LMA Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (80)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am scris un mesaj si pica netu...

Vroiam sa dau raportu: noapte cu febra, greva foamei de dimineata... acum sper sa-l conving sa manance ceva, totusi... Despre Andrei este vorba...

Si mai zisesem ceva, dar am uitat ce

Despre copiii atomici din parc, cam de 2-3 ani... avem unul in dotare si inteleg ambele variante... In anumite limite... Ca daca fii'mea "ataca" vreun copil este luata frumos de mana si in casa cu ea...
Dar are si ea momente din astea... de-mi vine sa fug in lume de rusine...
O sa ajunga si ai vostri la vasrta critica si o sa vedeti ca nu prea scapa nimeni...
Cand era Elena mica si pateam la fel comentam ca's copiii needucati... salbatici si nu dau nimic... Asta dadea orice, oricui si asteptam sa primeasca si ea in schimb... dar nu, cei mari o ocoleau si nu-i lasau o jucarea...
Uite ca veni si vremea noastra si facem la fel... nu ma ida nimic si ulra daca se apropie careva de vreo jucarie... si credeti-ma ca ma rog de ea sa faca schimb... Ar lua de la altii dar n-ar da... si daca ii spun ca nu primeste jucaria de la alt copil daca nu da si ea ceva in schimb, prefera sa se lipseasca de jucariile latora, decat sa dea ceva
Iar partea cu topoganul, casuta, leaganul... noi n-am patit-o... Dar am o vecina care mi-a povestit de fii'ca sa ca a inceput sa faca asa, de parca-i parcu' lu' tac'su... orice copil se apropie de ceva din parcul ala, fuge repede si se posteaza ea... ca-i topoganul ei, leaganul ei etc.
Si ce se minuna si ea de fii'mea ca face si drege... acu incepe sa ma inteleaga

Ce vreau sa zic... normal ca nu stam si-i lasam pe cei mai mari sa faca ce vor cu picii nostri... Bunica trebuia sa-l ia si sa-l duca acasa... daca nu vrea sa se poarte frumos cu ceilalti copii...
Dar vreau sa intelegeti ca toti or sa faca de-astea la un moment dat...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Of cati copilasi bolnavi iar. Imi pare asa de rau si sper sa se faca bine cat mai repede. Iar pentru voi mamicilor cate un pupic si o imbratisare ca stiu cat va este de greu.

Deci Timi si Delia sa luptati cu pneumonia sa va treaca la fel de repede cum a aparut. Andrei nu mai da si celorlati boala, esti baiat mare lupta-te singurel cu ea ca mami nu mai poate sa o ia iar d ela capat cu toti bolnaviori. De fapt mai poate ca e o super mamica dar as vrea sa o mai protejati si voi.

MADY- cum sa nu fii o mamica buna pentru Razvan? sa nu te mai aud ca zici asta. Esti o mamica f buna dar ca noi toate te ingrijorezi si intri in panica atunci cand lucrurile ies din fagasul lor normal. Imi pare rau ca Razvan a vomitat si ca acum face injectii. Sper sa-i treaca repede si sa redevina bondarelul vesel pe care-l stim.

Dana -imi pare rau ca a trebuit sa intrerupi sarcina. Acum important este sa-ti revii psihic si fizic.

MARIa e bine. A luat 150g saptamana trecuta. Sunt asa d ebucuroasa ca de o luna tot slabea sau stagna saptamana dupa saptamana. Chiar si cu cele 150 g in plus nu a recuperat tot ce a slabit cand a fost bolnava dar tot e ceva.E pe drumul cel bun.
Ieri a fost mai cumintica. A si mancat deci o zi reusita. In curand vine si tati acasa si cum i-a fost tare dor de ea o va prelua macar o seara ca nu mai pot nici eu.
O zi buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Mady hai te rog nu mai vorbi asa de tine. Cum sa nu fii o mama buna? Ce sa faci daca virusii astia nenorociti nu mai pleaca. pe Razu mic sa se faca repede bine si sa nu planga tare la injectii. Sanatate multa si suntem cu gandul bun la voi

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coolutz spune:

la multi ani adrian, daria, adelina!!!..si tuturor celor carora nu le-am urat LMA la momentul potrivit, va doresc multa sanatate, sa fiti veseli, voiosi...sa luati cele mai bune decizii in viata!...

KITTY- nu a fost nici o surpriza faptul ca totul e in regula cu giulia...altfel nici nu se putea....pe giulia scumpa pe care au chinuit-o, si pe parintii care saracii au tras o spaima imensa...eu zic ca primei doctorite ar trebui cel putin sa i se spuna vreo 2...bucurati-va de copilul perfect pe care il aveti...o fi avut si ea o perioada mai kkcioasa.... de acum inainte sper sa fie totul bine

DDANA- imi pare rau ca atunci cand am aflat prin ce ai trecut nu am stiut sa iti spun nici o vorba buna...sunt convinsa ca a fost o decizie al naibii de greu de luat si mai ales de dus la indeplinire....trebuie sa fi fost o perioada foarte grea pentru tine
sunt alaturi de tine...ai facut ce ai considerat ca e mai bine pentru tine si familia ta...

duminica a fost ziua lui andrei, am avut o gramada de invitati, a primit o gramada de jucarii..am sa revin cu poze cand le pun pe net

legat de ce zice carmenefr...andreiul meu e un scump, e istet, iubeste copii...DAR...am obesrvat ca e destul de "agresiv" sa zic asa....
cand iesim in parc, si il scot in carucior...e asa de fericit ca ii dau drumul -alearga dupa porumbei si tipa, merge la ceilalti copii..si tipa si la ei, pe unii ii sperie.... isi pune mainile pe fata lor...le ia jucariile si pleaca, desi are si el jucarii la fel...daca incerc sa ii iau jucariile din mana...e scandal, se tavaleste pe jos, urla..in situatii din acestea il iau si il pun in carucior pana se linisteste...totusi nu imi explic cum unde are un asemenea comportament..imi e rusine ca e dat drept exemplu negativ-alte mamici le spun copiilor-"vezi?iti place cum e cand face copilul istericale?"

situatie de ieri:- ne intalnim pe drum cu o fetita..copii se vad se plac...incep sa strige unul la celalalt, se fugaresc...andrei o ignora , fetita dupa el tipand..la un moment dat se intoarce catre ea si incepe se strige si el..fetita se sperie si incepe sa planga...o iau parintii o linistesc, o pun in carucior, eu ii spun lui andrei ca nu e frumos ca a speriat-o pe fetita..fetitei ii trece supararea si iar incepe sa tipe la andrei..la care andrei merge la carucior si era sa ii traga o palma...noroc ca era prea inalt carutul si nu a atins-o..fetita iar se sperie si parintii pleaca indignati...eu il cert pe andrei...

ce sa fac?...voi patiti asa ceva? cum ii calmati cand fac istericale?cum ii certati cand fac prostii?

,
andrea si andrei(6april2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Buna fetelor.

am si eu o mare rugaminte : stie cineva un medic de fam\pediatru bun la Policlinica Titan? Va rog, tb sa schimb medicul copilului, de care sunt total nemultumita!

my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Bre, io nu pricep. Pe voi nu va pocnesc acasa copii, preferabil peste fata? Ca noi avem frecvent parte de astfel de tratament de la Thea. Si tipete si chiuituri si degete in ochi. De ce sa ma astept ca ea sau ceilalti copii sa interactioneze diferit? Asa e varsta, asa sunt ei. Inca nu isi coordoneaza miscarile cum trebuie si mai scapa cate o palma peste fata cuiva. Iar despre tipete... sa fim serioase, cati copii vorbesc in soapta?

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

La multi ani sarbatoritilor zilei!!!!

Am intrat acum cat doarme Adrian...ca ne pregatim sa mergem la doctor.Tuseste, ii curg mucii si a facut febra azi noapte 39Azi nu i-a mai urcat febra decat pana la 37, 9.Abia daca a luat cateva inghitituri din mancare.Sigur a luat o viroza, ceva.

S-a vorbit de lovit singur cu palmele peste cap, si Adrian face cand e obosit sau , zic eu atunci cand i se refuza ceva.
Legat de istericale care si la noi sunt la ordinea zilei eu zic ca ignoratul e cea mai buna solutie.Asa ca intelege ca nu ii tine.

