Strumfi de iulie-august 2007 (72)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

quote:
Originally posted by Antoanela23

Intrebare: v-ati facut deja planuri pt la vara? Mergeti cu piticii la mare?

Noi ne cautam vacanta la mare pt luna august, dar s-ar parea ca avem un checklist greu de satisfacut, in ciuda jdemiilor de hoteluri disponibile pe piata.

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

noi vrem sa mergem in septembrie in Rodos, saptamana viitoare o sa facem rezervarea, noi mergem de obicei la all inclusive, asa ca tot gasesc ceva de mancare si pentru copii, si oricum in septembrie Mara va avea 1 an si imi va fi mai usor cu mancarea
in rest daca va fi vreme frumoasa vom merge la Bazna la strand si poate o saptamana la Constanta, depinde de sotul meu cand isi va putea lua concediu

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Carla, Simo, Ioana, mersi de raspuns, .

Noi suntem conditionati de vacanta de la cresa, trebe sa mergem in august.

Pai sa va zic ce cautam noi, de se strepezesc agentii de turism cand ma aud:
- insule sau zone unde nu e fff cald in luna august; de preferinta Baleare ca sunt mai aproape, 2 ore de avion; in extremis Canare, maxim 4 ore de avion;
- zbor direct cat mai scurt, fara escale;
- apartament cu 2 dormitoare sau doua camere duble care comunica; ideea e sa nu dormim toti in aceeasi camera, sa avem dormitor separat pt victor si sonia va dormi probabil cu noi;
- hotel cu piscina pt copii si eventual jocuri de joaca amenajate pt copii;
- all inclusive, nici nu-mi pun problema sa gatesc;
- (fff) aproape de plaja;
- vedere la mare, nu-n copaci sau gradina;
- club pt copii mici; majoritatea activitatilor pt copii incep de la 4 ani, sunt cateva hoteluri unde au de la 2 ani; dar la asta suntem gata sa renuntam ca oricum nu-l vad pe victor stand acolo si nici eu nu cred ca as sta relaxata.

Problema principala sunt cele 2 dormitoare; majoritatea apartamentelor sunt cu un living si un dormitor si la ce canapele au de obicei in living nu cred ca-l pot culca pe Victor asa.

In general unde-i una nu-i cealalta.

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Anto pentru noi e foarte comod sa mergem in Grecia sau Turcia ca e aproape, acolo gasesti toate conditiile din lista ta, dar pentru voi e cam departe

in 2006 am fost in Creta la un hotel care ne-a placut tare mult si acum in Rodos vrem sa mergem la un hotel din aceeasi "familie"

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Anto, inteleg ce spui, in Grecia sunt conditii cum descrii tu dar in insule este foarte cald in august, noua ne-a fost prea cald in septembrie si cat de cat mai bine in octombrie...
Ai dreptate, partea cea mai grea este cu cele doua dormitoare, nu stiu cum poti sa o rezolvi, daca nu vrei sa doarma Victor cu voi. Ma mai gandesc, vorbesc si cu o prietena de la o agentie si daca aflu ceva scriu.

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Mi_a, daaaa, mi-a mancat si mie Una ceva legume. E deja a doua zi de cand sorbe si ea o supa-crema de consistenta smantanii, in care am pus vreo 4 legume diferite. A inghitit vreo 40 de ml (eu umplu o canitza gradata si dupa aceea ma uit sa vad cat a intrat in stomacul ei, ca altfel imi bag unghia in gat de stres ca altii mananca si ea nu si ca o sa faca scorbut fiindca nu-i plac fructele etc. etc. etc.) 40 de ml sunt putin pentru alti prunci, la noi insa asta se cheama performanta. Daca adaug iaurtul si cerealele noastre cele de toate zilele, as zice ca am un copil diversificat.

Anto, eu is ochi si urechi la ce se discuta despre mersul la mare cu bebe. Si noi mergem, dar cred ca o data aici, in Ro, si a doua oara undeva aproape de Ro. In Ro vreau tot in Vama, ca eu acolo imi reincarc bateriile in fiecare vara si in vreo "statiune" nu ma duc nici de frica. Fara suparare, is damblale mai vechi de-ale mele... De altfel incurabile. Spre exemplu inca mai visez sa facem, macar cateva forumiste, o sindrofie cu strumfii la mare, candva in iulie-august, sa taiem motul la prunci pe plaja. Bine, asta asa, simbolic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Seara buna.
Multumesc pentru raspunsuri la intrebari.
Burtika
Ioana,merci..despre inaltator de baie,ai spus tu tu ca sunt la Ikea ieftine,nu?Am vrut sa intru pe site dar nu pot vedea,dar daca sunt acolo o sa o rog o verisoara sa-mi ia.
Anto sanatate lui Victor.
Luna,ce bine ca Adelise papa bucatele mari,eu nu stiu ce sa fac cu Aaron care se inneaca si cu mancare de consistenta smantanii,trebuie sa-i blenduiesc tot ce ii dau.
Am vizionat poze cu bebei frumosi tare.
Si cate ceva despre noi.Aaron merge in jurul patutului,nu vrea pe jos sa mearga,nici in 4,dar daca vede apa pt baie,imediat face pasi spre ea.Nu stiu cate kg are,dar abia il mai pot tine in brate.Are 4 dinti,fiecare aparut dupa un mare tamtam,si dupa ce unt a scos azi din mine,cred ca ii mai dau 2...
Mihaela,fruntea sus.Trebuie sa iesi din casa singura.Hraneste-l pe bebe,si apoi iasi si tu vreo 2 ore macar,iti va face tare bine.Eu intr-o zi mai aveam putin si clacam,a venit sotul,am iesit automat pe usa si m-am plimbat in jurul blocului...
Sanatate multa strumfilor bolnavi.

Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Alina.a v-am votat si noi (ne-a trebuit un pic sa va gasim). Elisa e o frumusete merita 10 puncte nu 5 pentru pozele ei. Nici nu imi vine sa cred ca o sa aiba 1 an fetitele noastre asa curand. Parca mai ieri am auzit ca ai nascut-o pe Elisa si asteptam cu sufletul la gura vesti de la voi. Ce binecuvantari!
Antonela23 multumesc de urari si de informatiile referitoare la inaltimea Soniei. Imi pare tare rau ca Victor este bolnavior ~insanatosire rapida din partea noastra~, sper ca Sonia nu o sa se imbolnaveasca si ea.
Va doresc o seara placuta fiecaruia dintre voi. Merg sa dorm si eu de amiaz un pic.

Ingrid; filmuletul lui Ingrid

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0%20br%20/" target="_blank"> copiii nostri; ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_a spune:

Cafera, , sunt OK, crede-ma! Nu e nici pe departe otragedie, chiar daca asa pare! De cele mai multe ori avem in noi resurse nebanuite care ne fac sa ne adaptam situatiilor de viata mai putin placute. Intr-adevar, nu a fost usor singura cu un bb de 6 saptamani, dar acum mi se pare destul de bine. Mihai e un bb tare bun si nu a plans niciodata nejustificat,ca sa ma faca sa intru in panica sau sa ma sperii prea tare.Ma mai ajuta si ai mei, de cate ori am nevoie .In rest, ma bucur de maternitate ca orice alta mamica, a trecut durerea! Ne bucuram de venirea primaverii, ne plimbam mult si incercam sa ne facem viata cat mai frumoasa.

Despre planurile pentru la vara, sunt oarecum linistita. Locuiesc la 130 km de Mamaia asa ca in prima faza o samerg de dimineata pana seara, fiindca astfel n-o sa fiu nevoita sa car toata casa dupa mine. Inca nu indraznesc sa stau mai multe zile la rand pt. ca nu am eu prea mare incredere in ceea ce ofera cazarea pe litoral.Daca o sa gasesc vreo oferta care sa-mi asigure toate facilitatile de care as avea nevoie, ma incumet, daca nu, e bine si asa!
Deschisese Amethyst un topic despre asta la " Parintii intreaba, parintii raspund", dar nu m-au convins fetele care au postat acolo. Am auzit ca in Antalya ar fi super, la 4* sau 5 cu bb mic, dar eu nu ma incumet, inca!
Lia, felicitari pentru "ospat"!
Anto, Sanatate lui V si aveti grija de voi!

Am cateva retete care sper sa placa puiutilor:
Dovlecei umpluti

Ingrediente: 2 dovlecei, 100 g piept pui, 1 galbenus ou, 50 g orez, doua rosii, 1 morcov.
Tai dovleceii in bucati de aproximativ 5 cm si cu o lingurita scobesti miezul. Pieptul de pui il tai marunt cu cutitul si il amesteci cu galbenusul, orezul si morcovul ras, dupa care umpli cu aceasta compozitie dovleceii.

Le pui "capac" cu felii de rosie, acoperi cu apa si bagi la cuptor (se poate pregati si pe aragaz). Se serveste cu iaut sau smantana.

Pastai cu ficatel

Ingrediente: pastai-200 gr., ficatel de pui-4 buc., ulei de masline-o lingura, un dovlecel mic, un ardei gras.
Se fierb legumele cu uleiul de masline maxim o jumatate de ora sau se pun la steamer. Separat se fierbe ficatelul in lapte apoi se mixeaza impreuna cu legumele. Papa ajunge pentru doua zile. Se poate da bebelusilor de la 10 luni.

Piure de spanac cu carne

Ingrediente: 6 linguri de spanac fiert, 3 lingurite carne fiarta de pui, un cartof mic, un cub de unt, 3 linguri de lapte pt. bebelusi
Fierbi cartoful si il pasezi, il amesteci cu spanacul si carnea de pui, adaugi putina zeama in care a fiert spanacul si lasi sa dea un clocot. Cat mancarea e fierbinte, adaugi untul si laptele, apoi amesteci sau blenduiesti

Sper sa va placa! Eu , spre exemplu, nu mai fierb legumele in apa, ci le pun la steamer. Au cu totul un alt gust si un alt aspect!Pentru ca Mihai nu are nici un dinte, inca blenduiesc totul.

Mihai si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

mi_a cam cata carne ai zis tu in reteta ii pun si eu Dariei. Sziu ca intrebai de cata carne papa bebeii nostri. De regula ii puneam cam 2 lingurite (normale adica nu cu un varf de se face lingura in loc de lingurita) de carne pasata. Acum am inceput sa ridic la 3 lingurite. Dar ca sa fiu sincera Daria inca mai papa cam 3 sferturi din legume din borcanase (la fructe cam 50- 50) intrucat ea a avut o perioada in care nu manca mai deloc si ma chinuiam si ma stresam si cu gatitul si nimic. Acum a inceput sa manance f bine si deja ii fac si eu mult mai multe.
Ca masura, astazi (ma respect si eu duminica si stau mai mult) mi-a mancat un borcanel de Hipp de la 6 luni de legume cu orez si vita. Asta e cel ce-i place cel mai mult. Il papa pe tot si are 190 g si 8,2% carne adica cca 15 g, cred eu o lingurita de carne. Borcanasul de 8 luni contine 18 g carne.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=14" target="_blank">poza concurs - Dariaminuneamea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_a spune:

Dana mersi pt. raspuns!
Mihai mananca aprox. 200-250 g de piure de fructe sau de legume sau iaurt cu cereale la o masa. Mie mi se pare destul de mult si de aceea la primele semne ca ar fi satul, ma opresc. Cu apa cum stati?

Noapte buna, ca maine o luam de la capat!

Mihai si mami

Mergi la inceput