ATENTIE! KIDS FIRST FARA NICIO AUTORIZATIE!!
buna ziua!
sunt foarte indignat de nepasarea parintilor atunci cand aleg o gradinita pentru copilul lor. de exemplu, noi am vrut sa ne inscriem baiatul la gradinita kids first, insa am amanat evenimentul cu 10 luni.in afara de faptul ca lucrurile s-au cam schimbat in rau pe acolo de la ultima noastra vizita, nu am mai gasit aceiasi oameni caldurosi din conducere si personalul amabil, am gasit copii raciti, lucru care inainte la ei nu era permis,cam frig in gradinita am pus mana pe un calorifer si era rece, nu mai este nici urma de educatoare pe acolo, sunt numai ingrijitoare,cand am ajuns noi se auzea de la usa cum directoarea tipa la un copil, grupele sunt haotice adica am vazut bebelusi impreuna cu pusti de 3-4 ani etc.ceea ce mi s-a parut insa de neacceptat este ca aceasta gradinita NU ARE NICIO AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE!! nici de la inspectoratul sanitar, nici de la inspectoratul scolar si cu atat mai putin de la MEC. cand am cerut si noi sa vedem autorizatiile despre care ni s-a spus ca exista, directoarea a facut fete fete si ne-a turnat o poveste de adormit copiii, cum ca inca nu au iesit actele de la minister desi pe siteul lor scrie ca ei functioneaza din 2006...ne-am interesat si de masa in sistem catering ,o firma care aduce mancarea doar la pranz, dimineata le fac ei ceva de mancare...sunt curios unde depoziteaza alimentele...ce sa mai vorbim..nu era nimic in regula pe acolo, atmosfera mi s-a parut cam tensionata, ingrijitoarele cam timorate de prezenta unei persoane cu veleitati de directoare, care din punctul meu de vedere are minusuri la diplomatie, amabilitate, inteligenta, serioziate si profesionalism.eu nu ma dumiresc cum parintii isi duc copiii in aceste gradinite, unde platesc o groaza de bani , fara sa ceara toate informatiile si fara sa se asigure ca acestea sunt reale.trag un semnal de alarma parintilor! verificati daca gradinita unde intentionati sa va duceti copilul are toate actele in regula, daca personalul este calificat, sa va asigurati daca mancarea care este servita copiilor este garantata in vreun fel, ca exista spatii de depozitare adecvate pentru hrana ( sunt niste dispozitii f clare in aceasta privinta),ca personalul gradinitei are analizele medicale la zi si alte aspecte care sa va incredinteze ca locul unde alegeti sa va lasati copilul este un loc sigur si ca aveti garantia acestui lucru.de asemenea mai sunt indignat ca aceste gradinite ne sunt prezentate pe portaluri de specialitate, pe care noi le consultam cu incredere. ar trebui ca cei care administreaza aceste portaluri sa verifice si sa specifice in prezentarea fiecarei gradinite in parte legalitatea sub care acestea isi desfasoara activitatea.
va urez o zi buna si sa aveti grija de copiii dvs.
cu respect,
dumitru
Raspunsuri
Natasa spune:
Si eu am vizitat gradinita Kids First si am plecat stupefiata de cum vor sa faca unii bani din nimic. Nici cind am fost eu nu aveau educatoare (cica era bolnava), directoarea avea un vocabular mai sarac decit al copilului meu si asta mi s-a parut un semn extrem de prost, cind am intrebat daca ii scot la aer mi s-a spus ca-i duc la Balonul Copiilor o data la 2 saptamini... In plus, a spus de cel putin 5 ori ca daca nu-l inscriu acum, la toamna nu vor mai fi locuri si i-am spus ca imi asum riscul :) Indiferent cit de aproape va e gradinita asta mai bine evitati-o pentru ca aruncati banii pe geam!
ovidiu_d2001 spune:
buna natasa!
sa zicem ca e mai in firea ei e atmosfera de la Arlequin de pe Keppler ( strada care da in lacul tei).sunt in regula si cu actele, au educatoare cu studii de specialitate. curtea e cam mica, dar parcul circului e aproape, ii mai scot pe acolo. cat despre kids first..ce sa mai zic..as spune ca noua directoare a stricat tot ce s-a facut pana sa apara ea. eu am fost acolo si vara trecuta si nici nu se compara cu ce am gasit acum. pana si copiii erau mai fericiti si mai destinsi, toata lumea era cu zambetul pe buze, fosta directoare, desi era gravida, a avut amabilitatea de a ne insoti personal pana in mansarda sa vizitam gradinita si ne-a acordat toata atentia, ne-a raspuns amabil la toate intrebarile, copiii veneau la ea s-o imbratiseze si s-o pupe...ceea ce spune multe despre un om si despre abordarea din gradinita respectiva.pentru copiii ea nu era dna directoare, ci o strigau pe numele mic, facand astfel ca totul sa para ca intr-o familie.ne-a prezentat personalul , am stat de vorba cu educatoarea , care exista la vremea respectiva,o tipa blajina si draguta, care deja il integrase pe baietelul nostru intr-o activitate in curte impreuna cu ceilalti copii.daca spun ca l-am luat plangand de acolo ca nu vroia sa mai plece....eu asta caut la o gradinita si cand eram si noi fericiti ca am gasit...am dat peste persoane care nu au nimic in comun cu activitatea educationala. pana la urma omul sfinteste locul...
carmeni spune:
Felicitari Ovidiu! Bine ca mai exista oameni care dau raspunsuri si spun lucrurilor pe nume. Eu am avut probleme de genul ca nu m-am documentat foarte bine si am cerut pareri de pe forum.Gresit! Au binevoit mamici sa-mi spuna ca la aceea gradinita la care ceream eu informatii este foarte bine si copii lor o duc minunat. O totala dezinformare! Dragi mamaici nu mai dati informatii eronate!Dupa ce am vazut si eu despre ce era vorba si m-am interesat despre situatia educatoarelor si a gradinitei in general si dupa ce copilul meu a racit foarte puternic si a facut o otita foarte urata din cauza lor, l-am retras imediat.Oricum acea gradinita are un site si o prezentare foarte frumoasa dar care nu respecta ceea ce spun.Vorba ta Ovidiu trebuie facuta o analiza serioasa si avut curajul sa cerem acele documente de la inceput sa vedem cum sta aceea gradinita, noi facem compromisul ca este mai ieftin si nu avem pretentii, dar mie una mi-a fost jena sa cer asa ceva si am mers pe incredere.Total gresit!
ovidiu_d2001 spune:
buna carmen
intr-adevar, copii o duceau bine , bine spus.mamicile poate ti-au dat informatia corecta la vremea respectiva.acum insa lucrurile s-au schimbat acolo. oricum intentionez sa postez avertismentul meu catre parinti pe toate forumurile de gen si sper ca pe viitor , sa acordam mai multa importanta acestor detalii. pana la urma este important ceea ce vrem pentru copiii nostrii si nu trebuie sa ne fie rusine sa ne informam despre toate detaliile pe care le consideram vitale si sa ne si asiguram ca informatiile sunt adevarate.
susur spune:
Documentele acelea nu trebuie sa le cereti , normal ar fi sa fie inramate si puse la intrare ca niste tablouri .Pe aici doctorii isi pun diplomele in rama si le agata in sala de asteptare ca pacientul sa stie pe mana cui se da.Cereti mai mult, o faceti pt copilul vostru.
Natasa spune:
Ovidiu, am vizitat-o si pe aia de pe Kepler. Mi-a facut o impresie mult mai buna fata de dezastrul de la Kids First, dar nu am fost incintata. Tocmai cind vizitam noi grupa de virsta pentru baietelul meu, educatorea a tipat la un baietel de vreo 3-4 ani care se ridicase de la masa unde picta: "stai imediat jos, cine ti-a permis sa te ridici?" Totul pe un ton rastit, dupa care l-a luat de mina si l-a pus inapoi la masa cu miscari foarte bruste. Nu o fi mare lucru, dar daca in timp ce noi vizitam gradinita ea si-a permis sa faca gestul asta si sa tipe la copil, ce sa ma astept cind nu sint acolo? In plus, la aproape 9 mil/ luna programul pina in 17.30, mi-au zis ca-mi dau si o lista cu rechizite pe care sa le cumparam pentru copil... In sfirsit, nu m-a convins ca merita sa dam atitia bani si nici educatoarea care ne-a condus nu mi s-a parut ca are un simt pedagogic deosebit...
E greu de tot sa gasesti o gradinita cu conditii decente si niste oameni cu drag de copii care sa nu-si doreasca doar sa se imbogateasca peste noapte. Daca mai vizitezi vreo gradinita prin zona, spune-ne si noua, te rog. Eu miine ma duc sa vad una de stat, nu ma astept ca mari minuni, dar macar sa pot compara cu astea particulare.
Vivela spune:
Buna. M-am cam speriat de ce am citit pe aici.
Eu chiar azi dupa-amiaza ma duc sa vad o cresa pt copilul meu acum in varsta de 7 luni (n-am de ales, trebuie sa-l dau la cresa). E o cresa particulara ce tocmai se deschide, deci isi va face "ucenicia" si pe copilul meu (daca ma voi hotari sa-l inscriu).
Mi-am facut in minte o lista cu intrebari, dar poate mi-a scapat ceva, asa ca va rog din suflet sa-mi impartasiti din experienta voastra, ce anume trebuie sa intreb/verific astfel incat sa-mi fac o imagine cat de cat realista despre ce inseamna acea cresa.
Va multumesc.
Gabi, mami de D
www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank">CHILDREN SEE. CHILDREN DO. <-- te priveste si pe tine!
ovidiu_d2001 spune:
buna, vivela!
in primul rand nu sunt de acord cu abordarea " nu am de ales"..INTOTDEAUNA avem de ales intre ceva si altceva. alegerea tine de punerea in balanta a plusurilor si minusurilor oferite de fiecare optiune in parte.in cazul tau , cand e vb despre propriul copil, alegerea trebuie sa fie varianta optima pentru micut. varianta optima pentru micut este ca tu sa fii langa el cat mai mult timp, sa il ingrijesti, sa ii oferi dragostea ta.desigur cresa este si ea o varianta , dar nu este cea mai buna.cum te asiguri ca oamenii cu care iti vei lasa piticul ii vor oferi dragoste si ingrijirea de care are el nevoie? oricate intrebari ai pune, este clar ca ti se va raspunde profesionist, ca doar nu o sa iti spuna nimeni ca nu vor avea grija de el...
daca alegerea ta are in balanta ratiuni pur financiare, gandeste-te cum ar fi copilul tau mai fericit :singur cu o gramada de hainute in dulap si un sac de jucarii de care se va plictisi curand sau bucurandu-se de prezenta si dragostea ta? ca sa functionam avem nevoie de iubire, iar prezenta ta langa cel mic este vitala pentru el.o sa fie fericit , chiar daca o sa aibe doar 4 costumase in care o sa-l schimbi toata vara...pentru el nu e asta important.cand alegi pune in balanta nevoile reale ale copilului tau, nu ale tale.chiar trebuie sa il oferi cobai pentru "ucenicia" unora? este mic si nu iti poate spune ce i se intampla, deci nu vei avea controlul a ceea ce se petrece cu puiul tau cat timp il lasi in grija altcuiva.cine te asigura ca va fi tinut in brate, ca va fi mangaiat, ca i se va zambi in loc sa i se arate o fata lipsita de expresivitate, ca i se vor intelege nevoile asa cum i le intelegi tu..tot ceea ce se petrece cu el , chiar de la aceasta varsta isi va pune amprenta pe psihicul lui, personalitatea lui...ai de gand sa risti toate astea? cu toata caldura iti recomand sa ramai alaturi de el macar pana la 2 ani!daca ai nevoie de ajutor sub orice forma CERE!
cu bine
Vivela spune:
Ovidiu, apreciez foarte mult ceea ce ai scris si ai dreptate in totalitate. Cand am spus "nu am de ales", sensul era "am decis asa". Si crede-ma, nu mi-a fost deloc usor sa iau aceasta decizie, dupa multe nopti nedormite in care am intors problema pe toate partile. Nu e vorba numai de partea financiara (pe care nu o exclud), ci de mult mai multi factori, pe care n-as vrea sa-i dezvolt acum.
In orice caz, ce am vazut azi la cresa pe care am vizitat-o nu a fost nici pe departe ceea ce ma asteptam sa gasesc. Asta e, mai caut...
Gabi, mami de D
www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank">CHILDREN SEE. CHILDREN DO. <-- te priveste si pe tine!