Elena M.&Adrian Atit de mare
PozeI
Filmulete Poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Iar despre preferinta lui Ingrid de a se juca mai mult cu mamai, parca asa era o varsta sau ma insel eu? Varsta aia la care copiii nu mai vor sa auda de ceilalti copii. Poate ca asta e si faza prin care trece ea. Oricum fiecare copil e diferit si, ca atare, reactioneaza diferit la stimulii mai suparatori sau mai putin suparatori din exterior. Asa ca noua nu ne ramane altceva de facut decat sa ne pliem pe dorintele lor, sa alegem sa le satisfacem sau nu, dupa cum simtim ca e adecvat in situatia respectiva. Iar de judecat modul in care celelalte mamici sau bunici aleg sa actioneze sau nu intr-o anume situatie, ce sa zic, nimeni nu e perfect. Eu am observat ca celelalte mamici de fetite, in special, mai mult isi feresc copilele de Thea decat sa le lase sa interactioneze, asa ca ne jucam deocamdata cu baietei. Cat despre istericale, mie mi se par absolut normale la varsta lor. Sunt inca in formare si sa ne gandim ca nici chiar noi nu stim sa reactionam cand suntem pusi in situatii noi sau frustrante, asa ca si ei se descurca cum pot, nu?

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Referitor la mesajul anterior:

Ingrid nu a fost niciodata agresiva cu un alt copil. Nu ia nicio jucarie care nu ii apartine, nu imbranceste.
Din pacate ea nu vrea sa abordeze alti copii pentru a se juca cu ei. Prefera sa sea cu galeata ei de nisip, cu lopetelele ei si se joaca singura iar eu ma uit la ea.
Cand era mai mica, cam doi avea, imi amintesc un episod haios si nu prea: se juca la nisipar si un baietel ii lua ba o lopetica, ba o forma si se ducea la galeata lui si nu i le mai aducea inapoi. La un moment dat cand a vrut sa ii mai ia inca ceva Ingrid s-a ridicat si i-a zis :" baietel, nu niciodata sa nu mai iei" si gesticula cu degetelul aratator.
In urma cu cateva saptamani in Herastrau: Ingrid urca treptele la toboganul mare iar un baietel mai mare a impins-o si a cazut intre etajele toboganului. Am crezut ca fac infarct. Noroc ca se tinea bine cu ambele maini de o bara cu picioarele atarnate si prinse intre lemne. Am urcat repede si imi venea sa il trantesc pe baietelul respectiv si cu mare greutate m-am abtinut. Ingrid insa mi-a zis " hai mami sa plecam".
Asta e forma ei de ase apara: pleaca din locul respectiv si nu ii baga in seama pe copii care fac astfel de gesturi.

Eu am tot crezut ca este vina mea pt. ca ea nu vrea sa se joace cu astfel de copii pt. ca atunci cand era mica am expus-o la joaca cu altii si nu am aparat-o cand primea lopetele in cap, nisip, i se luau jucariile, etc.

Ea s-a inteles foarte bine doar cu un baietel, Radu care s-a mutat din cartierul nostru. Cand se intalnea cu el era foarte fericita. Alerga cu el tinandu-se de manute, faceau schimb de jucarii mai ales masinute, se ascundeau unul de altul, urcau si coborau dealul, se dadeau in masinute, isi dadeau reciproc biscuiti. Acest baietel stia sa se joace cu ea, adica nu cu forta, nu smulgea, nu imbrancea, nu tipa.
Voi vedea cum se va integra la gradinita.

Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Essea ti-am dat mesaj pe PM

Mda, s-ar parea ca am deschis fara sa vreau un sb nou.

Ela si fi-mea chiuie acasa de ne stie tot blocul, tipa cateodata, are mom(bine ca-s putine) cand ne-ar pocni,in rest e cam pasnica.Daca vede o pisica sau un caine, mai nou si gandacei rosii, mamaaa ce chiuit trage!!

Zadi, Eliana,Alexa multumim de informatii. Deci o sa vina si perioada cand probabil vom fi exemple negative...Nu stiu ce sa zic, e f delicat subiectul...
Sentimentul pe care l-am trait eu ieri a fost ca pustiul e mic, nu stie ce face ,poate nu stie sa se joace, cine stie, cum poate unii sunt mai irascibili, poate unii chiar cred ca e parcu' lu' ta-su, cum unii se pot juca/comporta frumos, fara sa fie neaparat mai educati, ci , poate ca asa simt ei ca tre' sa fie.
Nu stiu cum va fi a nostra.
Io zic asa:o sa-i explic mai mult decat am facut-o cand o va lua pe coaja(cum a zis Zadi), insa o sa incerc sa nu intervin f mult, cum zicea Alexa, e lumea lor, la un momentdat poate nu voi fi atenta, sau nu voi fi acolo(cresa, gradi) si atunci va trebui sa se descurce singura, insa cum e mai bine...
Nu stiu cum va fi...acum zic ca o sa fac si-o sa dreg, insa probabil cel mai bine vom vedea si vom actiona la mom. respectiv...
V-am zis ca e sb delicat...

Mergi la inceput