Copilasi din 2002 (46)
Raspunsuri - Pagina 6
Cristina_C spune:
Elena, Nicoleta, Khristin si lista ramane deschisa, nu?
Desi noi am "cam" adandonat ideea.
Hermelina, hai ca n-ar fi prea mare diferenta de varsta. Dar devine din ce in ce mai mare, asta sigur!
Mira, ce frumos e la tine, cu 3 copilasi, din 2 in 2 ani!
Alina, daca deschizi subiectul poate vin si alte mamici care nu sunt aici pe lista sau care sunt dar nu scriu aici si poate vor scrie acolo.
Daaaa, scoala este foarte importanta, cel putin eu am emotii mari inca de pe acum. In Ro chiar nu mai stiu cum e sistemul de invatamant, daca se intampla ceva dupa clasa a 4-a, ca aici, unde, in functie de note, copiii se duc ori la Gymnasium - prima optiune, ori la Realschule, ori la Hauptschule. Conteaza notele dintr-a 3-a si a 4-a la 3 obiecte: mate, germana si Heimat und Sachunterricht - cum se traduce asta, Alina, are legatura cu stiinta mediului sau cunostintele despre natura - cred??). Deja spre sfarsitul clasei a 3-a se stie in ce directie se indreapta copilul iar intr-a 4-a, in primavara, se da deja diploma cu care il inscrii la scoala potrivita. Sigur ca eu imi doresc sa intre la Gymnasium, asa ca trebuie sa-l motivez sa invete bine, sa ia note bune, intr-un cuvant - sa ia scoala in serios.
Concursul "Clipe de viata 2007" www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil
Nicoleta spune:
Katty, numai sa spui, cum nasc, eu cum dau stafeta :).
Voi vorbiti deja de scoala... noi mai aveeeeeem, sper sa vorbim si noi, dar de la anul.
Inca nu am nascut, semne nu prea sunt... mai vedem maine.
Nicoleta 39+ (cu Matei, DPN 19.04.2008) si mami de Stefan (27.01.2003)
AMR 8 de zile
sinzi_ana spune:
Nicoleta, suntem cu ochii pe tine!!! hihi!!!
CristinaC, deci ii diferentiaza in functie de note??? In sensul ca cei cu media cea mai buna merg intr-o parte si ceilalti in alta parte, sau cei cu aptitudini matematice merg intr-o directie, si ceilalti in alta???
Mira, 2 saptamani?? oau...si cu cine a stat?? Pe mine ma da tare peste cap vacanta lui David...ca nu am cu cine sa il las...
Am emotii cum va fi la vara...va merge in summercamp, dar va avea pauze de 1-2 sapt intre sesiuni si sa vad atunci la cine il "proptesc". Bunicile nu se inghesuie sa vina, decat in conditii speciale si ca musafiri...si nu am de gand sa le suflu in iaurt
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
Nicoleta spune:
Sinzi, niciun semn. Abia astept sa ma duc la medic! Sa imi mai spuna una-alta... Si bebe inca doarme, o fi asa de obosit??
Noi in vacanta asta nu vom avea probleme, Stefan va fi cu mine acasa (usor nu va fi, si cu bebe mic...). Apropo, nu mai am bona. Poate e mai bine asa.
AMR 8 de zile
Cristina_C spune:
Sinzi, stai asa. Aici 1 e nota cea mai buna. Ca sa intre fara restrictii la Gymnasium - asta fiind scoala cea mai buna la sfarsitul careia dai Bacul si poti merge la facultate - trebuie sa aiba pe diploma de clasa a 4-a macar media 2,33 la obiectele germana, matematica si stiinta mediului (sau, ma rog,cum se traduce ca nu stiu echivalentul). Daca per total iese media asta dar la doua obiecte- mate si germana- media iese mai mica decat 2, tot poate merge copilul, dar parintii sunt sfatuiti sa se mai gandeasca, eventual sa aleaga Realschule (dar cu Realschule nu poti face orice facultate, ci doar anumite colegii). Il mai poti transfera de la Realschule la Gymnasium dupa clasa a 5-a in functie de note si de varsta (nu trebuie sa fi implinit 12 ani pana la o anumita data), asa ca ideal este sa intre de la bun inceput la Gymnasium. Daca are copilul media si mai mica in scoala generala (Grundschule), dar parintii tin neaparat sa-l trimita la Gymnasium se poate, dar da un fel de test acolo (le preda 3 zile timp in care ii si evalueaza - se cheama Probeunterricht). In clasa 1 nu se pun note, se pun intr-a 2-a spre sfarsit si hotaratoare sunt notele dintr-a 3-a si a 4-a, pana prin primavara, cand primesti diploma. Cam asta e.
Concursul "Clipe de viata 2007" www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil
light spune:
Fetelor va multumesc mult pentru urarile de bine.Ca tot ma intrebati de desenele lui Liviu, continua cu tot felul de masini de tot soiul si in plus il deseneaza pe Ben 10 si pe Naruton si alte personaje de desen animat.Eu ziceam ca ma apuc de engleza dar uite ca nu am timp ca alerg toata ziua dupa inchiriat si in felul asta cred ca imi perfectionez si engleza. E un sistem destul de complicat aici cu inchirierea asta.A trecut si prima saptamana de scoala a lui Liviu.Luni, elevii noi ai scolii de engleza erau stransi intr-o sala mare cu scaune, ni s-a dat un nr de ordine si am asteptat sa ne cheme. Noii elevi erau si copii de 5 ani dar si adulti.Cand ne-a venit randul ni s-au dat informatiile necesare pentru a obtine un abonament pentru transport pentru Liviu apoi a venit cineva care l-a luat pe Liviu care evident plangea, si l-a dus la clasa.In ziua cand am fost sa vorbim cu directorul scolii, inainte de vacanta, am vazut ca erau doar asiatici in clasa si doua negrese iar Liviu intreba cand o sa fie si copii cu ochii ca el. Si iata ca acum are deja 2 copii cu ochii ca el, in clasa.Una peste alta am inteles ca i-a placut la scoala insa a continuat sa planga si urmatoarele zile. In fiecare dimineata copiii se strang in curte, pe banci, la ora fixa incepe o muzica si asa stiu toti ca trebuie sa vina sa se incoloneze si sa strige in gura mare: “good morning missis Andrews and teachers!”. Missis Andrews e profesoara lui Liviu si e foarte draguta, tanara si zambitoare. Apoi copiii intra in clase. Asta la ora 9 iar la ora 15.20 merg sa il iau acasa pe domnul Liviu care plangea ca era scos afara la plimbare in curtea mare si frumoasa a scolii si el se temea ca vin eu sa il iau acasa, nu il gasesc si plec fara el. A treia zi nu a mai plans, a 4a iar a plans un pic si a 5 a a plans pentru ca i-a dus in alta clasa cu alta profesoara.Intre timp s-a “imprietenit” daca se poate spune asa ca nu stiu cum s-or intelege, cu o fetita din America Latina, Camilla, si un baietele mai brunetel, poate indian, Fazan. Vorba lui Liviu “m-am imprietenit cu doi copii cu nume de animale”. Eu m-am imprietenit cu mama Camillei care din pacate vorbeste doar spaniola, nu stie engleza. Io o inteleg pe ea, dar ea pe mine mai putin. I-am zis sa vorbeasca in limba ei ca ceva ceva inteleg. Iar Liviu cred ca o sa invete si ceva spaniola de la Camilla ca vine si ma intreaba si cuvinte spaniole. :)).Concluzia cu scoala e ca ii place ce fac acolo, dar inca trebuie sa se obisnuiasca sa nu mai planga la dus si la schimbarile ce apar in timpul orelor, gen iesit la plimbare, schimbat profesorul.
my deviantArt Gallery
cristina22 spune:
Katty-cine stie? urarea primita poate fi un semn! Iepurele sare intotdeauna de unde nu te astepti!!
Sanzi- iguana?? Se plimba, asa, pe carosabil??
Lucia- ca tot zicea Liviu de colegii cu nume de animale, Andrei a inceput ore de engleza, in particular, cu o tipa pe nume Camila. Eeeiii, cand a auzit copilul meu cum o cheama, a zis ca el nu mai merge!!! 'Poi, cum sa faca engleza cu o camila??
Nicoleta-noi suntem pregatite. Oricand suntem gata sa bem o sampanie in cintea d-lui Matei!! Numai sa ne dea ocazia!!
Anina-m-am uitat si eu vineri seara la Dansez. Dar nu pana in capat. Mi se rupe inima. Mi-e asa mila de copilasi!!
GabiK-are timp sa mearga la scoala toamna viitoare!Am mai spus, si Andrei are colegi de gradinita, care au implinit 7 ani.
Am luat cadoul pt sarabatorita, dar in fuga, adica, cam ce am gasit:design studio(cica pot crea diverse modele, pe care le aplica inclusiv pe imbracaminte) si-o printesa Barbie, pe care Andrei nu a suportat sa o vada
Numa' bine!
cristina si Andrei(am 5 ani!!!)
Nicoleta spune:
Lucia, ma bucur ca totul incepe sa se aseze. LAsa ca se obisnuieste si Liviu pana la urma. Multa bafta!
Cristina, Stefan are in grupa colegi care... cica urasc fetele :)). el a zis ca nu le uraste. Cat despre BArbie, nici el nu e interesat. Deh, baiat! Iar MAtei nu da semne ca arvrea sa vina, poate ii place sa vina pe nepregatite... TNS-ul de ieri a fost ok,dar cica mai ok a fost cel de sambata trecuta, asa ca astept ziua de miercuri cand imi va face si un ecograf, poate voi avea mai mult timp de intrebari... si el de raspunsuri, sambata era tare ocupat.
La noi a plouat aseara, azi e soare, dar bate vantul... mie inca nu mi-a trecut raceala...
AMR 7 de zile
sinzi_ana spune:
http://good-times.webshots.com/video/3014097630087737923ThMrnA
cum a invatat David sa inoate dupa o luna de antrenament intensiv...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
khristin spune:
Salutare fetelor,
Nu am mai dat pe aici, ca ne-a incercat o gripa teribila si pe mine si pe Yasmine, eu si acum abia vorbesc....in rest, bb creste am ajuns la 16 saptamani si asteptam cu nerabdare sa-l vedem data viitoare la eco, daca e la fel de miscator ca data trecuta....Yasmine tot la fel de energica...continua sa mearga la dans, patinaj si gimnastica, iar de curand ne-a intrebat cand reia si inotul....de-abia ne mai tinem dupa fundul ei, in conditiile in care avem amandoi joburi full-time si fara nici un ajutor, ne vine cam dificil uneori....noroc ca vine vara in curand si intru si eu in vacanta, si de-abia asteptam sa plecam pe undeva A venit si aici primavara se pare, mi-au iesit lalelele si zambilele din pamant...cat despre scoala, vom incepe si noi clasa intai la anul cu toate ca va avea 5 ani si 9 luni, challenge-ul va fi ca toate materiile vor fi intr-o limba noua (franceza), dar speram sa ne descurcam cu success, avand in vedere ca mai stie ea cate ceva si mai avem cateva luni de pregatire in prealabil pana in septembrie...pe timpul verii o sa mearga si la un summer camp...
Nicoleta, iti facem galerie sa vina bb Matei mai repede ....Yasmine nu voia sa vina deloc, asa ca au trebuit sa ma induca pana la urma
Sanziana, frumos filmuletul, dar parca David inota de anul trecut sau ma insel eu...
Cristina, eu sint convinsa ca va face fata cu brio in sistemul german
Anina, gata cu cumparaturile de Paste?
Lucia, acomodare cat mai usoara printre Aussie , nu-ti fa griji, copiii se integraza primii
Cristina
le bébé
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB