mamici de SPANIA 3

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

salut

noi suntem ok,ne-am petrecut,safarsitul de saptamana,doar pe afara,am profitat de soare.

irinusa-nu-ti face probleme de intrebari ca nu te luam la fuga
Eu sunt de mult timp pe acestea meleaguri,sunt sotul e spaniol,prieteni spanioli,in general sunt oameni de treaba cu sufletul deschis,pe mine m-au ajutat foarte mult,binenteles si intre ei mai exista si excepti.

i-mi place foarte mult clima,si libertatea la ei.

nu-mi place ca au foarte multi caini(nu ca as asvea ceva impottriva lor,chiar i-mi plac si mie) si ii duc in park unde cam greu curata dupa ei,si asa risti ca copilul tau sa puna mana pe o kk de caine,sau pur si simplu nu poti sa te asezi pe iarba.

Eu sunt multumita de sistemul medical,si ma conider norocoasa ca am putut sa nasc aici,nu se plateste nimic,nu are importanta daca cotizezi sau nu,totul e gratis,la stat.
La tratamente nu ma bag , fiecare doctor are parerile lui.
Am fost internata de maimulte ori si mau tratat foarte bine.

am vazut pozele voastre sunt super faine,parca si pe mine m-ar bate gandul sa mai fac un bb

pe la voi cum e?I-ti place?

Mergi la inceput

maria-cred ca ai vrut sa scri geany

oricum m-am prins ca e vorba de pozele mele si de ficiorul meu
da-i pupici si la ONIX,si o asteptam pe aici,gand are timp si o lasa printesa

dbunny-chiar nu-ti place sistemul medical?
eu cred ca e mai bun decat cel de la noi.... cu multa diferentza e doar parerea mea
Ce draguzti sunt barbati tai pe canapea is mortali vad ca si Daniel,e fascinat de televizor, ca si Alvaro

jasmin-ce misto e poza cu liliacul si cum deschide guritza de mareeee hihihihi,
si aici se face targul medieval cred ca in toate provinciile doar ca aici e in octombrie,mie i-mi plac si tot timpul i-mi cumpar almendre caramelizate si nuci
si noi facem gimnastica acum prin pat pe sofa.

olim-cum esti ai inceput examenele,cum ai calatorit?
CUM s-a obisnuit printul in ro.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by geanina-nica
[dbunny-chiar nu-ti place sistemul medical?
eu cred ca e mai bun decat cel de la noi.... cu multa diferentza e doar parerea mea
Ce draguzti sunt barbati tai pe canapea is mortali vad ca si Daniel,e fascinat de televizor, ca si Alvaro

Pai, sincer... nu!
In Romania nu prea am fost eu la medici, n-am fost internata niciodata dar dupa cate am citit pe-aici daca margi cu banu la tine te trateaza foarte bine...aici mi-am facut asigurare privata si tot am avut de astepatat la cozi, si noaptea la ora 12 nu au avut pediatru la urgente, numai la spitalul de stat-seguridad social, deci pt ce sa platesc daca tot la stat ajung?
Si dupa avortul suferit in februarie si mai rau gandesc despre ei...i-am rugat sa-mi dea programare la eco in maxim 48 ore ca-i vorba de iminenta de avort si n-au putut...nu din cauza lor am avortat, dar ma asteptam la o tratare mai intelegatoare daca tot platesc 50€ lunar...nu mai platesc...prefer asigurarea sociala...

In Romania o singura data am fost la ginecolog privat, am dat banul, m-am pus la rand si in maxim 30 minute am fost pe masa...m-au vazut, m-au dat tratament si mi-au spus cand sa revin...repede si bine...acu' stiu ca la stat ii jale si daca mergi cu mana goala poti sa mori pe culoare asteptand...dar asa ceva am patit si in Spania la urgente...ore si ore asteptand pe culoare... sa nu-ti povestesc cand am fost cu Dani la urgente noaptea la 4 si nu era nici naiba la rand si d'aia tot a trebuit sa astept 30 minute cu Dani urland la maxim...ca vezi Doamne pediatra de serviciu dormea! sa doarma ziua cand iese din tura, nu? ca doar d'aia-i de servici...

v-ati aprovizionat camara?

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

gianina, diana intr.adevar cred ca depinde de fiecare cum a apucat de ce spital apartine, si eu sunt mai mult decat multumita de serviciile medicale de aici, pe cand in romania...nici nu merita sa.mi aduc aminte
cu urgentele pare ca e o problema in multe parti, in canada se asteapta cate.o noapte intreaga sa.ti vina randul, nu mai zic in altele

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

quote:
Originally posted by Dbunny

Jasmin Cu ce-i faceti baie in
www.flickr.com/photos/23373490@N02/2537002004/" target="_blank">cadita asta? coji de mere? flori de mac?

Va prezentam pe www.dropshots.com/dbunny_28#date/2008-06-09/11:56:26" target="_blank">Dani&Paco

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dbunny

Jasmin Cu ce-i faceti baie in
www.flickr.com/photos/23373490@N02/2537002004/" target="_blank">cadita asta? coji de mere? flori de mac?

Va prezentam pe www.dropshots.com/dbunny_28#date/2008-06-09/11:56:26" target="_blank">Dani&Paco

Dbunny, pai e vorba de baita de dupa botez (l-am botezat luna trecuta la Valladolid), in care se pun diverse chestii, chipurile sa fie copilul sanatos si frumos, etc. Nu stiai de asta?

Despre pozitia cu capul in jos: da, lui tati ii place sa-l smotoceasca pe bebe... iar Lucas rade in hohote cand se joaca asa... desi mie nu mi se pare amuzant si nu prea-mi place ca mi-e frica sa nu-i faca rau...

Dan lucreaza aici ca electrician la o firma, nu are propria lui afacere... dar nu merge prea bine cu placile solare de vreo luna incoace, ca nu mai primesc subventii de la stat ca pana acum... asa ca daca n-au clienti nu prea renteaza, de asta multi colegi au fot trimisi in somaj... pana acum vad ca lui nu i-au zis nimic... dar lui nu-i este teama, ca si daca se termina o sa se apuce de pladur, gresie, faianta... din astea, ca asta-i meseria lui de baza.... Cam asta-i...

Mergi la inceput

despre sistemul medical; eu n-am avut inca neplaceri si nici plangeri nu pot formula deocamdata, ca n-am avut probleme... ca la nastere am fost multumita cum au decurs lucrurile si cum am fost tratata, dar ma enerveaza ca daca am probleme cu copilul trebuie sa astept cateva zile pana ma primeste pediatra... noroc ca Lucas a un copil sanatos (a avut o data conjunctivita si l-au programat dupa vreo 3-4 zile)... dar am o prietena, nasa lui Lucas care a cerut o cita la ginecolog pt un control de rutina si i-au raspuns abia dupa vreo 6 luni printr-o scrisoare in care o programau peste alte vreo 2 luni... adica 8-9 luni in total... in Romania din punctul asta de vedere e mai bine ca nu astepti... prefer sa dau 50 ron si sa ma duc la un particular sa-mi fac un control sau o ecografie. Nici nu sunt multi bani si nu astepti mult: 30 minute, o ora... E adevarat, in Romania dai banul, dar esti bagat in seama si fara asteptari interminabile... in Italia e ca si aici: te prograeaza cand vor ei... si o colega de-a mea de odisee a pierdut sarcina, simtea ea ceva ciudat, dar cand i-au facut ecografia pierduse sarcina deja de cateva zile bune... nici nu vreau sa-mi imaginez disperarea care se simte in momentele si zilele alea de asteptare...

am vazut la tv acum vreo cateva luni ca spaniolii sunt europenii care se duc cel mai des la doctor: in medie de 9 ori pe an... pt orice prostie ei merg la doctor... ma refer aici la persoanele in varsta care si daca n-au nimic de facut ei se duc la medic... si asa ajungi sa ai o problema si sa astepti nu stiu cat pana ajungi la doctor...

Mergi la inceput

cica prin Mercadona bate vantul... eu nu mi-am facut aprovizionarea...

Mergi la inceput

Geanina, m-ai terminat cu migdalele alea caramelizate....yami

Mergi la inceput

Fetelor am primit o oala de aceaea care se numeste CHEF 2000,e super am fcaut in ea un chec parca-i tort,sotul il da gada in 2 zile....mancare nu am facut inca tre sa incerc zice ca iese foarte bine,avetzi careva?

Dbunny-i-mi pare rau ca a trebuit sa treci prin experientze neplacute,eu in locul tau faceam scandal,
eu am fost cu Alvaro la urgentza cu otita,am asteptat cam 1h,dar avenit un copil,care era cu febra mare si camde vreo 1 luna,si l-au primit rapid,acum cum zice si DANAYARA-depinde cred ca cum nimeresti,am si eu asigurare la ALMUDENA,dar nu am folosit-o incadar am de gand cu o oprtaztie de sani am inteles ca-ti face ceva reducere.
Acasa am avut ceva probleme cu ochii si am fost la particular vreau sa zic ca mau tratat repede dar foarte superficial in comparatie cu aici.

Cu aprovizionarea stau bine,dar tre sa mai iau carne ca eu o cumpar proaspata,nu am fost inca acum ma duc imediat sper sa mai apuc la ceva
daca nu ne facem vegetarieni

Mergi la inceput