paseaza morvov, dovlecel si rosie.
In ziua a cincea se adauga cartof la fiert si se paseaza morcov, dovlecel, rosie si conopida.
In ziua a sasea se paseaza si cartoful.
Dupa prima saptamana se pune la fiert si o lgtz de ulei (masline) si un praf mic de sare (??!!!) si se va creste treptat cantitatea de legume pasate scazand cantitatea de zeama. astfel incat va deveni un piure subtire (135-150 ml la o masa).
Dupa 10-12 zile de la introducerea supei de legume, se introduce branza de vaci , de la o linguritza-2-3- o lingura cu varf (aprox. 50 grame -> 3 lgtz = 1 lg rasa )
Branza de vaci:
Se pune la prins 1L lapte de vaca nedegresat, fiert si racit, inseminat cu 100ml iaurt simplu. Se lasa la temperatura camerei de seara pana dimineatza. cand s-a inchegat se pune pe foc mic fara sa fiarba. cu cresterea temperaturii se va aduna cheagul si se va separa zerul. Se ia de pe foc si se strecoara (cu tifon pus in strecuratoare). Va rezulta branza de vaci valabila 3 zile daca este tinuta la frigider in borcan cu capac.
Eu nu am pus lapte praf in supa.Tin sa spun ca lui Victor ii placea foarte mult si sunt retete date de un pediatru din Bucuresti.
Monica, sper ca te simti mai bine.
Roxana, e greu cu colicii.Si daca va renunta la san exista din fericire laptele praf.Succes si multa odihna.
Andicu, dai antitermice, vezi ca ele se administreaza din 8 in 8 ore, daca ai nevoie de mai multe alterneaza 2 antitermice din 4 in 4 ore.Eu sunt foarte multumita de Nurofen si Efferalgan, Panadolul nu mi se pare atat de bun.Si maine la doctor.
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
florin-a spune:
Andicu temperatura la subrat este de la 37 cu 2....poate intr-adevar poate fi ceva dintisori, dar dr dumbrava ne-a spus ca ce depaseste 38cu 5 in fundulet aia sigur nu mai e din cauza dintilor.Nu vreau sa te sperii dar urmareste in continuare.Cand am avut-o pe ana cu bronsiolita ca sa nu o mai chinui in fundulet ii luam la subrat si avea peste 38,,,doamne prin ce am trecum acum imi dau seama.
Pup Filip si sa ai la indemana nr dr in caz de ceva....dar poate sunt dintisorii!
Varsta Ana-Maria
http://b1.lilypie.com/uFCEp3.png
abibrinza spune:
Mokika, bine ca ai rezolvat cu alocatia si cu doctorul!
Adina, pierzi indemnizatia daca duci copilul la cresa inainte de 2 ani.
Mav, eu in perioada greturilor mancam pana sa ma dau jos din pat un biscuite sarat sau o felie de paine prajita cu un pahar de suc de fructe.Dupa 2-3 zile greturile au trecut si nu am mai avut nimic.Mi le pregateam de seara, dimineata le papam si am scapat.Poate te ajuta.Asa se recomanda in Germania.Eu stiu de la o prietena stabilita acolo.Aaa, si doctorita e incalificabila.Trebuia sa te ia in evidenta.
In alta ordine de idei, am fost la doctor azi si mi-am vazut feciorul cel mic.Are deja 2,5 kg si e in grafic.A zis doctorul ca la cat de sus e, corpul meu are probleme daca voi naste iarasi la 34-35 de saptamani.M-a trimis si mi-am facut iarasi analizele de sange si urina, m-am cam saturat caci le tot repet la 2 luni.
Pupici,
+34
abibrinza spune:
Poze noi.Cateva:
http://www.flickr.com/photos/11775702@N07/?saved=1
andicu spune:
Doc,Arabela, Florin_a, multumesc!
Am sunat pe dr Fasie si mi-a zis sa-i repet doza de Panadol impreuna cu Algocalmin; i-am pus 1/2 supozitor cu Novocalmin si pe la 01.00 o sa-i dau o doza de Panadol. Ajunsese la 39.5 si m-am speriat f tare. Ori e termometrul meu tampit, naiba stie, si e si singurul din casa, ca pe ala clasic l-am spart.
Nasol e ca se trezeste de cate ori ii iau temperatura si adoarme greu la loc.
Oare cat de des sa-i pun termometrul in timpul noptii??
Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=9" target="_blank">Bebe Filip Gabriel in tinuta business
Am implinit 9 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/8.png" target="_blank">Cum crestem noi
abibrinza spune:
Andicu, eu cand dormea si era bolnavior nu ii puneam termometru.Vezi daca totusi dupa urmatoarea doza nu ii scade temperatura(e foarte mare), apeleaza la un doctor sau va duceti la urgenta caci trebuie Algocalmin injectabil si se mai pune si un calmant, am uitat.Dupa asta o sa doarma destul de mult.Noi am trecut o singura data prin asta si am mers la urgenta(la medgidia, caci la noi ma duceam degeaba).La Medgidia e o super pediatra(mi se pare ca lucreaza ca neonatolog), dr.Barsu.
www.flickr.com/photos/11775702@N07/?saved=1" target="_blank">poze
sinzi_ana spune:
Arabela, uite ce am gasit:
http://good-times.webshots.com/photo/2591816030087737923XzVcFB
Nu imi vine sa cred!!!!
Ai id de messenger?
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
Mirela79 spune:
Abibrinza sunt foarte haioase pozele. E frumos acum la plaja Modern cand inca nu a inceput sezonul.
www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604195810998/" target="_blank">Maria la restaurant
www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604200218221/" target="_blank">Primele zile din viata mariei
www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604340884907/" target="_blank">Maria face baie
ina78 spune:
Buna dimineata!!!
Doc ... nu stiu de cind se pune AMR-ul... dar noi am inceput numaratoarea inversa.
M-am mobilizat si m-am apucat de bagaje. De cumparaturi. Sa nu-l lasam pe tati ... nepregatit.
Acum cred ca trebuie sa ma plimb mai mult... asa ca zile insorite sa fie... ca ma inscriu si eu la plimbareli.
Mav ... sutiene ... eu tot intreb... dar inca sintem in expansiune... stiu eu pina cind si cit.
Va pup pe tote... revin.
Arabela... poze de la gradinitza? Care esti? Am vazut un zimbaretz tare dulcic.
eu - Ina
- 4 saptamani pina ne intilnim minunea
madaluta spune:
salutare-n zi cu soare...
eu am o stare super cand vad vremea frumosa, dar tot asa o are si darius...de ma innebuneste de cap. cand e nor si ploaie doarme si el pana mai tarziu, dupamiaza doarme mai mult.. dar cand e frumos afara se trezeste de la 8 si la pranz abia pot sa-l adorm...cred k simte nevoia si el sa iasa afara..da nu prea ma incumet...
Mav: imi pare tare rau pt tine, dar nu-ti face probleme k slabesti..si eu la ambele sarcini am slabit in primele 3 luni cate 4-5 kg...Eu vomam nonstop...Nici nu trebuia sa mananc sau sa beau k sa vomit...Si nici nu aveam ce sa mai dau afara..cred k am dat in perioada aia toata fierea posibila din mine...mai aveam putin si dadeam stomacul cu totul... A fost cumplit...dar a trecut ...Pt bb nu-ti face probleme k are el de unde sa se hraneasca...
Emetin ai incercat sa iei? sa stii k la mine mergea uneori chiar si doar pt cateva ore..
Andicu: cum mai stati cu febra? a mai scazut? vad k fetele si medicul te-au sfatuit bine, nu mai vin si eu sa-ti spun aceleasi lucruri..doar as completa cu un leac babesc pe care l-am aplicat si noi caci mi se parea k intre dozele de panadol/nurofen tot nu-i ceda febra. Asa k ii inmuiam sosetele in otet si ii puneam si compresa cu otet pe frunte sau pe piept.
Multa sanatate si sper sa se opreasca repede , fara alte complicatii...
Ina: harnicuta harnicuta...eu inca nu m-am apucat de bagaj...Sutien de alptat mi-am luat de la jolidon si am fost destul de multumita de el...
Doc, mama, da tu ce ai patit???cum te mai simti?
Mokika: si pe mine m-a intrebat asistenata cine ne-a trimis la ele si tot pe andicu am bagat-o la inaintare......
Imediat mi l-au aratat pe Filip in pozele din panou si m-au intrebat ce mai face...
Bisous: chiar ne-ai uitat de tot???ce mai faceti???
Madalina33
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )