***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (60)
Raspunsuri - Pagina 12
Graviduta spune:
Ella, deformare profesionala asta cu precizarile suplimentare , intelegi tu.
Liviana, deductibile fiscal inseamna ca atunci cand se calculeaza profitul impozabil, angajatorul care a dat aceste tichete (deci care a angajat cheltuieli cu astfel de tichete) le poate scade (sau scadea; draci, niciodata n-am stiut) din veniturile obtinute. Sa zicem ca are o cifra de afaceri de 1 milion de euro si face cheltuieli deductibile (adica pot fi scazute) de 400.000, in care se includ si cheltuielile cu tichetele de cresa (sa zicem 40.000). Scazand cheltuielile deductibile, obtinute 600.000 profit impozabil; apoi scade 16% impozitul si ramane cu profitul net.
Asa, legat de eventualul avantaj al angajatorului..hmm.. eu as zice ca nu are niciun avantaj semnificativ, doar daca vrea sa-si stimuleze angajatii. In rest, nu prea este un avantaj si sa-ti explic de ce (hai ca m-ai prins, ca mie-mi place fiscalul ): sa zicem ca are cifra de afaceri (incasari) de 1 milion de euro si cheltuieli deductibile (altele decat tichetele de cresa) de 400.000. Teoretic impozitul lui ar fi de 96.000, iar profitul net de 504.000. Daca v-ar da tichete de cresa, cheltuielile ar ajunge la 440.000 (sa zicem), deci impozitul ar fi 89.600, iar profitul net 470.400. Pe scurt, profitul lui net s-ar diminua cu valoarea cheltuielilor cu tichetele de masa minus valoarea bazei de impozit scutite (16% din respectivele cheltuieli). Nu stiu daca am fost explicita. Mai scurt decat pe scurt, nu ar avea niciun avantaj, din contra.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
lbelciug spune:
Graviduta, multumesc mult! M-am lamurit, insa eu sper sa conving totusi angajatorul, mai ales ca nu vreau sa solicit toata suma (330ron), ci doar cat platesc eu acum la cresa (max 150ron). Apropo, corect as zice ca e "se scade".
Carstea, eu as fierbe carne de pui cu rosii (decojite) si putina ceapa.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani
ella_74 spune:
Gravi, bravo doamna avocat, mie mi-a placut explicatia si e corecta; anagajatorului i se cam rupe , de ce sa dea tichete de cresa?
decat daca vrea sa fidelizeze angajatul si eventual sa intareasca pachetul de "benefits in kind"! ;
apropos de acest pachet, in domeniul in care activez eu (advertising), se pune accent foarte tare pe el; de ex, agentia Leo Burnett acorda anagajatilor sai pe langa tichete de masa, abonament medical, team building-uri in strainatate si masaj 1 tura/saptamana; nu degeaba figureaza astia in top angajatori in fiecare an
mica0307 spune:
liviana multumim. Nu ne-am gandit cum o sa sarbatorim evenimentul desi ar cam trebui.
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Graviduta spune:
Liviana, mult succes!
Ella, si unele societati de avocatura ofera facilitati de-astea, dar pe alta parte te rup in doua cu munca de nu mai ajungi sa te bucuri de respectivele, si anume, asa-zise facilitati. A, iti ofera inclusiv abonament la centre medicale, precum CMU. Chiar vorbeam cu o colega ca CMU e centrul care a trimis-o acasa pe fata aia de la Ernst (?) care a murit de extenuare. Halal facilitati!
Edit: aoleu, si stai ca am uitat sa spun ca astfel de benefits in kind cum le zice Ella sunt impozabile inclusiv la salariat. deci 16% pe valoarea lor. Nasol, ca, daca vrei sa-ti mentina salariul net actual si sa nu ti-l diminueze cel putin cu valoarea celor 16% din cuantumul tichetelor de cresa (ca mai sunt si contributiile dsociale), ar insemna sa suporte angajatorul din propriul buzunar aceasta valoare. Teoretic, ca sa iei acelasi salariu net, ar trebui sa-ti creasca brutul cu acea valoare (scriptic). Da' tu incearca, pt ca nu toti angajatorii se pricep la fiscal .
Graviduta spune:
Cine stie cat fac din Bucuresti la Bacau cu masina? Marti tre sa plec la niste negocieri si vreau sa vad daca ma pot intoarce seara acasa.
ella_74 spune:
Da ma Gravi, stiu ce face CMU
nu-mi aduce aminte ca am nascut la ei tocmai fiindca am abonament de firma la ei si am zis ca o sa fie ok...
Niste nemernici mincinosi; m-au mintit ca o sa nasc frumos, in sistem privat (mi-au aratat la prezentare numai ce au vrut ei sa vad) si am dat in depresie din cauza iadului pe care l-am trait nascand la CMU; puteam de banii pe care i-am platit la ei sa nasc la Euroclinic.
Brr, vreau sa uit mizeria si umilinta pe care le-am trait la CMU Elias.
Inca n-am renuntat la idea de a-i da in judecata, nu ca sa-mi iau banii inapoi fiindca toti banii din lume nu vor sterge trauma pe care mi-au indus-o ei, dar sa-i vad fata lui Wargha Enayati (directorul CMU) atunci cand va primi citatia; ca i-am scris la 3 luni dupa ce am nascut sa-i spun ce servicii " de 5 stele" (asa scrie pe site)ofera si mi-a raspuns nonsalant ca-i pare rau si ca-mi ureaza sanatate mie si copilului.
ella_74 spune:
quote:
Originally posted by Graviduta
Cine stie cat fac din Bucuresti la Bacau cu masina? Marti tre sa plec la niste negocieri si vreau sa vad daca ma pot intoarce seara acasa.
iti spune o moldoveanca : 4 ore.
Graviduta spune:
Al naibii cretin! Cred ca stergea mariu' pe jos cu el. Pai i-a tipat mariu' in telefon lu' Tutunaru sa aduca pat de-acasa daca n-au paturi in maternitate (asta cand, dupa 3 ore de travaliu, in conditiile in care eu aveam indicatie de cezariana, Tutunaru i-a spus ca "vin, da', stiti, n-avem paturi"). Cred ca pe-asta il executa mai rau. In fine, bine ca e sanatos David. Stiam povestea ta si chiar i-am zis unei prietene sa se mai gandeasca daca vrea sa nasca la CMU. Am inteles ca MedLife ar fi mai acatarii.
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by ella_74
iti spune o moldoveanca : 4 ore.
Ca sa vezi, si io-s tot moldovanca, da' pe jumatate, ca tata-i din Iasi. Deci pot sa-mi iau gandul ca ajung marti seara acasa. Nasol.